Dodaj do ulubionych

31 maja - Dzień bez Papierosa

29.05.07, 17:07
31 maja - Światowy Dzień bez Papierosa.
Przestań truć siebie i innych, rzuć palenie :)
img403.imageshack.us/img403/4366/bartekwiosnagallerybigiu4.jpg
Obserwuj wątek
    • crax Ech... 29.05.07, 17:40
      Dzisiaj jest mój trzeci z kolei "Dzień bez Papierosa". I zdycham... :/
      • yag200 Re: Ech... 29.05.07, 17:45
        Wytrzymasz :)))
        • crax No ba!! Kanieszna!! :))) n/t 29.05.07, 22:33

• Gość: ferment Re: Ech... IP: *.chello.pl 29.05.07, 22:00
        Trzeci był najgorszy. Potem już tylko lepiej.
        Głęboko oddychaj, pij wodę, myj zęby, gdy Cię "bierze". Mnie pomogło
        Nie daj się :)
        • crax Re: Ech... 29.05.07, 22:37
          "...myj zęby, gdy Cię "bierze"."

Musiałbym myć bez przerwy. Dziąsła by nie wytrzymały :)))

Dzięki za otuchę :)

P.S. Trzeba jeszcze cholernie uważać żeby nie przytyć. Bo jeść się chce non-stop kolor.
    • enara spoko 29.05.07, 18:45
      Ja i moja rodzinka po prostu nie palimy i mamy spoko!
      Jednak rozumiem nałogowców, niektórym trudno jest się odzwyczaić od palenia.
      Szkoda mi ich, ale jeśli zechcą, znajdą pomoc.
      • Gość: realista Re: spoko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.07, 22:05
        Palilem wiele lat,od ponad miesiaca- NIE PALE! Bo jestem po operacji onkologi-
        cznej/rak jezyka/,tyton mogl byc przyczyna choroby,problemy z wybudzeniem,po
        operacji,nie warto bylo palic.Wstyd,same straty i..tesknota za dymkiem/zakala/
        Pomoc to rachunek rozumowy:za i przeciw paleniu,ten zdrowotny i ekonomiczny.
        Jak by nie liczyc - NIE WARTO!
        • Gość: p28 Zycze zdrowia IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 30.05.07, 00:33
          Pewnie bedac palaczem dmuchales dzieciom dymkiem w twarz? Dlugo paliles?
          Dobrze, ze napisales, bo inni ,ktorych choroba jeszcze nie scignela nadal nie
          widza jasno i dorabiaja bogaczy placac nie tylko kasa ale i swoim oraz INNYCH
          niepalacych zdrowiem i zyciem. Zycze Ci zdrowia i pozdrawiam.
          • xtrin Re: Zycze zdrowia 30.05.07, 00:39
            Gość portalu: p28 napisał(a):
            > Pewnie bedac palaczem dmuchales dzieciom dymkiem w twarz?

A żeby to tylko... niemowlęta zmuszał do palenia, a papierośnice robił sobie z
            dziecięcej skóry. Palacze to POTWORY!
            • Gość: p28 Re: Zycze zdrowia, tak masz racje to potwory IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 30.05.07, 01:04
              Palacze dmuchaja w twarz nie tylko dzieciom ...kobitom w ciazy rowniez. Liczy
              sie wylacznie wlasna wygoda... Pamietam kilka lat wstecz jak jeszcze samoloty
              dzielily sie na czesc dla palacych i niepalacych.. Palacze dzielnie zajeli
              miejsca dla niepalacych, a na papierosa chodzili dmuchac do czesci dla
              palacych. Wielu z tych niepalacych pasazerow siedzacych w czesci dla palacych
              ( z braku miejsc w sekcji dla niepalacych) musialo wdychac podwojnie te dymki.
              Byly tam rowniez dzieci. Jedna ze stewardess poprosila aby palacze siedzieli,
              wiec jeden taki ciolek zaproponowal matce malego dziecka aby chwilowo zajela
              jego miejsce, a on sobie zapali siadajac na jej siedzeniu, obok jej
              kilkuletniego dziecka.... Praktycznie sie zgadza to co napisales. Palacze to
              potwory. Dzialaja na nich JEDYNIE zakazy. Dzisiaj w samolotach nikt nie pali
              i.... wytrzymuja nawet 10 godzinny lot...
              • xtrin Re: Zycze zdrowia, tak masz racje to potwory 30.05.07, 01:14
                Litości, człowieku... zapal sobie, to może wyluzujesz...

To o czym piszesz to wynik braku kultury osobistej, a nie bycia osobą palącą.
                Oczywiście, wśród palaczy zdarzają się chamy, podobnie jak wśród pilotów, matek,
                cyklistów czy w każdej innej grupie.
                Gdybym rozumowała tak jak Ty, to po tym, jak ktoś mnie w knajpie oblał piwem
                musiałabym uznać, że każdy piwosz to fajtłapa, a przeczytawszy o wypadku ze
                śmiertelnymi ofiarami spowodowanym przez pijanego kierowcę - że każdy kierowca
                to pijak i seryjny morderca. I jedyny na nich sposób to zakazać picia piwa i
                prowadzenia samochodu. Wszystkim bez wyjątku.
                • Gość: P28 Re: Zycze zdrowia, tak masz racje to potwory IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 30.05.07, 18:55
                  Nie pale, wiec luz po zapaleniu mnie nie dotyczy. Oczywiscie, ze wszedzie sa
                  wyjatki,.... ktore potwierdzaja regule. Czlowiek kulturalny napewno nie powie
                  do kobiety w ciazy, ktora siedzi z nim w jednym pokoju w pracy; jakbym musial
                  wychodzic na papierosa na korytarz to bym sie zwolnil......Inny wieszal swoje
                  futerko w innym pokoju aby dym z jego papierosow nie przeszedl na nie. Takie
                  opowiesci i inne sa niestety czeste... Dla pocieszenia powiem ci jednak, ze
                  palacze sa podobni do siebie na calym swiecie. Z cala pewnoscia tolerancja i
                  szacunek dla innych sa tu wielka rzadkoscia... chociaz czasami sie zdarzaja.
                  • figgin1 Re: Zycze zdrowia, tak masz racje to potwory 31.05.07, 11:14
                    Gość portalu: P28 napisał(a):

> Nie pale, wiec luz po zapaleniu mnie nie dotyczy. Oczywiscie, ze wszedzie sa
                    > wyjatki,.... ktore potwierdzaja regule. Czlowiek kulturalny napewno nie powie
                    > do kobiety w ciazy, ktora siedzi z nim w jednym pokoju w pracy; jakbym musial
                    > wychodzic na papierosa na korytarz to bym sie zwolnil......Inny wieszal swoje
                    > futerko w innym pokoju aby dym z jego papierosow nie przeszedl na nie. Takie
                    > opowiesci i inne sa niestety czeste... Dla pocieszenia powiem ci jednak, ze
                    > palacze sa podobni do siebie na calym swiecie. Z cala pewnoscia tolerancja i
                    > szacunek dla innych sa tu wielka rzadkoscia... chociaz czasami sie zdarzaja.
                    Gdzie ty pracujesz?
              • figgin1 Re: Zycze zdrowia, tak masz racje to potwory 31.05.07, 11:13

> Palacze dmuchaja w twarz nie tylko dzieciom ...kobitom w ciazy rowniez. Liczy
                > sie wylacznie wlasna wygoda... Pamietam kilka lat wstecz jak jeszcze samoloty
                > dzielily sie na czesc dla palacych i niepalacych.. Palacze dzielnie zajeli
                > miejsca dla niepalacych, a na papierosa chodzili dmuchac do czesci dla
                > palacych. Wielu z tych niepalacych pasazerow siedzacych w czesci dla palacych
                >
                > ( z braku miejsc w sekcji dla niepalacych) musialo wdychac podwojnie te
                dymki.
                > Byly tam rowniez dzieci. Jedna ze stewardess poprosila aby palacze siedzieli,
                > wiec jeden taki ciolek zaproponowal matce malego dziecka aby chwilowo zajela
                > jego miejsce, a on sobie zapali siadajac na jej siedzeniu, obok jej
                > kilkuletniego dziecka.... Praktycznie sie zgadza to co napisales. Palacze to
                > potwory. Dzialaja na nich JEDYNIE zakazy. Dzisiaj w samolotach nikt nie pali
                > i.... wytrzymuja nawet 10 godzinny lot...

Taa, jak paliłam specjalnie szukałam niemowląt o ciężarnych, biegałam za nimi i
                chuchałam na nich...
          • crax Re: Zycze zdrowia 30.05.07, 02:14
            "Pewnie bedac palaczem dmuchales dzieciom dymkiem w twarz?"

Jesteś idiotą. Tyle w temacie.
            • Gość: realista Re: Zycze zdrowia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.07, 08:48
              Dziekuje z wsparcie zdrowotne/te szczere i szydercze takze/.Nowotwor to szereg
              przyczyn i powodow, takze tajemniczych.Znam osoby,ktore nigdy nie palily a maja
              raka zlosliwego,wiec ostroznie z ocenami.Mysle,marze o zwycienstwie z choroba,
              bede walczyl,mam wsparcie najblizszych,oraz wielka pomoc specjalistow z SCO
              Kielce.Dziekuje wszystkim.
              • xtrin Re: Zycze zdrowia 30.05.07, 10:29
                Gość portalu: realista napisał(a):
                > Mysle,marze o zwycienstwie z choroba, bede walczyl,mam wsparcie
                > najblizszych,oraz wielka pomoc specjalistow z SCO Kielce.

Gdzieś chyba w potoku idiotyzmów, jakie ktoś tutaj wypisał zaginęło to, co
                najważniejsze. Przede wszystkim, realisto - życzę zwycięstwa w tej potwornej
                walce z chorobą. I żeby ochota na dymek Cię nie męczyła za bardzo. Powodzenia!
                • Gość: p28 Prawda kolego xtrin. Palenie to idiotyzm IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 30.05.07, 21:24
                  Jesli nadal bedziesz chowal glowe w piasek to i ciebie kiedys dotknie rak
                  zwiazany z paleniem.
              • Gość: p28 Zycze zdrowia raz jeszcze realisto IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 30.05.07, 21:21
                Moje zyczenia dla ciebie sa jak najbardziej szczere, wylacznie szczere. Co do
                uwag na temat dzieci, to niestety ale sa one najbardziej bezbronnymi ofiarami
                wszystkich palaczy. W szczegolnosci zas palacych RODZICOW. Piszac o nich nie
                mialem konkretnie ciebie na uwadze, ale palaczy jako ogol. Jeszcze raz zycze
                szybkiego powrotu do zdrowia, ale nie do papierosow. Jesli bedzie cie jeszcze
                ciagnelo to sprobuj sposob na zapach petow w sloiku z woda. Ponoc smrod ten
                odstrasza nawet palaczy. Pozdrawiam.
                • xtrin Re: Zycze zdrowia raz jeszcze realisto 30.05.07, 22:01
                  > Piszac o nich nie mialem konkretnie ciebie na uwadze, ale palaczy jako ogol.

Tak, jasne, pisząc "Pewnie bedac palaczem dmuchales dzieciom dymkiem w twarz?"
                  oczywiście nie miałeś na uwadze osoby, której odpisywałeś.
                  Nie ośmieszaj się dalej.
            • Gość: p28 Jestes ignorantem i.....palaczem crax IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 30.05.07, 21:14
              W dodatku prostakiem. Brakuje argumentow? Ja napisalem o faktach z zycia
              wzietych. Przyznaj sie ile razy paliles na przystanku tramwajowym na ktorym
              staly dzieci? Eeee... ty pewnie kulturalnie wychodziles palic na korytarz w
              pociagu. Nie paliles pewnie w przedziale, tylko ze te dzieci, ktore nie mialy
              miejsca siedzacego wlasnie staly na tym korytarzu.
              • crax Re: Jestes ignorantem i.....palaczem crax 30.05.07, 22:34
                Dlaczego piszesz oczywistości? Myslisz że mnie to ubodzie? Nie wiedziałeś, prostaku, że tak jak alkoholik do końca zycia będzie alkoholikiem tak palacz do śmierci zostanie palaczem? Żałosny dzieciak jesteś. Prostaku.

"Przyznaj sie ile razy paliles na przystanku tramwajowym na ktorym staly dzieci?"

Ani razu. Nieważne czy były na nim dzieci czy nie.

"...ty pewnie kulturalnie wychodziles palic na korytarz w pociagu."

Na korytarzach w pociągu nie wolno palić. Prostaku.
    • xtrin Re: 31 maja - Dzień bez Papierosa 29.05.07, 22:44
      No to 31 maja koniecznie sobie zapalę. A co! :)
      • Gość: p28 Re: 31 maja - Dzień bez Papierosa IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 30.05.07, 00:27
        Typowy, przekorny przedszkolak...Zapal juz dzisiaj, a co!...
        • yag200 Dokładnie tak jest 30.05.07, 12:29
          Dokładnie tak jest. U nas każdy dzieciak ma łatwy dostęp do fajek. A to kupi mu
          starszy kolega, a to podbierze ojcu, a to znajdzie dłuższego peta na ulicy
          chodniku...
          Na początku pali się z ciekawości, naśladownictwa, przekory, nudów, zawsze ze
          zwykłej głupoty.

• venus22 Re: Dokładnie tak jest 31.05.07, 01:08
            """Dzisiaj jest mój trzeci z kolei "Dzień bez Papierosa". I zdycham... :/""'

to dzisiaj juz czwarty?

GO Crax, GO!! GO Crax, GO!! GO Crax, GO!! GO Crax, GO!!

:)

Venus
            • crax Re: Dokładnie tak jest 31.05.07, 01:46
              "to dzisiaj juz czwarty?"

Nie, piąty :) W twojej strefie czasowej jest jeszcze 30 maja ale tutaj mamy już czwartek :)))

"GO Crax"

:)))
              • venus22 Re: Dokładnie tak jest 31.05.07, 02:12
                no to jeszcze glosniej!! :

GO CRAX GO !!! GO CRAX GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!!

:)

Venus
    • figgin1 Re: 31 maja - Dzień bez Papierosa 31.05.07, 11:10
      Kurczę, palenie rzuciłam ale dzisiaj sobie zapalę... Nienawidze
      antynikotynowego trendu.
      • gemma.z Re: 31 maja - Dzień bez Papierosa 31.05.07, 13:03
        figgin1 napisała:

>... Nienawidze antynikotynowego trendu.
        A ja nawidzę trend.
    • miniantenka Na szczęście :) 31.05.07, 18:30
      Na szczęście palenie przestaje być trendy.
      • venus22 Re: Na szczęście :) 31.05.07, 22:38
        """Kurczę, palenie rzuciłam ale dzisiaj sobie zapalę... Nienawidze
        antynikotynowego trendu."""

zamiast krecic napisz prawde - szukasz wymowki aby zapalic.

usilnie zachecam do wytrwania w niepaleniu :)

Venus
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka