m.mm54 24.06.09, 16:51 Wiara pochodzi ze słuchania - ateiści są mistrzami hałasu ! Dlatego BóG uczy nas postawy SŁUCHANIA..Dlatego prawdziwa modlitwa to SŁUCHANIE BOGA,a nie mówienie do Niego. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
teletoobis Re: Co slyszysz? 24.06.09, 16:53 Zasada jest prosta i stara jak swiat: mowil dziad do obrazu, a obraz do dziada ani razu. Kto jest mistrzem wycia? Poleca, choc raz latem siasc przy Al. NMP w Czestochowie..... Odpowiedz Link Zgłoś
m.mm54 Re: Co slyszysz? 24.06.09, 16:55 Nowy ateista dołączył do swojego ateistycznego kółeczka? Bog z Tobą... Odpowiedz Link Zgłoś
teletoobis Re: Co slyszysz? 24.06.09, 16:58 Nie nowy- aktu apostazji dokonalem juz bardzo dawno. A ty co? Niedobitek z RM!? P.S. Skoro bog ze mna, to jestem sam.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: św.obrazek Re: Co slyszysz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.09, 16:57 słysze głosy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: św.obrazek Re: Co slyszysz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.09, 16:58 dziwne bo zaczeło sie od wizji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: św.obrazek Re: Co slyszysz? słysze glosy słysze głosy słysze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.09, 17:06 dziękuje :) tez bym chciala ale ostatanio skonczyło sie na sanitariuszach z noszami - wizje i głosy mnie przerosły, o czekaj znowu... słysze głosy... Odpowiedz Link Zgłoś
m.mm54 Re: Co slyszysz? słysze glosy słysze głosy słysze 24.06.09, 17:11 Nie drwij . Odpowiedz Link Zgłoś
teletoobis Re: Co slyszysz? słysze glosy słysze głosy słysze 24.06.09, 17:13 Bo tak sie koncza niepokalane poczecia. Sprobuj poczac pokalanie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: św.obrazek Re: Co slyszysz? słysze glosy słysze głosy słysze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.09, 17:32 zaufaj bogu wszystko w jego mocy słyszysz? Odpowiedz Link Zgłoś
teletoobis Re: Co slyszysz? słysze glosy słysze głosy słysze 25.06.09, 08:15 od czasu do czasu slysze inny glos: napij sie....:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byś Re: Co slyszysz? słysze glosy słysze głosy słysze IP: *.multimo.pl 25.06.09, 19:04 "to polej" Odpowiedz Link Zgłoś
teletoobis Re: Co slyszysz? słysze glosy słysze głosy słysze 26.06.09, 13:04 dopiero po pracy. W tygodniu nawet kropelki, chocby mi glosy do ucha trabily :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: św.obrazek Re: Co slyszysz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.09, 17:00 a teraz rozmawiam z nim i wiem ze mnie słyszy, i nie musze brac żółtych tabletek bo już sie nie boję. Odpowiedz Link Zgłoś
teletoobis Re: Co slyszysz? 24.06.09, 17:03 Jak dojdzie do niepokalanego poczecia, to beda dopiero jaja :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: św.obrazek Re: Co slyszysz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.09, 17:53 czekaj polece po test do apteki Odpowiedz Link Zgłoś
m.mm54 Re: Co slyszysz? 03.07.09, 15:59 Przeciwnicy Boga kochają kalkulację finansową z powodu chciwości i zawiści. Chcą stać na czymś, posiadać, władać niepodzielnie. Dzieci Boga chcą BYĆ RADOŚNIE, żyć, być bez winy, obracać się w wolności pośród ludzi i świata. Miłować ! Reszta się znajdzie. Gdy towar jest przechodni. Człowiek nie jest towarem dla nas. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-one Re: Co slyszysz? 03.07.09, 19:03 m.mm54 napisała: > Przeciwnicy Boga kochają kalkulację finansową z powodu chciwości i zawiści. Chc ą > stać na czymś, posiadać, władać niepodzielnie. wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,4671931.html > Dzieci Boga chcą BYĆ RADOŚNIE, żyć, być bez winy, obracać się w wolności pośród > ludzi i świata. Miłować ! Reszta się znajdzie. Gdy towar jest przechodni. > Człowiek nie jest towarem dla nas. www.money.pl/archiwum/wiadomosci/artykul/szokujacy;raport;o;ksiezach;pedofilach;w;irlandii,84,0,452948.html Odpowiedz Link Zgłoś
m.mm54 Re: Co slyszysz? 24.06.09, 16:57 Zdolność słuchania, posłuszeństwo jest kluczem do ładu i spokoju // Odpowiedz Link Zgłoś
teletoobis Re: Co slyszysz? 24.06.09, 16:59 wiec posluchaj mnie i uczyn jak ci mowie: zaprawde, wyciag gumke z majtek i strzel se w leb Odpowiedz Link Zgłoś
m.mm54 Re: Co slyszysz? 24.06.09, 17:00 Nie będę chyba odkrywcza pisząc, że ten współczesny świat, ten hałaśliwy współczesny świat, zawsze ma coś do powiedzenia - ale większość z tego nie ma jednak absolutnie żadnej wartości. Czy dane Wam było przysłuchiwać się rozmowom przechodniów,rozmowom w środkach masowej komunikacji,rozmowom w kawiarniach albo w innych publicznych miejscach ? A to forum ? I co,jaka refleksja w związku z tym ? Odpowiedz Link Zgłoś
teletoobis Re: Co slyszysz? 24.06.09, 17:03 dane mi bylo sluchac RM. Wiekszej, glupszej i glosniejszech ch...ni w zyciu nie slyszalem Odpowiedz Link Zgłoś
teletoobis Re: Co slyszysz? 24.06.09, 17:05 Czy to wlasnie cisza ktorej pragniesz ty i tobie podobni? www.youtube.com/watch?v=YT2fhRu619E Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-one Re: Co slyszysz? 24.06.09, 17:49 m.mm54 napisała: > Zdolność słuchania, posłuszeństwo jest kluczem do ładu i spokoju // Ta ,o szóstej rano w niedziele kiedy to zaczyna bić dzwon kościelny ::)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ares Re: Co slyszysz? IP: 212.106.21.* 24.06.09, 17:08 Odnoszę wrażenie, że na tym forum większość stanowią forumowe sieroty zabanowane na forum "religia". Może zamiast o religii, popisalibyście coś o seksie, byłoby przynajmniej ciekawie. Odpowiedz Link Zgłoś
m.mm54 Re: Co slyszysz? 24.06.09, 17:12 Czy ja ciebie wyzywam??Tylko tyle potrafisz??Zalosne Sa tu moje watki .Poszukaj sobie Nie w temacie religii. Odpowiedz Link Zgłoś
m.mm54 Re: Co slyszysz? 24.06.09, 17:14 forum.gazeta.pl/forum/w,29,96259540,96259540,Bogaty_nie_zrozumie_beidnego_nigdy_.html forum.gazeta.pl/forum/w,29,95384595,95384595,Pigulki_wczesnoporonne_bez_recepty_.html Prosze ,dyskutuj. Odpowiedz Link Zgłoś
teletoobis Re: Co slyszysz? 24.06.09, 17:15 zawsze masz taka sraczke intelektualna? Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Re: Co slyszysz? 24.06.09, 19:57 A to: forum.gazeta.pl/forum/w,29,95384595,95384595,Pigulki_wczesnoporonne_bez_recepty_.html nie jest przypadkiem o religii? Odpowiedz Link Zgłoś
m.mm54 Re: Co slyszysz? 24.06.09, 17:16 Chcial przedmowca inne moje watki Prosze ,niech dyskutuje. Nie w temacie wiary Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: św.obrazek Re: Co slyszysz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.09, 17:33 poczekaj ona sie dopiero rozkreca :))) Odpowiedz Link Zgłoś
m.mm54 Re: Co slyszysz? 24.06.09, 17:51 Widze ze Ty tu rozkręciłas sie na stale i jesteś mistrzynią w kpinach ,wysmiewaniu sie z ludzi.Kolter-one i Ty powinniscie dostać nagrodę!Ale nie odemnie . Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-one Re: Co slyszysz? 24.06.09, 18:14 m.mm54 napisała: Kolter-one i Ty powinniscie dostać nagrodę!Ale nie > odemnie . Wiem, bozia obiecał mi raj ale tam miejsca nie będzie dla ciebie żeby widok staroci nie zasmucał mnie ::)) Odpowiedz Link Zgłoś
teletoobis Re: Co slyszysz? 25.06.09, 08:12 trzeba chyba zostac mahometaninem. Allah obiecuje niebo pelne slicznych dziewic...:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byś jakie to mądre IP: *.multimo.gtsenergis.pl 24.06.09, 17:18 ale nic nie rozumiem, jak słuchać jak nic nie mówi wytłumacz Odpowiedz Link Zgłoś
m.mm54 Re: jakie to mądre 24.06.09, 17:21 Jesli mowisz to mow z pasja,inaczej nikt cie nie uslyszy! Odpowiedz Link Zgłoś
tlenek_wegla Re: jakie to mądre 25.06.09, 08:58 Tu chodzilo o mowienie z "SENSEM". Odpowiedz Link Zgłoś
lernakow Re: Co slyszysz? 24.06.09, 17:26 m.mm54 napisała: > Dlatego prawdziwa modlitwa to > SŁUCHANIE BOGA,a nie mówienie do Niego. > "Gdy mówisz do Boga - to modlitwa. Gdy Bóg mówi do Ciebie - to neuroza." Nie chce mi się sprawdzać, kto powiedział to pierwszy. Odpowiedz Link Zgłoś
marysia_b Re: Co slyszysz? 24.06.09, 17:35 Jezeli slyszysz glosy, to bardzo niedobrze - musisz jak najszybciec udac sie na konsultacje u specjalisty chorob duszy ... Jezeli jestes trollikiem pospolitusem, to zmien plyte, bo nudna jak flaki z oleum (rycynowym). A w ogole, jesli myslisz, to co piszesz - to do dupy to twoje myslenie ... Odpowiedz Link Zgłoś
m.mm54 Re: Co slyszysz? 24.06.09, 17:44 Jezeli napisze to co Wam sie nie podoba to podciagacie to pod trolowanie Dziwne forum ,dziwni ludzie.W obrazaniu wiary katolickiej jesteście niepokonani. To robicie najlepiej Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-one Re: Co slyszysz? 24.06.09, 17:48 m.mm54 napisała: > Jezeli napisze to co Wam sie nie podoba to podciagacie to pod trolowanie > Dziwne forum ,dziwni ludzie.W obrazaniu wiary katolickiej jesteście niepokonani > . > To robicie najlepiej Nikt tak siebie nie obraża jak katoliccy własnie ; www.money.pl/archiwum/wiadomosci/artykul/szokujacy;raport;o;ksiezach;pedofilach;w;irlandii,84,0,452948.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: św.obrazek Re: Co slyszysz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.09, 17:47 marysia ty tez nie słyszysz? sami postempacy na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
marysia_b Re: Co slyszysz? 24.06.09, 17:51 Gość portalu: św.obrazek napisał(a): > marysia ty tez nie słyszysz? sami postempacy na tym forum. Glosow jeszcze nie slysze - chyba, ze moj wlasny - wewnetrzny, wynikajacy z nizwyklego bogactwa duszy mej zaprzedanej. Odpowiedz Link Zgłoś
m.mm54 Re: Co slyszysz? 24.06.09, 17:53 Nie podoba sie wam temat ,nie piszcie Mnie nie zalezy na ilosci wpisow Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-one Re: Co slyszysz? 24.06.09, 17:40 m.mm54 napisała: > Wiara pochodzi ze słuchania - ateiści są mistrzami hałasu ! > Dlatego BóG uczy nas postawy SŁUCHANIA..Dlatego prawdziwa modlitwa to > SŁUCHANIE BOGA,a nie mówienie do Niego. Takie to były modlitwy boga do ludzi ? Lb 25,16-17 Wtedy rzekł Pan do Mojżesza: (17) Jak z wrogiem obchodź się z Madianitami i wyniszcz ich Odpowiedz Link Zgłoś
lernakow Re: Co slyszysz? 25.06.09, 07:11 kolter-one napisał: > Jak z wrogiem obchodź się z Madianitami i wyniszcz ich > A czemu ograniczasz się do Madianitów? Jedźmy po całości: Pwt 32. 22 Zapłonął żar mego gniewu*, co sięga do głębin Szeolu, pożera ziemię z plonami, podwaliny gór zapala. 23 Zgromadzę na nich nieszczęścia, wypuszczę na nich swe strzały, 24 zmorzy ich głód, gorączka ich strawi i złośliwa zaraza. Wbiję w nich kły dzikich zwierząt z jadem tych, co pełzają w prochu. 25 Na dworze miecz będzie ich pozbawiał dzieci, a przerażenie po domach, tak młodzieńców jak panny, niemowlę ssące i starca. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-one Re: Co slyszysz? 25.06.09, 18:58 lernakow napisał: > kolter-one napisał: > > > Jak z wrogiem obchodź się z Madianitami i wyniszcz ich > > > A czemu ograniczasz się do Madianitów? Jedźmy po całości: Proroczo przewidziałem ze ty to zacytujesz::))) Odpowiedz Link Zgłoś
a.giotto Re: Co slyszysz? 03.07.09, 16:08 wkleiłeś, ale czy cokolwiek zrozumiałeś? lernakow napisał: > kolter-one napisał: > > > Jak z wrogiem obchodź się z Madianitami i wyniszcz ich > > > A czemu ograniczasz się do Madianitów? Jedźmy po całości: > [i] > Pwt 32. > > 22 Zapłonął żar mego gniewu*, > co sięga do głębin Szeolu, > pożera ziemię z plonami, > podwaliny gór zapala. > 23 Zgromadzę na nich nieszczęścia, Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-one Re: Co slyszysz? 03.07.09, 19:05 a.giotto napisał: > wkleiłeś, ale czy cokolwiek zrozumiałeś? Ty nie rozumiesz ze miłosierny Jezus kazał wymordować cały naród ? Celowo napisałem Jezus bo co to za różnica ( wasz katolicka szurnięta nauka o trójcy)skoro on ma jeszcze dwóch wspólników a jednak chodzi o jedną osobę !! Odpowiedz Link Zgłoś
m.mm54 Re: Co slyszysz? 24.06.09, 17:55 Napisalam watek Tak jak to rozumię. Dla Was jest to powod do smiechu i wysmiewania mnie, do kpin! Mnie nie obrazicie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ares Re: Co slyszysz? IP: 212.106.21.* 24.06.09, 18:03 To po co piszesz na tym forum? Jak chcesz poważnej dyskusji, to zapisz się do Legionu Maryi w swojej parafii i dyskutuj. Tutaj twoje posty pełnią tylko jedną funkcję: prowokują do antykościelnych wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
lumpior Re: Co slyszysz? 24.06.09, 18:10 m.mm54 napisała: > > Zal mi takich ludzi . Jakich? Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-one Re: Co slyszysz? 24.06.09, 18:15 m.mm54 napisała: > > Zal mi takich ludzi . Nam też zaślepionych katolickim bełkotem. Odpowiedz Link Zgłoś
inguszetia_2006 Re: Co slyszysz? 24.06.09, 18:15 Witam, Dlaczego ateiści są mistrzami hałasu? Mistrzam hałasu są demony, z tego co mi wiadomo na temat ich działania;-D Czyżbyś stawiał/a znak równości? Pzdr. Inguszetia Odpowiedz Link Zgłoś
m.mm54 Re: Co slyszysz? 03.07.09, 15:58 Żródłem mojej świadomości istnienia Boga jest (biorąc tylko pod uwagę racjonalne strony) obserwacja świata. Nie jestem w stanie uwierzyć że w świecie w którym nic nie dzieje się przypadkowo, nic nie powstaje przypadkowo a wszystko charakteryzuje się wysoką celowością, nie działa kreacjonizm a działa przypadek. Drugim elementem są zjawiska paranormalne, które są świadectwem innej budowy świata niż podaje to materializm. Trzecim i głównym elementem jest duchowość, z tym że tego nie przedstawię bo są to moje ściśle osobiste odczucia. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-one Re: Co slyszysz? 03.07.09, 19:01 m.mm54 napisała: > Żródłem mojej świadomości istnienia Boga jest (biorąc tylko pod uwagę racjonaln > e > strony) obserwacja świata. Nie jestem w stanie uwierzyć że w świecie w którym > nic nie dzieje się przypadkowo, nic nie powstaje przypadkowo a wszystko > charakteryzuje się wysoką celowością, nie działa kreacjonizm a działa przypadek > . > Drugim elementem są zjawiska paranormalne, które są świadectwem innej budowy > świata niż podaje to materializm. Trzecim i głównym elementem jest duchowość, z > tym że tego nie przedstawię bo są to moje ściśle osobiste odczucia. Akurat biblia mówi o czasie i przypadku ,a nie o jakimś celowym zapisywaniu w gwiazdach ; I jeszcze raz zobaczyłem pod słońcem, że nie szybkim przypada zwycięstwo w wyścigu ani mocarzom — zwycięstwo w bitwie, ani mądrym — pokarm, ani tym, którzy się odznaczają zrozumieniem — bogactwo, ani nawet odznaczającym się wiedzą — łaska; gdyż wszystkich ich dosięga czas i nieprzewidziane zdarzenie. (Koh 9,11) www.youtube.com/watch?v=98I85ceICRM&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byś ciszę słyszę IP: *.multimo.gtsenergis.pl 24.06.09, 18:20 słucham z pasją Odpowiedz Link Zgłoś
gucio712 Re: ciszę słyszę 24.06.09, 18:53 Gość portalu: byś napisał(a): > słucham z pasją ja też, najnowszy kawałek behemota Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byś a ja "enjoy the silence" IP: *.multimo.gtsenergis.pl 24.06.09, 18:56 modern talking Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Co slyszysz? 24.06.09, 19:59 m.mm54 napisała: > Wiara pochodzi ze słuchania Zgadzam się. Dostajesz polecenie w co wierzyć, wierzysz w to i czekasz na dalsze polecenia. Odpowiedz Link Zgłoś
brum.pl1 Re: Co slyszysz? 25.06.09, 07:36 m.mm54 napisała: > Wiara pochodzi ze słuchania... Tak. Podobnie jak wiedza. Słucha się mistrzów, koncentruje się na ich przekazie, uruchamia mechanizm poznawczy by przekazywany materiał sobie przyswoić, przeanalizować, zrozumieć i się nim posługiwać. I na bazie zdobytej wiedzy rozwijać własne poszukiwania by tę wiedzę poszerzyć. Trzeba jednak zdobyć to kompendium wiedzy. Jest to warunek konieczny by pretendować do miana człowieka rozumnego. > Dlatego prawdziwa modlitwa to > SŁUCHANIE BOGA,a nie mówienie do Niego. Tu bym polemizował. Modlitwa najczęściej ma charakter zwerbalizowanego przekazu swoich myśli skierowanych do Boga. Rozróżniamy różne formy modlitwy. Ale żadna z nich nie ma charakteru słuchania Boga. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-one Re: Co slyszysz? 25.06.09, 19:01 brum.pl1 napisał: > m.mm54 napisała: > > > Wiara pochodzi ze słuchania... > > Tak. Podobnie jak wiedza. > Słucha się mistrzów, No co do słuchania mistrzów w kwestii wiary to bym polemizował Mat 23, 3-7 Czyńcie więc i zachowujcie wszystko, co tylko będą wam nakazywać, lecz nie naśladujcie ich w tym, co czynią. Mówią oni bowiem, ale sami nie czynią. (4) Przygotowują ciężary ogromne i przytłaczające i wkładają je na barki ludzi, ale sami nie chcą ich nawet palcem poruszyć. (5) Wszystko robią tak, żeby się podobać ludziom. Dlatego też sporządzają sobie okazalsze filakterie i przedłużają frędzle u płaszczy. (6) Lubią zajmować pierwsze miejsca na ucztach i pierwsze krzesła w synagogach. (7) Pragną, żeby ich pozdrawiano na miejscach publicznych i żeby ich ludzie nazywali Rabbi. Odpowiedz Link Zgłoś
who.is.who Re: Co slyszysz? 25.06.09, 16:03 W sobie: ciszę. Ateistyczną ;-) Na zewnątrz - w Polsce - wrzask. Katolicki ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
he-he-1 Re: Co slyszysz? 26.06.09, 12:50 3 razy dziennie napier...dzwony kościelne! Odpowiedz Link Zgłoś
mjot1 Re: Co slyszysz? 03.07.09, 19:59 Wczesny niedzielny ranek... Kołysany przepięknym ptasząt śpiewem drzemiesz sobie spokojnie w zacisznej chałupince zaszytej hen w krzakach z dala od siedzib ludzkich... Po długim pracowitym tygodniu i wczorajszym wieczorze spędzonym w sympatycznym gronie masz niezbywalne prawo do spokoju. Nagle w naturalny porządek wkrada się jakiś niepokój. Ptaszęta kolejno milkną a w miejsce ich treli stopniowo wdziera się jakaś kakofonia zamieniająca się w narastające z każdą chwilą potworne porażająca wycie. Harmonia natury prysła. Koniec drzemki. To kolejna pielgrzymka nie bacząc na mitręgę pełznie do sanktuarium. Prowadzi zapiewajło z tubą rozszarpując ciszę przeraźliwym metalicznym wrzaskiem. M.mm masz rację absolutną. Wszak tak przeraźliwe wycia mogą z siebie wydać jeno potępieńcy, więc arcyateiści. Odpowiedz Link Zgłoś
serpentor666 Re: Co slyszysz? 03.07.09, 21:13 A słyszałaś kiedyś Boga(no chyba że masz wizje:)? Mylisz się, najważniejsze nie jest samo słuchanie- najważniejsze jest słuchanie, rozumienie i życie wg zasad. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter-one Re: Co slyszysz? 04.07.09, 09:58 serpentor666 napisał: > A słyszałaś kiedyś Boga(no chyba że masz wizje:)? Czubki słyszą "normalni" wierzący słyszą jego głos z jego księgi ::)) . Mylisz się, najważniejsze nie > jest samo słuchanie- najważniejsze jest słuchanie, rozumienie i życie wg zasad. No to jak raz katolików nie dotyczy ::)) Odpowiedz Link Zgłoś