Dodaj do ulubionych

PLN (Partia Ludzi niezadowolonych)

13.02.08, 02:37
Powiedziano mi, że w budynku użyteczności publicznej popękały ściany (pewnie
tynk), a ja że pewnie poprawią ale tym bardziej pewnie o ile będą wiedzieć a
ja do ich nie należę - i tu o dziwo uśmiech i wyjaśnienie że super riposta i w
ogóle to tylko szukany był ktoś z kimś można nie narzekać bo tyle tego
wszędzie a to był pokaz umiejętności narzekania - cóż, dorównywać i pokazywać
to w świecie rzeczywistym, a niektórzy tak się wysforowali w narzekaniu że
dali albo dadzą jednoznaczną odpowież na pytanie po co im to było. Pewne
rzeczy jednak siłą rzeczy umykają ze świata rzeczywistego (z praktycznego
punltu widzenia) - spektakl światło, dzwięk (i ludzie) i na podstawie afiszu
ja przyszedłem jakby nigdy nic (spektakl mogł być lepszy i gorszy a drugi
podobny jeszcze raz bym zobaczył) tylko inni luzie na widowni na podstawie
tego samego afiszu byli w strojach 'organizacyjnych' - współgrających z tym co
na scenie - niewykluczone, że to w zamian za kupon na pączka do sieciowej
cefee i niewykluczone, że ja za to samo też byłbym w stanie się przebrać ale
nikt nie zaproponował mnie i to że byłem w mniejszości nie zbiło mnie z
pantałyku ale następny pokaz to już raczej tylko w TV (choćby internetowej)
skoro organizatorzy dbają o poziom widowni (a ja do zadbanej nie należę). I tu
szef usłyszawszy jak umiem się 'spieszyć' (poszedłem na spektakl bez
wprowadzającego) i jak umiem się przestać spieszyć (więcej już nie pójde bo
nie pasuje do widowni nie mając wrpowadzajacego) powiedział, że ma córkę - bez
awansu nie pasuje do szefa (zbyt duża róznica) a za awans nie chce i musze sie
wyłgać - tak to jest jak szukają porównań w głupi sposób - znaleźc i
łatwiejsze i trudniejsze i posiadacze łatwiejszej i trudniejszej umiejetności
sąśladowo już przygotowani - zamiast komputera konsola i mniej odpowiedzialna
czynność grania (hattrick) jest łatwiejsza, a równie manualny instrument
(klawiatura to fortepian) jest trudniejsza bo wirtuozi muszą znieść krytykę
instytucjonalną - tylko nie wiadomo od czego łatwiejsza i trudniejsza -
zostaje środek do wypełnienia (sedno) i mamy autorytety które grają w gry i na
instrumentach i czerpia dochody z Zaiks (i moga być autorytetami dla internautów).
Obserwuj wątek
    • hide_tank Wyznaczanie limitów dla podopiecznych 13.02.08, 06:01
      Albo wyznaczaja limit ktory chcieliby zeby byl przekroczony (szarpaki - nie sa
      zwierzchnikami dopoki nie maja podwladnych) a gdy zostanie przekroczony to ni
      nie robiąc strasza. Albo wyznaczaja limit ktory wydaje im sie ze nie moze byc
      przeroczony (juniorzy - sa zwierzchnikami dopoki nie maja podwladnych a gdy juz
      maja to formalni zwierzchnicy sa podwladnymi swoich podwladnych - bo tak sie
      robi) a gdy zostanie przekroczony to karzac strasza - limit moze byc taki sam a
      albo nic albo kara jako skutek przekroczenia, a wszystko to w celu bronienia
      balwanien ktorych nikt nie atakuje (obrona prewencyjna), a balwanny
      charakteryzuja sie umiejetnoscia zle adresowanych krytyk, ktore nawet gdyby
      dobrze adresowane to i tak nieskuteczne bo budynek musi osiasc przed usunieciem
      pekniec w tynku.

Nadopiekuńczy czekają na podopiecznych w portalu nasza-klasa.pl - po dodaniu
      siebie zaraz zjawi się opiekun ktory jeszcze nikim w intrnecie sie nie opiekowal
      i bedzie troszke dokuczal w internecie swojemu podopiecznemu - dla chetnych.
      • jorge.valdano Chcą zeby za nimi biegać a nie potrafią dogonić 13.02.08, 06:16
        chcą robić wpływy a nie umieją oprzeć się wpływom obcym - a co jak Polacy są
        wśród pracowników mediów i zbiorczo wszystkich internautów zwalczają (po
        podliczeniu statystyk). Kazdego mozna skrytykowac i wtedy niektórzy wychodza ze
        swoja mniejsza krytyka skoro ktos sie odwazyl wieksza albo juz nie krytkuja
        mniej bo ktos skrytykowal bardziej albo krytykuja jeszcze barzdie bo roznica
        pomiedzy czyjas mniejsza a swoja wieksza jest nieduza - a miernoty informuja o
        spowrotem wolnych miejscach w ich szeregach pozostawiajac pole do dzialania
        domyslom - zdalna krytyka smieszy a na zywo chwilowo nie mozliwa - mnie mnie w domu.
        • masz.znienacka Poprzez chybioną krytykę szukają niekrytykujących 13.02.08, 12:21
          Myślę że dzisiaj po zapadnięciu zmroku warto nie zapalać swiatła elektrycznego
          tylko przy świeczkach usiąść na podłodze (nowocześni indianie) i ściszonym
          głosem omówić strategie na jutro - co z tymi co nic nie mają do wpisania na
          forum a co z tymi co wierza w sprawczą siłe swoje wpisu internetowego.
          • jorge.valdano I co 'moi' żonaci dziennikarze zrobią 13.02.08, 12:25
            nie wykluczone że przesadnie pewne siebie czarownice (Wasze Żony) to policjantki
            - ja bym zachował dwie najgorsze dniówki z tego tygodnia i im nie dał - czytaja
            mojego maila i nic nie mają do dodania.
            • hide_tank Nie wszystkim jest do śmiechu 13.02.08, 13:06
              Nie mając nic do zaoferowania chcą żeby wkupiać się do ich środowisk - przyjmuja
              tych ktorzy nie aspiruja - albowiem maja do pozbycia sie bałwanny którym
              wmawiano że sa wyjatkowe a one w to silnie wierzą. Ja nie oczekiwałbym żadnych
              zmian do 4 kwartału tego roku - niestety tak mało osób które absorbują
              doświadczenia/wiedze dla siebie i nie wbrew zrównoważonemu rozwojowi i teraz
              czeba poczekać na gorszych zeby dociągneli - my odpoczywamy a im wydaje się ze
              powinnismy przestac dla nich odpoczywac bo im sie spieszy nagle (obyczajowosc
              wlasna).
              • masz.znienacka Nie potrafią przestać pomagać 14.02.08, 06:37
                przeszkadzają a wydaje im sie że swiadczą cenną pomoc za którą coś im się należy
                albo przeszkadzają żeby wyzwolić drzemiące talenta czyli działają na korzyść
                choć nie wprost (w jakich innych sportach wystepują kolarze ktorzy przejechali w
                peletonie (w ramach treningu) i nic ponadto) - przedstawiaja liste swoich
                problemów (pomoc to ostatnia rzecz ktora jest im potrzebna) i próbuja wmówić
                komuś problem jaki umieją rozwiązac (słownie, poprzez dawanie rad) - komu
                jestescie w stanie podpowiedziec dalsze czynnosci (bo z uwagi na pokrewienstwo
                dobrze mu zyczycie) a komu nie (bo morze klamac i probowac zainteresowac swoja
                osoba jako osoba z przygodami). Nawet nie umieja dzwonic - kiedys odbieraly
                telefon od angielskomowiacych i na tej podstawie wydaje im sie ze moga dzwonic
                do angielsko mowiacych - dwoniacemu bardziej zalezy na konwersacji w obcym
                jezyku (albo kiedys odbieraly telefon w pracy i dzwoniac caly czas osbieraja -
                przyjmuja barwe glosu odbierajacego - mily glos uslugodawcy).
                • hide_tank Dziewczynom niej wypada choć wolno więcej 14.02.08, 06:53
                  I dlatego nie zapisuja się na angielski (ani nawet nie chodza na zajecia w
                  darmowych Toastmasterze pl.wikipedia.org/wiki/Toastmasters) jesli nie
                  potrzebuja (bo im wystarcza domniemana umiejetnosc mowienia) a zapisuja sie gdy
                  juz musza umiec (zeby miec dodatkowa mobilizacje) - odbierajac telefon
                  wyhamowywuja zapedy dzwoniacych i pozniej albo chca zeby ktos ich wyhamowywal
                  (nawet jesli nie z czego hamowac) albo dzwoniac probuja wyhamowywac osobe do
                  ktorej dzwonia (i rozmowa staje sie klopotliwa bo nie umieja przyjac roli
                  dzwoniacej).
                  • jorge.valdano Mabywamy doswiadczen i szukamy osob ktore stac na 14.02.08, 07:01
                    podobne - liczymy czas jaki na zajal na podjecie dezyji o podrozy i innym
                    podroznikom zostawiamy tyle samo na podjecie decyzji - stac mnie na wszystko ale
                    nie chce chodzic po trupach bo nie chcialbym zeby po mnie chodzono - ale coz jak
                    trup lezy na drodze Adama M. na gielde - moze jeszcze wiecej takich miernot
                    harcownikow poukrywanych w backoffisie czekajacych na wyzwania - przestrzegam
                    przed utaceniem poparcia bo nie m drogi odwrotu.
                    • hide_tank Mecze na wyjezdzie sie opłacają 15.02.08, 06:01
                      w grze hattrick - dostajemy polowe za bilety (a czasem widzow wiecej niz na
                      naszym stadionie by bylo) i jeszcze uczymy grac swoich gdy wrogo nastawiona
                      widownia - tylko na zasadach pucharowych dostajemy zaledwie 1/3 z biletow i
                      czasem to tez moze byc wiecej niz polowa u nas ale poniewaz nie wiadomo ile u
                      nas a ile na wyjezdzie to prawie nikt nie ryzykuje grac z tak lepszym
                      przeciwnikiem zeby 1/3 z biletow jego widowni byla wieksza od polowy ze swojej
                      widowni, niemniej jednak takie mecze tez sie zdarzaja wiec trzeba uwazac co sie
                      akceptuje bo moze pomylka a moze dawanie zarabiac komus. Dziwne jak wiele osob
                      nie kupi czegos spoza FMCG po cenie rynkowej (ci nawet liczbe wpisow
                      internetowych kwalifikuja jako doswiadczenie) bo zawsze ich czas jest platny i
                      idac do sklepu juz sa na minusie i musza dostac rabat - gdy ktos osiagnie ich
                      pulap to jeszcze bardziej musi dla nich zaczac sie starac bo osiagniecie czegos
                      co oni juz mieli wczesniej kwalifikuja jako probe zinteresowania ich swoja osoba
                      i oni mowia ze to za malo dla nich (nie mozna nic od nich chciec a jak ktos i
                      tak nic nie chce to wtedy oni prezentuja swoje dziecinne oczekiwania). I sa tacy
                      co nic nie umieja wpisac w internet - oni chca wszystko za darmo (na zasadach
                      dziecinnych) bo wnosza swoja osobe do kooperacji - na szczescie sa juz sklepy
                      spozywcze z dostawa do domu - korepetycje przez siec a wyjscie z domu tylko do
                      kosciola (bo wszedzie pelno oszustów).
                      • masz.znienacka 1/2 - 1/3 = 1/6 15.02.08, 07:49
                        Nikt nie wpisał a nie wszyscy umieją obliczyć. Tylko nie wiadomo 1/6 z jakiej
                        sumy a to robi drugą róznice. A pelno jest skarbów panstwa które musza sie
                        wyszumiec lub nie umieja sie wyszumiec i szukaja takich co umieja i opowiadaja
                        im o tym co znalezli w sieci lub uslyszeli w radiu lub zobaczyli w telewizorze.
                        Tez kiedys mialem strone WWW ale przede wszystkim skasowalem gdy zauwazylem ze
                        sa strony ktore bardziej starannie sa uaktualniane niz mi zalezalo na mojej - sa
                        juz blogi i niektorzy ze stron przerzuca sie na blogi (bo latwiej dbac o swoj
                        wizerunek internetowy) i sa tacy co sie nie przerzuca bo maja lepszy (forum
                        wlasne) system feedbackow do swojej strony - oczywiscie sa tacy co nie maja
                        forum na stronie i na bloga sie nie przerzuca bo wydaje im sie ze na strone juz
                        nikt nie zaglada - wpisaliscie sie do naszej-klasy i niektorzy wpisali w goole
                        wasze imie inazwisko - sa tak samo nazywajacy sie ktorzy nie maja stron.
                        • hide_tank Nie trzeba się logować gdy wie się co się szuka 15.02.08, 10:27
                          w grze hattrick - wyszukiwarka jest na zewnatrz i dodatkowo mozna zobaczyc co
                          inni gracze wiedza o mnie - ja na przyklad nigdy nie pozyczam od nieznajomych
                          (choc sa wypadki ze mi proponuja i gdy potrzebuje to biore ile potrzebuje i
                          oddaje dopiero gdy wolaja) i nigdy nie pozyczam nieznajomym (choc czasem
                          pozyczam i o banknotach przypominam a na monety czekam i drugiej nie pozycze
                          jesli pierwsza nie zostala oddana).
    • jorge.valdano Córki polityków chodzą z nimi do urn wyborczych 15.02.08, 10:13
      Min. koordynator powiedział wprost o jednym samobójstwie, Adam M. miedzy
      wierszami o drugim, a PIS sobie odliczył 700K - czuje się pewnie i czeka nas
      ciekawa kampania do europarlamentu - tuzy demokracji sprzedają juz swoje córki a
      głąby biorą się za politykowanie (na zasadach OC zostało jeszcze 1300K).
      • hide_tank Prezydent wydał 700 na wino 15.02.08, 10:34
        czy wydał więcej niz 700 czy wydał mniej na wino niż 700 - sporo osób mogłoby
        być lepszym kanciarzem od prezydenta a prezydent ma swoje powody dlaczego
        powiedział że rachunek na 700 ma być rachunkiem za wino - być może wyrozniajacy
        gracze z hattrick trafia na listy do europarlamentu na podstawie osiagniec w
        grze sieciowej.
        • jorge.valdano 700 w monetach czy banknotach? 15.02.08, 12:18
          Po przyjściu amerykańskiego sponsora ManU odpadł wcześnie z LM - Sir Alex gral
          satystycznie (limity zuzyl w dwoch pucharach krajowych i lidze i na LM zabraklo)
          zeby nie chciec stosowac miar statystycznych do druzyny pilkarskiej pierwotnie
          (choc pewnie licza jego asystenci wtornie) - ja bym do 4 kwartalu pozostawil
          czas tym ktorzy musza sie wyszumiec i tym ktorzy albo zostana zabrani do
          rodzicow albo zapadna w sen zimowy - sporo osob w pelnoletnosci chcialoby sie
          kolegowac na zasadach dziecinnych.
          • hide_tank 3 banknoty i 100 monet 15.02.08, 13:00
            bo wolno - racjonalizatorzy chcą kogoś oszukać a gdy się nie uda to chcą go
            racjonalizować (bo w jaki inny sposób przekonac się czy aby nie daje się
            oszukać a skoro się nie dał to niech się wkupia w łaski oszusta-racjonalizatora)
            - ja się wpisałem/łam do poratalu nasza-klasa.pl (bo profilu internetowego mi do
            szczęścia brakowało) to ty też powinieneś (bo teraz brakuje mi twojego).
            • jorge.valdano X17 bo 17 wpis w wątku 15.02.08, 13:32
              co weźmiemy ze schematu biletowego Portugalczyków (wieksze stadiony) - tę samą
              liczbę biletów (bo będziemy oglądać na żywo) czy ten sam procent (bo będziemy
              oglądać w TV) - myśle że sami widzą internauci, że nawet na gruncie portalu
              nasza-klasa.pl jest jeszcze dużo do zrobienia - niektórzy zmienią nazwiska na
              fałszywe (bo znudzi im się poularność internetowa) a inni się dodadzą bo nie
              mają sobie nic do zarzucenia.
              • masz.znienacka Re: guły dla internauty 16.02.08, 07:17
                W swiecie rzeczywistym jest za mało i nikt nie zamawia więcej a w internecie
                jest za dużo bo nikt nie zamawiał - na szczęście jest satelita jako temat
                zastępczy - każdy może się wypowiedzieć - nie umieją skorzystać z ulg PIT a chcą
                rozmawiać o problemach płacących VAT i CIT - schematy w pracy dobrze okreslają
                osobowość więc próbuja przenieść je poza prace tylko szukają towarzyszy do
                swoich słownych szaleńst (nie potrafia grac w pilke na poziomie halowej ligi
                amatorskiej ale poniewaz futbol to ich pasja to ich kumple graja tak zeby im sie
                podobalo a oni nie zauwazyli ze gra jest pod nich).
                • hide_tank Key players - płaca minimalna 16.02.08, 07:43
                  dlatego nie warto wchodzić do obcej drużyny nie wiedząc komu ma się podobać gra
                  i wynik - bo samemu przeciw wszystkim zawodnikom z obu drużyn nic sie nie ugra,
                  a key players mają dopiero 2gi miesiac podwyzszki (maja ulge za internet i
                  odprowadzaja 1% dla organizacji charytatywnej) a wg regul efekt jest widoczny po 3.
                  • masz.znienacka Doberman, ostatni od 21 lat jaki oglądałem w kinie 16.02.08, 08:05
                    chodzimy wcześniej niż mając 21 lat bo jest komercja i wyglądając pełnoletnio
                    juz sprzedadzą bilet i w pewnym wieku czekamy az pojawią sie w telewizji bo na
                    sali 'gowniażeria', a niektórzy w okolicach 40 dopiero zaczynaja chodzic do kina
                    na filmy od 21 lat.
                    • hide_tank Diesel Fiata czy 103% leasingu za Civic 16.02.08, 08:37
                      dla juniora i od kogo VW kupił common rail do Tourenga - jest duzo tematów do
                      rozmów dla juniorów.
                      • jorge.valdano Podoba ci się Hugo reklama rutinoscorbin 16.02.08, 08:48
                        nie wykluczone że jesteś śpiochem i któryś z twoich rodziców to policjant
                        (zasadniczo myśle że to przypadek sporej części aroganckich internautów) -
                        takich jak ty to ja musze klamać zbiorowo i nie ważne że jesteś wyrózniający się.
                        • hide_tank Paweł Kowal był werbowany przez WSI 16.02.08, 09:03
                          a sporo aroganckich miernot dopiero zaczyna się budzić (policjanci lepsi niz ich
                          rodzice policjanci).
                          • jorge.valdano Kurde, to było mocne a jutro rosół 16.02.08, 09:33
                            dlatego Hugo nie warto sprzeciwiać sie idei, którą moga reprezentować rodzice, a
                            należy się wystrzegać kiepskich i aroganckich (bo policjanci) oszustów w realu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka