Dodaj do ulubionych

Australia - emigracja

IP: *.chello.pl 08.07.03, 23:50
Zastanawiam się nad wyjazdem do Australii. Jestem młoda, bez rodziny, mam
wyższe wykształcenie, doświadczenie. Nie spodziewałam się tylko, że trzeba
tak dużo płacić za wizę (ponad 3 tys. zł). Jak tam w tej Australii jest,
napisze ktoś? Myślę o Adelaidzie, Sydney albo mniejszym mieście. Co radzicie?
Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • Gość: ToeToe Re: Australia - emigracja IP: *.static.ihug.co.nz 09.07.03, 03:31
      Sporo zalezy od wyksztalcenia jakie masz (Czy w ogole legalnie bedziesz miala
      tam szanse sie urzadzic..)
      • Gość: ToeToe Re: Australia - emigracja IP: *.static.ihug.co.nz 09.07.03, 03:33
        A najlatwiej bys miala jakbys sobie przygruchala prawdziwego Oziego (minimalna
        energia zuzyta na legalizacje pobytu na antypodach):))
        • Gość: A Re: Australia - emigracja IP: *.netspeed.com.au 09.07.03, 03:50
          Gość portalu: ToeToe napisał(a):

> A najlatwiej bys miala jakbys sobie przygruchala prawdziwego Oziego
          (minimalna
          > energia zuzyta na legalizacje pobytu na antypodach):))

O czym ty piszesz KIWI ? Przeciez Ona bedzie miec wize. Wszystko jest legalne.

• Gość: ToeToe Re: Australia - emigracja IP: *.static.ihug.co.nz 09.07.03, 04:13
            Wiza, wiza, ale jaka?? Stawiam 10:1 ze turystyczna:)) (Owszem legalna do
            czasu :))
    • Gość: A Re: Australia - emigracja IP: *.netspeed.com.au 09.07.03, 03:52
      Gość portalu: ktosiak napisał(a):

> Zastanawiam się nad wyjazdem do Australii. Jestem młoda, bez rodziny, mam
      > wyższe wykształcenie, doświadczenie. Nie spodziewałam się tylko, że trzeba
      > tak dużo płacić za wizę (ponad 3 tys. zł). Jak tam w tej Australii jest,
      > napisze ktoś? Myślę o Adelaidzie, Sydney albo mniejszym mieście. Co radzicie?
      > Pozdrawiam!

Jest teraz prawie poludnie. Co chcesz wiedziec ?

Pozdrowienia,
      A
    • lombat Re: Australia - emigracja 09.07.03, 04:45

Nie spodziewałam się tylko, że trzeba tak dużo płacić za wizę (ponad 3 tys. zł).
      Jak tam w tej Australii jest, napisze ktoś? Myślę o Adelaidzie, Sydney albo
      mniejszym mieście. Co radzicie?
      > Pozdrawiam!

O jakiej wizie za 3000 zl mowisz, wyjasnij nam maluczkim prosze . Jezeli rzeczywiscie
      wiza za 3kzlp, to za ile jest teraz podanie o emigracje do AU ? Z podaniem jest tak, ze
      moze zostac odrzucone, a pieniazki przepadna.
      Zycze powodzenia.
    • Gość: jr Re: Australia - emigracja IP: 202.76.174.* 09.07.03, 04:49

> Pozdrawiam!

tu nie jest tak wazny wiek, wyksztalcenie czy pochodzenie. wazne ile masz
      energi aby znalezc swoje miejsce w nowym kraju. limitow nie ma!
      1,5 tys aud jest mniej niz 2 tygodniowa pensja czyli niczym. w to wchodzi
      opieka medyczna, 500 godzin jezyka angielskiego no i mozliwosc zycia w
      najlepszym panstwie na swiecie. polecam sydney bo wiele latwiej znalezc prace.
      musisz sie liczyc ze przez pierwsze 2-3 bedzies robic w fabryce czy sprzatac
      ale jak wystarczy cie determinacji to mozesz zostac kim tylko zechcesz.
      • Gość: Toetoe Re: Australia - emigracja IP: *.static.ihug.co.nz 09.07.03, 05:06
        No i coraz trudniej jest uzyskac PR. (sedno sprawy)
        • Gość: Kan Re: Australia - emigracja IP: *.mega.tmns.net.au 09.07.03, 13:45
          Okolo 15 lat temu kosztowalo nas to jakies 400 PLZ. Byla to duza kwota
          pieniedzy, rowniez nikt nie oferowal zadnej gwarancji na wyjazd. Znajomi
          odradzali, gdyz za te pieniadze mozna bylo kupic wiele roznych rzeczy. Sama
          musisz zdecydowac. Czy warto? Zajrzyj na forum Polonia, jest tam podobny topic
          od Skorada.
          Pozdrawiam
    • Gość: Pawel z Melbourne Re: Australia - emigracja IP: *.lib.latrobe.edu.au 10.07.03, 10:14

> Pozdrawiam!
      P: Zajrzyj na moja strone na forum POLONIA
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=44&w=6788662
    • Gość: Pawel_z_Melbourne Re: Australia - emigracja IP: *.lib.latrobe.edu.au 10.07.03, 10:23
      Zachecam do wyjazdu! 3 tys. zl. to tu nic, tyle zarobisz w tydzien, jak nie
      krocej. Pracy jest tu mnostwo, trzeba tylko chciec pracowac. Najlatwiej jest
      dostac prace przez rzadowa agencje Centrelink (biura w kazdym miescie czy
      dzielnicy). Australijczycy wrecz przepadaja za imigrantami, szczegolnie z
      krajow innych niz Anglia czy Irlandia, bo tu mamy teraz polityke
      wielokulturowosci, i tacy jak ty maja pierszenstwo przy uzyskaniu pracy albo
      przydziale mieszkania a lbo samochodu. I aby zachecic imigrantow dostaniesz
      zaraz po przyjezdize bezzwrotna pozyczke w wysokosci 40 tys. dolarow, darmowe
      (na rok) mieszkanie (min. 50 m2, na rodzine srednio 150m2) i samochod. Placic
      bedziesz tylko za benzyne i oleje. Z miast polecam Sydney, bo tam jest
      najweselej - ludzie sie tam kochaja na wszystkie mozliwe sposoby, co najlepiej
      widac podczas tzw. Mardi Grass. Nie zastanawiaj sie, sprzedawaj wszystko i na
      samolot. Bilet na Qantas z Frankfurtu/main (niestety, tylko klasa biznes)
      dostaniesz za darmo w ambasadzie, musisz tylko podpisac paiperek, ze
      pozostaniesz w Australii conajmniej rok.
      Napisz do mnie, jak bedziesz miala jakiekolwiek pytania.
      Pozdrawiam ze slonecznej i bogatej Australii
      Pawel
      • Gość: A Re: Australia - emigracja IP: *.netspeed.com.au 10.07.03, 12:48
        Gość portalu: Pawel_z_Melbourne napisał(a):

> Zachecam do wyjazdu! 3 tys. zl. to tu nic, tyle zarobisz w tydzien, jak nie
        > krocej. Pracy jest tu mnostwo, trzeba tylko chciec pracowac. Najlatwiej jest
        > dostac prace przez rzadowa agencje Centrelink (biura w kazdym miescie czy
        > dzielnicy). Australijczycy wrecz przepadaja za imigrantami, szczegolnie z
        > krajow innych niz Anglia czy Irlandia, bo tu mamy teraz polityke
        > wielokulturowosci, i tacy jak ty maja pierszenstwo przy uzyskaniu pracy albo
        > przydziale mieszkania a lbo samochodu. I aby zachecic imigrantow dostaniesz
        > zaraz po przyjezdize bezzwrotna pozyczke w wysokosci 40 tys. dolarow, darmowe
        > (na rok) mieszkanie (min. 50 m2, na rodzine srednio 150m2) i samochod. Placic
        > bedziesz tylko za benzyne i oleje. Z miast polecam Sydney, bo tam jest
        > najweselej - ludzie sie tam kochaja na wszystkie mozliwe sposoby, co
        najlepiej
        > widac podczas tzw. Mardi Grass. Nie zastanawiaj sie, sprzedawaj wszystko i na
        > samolot. Bilet na Qantas z Frankfurtu/main (niestety, tylko klasa biznes)
        > dostaniesz za darmo w ambasadzie, musisz tylko podpisac paiperek, ze
        > pozostaniesz w Australii conajmniej rok.
        > Napisz do mnie, jak bedziesz miala jakiekolwiek pytania.
        > Pozdrawiam ze slonecznej i bogatej Australii
        > Pawel

Alez to sa sympatyczne wskazowki. Pewnie sam tego wszystkiego doswiadczyles.
        I ta bezinteresowna.....
        • Gość: skorad Australia najlepszy kraj dla emigrantow IP: *.dsl.vicnet.net.au 11.07.03, 06:01
          Gość portalu: A napisał(a):

Zachecam do wyjazdu! 3 tys. zl. to tu nic, tyle zarobisz w tydzien, jak nie krocej. Pracy jest tu mnostwo, trzeba tylko
          chciec pracowac. Najlatwiej jest dostac prace przez rzadowa agencje Centrelink (biura w kazdym miescie czy
          dzielnicy). Australijczycy wrecz przepadaja za imigrantami, szczegolnie z krajow innych niz Anglia czy Irlandia, bo tu
          mamy teraz polityke wielokulturowosci, i tacy jak ty maja pierszenstwo przy uzyskaniu pracy albo
          przydziale mieszkania a lbo samochodu. I aby zachecic imigrantow dostaniesz zaraz po przyjezdize bezzwrotna
          pozyczke w wysokosci 40 tys. dolarow, darmowe (na rok) mieszkanie (min. 50 m2, na rodzine srednio 150m2) i
          samochod. Placic bedziesz tylko za benzyne i oleje. Z miast polecam Sydney, bo tam jest najweselej - ludzie sie tam
          kochaja na wszystkie mozliwe sposoby, co najlepiej widac podczas tzw. Mardi Grass. Nie zastanawiaj sie,
          sprzedawaj wszystko i na samolot. Bilet na Qantas z Frankfurtu/main (niestety, tylko klasa biznes)
          dostaniesz za darmo w ambasadzie, musisz tylko podpisac paiperek, ze pozostaniesz w Australii conajmniej rok.
          Napisz do mnie, jak bedziesz miala jakiekolwiek pytania.
          Pozdrawiam ze slonecznej i bogatej Australii
          Pawel
          - Alez to sa sympatyczne wskazowki. Pewnie sam tego wszystkiego doswiadczyles. I ta bezinteresowna.....
          Skorad: Poswiadczam, ze wszystko co pisze Pawel to 100% prawda. Zaraz po przylocie dostalem te 40 tys. $
          gotowka, mieszkanie, samochod i prace. Australia to na;lepszy kraj dla emigrantow!
          Skorad
          • Gość: A Re: Australia najlepszy kraj dla emigrantow IP: *.netspeed.com.au 11.07.03, 09:57
            Gość portalu: skorad napisał(a):

> Skorad: Poswiadczam, ze wszystko co pisze Pawel to 100% prawda. Zaraz po
            przylo
            > cie dostalem te 40 tys. $
            > gotowka, mieszkanie, samochod i prace. Australia to na;lepszy kraj dla
            emigrant
            > ow!
            > Skorad

Slabo cos! Gdzie wy byliscie jak dawali ? Ja dostalem kilka razy wiecej.
            • Gość: skorad Re: Australia najlepszy kraj dla emigrantow IP: 210.23.146.* 12.07.03, 09:54
              Skorad: Poswiadczam, ze wszystko co pisze Pawel to 100% prawda. Zaraz po
              przylocie dostalem te 40 tys. $ gotowka, mieszkanie, samochod i prace.
              Australia to najlepszy kraj dla emigrantow!
              Skorad
              A: Slabo cos! Gdzie wy byliscie jak dawali ? Ja dostalem kilka razy wiecej.
              skorad: ty pewnie miales kupe dzieci (na kazde daja 30 tys.) i wziales te
              pozyczke w bondach, a wtedy daja 50% wiecej!
              • Gość: pzm Re: Australia najlepszy kraj dla emigrantow IP: *.its.unimelb.edu.au 13.07.03, 07:31
                Skorad
                P: Zgoda! Tu sie zgadzam ze skoradem na 100%!
                • pavvel_z_melbourne Re: Australia najlepszy kraj dla emigrantow 19.07.03, 12:10
                  Gość portalu: pzm napisał(a):
                  Skorad
                  P: Zgoda! Tu sie zgadzam ze skoradem na 100%!
                  Poprawka: na dzieci do lat 16 daja tylko 20 tys.
                  pawel_z_melbourne
                  • lombat Re: Australia kraj dla emigrantow 22.07.03, 02:09
                    Prosze Panstwa
                    Austarlia jest dobrym krajem dla emigrantow. Tylko niektorzy dostaja zapomoge
                    w wysokosci ok US 40.000 na starcie. Przewazajaca wiekszosc nie dostaje nic.
                    Po sprawdzeniu okazalo sie, ze zapomoge i pomoc w znalezieniu pracy oraz duzy,
                    wygodny dom dostaja ci, ktorzy wykaza powinowactwo lub dalekie pokrewienstwo
                    z jedna tylko osoba Panem Lechem J. Kellerem z Wiktorii, ktory szaleje na tym
                    forum pod wieloma pseudonimami: Pavvel_z_Melbourne, Pawel_z_Melbourne',
                    skorad, Cagan, Kagan, Kaganowicz i inne, a nadaje z reguly z bibliotek uniwersyteckich
                    uniwersytetow w Melbourne: LaTrobe, Monash, Danekin (?), RMIT i innych.

Dziekujemy Panu Lechowi J. Kaganowi za wyczerpujace wiadomosci.
                    • Gość: Jakis Facet Re: Australia kraj dla emigrantow IP: *.netspeed.com.au 22.07.03, 15:20
                      lombat napisał:

> Prosze Panstwa
                      > Austarlia jest dobrym krajem dla emigrantow. Tylko niektorzy dostaja zapomoge
                      > w wysokosci ok US 40.000 na starcie. Przewazajaca wiekszosc nie dostaje nic.
                      > Po sprawdzeniu okazalo sie, ze zapomoge i pomoc w znalezieniu pracy oraz duzy,
                      > wygodny dom dostaja ci, ktorzy wykaza powinowactwo lub dalekie pokrewienstwo
                      > z jedna tylko osoba Panem Lechem J. Kellerem z Wiktorii, ktory szaleje na tym
                      > forum pod wieloma pseudonimami: Pavvel_z_Melbourne, Pawel_z_Melbourne',
                      > skorad, Cagan, Kagan, Kaganowicz i inne, a nadaje z reguly z bibliotek
                      uniwers
                      > yteckich

Tak. My wszyscy wiemy, ze Kagan zwariowal. Szkoda.
                      > uniwersytetow w Melbourne: LaTrobe, Monash, Danekin (?), RMIT i innych.
                      >
                      > Dziekujemy Panu Lechowi J. Kaganowi za wyczerpujace wiadomosci.
          • Gość: rety Re: Australia najlepszy kraj dla emigrantow IP: *.icpnet.pl 16.07.03, 18:52
            napiszcie proszę gdzie można znalezc australijskie linki dot. spraw emigracji.
            • Gość: P Re: Australia najlepszy kraj dla emigrantow IP: *.adsl-wns.paradise.net.nz 16.07.03, 23:01
              ag.bocznica.org
            • Gość: Ktokolwiek Re: Australia najlepszy kraj dla emigrantow IP: *.netspeed.com.au 17.07.03, 04:14
              Gość portalu: rety napisał(a):

> napiszcie proszę gdzie można znalezc australijskie linki dot. spraw
              emigracji.

www.immi.gov.au/
              Powodzenia
              • Gość: Ktokolwiek Jak idzie czytanie? n/t IP: *.netspeed.com.au 18.07.03, 01:45
                Gość portalu: Ktokolwiek napisał(a):

> Gość portalu: rety napisał(a):
                >
                > > napiszcie proszę gdzie można znalezc australijskie linki dot. spraw
                > emigracji.
                >
                > www.immi.gov.au/
                > Powodzenia
              • pavvel_z_melbourne Re: Australia najlepszy kraj dla emigrantow 19.07.03, 12:08
                Bo gdzie dostaja oni zaraz na lotnisku po 40 tys. dolarow na glowe
                (20 tys. na dziecko do lat 16), dobrze platna prace w swym zawodzie i
                mieszkanie?
                • Gość: ktosiak Re: Australia najlepszy kraj dla emigrantow IP: *.chello.pl 19.07.03, 13:49
                  Pawle, wielkie dzięki za te informacje! Bardzo optymistycznie to wygląda, taki
                  wyjazd gdzieś, gdzie masz zapewniony jakiś statr. Jeśli tak jest w
                  rzeczywistości (te dolary i mieszkanie na początek), to ja się piszę!
                  Może podam więcej info o sobie: 26 lat, znam angielski bardzo dobrze (tyle że
                  nie austarlijski...), skończyłam dwa kierunki studiów (PR i filologia).
                  Oszczędności nie mam zbyt wiele, ale może za jakieś dwa misiące uda mi się
                  uzbierać kasę na wizę. Sądzisz, że mam szanse na jej otrzymanie (chdzi mi o
                  wizę emigracyjną)?
                  Czekam na odpowiedź, pozdrawiam!
                  Swoją drogą, jak radzisz sobie z nostalgią?
                  Ktosiak
                  • Gość: pzm Re: Australia najlepszy kraj dla emigrantow IP: *.ains.net.au 21.07.03, 03:41
                    Pawle, wielkie dzięki za te informacje! Bardzo optymistycznie to wygląda, taki
                    wyjazd gdzieś, gdzie masz zapewniony jakiś start. Jeśli tak jest w
                    rzeczywistości (te dolary i mieszkanie na początek), to ja się piszę!
                    Może podam więcej info o sobie: 26 lat, znam angielski bardzo dobrze (tyle że
                    nie australijski...), skończyłam dwa kierunki studiów (PR i filologia).
                    Oszczędności nie mam zbyt wiele, ale może za jakieś dwa miesiące uda mi się
                    uzbierać kasę na wizę. Sądzisz, że mam szanse na jej otrzymanie (chdzi mi o
                    wizę emigracyjną)?
                    Czekam na odpowiedź, pozdrawiam!
                    Swoją drogą, jak radzisz sobie z nostalgią?
                    Ktosiak
                    PZM: Oczywiscie, ze masz szanse! Prawie 100%, jak nie bylas karana sadownie.
                    Nostalgia zas dokucza tylko nieudacznikom, a nie ludziom sukcesu!
                    Pozdr.
                    Pawel
                    • Gość: Marek Re: Australia najlepszy kraj dla emigrantow IP: *.net.autocom.pl 21.07.03, 16:14
                      Cześć,
                      Chciałbym zapytać, jakie szanse otrzymania wizy emigracyjnej do Australii ma
                      osoba po czterdziestce, bez wyższego wykształcenia i posiadająca rodzinę (żona
                      i dziecko)? Wyjechać miałaby tylko ta osoba, bez rodziny.
                      Czy decyzja odmowna na wniosek o przyznanie wizy emigracyjnej powoduje utratę
                      pieniędzy wniesionych w ramach opłaty?
                      • Gość: , Re: Australia najlepszy kraj dla emigrantow IP: 210.11.147.* 22.07.03, 00:23
                        Gość portalu: Marek napisał(a):

> Cześć,
                        > Chciałbym zapytać, jakie szanse otrzymania wizy emigracyjnej do Australii ma
                        > osoba po czterdziestce, bez wyższego wykształcenia i posiadająca rodzinę
                        (żona
                        > i dziecko)? Wyjechać miałaby tylko ta osoba, bez rodziny.

Po co ?

> Czy decyzja odmowna na wniosek o przyznanie wizy emigracyjnej powoduje utratę
                        > pieniędzy wniesionych w ramach opłaty?

Napewno.
                        • Gość: Emigrant Re: Australia najlepszy kraj dla emigrantow IP: *.its.unimelb.edu.au 24.07.03, 11:37
                          Cześć, Chciałbym zapytać, jakie szanse otrzymania wizy emigracyjnej do
                          Australii ma osoba po czterdziestce, bez wyższego wykształcenia i posiadająca
                          rodzinę (żona i dziecko)? Wyjechać miałaby tylko ta osoba, bez rodziny.

Gość portalu: , napisał(a):
                          Po co ?
                          E: Aby znalezc sie w naj;lepszym kraju na swiecie!

- Napewno.
                          E: Nie prawda! Dostaniesz je z powrotem plus conajmniej 10% odsetek w skali
                          rocznej!

• Gość: Emigrant Re: Australia najlepszy kraj dla emigrantow IP: *.its.unimelb.edu.au 24.07.03, 11:39
                        Cześć,
                        Chciałbym zapytać, jakie szanse otrzymania wizy emigracyjnej do Australii ma
                        osoba po czterdziestce, bez wyższego wykształcenia i posiadająca rodzinę (żona
                        i dziecko)? Wyjechać miałaby tylko ta osoba, bez rodziny.
                        E: Spore! Im mniejsze wyksztalcenie, tym wieksze! Australia potrzebuje taniej,
                        niewykwalifikowanej sily roboczej, stad tylu imigrantow z III swiata...

E: Niekoniecznie! Sproboj, w razie czego, podac zlodziei do sadu!

• Gość: kiwi Re: Australia - emigracja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.03, 09:54

> Zachecam do wyjazdu! 3 tys. zl. to tu nic, tyle zarobisz w tydzien, jak nie
        > krocej. Pracy jest tu mnostwo, trzeba tylko chciec pracowac. Najlatwiej jest
        > dostac prace przez rzadowa agencje Centrelink (biura w kazdym miescie czy
        > dzielnicy). Australijczycy wrecz przepadaja za imigrantami, szczegolnie z
        > krajow innych niz Anglia czy Irlandia, bo tu mamy teraz polityke
        > wielokulturowosci, i tacy jak ty maja pierszenstwo przy uzyskaniu pracy albo
        > przydziale mieszkania a lbo samochodu. I aby zachecic imigrantow dostaniesz
        > zaraz po przyjezdize bezzwrotna pozyczke w wysokosci 40 tys. dolarow, darmowe
        > (na rok) mieszkanie (min. 50 m2, na rodzine srednio 150m2) i samochod. Placic
        > bedziesz tylko za benzyne i oleje. Z miast polecam Sydney, bo tam jest
        > najweselej - ludzie sie tam kochaja na wszystkie mozliwe sposoby, co
        najlepiej
        > widac podczas tzw. Mardi Grass. Nie zastanawiaj sie, sprzedawaj wszystko i na
        > samolot. Bilet na Qantas z Frankfurtu/main (niestety, tylko klasa biznes)
        > dostaniesz za darmo w ambasadzie, musisz tylko podpisac paiperek, ze
        > pozostaniesz w Australii conajmniej rok.
        > Napisz do mnie, jak bedziesz miala jakiekolwiek pytania.
        > Pozdrawiam ze slonecznej i bogatej Australii
        > Pawel
        Dziwię się że w Polsce jeszcze ktoś został skoro w Australii jest tak dobrze.
        • Gość: Ktokolwiek Re: Australia - emigracja IP: 210.11.147.* 21.07.03, 14:03
          Gość portalu: kiwi napisał(a):

> Dziwię się że w Polsce jeszcze ktoś został skoro w Australii jest tak dobrze.

Kto to wszystko bedzie tam reformowal i dla kogo? Czasem odnosze wrazenie, ze
          rzeczywiscie niewiele ludzi tam zostalo. Nie powinienem czytac gazet!
          • Gość: Emogrant Re: Australia - emigracja IP: *.its.unimelb.edu.au 24.07.03, 11:36
            - Nie wiedza gdzie jest Australia...
            • Gość: Emogrant Re: Australia - emigracja IP: *.its.unimelb.edu.au 26.07.03, 07:27
              Gość portalu: Emigrant napisał(a):
              - Nie wiedza gdzie jest Australia...
              - Podaje wiec kierunek: na daleki poludniowy wschod od Polski!
            • Gość: Lekarz Masturbacja dobra na prostate (na serio) IP: *.its.unimelb.edu.au 26.07.03, 07:46
              THE AGE (theage.com.au) 17/07/2003 - Judy Skatssoon - Doing your prostate a
              favour.
              W skrocie: Zespol lekarzy z Cancer Council of Victoria, pod kierunkiem mego
              dobrego znajomego prof. Grahama Gilesa doszedl do wniosku, iz czesta
              masturbacja chroni przed rakiem prostaty. Zbadano w latach 1994-1999 ponad 2000
              mezczyzn w wieku 40-69 i stwierdzono, ze masturbacja, prowadzaca do wytrysku
              nasienia, zmniejsza ryzyko zachorowania na raka prostaty. 5 masturbacji na
              tydzien obniza to ryzyko okolo trzykrotnie. Wnioski wyciagnijcie sami.
              Prof. Giles uwaza tez, iz masturbacja jest normalnym ludzkim zachowaniem, na
              dodatek porawiajacym stan zdrowia.
              Lekarz (dr nauk medycznych) z The University of Melbourne
    • Gość: Australijczyk Re: Australia - emigracja IP: *.slv.vic.gov.au 26.07.03, 09:31
      Zastanawiam się nad wyjazdem do Australii. Jestem młoda,
      bez rodziny, mam wyższe wykształcenie, doświadczenie. Nie
      spodziewałam się tylko, że trzeba
      tak dużo płacić za wizę (ponad 3 tys. zł). Jak tam w tej
      Australii jest, napisze ktoś? Myślę o Adelaidzie, Sydney
      albo mniejszym mieście. Co radzicie?
      Pozdrawiam!
      A: Jest super! Te 3 tys. zwroca ci od reki na lotnisku!
      Pracy tu wbrod, Centrelink ma np. ponad 10 ofert na kazda
      osobe szukajaca pracy.
      • Gość: Emigrant Re: Australia - emigracja IP: *.ains.net.au 27.07.03, 07:18
        Gość portalu: Australijczyk napisał(a):

Zastanawiam się nad wyjazdem do Australii. Jestem młoda,
        bez rodziny, mam wyższe wykształcenie, doświadczenie. Nie
        spodziewałam się tylko, że trzeba
        tak dużo płacić za wizę (ponad 3 tys. zł). Jak tam w tej
        Australii jest, napisze ktoś? Myślę o Adelaidzie, Sydney
        albo mniejszym mieście. Co radzicie?
        Pozdrawiam!
        A: Jest super! Te 3 tys. zwroca ci od reki na lotnisku!
        Pracy tu wbrod, Centrelink ma np. ponad 10 ofert na kazda
        osobe szukajaca pracy.
        E: Prawda! Trzeba tylko sie nie bac pracy!
    • Gość: M. Kolbe Re: Australia - emigracja IP: 140.159.68.* 29.07.03, 07:23
      Zapytaj sie Niepokalanej!
      www.iyp.org/polish/history/antypolonizmy/ksiazki_50.html
    • Gość: NAJLEPSZA JEST NAJLEPSZA JEST AMERICA!!!!!! IP: *.31.200.67.Dial1.Tampa1.Level3.net 01.08.03, 03:19

> Pozdrawiam!
      ==========================

NAJLEPSZA JEST AMERICA!!!!!!

Looking for a lawyer practicing U.S.
      Immigration and Naturalization Law?

Do you need a free consultation regarding
      Immigration to the U.S.A.?
      Contact Stanley B. Grabowski;

The Law Office is located in the
      Washington, D.C. Metro area.

The Law Offices of Stanley B. Grabowski
      3 Bethesda Metro Center, Suite 700
      Bethesda, MD 20814
      Tel: 240-418-0351
      Tel: 301-941-1850
      www.grabowskilaw.com
      Email: contact@grabowskilaw.com

The Law Offices of Stanley B. Grabowski is a law firm
      practising U.S. Immigration and Naturalization Law.

Stanley B. Grabowski, Esq. represents clients from
      anywhere in the U.S. and from any part of the world.
      The firm represents clients in all aspects of the U.S.
      Immigration and Naturalization Process.

The firm offers a free initial consultation in order to
      help you evaluate how complex your case is and
      whether you need to retain an attorney.

Our attorney will evaluate your circumstances and
      provide our initial and general assessment regarding
      your case within 24 hours.

For more details visit us at:
      www.grabowskilaw.com
      or at:
      www.LawyerForImmigrants.com

The Law Offices of Stanley B. Grabowski also practices
      "Business and Contract Law" throughout Maryland.

You may take advantage of free consultation
      services by contacting via email:
      contact@grabowskilaw.com
      OR
      by filling out our Contact/Feedback Form
      www.grabowskilaw.com/Contact%20and%20feedback.htm
      www.grabowskilaw.com
      • Gość: America Re: NAJLEPSZA JEST AMERICA!!!!!! IP: *.its.unimelb.edu.au 02.08.03, 05:25
        Gość portalu: NAJLEPSZA JEST napisał(a): NAJLEPSZA JEST AMERICA!!!!!!
        A w niej Cuba!

> Looking for a lawyer practicing U.S.
        > Immigration and Naturalization Law?
        >
        > Do you need a free consultation regarding
        > Immigration to the U.S.A.?
        > Contact Stanley B. Grabowski;
        >
        > The Law Office is located in the
        > Washington, D.C. Metro area.
        >
        > The Law Offices of Stanley B. Grabowski
        > 3 Bethesda Metro Center, Suite 700
        > Bethesda, MD 20814
        > Tel: 240-418-0351
        > Tel: 301-941-1850
        > www.grabowskilaw.com
        > Email: contact@grabowskilaw.com
        >
        > The Law Offices of Stanley B. Grabowski is a law firm
        > practising U.S. Immigration and Naturalization Law.
        >
        > Stanley B. Grabowski, Esq. represents clients from
        > anywhere in the U.S. and from any part of the world.
        > The firm represents clients in all aspects of the U.S.
        > Immigration and Naturalization Process.
        >
        > The firm offers a free initial consultation in order to
        > help you evaluate how complex your case is and
        > whether you need to retain an attorney.
        >
        > Our attorney will evaluate your circumstances and
        > provide our initial and general assessment regarding
        > your case within 24 hours.
        >
        > For more details visit us at:
        > www.grabowskilaw.com
        > or at:
        > www.LawyerForImmigrants.com
        >
        > The Law Offices of Stanley B. Grabowski also practices
        > "Business and Contract Law" throughout Maryland.
        >
        > You may take advantage of free consultation
        > services by contacting via email:
        > contact@grabowskilaw.com
        > OR
        > by filling out our Contact/Feedback Form
        > www.grabowskilaw.com/Contact%20and%20feedback.htm
        > www.grabowskilaw.com

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka