01.06.07, 09:09
Czy wierzycie w istnienie cywilizacji pozaziemskich? Czy jestesmy sami w kosmosie?
Obserwuj wątek
    • troche_inny Re: UFO 01.06.07, 09:20
      Jak patrze na kaczorow, olejniczaka, giertycha to trudno byc innego zdania, ze
      ONI tam sa!
      • kupmen1 Re: UFO 03.06.07, 10:57
        ufo raczj nie istnieje ,ale nie mogę być pewny
    • nancyboy Re: UFO 01.06.07, 09:26
      Prawdopodobieństwo oceniam na jakieś 20%.
    • camel_3d tak 01.06.07, 09:41
      w zasadzie jestem pewien ze cos i ktos tam jeszcze jest.
      ciekawi mnei tylko czy tez maja "czarnych".
    • miniantenka UFO jest 01.06.07, 09:56
      Ufo jest, niezależnie od naszej wiary.
    • Gość: Marlena Re: UFO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.07, 11:07
      Moje dziecko wczoraj wróciło ze szkoły i mówiło ze ufo było widziane wczzoraj w
      okolicach Wrocławia.Osobiście nie widziałam to nie wiem.
      • malinova14 Re: UFO 01.06.07, 13:48
        oczywiscie ze wierze ze gdzies tam daleko w kosmosie istnieje jeszcze jakas
        inna cywilizacja ktora np ,byc moze obserwuje nas i sie smieje z naszych
        marnych poczynan :)
    • Gość: wart Re: UFO IP: 217.153.84.* 01.06.07, 14:22
      UFO legenda hard rocka, mam ich wszystkie płyty.
      Fantastyczny zespół.
    • Gość: kix Re: UFO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.07, 14:29
      >Czy wierzycie w istnienie cywilizacji pozaziemskich? Czy jestesmy sami w >kosmosie?

Nie wykluczam istnienia cywilizacji pozaziemskich, choćby z rachunku prawdopodobieństwa. Trudno więc mówić o wierze. Ot po prostu NIE WYKLUCZAM.

Zgadzam się jednak z kosmologami, że ograniczenia jakie nałożone są na ludzki gatunek przez naturę nie pozwolą nam się OSOBIŚCIE przekonać o ich istnieniu, chyba że pochodzą z Układu Słonecznego (co w świetle dzisiejszej wiedzy wydaje się abstrakcyjne) bądź to ONI odwiedzą NAS.
    • seth.destructor Re: UFO 01.06.07, 14:33
      Zle pytanie. UFOki to nie religia.
    • zeberdee24 Re: UFO 01.06.07, 14:37
      Myślę że na 50% są, i myślę że na 100% ich nie znajdziemy.
    • tina111 Re: UFO 01.06.07, 15:47
      Ja wierze w istnienie cywilizacji pozaziemskich. Mysle, ze zawsze ingerowali w
      losy naszej planety. Przekazywali nam roznego rodzaju wiedze, kierowali rozwojem
      Ziemii.

Nie wykluczam tez teorii, ze roznego rodzaju "objawienia" religijne, to ich
      sprawka. Na pewno maja wysoko rozwiniete technologie. Nietrudno im bylo np.
      stworzyc hologram matki boskiej w Fatimie. Czy nawet podawac sie za boga, ktory
      przemawia za pomoca plonacego krzewu.
      • yoma Re: UFO 01.06.07, 16:10
        Żartujesz, naszej planety? Nie dość, ze na kompletnym zadupiu galaktyki, to
        jeszcze przesłonięta przez obłok pyłu...
    • xxxskinxxx wierzymy 02.06.07, 01:11
      polegam na autorytecie 'światowej sławy' Prof. dr inż. Jana Pająka:
      www.totalizm.pl/pajak_jan.htm
    • Gość: p28 Re: UFO IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 02.06.07, 01:16
      Widzialem. Byla to jasna kula szybko poruszajaca sie po niebie , potem szybko
      znikla(nie mylic ze sloncem)
      • kolejar UFO na niebie! 02.06.07, 04:38
        UFO to wg definicji Niezidentyfikowany Obiekt Latający. Pełno takich na niebie.
        Dużo widziano od dawna (zwłaszcza za komuny) nad Bałtykiem - zwłaszcza w rejonie
        Rozewia. UFO to z reguły tzw. czarne samoloty - amerykańskie i sowieckie. To
        właśnie były przeloty SR-71 "Blackbird" - to UFO nad Bałtykiem. W pierwszej
        połowie lat 80 widywano też UFO F-117 "Shadow Hawk". Potem UFO B-2 "Spirit" - to
        dopiero UFO! - sama nazwa wskazuje i to latające skrzydło... Teraz jest moda na
        UFO pt. Aurora, bo przecież coś innego oprócz satelitów musiało zastąpić
        "Blackbirdy". Nie wspomnę już o super-tajnych konstrukcjach Federacji Ros. A
        podobno jest o czym... W każdym razie w tych wypadkach chodzi o szybkości
        hipersoniczne, a przynajmniej o najmniejszą możliwą "sygnaturę" radarową i
        cieplną, więc zaskakujące wizje zdarza się widywać. Jeden koleś ze Szkocji
        widział UFO w towarzystwie... KC-135 "Stratotanker"! I co???
        • Gość: p28 kolejar IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 03.06.07, 00:10
          Bardzo to ciekawe co piszesz.Widac, ze masz duza wiedze na ten temat. Ale czy
          moglyby te samoloty przypominac jasno swiecaca kule?
          • kolejar Re: kolejar 03.06.07, 01:22
            Gość portalu: p28 napisał(a):

> Bardzo to ciekawe co piszesz.Widac, ze masz duza wiedze na ten temat. Ale czy
            > moglyby te samoloty przypominac jasno swiecaca kule?

Nie przesadzaj z wiedzą - jestem tylko humanistą-pacyfistą, którego fascynuje
            technika (koleje, awiacja, samochody, marynistyka i co nieco elektronika
            muzyczna z racji grania), a każdy porządny pacyfista powinien trochę orientować
            się w technice wojennej... Ale do rzeczy.
            O efekt jasno świecących kul itp. podejrzewane są latające spodki. Podobno
            budowano takie w III Rzeszy, a poźniej w ZSSR i USA. Idea ma być oparta na tzw.
            efekcie Coandy (Coanda to rumuński konstruktor z lat 20/30 ub. w., zbudował
            pierwszy działający silnik odrzutowy (!) i pokazał na wystawie w Paryżu w 1920 i
            coś tam). Może głupio to pisać, ale sporo tego typu informacji bywa w programach
            tv z pakietu "Discovery Channel". Różne spojrzenia tam prezentują - od dowodów
            na kosmitów po zwyczajnie ziemskie tajne programy militarne. Ja jakoś jednak
            bardziej wierzę w militarystów... Oni są zdolni do WSZYSTKIEGO!
    • xtrin Re: UFO 02.06.07, 02:22
      Z wiarą to nie ma wiele wspólnego, no chyba, że ktoś się bawi w scjentologię.

Jest dla mnie w zasadzie pewne, że jakaś pozaziemska cywilizacja była, jest lub
      będzie. Jednakże szanse na spotkanie z takową oceniam jako bardzo nikłe -
      prawdopodobieństwo zbliżenie się w przestrzeni i - przede wszystkim - czasie
      jest niezmiernie nikłe, a nawet jeżeli to by się zdarzyło, to niekoniecznie
      musimy ich uznać za cywilizację. I vice versa.
      Wbrew jednak wszelakiemu prawdopodobieństwu bardzo bym chciała, by do kontaktu
      doszło jeszcze za mojego życia :).
      • Gość: kix :)))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.07, 10:07
        >by do kontaktu
        >doszło jeszcze za mojego życia :)

Seks z ufokiem/ufoczką były rzeczywiście niezwykłym stymulantem ))))
        • xtrin Re: :)))) 02.06.07, 11:32
          Niektórym to tylko jedno w głowie!

Ale tak swoją drogą - czy seks z bezpłciowym obcym podpada pod homoseksualizm?
        • Gość: kris Re: :)))) IP: *.trzebinia.msk.pl 02.06.07, 11:32
          UFO jako zjawisko oczywiście istnieje - jest na to cała masa niezbitych dowodów.
          Niewiemy jednak do końca co to jest - czy to pojazdy obcych cywilizacji, ludzi z przyszłości, czy też nowa broń - "ziemska" ?
          Ale wszystko wskazuje, że jesteśmy na coś przygotowywani (może chodzi o rok 2012 i ujawnienie?) - w ubiegłym roku Watykan wydał oświadczenie w sprawie cywilizacji pozaziemskich, potem chilijskie wojsko przyznało się do obserwacji UFO i udostępnia archiwa, w tym roku Wielka Brytania i Francja ogłosiły otwarcie wojskowych archiwów na temat UFO. Moim zdaniem to nie jest przypadek.
    • miniantenka Jakby nawaleni 02.06.07, 21:23
      Dzisiaj widziałam kilku. Tacy jakby nawaleni, czy co? Prawie lecieli chodnikiem,
      slalomem miedzy przechodniami.
    • Gość: gosc :> Re: UFO IP: *.szczecin.mm.pl 03.06.07, 09:57
      mysle, że prawdopodobieństwo wystepowania życia we wszechswiecie jest ogromne,
      ale prawdopodobieństwo życia inteligentnego blisko zerowe, przecież minęło mniej
      wiecej 14 mld lat od powstania wszechświata do powstania naszej cywilizacji, a
      Ziemia miała akurat cholerne szczęście, że żaden meteor czy inne paskudztwo nie
      zmiotło stąd tego życia.
      • strefa_info Do gosc - ktoś sie nami opiekuje? 04.06.07, 20:26
        Gość portalu: gosc :> napisał(a):

> mysle, że prawdopodobieństwo wystepowania życia we wszechswiecie jest ogromne,
        ale prawdopodobieństwo życia inteligentnego blisko zerowe, przecież minęło mniej
        wiecej 14 mld lat od powstania wszechświata do powstania naszej cywilizacji, a
        Ziemia miała akurat cholerne szczęście, że żaden meteor czy inne paskudztwo nie
        zmiotło stąd tego życia.

*Ziemia miała szczęście? Jakie jest prawdopodobieństwa takiego szczęścia?
        Dlaczego nie przyjąć, że ktoś się nami opiekuje?
        • Gość: kix Przyjmuj co chcesz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.07, 22:46
          >Dlaczego nie przyjąć, że ktoś się nami opiekuje?

Przyjąć możesz wszystko. Nawet to, że są krasnoludki, elfy i Potwór Spaghetti. Równie prawdopodobne co "opiekun".
    • niedo-wiarek Re: UFO 05.06.07, 10:22
      A cholera wie. Ale to, że jakieś ufo lata nad Ziemią i robi kręgi w zbożu, jest
      raczej mało prawdopodobne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka