Dodaj do ulubionych

Kawencja, Evvencja

14.07.09, 07:50
Miłego!

[img]https://www.ecosalon.com/wp-content/uploads/2009/01/coffee1-451x455.jpg[/img]
Obserwuj wątek
    • nawrotka1 Re: Kawencja, Evvencja 14.07.09, 08:29
      Chyba zaspała....Nie wyłączaj ekspresu :)
      Do życzeń chętnie się dopisuję, miłego dnia wszystkim :)
      Ciepło, coraz cieplej.....nareszcie:)
      • szwagier_z_niemodlina Re: Kawencja, Evvencja 14.07.09, 08:48
        Wymyslily mi sie analogi sieci "Coffee to go"

"Tea to run"
        "Milk to stay
        "Beer to lie"
        • nawrotka1 Re: Kawencja, Evvencja 14.07.09, 09:07
          Ja bym to skorygowała...
          "Milk to run"...:DDD
          • szwagier_z_niemodlina Re: Kawencja, Evvencja 14.07.09, 09:11
            OK, przyjete :-)

"Water to swim"?
            • nawrotka1 Re: Kawencja, Evvencja 14.07.09, 09:21
              "Vodka to talk"?
              • szwagier_z_niemodlina Re: Kawencja, Evvencja 14.07.09, 09:24
                A moze "to crawl"?
                • nawrotka1 Re: Kawencja, Evvencja 14.07.09, 09:30
                  Słusznie :))))
                  • szwagier_z_niemodlina Re: Kawencja, Evvencja 14.07.09, 09:37
                    A moze jedno i drugie?
                    Najpierw "Modern Talking" (fuj !! :-() a potem "Modern crawling".

W Jarocinie ongi uzywano dla tego chiciorgeneratora okreslenia "Modern Fucking" :-))
                    • twardycukierek Re: Kawencja, Evvencja 14.07.09, 10:00
                      Miami Scheiss :D
                      • lupus76 Re: Kawencja, Evvencja 14.07.09, 10:16
                        I trzy ulubione przez Żydów zespoły:
                        Gas'n'roses, Kremator i Iron Maidanek :)
          • lupus76 Re: Kawencja, Evvencja 14.07.09, 09:16
            Forrest to run or run to forrest. I don't know exactly. :)
            • twardycukierek Re: Kawencja, Evvencja 14.07.09, 10:01
              A teraz odmawiasz mię od tego tartaka????

:D
              • lupus76 Re: Kawencja, Evvencja 14.07.09, 10:14
                To przez tego dupelka :)
                • twardycukierek Re: Kawencja, Evvencja 14.07.09, 10:16
                  To była moja kolej, Ty miałeś swetrowy bulgot ;&
                  • lupus76 Re: Kawencja, Evvencja 14.07.09, 10:17
                    A Ty masz jajnika :D
                    • twardycukierek Re: Kawencja, Evvencja 14.07.09, 10:18
                      Co by mi nie było, dwa!

;D

Łup!!!
                      • lupus76 Re: Kawencja, Evvencja 14.07.09, 10:19
                        Kafelki łupiesz? Rura pękła? :D
                        • twardycukierek Re: Kawencja, Evvencja 14.07.09, 10:20
                          Rura była do niczego. Łupię Ciebie, dla sportu ;D
                          • lupus76 Re: Kawencja, Evvencja 14.07.09, 10:24
                            To raczej wilk może rozłupać (yyyy schrupać?) cukierka... :D
                            A tak fogle, to Pani ma drobnomieszczański gust - zimna woda osobno, ciepła woda
                            osobno, kafelki, duperelki...
                            • twardycukierek Re: Kawencja, Evvencja 14.07.09, 10:28
                              > To raczej wilk może rozłupać (yyyy schrupać?) cukierka... :D

Co to cukierek dla wilka: pikuś ;D Na ząb jedynie.

Kraniki, dywaniki... na prawo most, na lewo most a woda sodowa do głowy płynie :D
                              • lupus76 Re: Kawencja, Evvencja 14.07.09, 10:41
                                yyyyy pan pikuś. I oczywiście na ząb, o ile nie jest to zielony cukierek. A woda
                                sodowa uderza do głowy najlepiej w towarzystwie whisky :)
                                • twardycukierek Re: Kawencja, Evvencja 14.07.09, 10:44
                                  Czemu zielony gorszy? To jaki kolor ma być na ząb? :)

Tu nie powiem nie. Absolutnie nie :D
                                  • lupus76 Re: Kawencja, Evvencja 14.07.09, 10:46
                                    Zielony bowiem mógłby się rozprzestrzenić na wszystkie zęby, a nawet poza paszczę:)
                                    A niewtajemniczonym można powiedzieć, że to miętówka :D
                                    • twardycukierek Re: Kawencja, Evvencja 14.07.09, 10:48
                                      Co Ty? Cukierek jako broń biologiczna? Są takie zarazy?

Raczej ten absynt, jak Cię znam :)
                                      • lupus76 Re: Kawencja, Evvencja 14.07.09, 10:50
                                        Absyntutnie nie :D
                                        • twardycukierek Re: Kawencja, Evvencja 14.07.09, 10:52
                                          Ty sam nie wiesz, czego chcesz ;&
                                          • lupus76 Re: Kawencja, Evvencja 14.07.09, 10:53
                                            Ależ wiem bardzo precyzyjnie:
                                            wszystkiego najlepszego :)
                                            • twardycukierek Re: Kawencja, Evvencja 14.07.09, 10:55
                                              To tak skromnie jak Oscar W i ja :)))
                                              • lupus76 Re: Kawencja, Evvencja 14.07.09, 10:56
                                                I osioł ze Shreka :D
                                                • twardycukierek Re: Kawencja, Evvencja 14.07.09, 13:38
                                                  Taaak? A co temu osiłkowi w żłobie dano? :D
                                                  • lupus76 Re: Kawencja, Evvencja 14.07.09, 13:41
                                                    osiłkowi dano osła i ogrzycę. A Osiołkowi przypadła w udziale smoczyca.
                                                  • twardycukierek Re: Kawencja, Evvencja 14.07.09, 13:46
                                                    Ty nadal w tej samej bajce nadajesz? :D
                                                  • lupus76 Re: Kawencja, Evvencja 14.07.09, 13:49
                                                    A co, Szyszuli Ci brakuje?
                                                  • twardycukierek Re: Kawencja, Evvencja 14.07.09, 13:52
                                                    Jakoś wszystkiego mi brakuje..
                                                  • lupus76 Re: Kawencja, Evvencja 14.07.09, 13:52
                                                    a przede wszystkim czasu, co?
                                                  • twardycukierek Re: Kawencja, Evvencja 14.07.09, 13:58
                                                    Chyba tak...
                                                  • lupus76 Re: Kawencja, Evvencja 14.07.09, 14:00
                                                    Jakiś dołek, Landrynko?
                                                  • twardycukierek Re: Kawencja, Evvencja 14.07.09, 14:06
                                                    Nie :) tylko z mocnej koncentracji tu wpadłam i się zasłuchałam :))
                                                  • lupus76 Re: Kawencja, Evvencja 14.07.09, 14:09
                                                    Czego się nasłuchałaś i na czym się tak koncentrowałaś?
                                                  • twardycukierek Re: Kawencja, Evvencja 14.07.09, 14:16
                                                    Koncentrowałam na tym, by zrozumieć czego tacy jedni chcą ode mnie, skoro już
                                                    zrobiłam, co do mnie należało.
                                                    Nie nie: wsłuchałam :)) w ślepą wiarę przecież.
                                                  • lupus76 Re: Kawencja, Evvencja 14.07.09, 14:19
                                                    Takich jednych trzeba po brzytwie spuścić.
                                                    A propos Blind Faith - pytałaś kiedyś, co mam w empetrójce. Niedawno znów
                                                    zacząłem jej używać i miałem właśnie Blind Faith, Linkin Park, Prodigy i Iron
                                                    Maiden :D
                                                    A do tego audiobooka - Świat według Garpa :)
                                                  • twardycukierek Re: Kawencja, Evvencja 14.07.09, 14:22
                                                    Niektórzy nigdy nie wiedzą, czego chcą.

Masz świetny gust :)) hehe i nawet na metala nie wyglądasz :D
                                                  • lupus76 Re: Kawencja, Evvencja 14.07.09, 14:26
                                                    Weź Ty jeszcze raz spójrz na moją fotkę w wizytówce zergnij :)
                                                    Mój kolega z pracy też tak stwierdził - do odsłuchu dostał 3 moje stare kasety:
                                                    Napalm Death "Scum", Pestilence "Enjoy the violence" i Obituary "The end
                                                    complete". Uwierzył, że jednak jestem :)
                                                  • twardycukierek Re: Kawencja, Evvencja 14.07.09, 14:30
                                                    Zergać po co jak i tak wiem ;D Jak wilk w różowej koszuli.
                                                    Toż ja do tego właśnie piję kolegi i epizodu! :D
                                                  • lupus76 Re: Kawencja, Evvencja 14.07.09, 14:34
                                                    Z całym szacunkiem, ale koleżanka źle spojrzała. Toż to czerwona motocyklowa skóra.
                                                  • twardycukierek Re: Kawencja, Evvencja 14.07.09, 14:37
                                                    Ech, uwierzę na słowo, że skóra, ale czerowna? Nie... to chyba bardzo jasna :D
                                                    Ze mną rozmowa o kolorach nigdy się nie kończy.
                                                  • lupus76 Re: Kawencja, Evvencja 14.07.09, 14:39
                                                    teraz mi dansguardian jutubę blokuje, ale jak wrócę do domu wylinkuję Ci ten
                                                    epizod mojego żywota :)
                                                    Zwróć jeszcze uwagę, jaką mam fajną szczotkę do garderoby :)
                                                  • twardycukierek Re: Kawencja, Evvencja 14.07.09, 14:44
                                                    Dobrze :)

To kocisko czarne jest czy co? :D mało pamiętam z Twojej bajki :/
                                                  • lupus76 Re: Kawencja, Evvencja 14.07.09, 14:46
                                                    No, kotek :D
                                                  • twardycukierek Re: Kawencja, Evvencja 14.07.09, 14:56
                                                    Jak nie zjeść to chociaż wypucować, to logika wilka ;)))
                                                  • lupus76 Re: Kawencja, Evvencja 14.07.09, 15:00
                                                    raczyj Hanysa.
                                                    Must be usefull :D
                                                  • twardycukierek Re: Kawencja, Evvencja 14.07.09, 15:04
                                                    Zara, Hanys i Karlus to to samo?

Oh, so that is why you wish to eliminate women! :D
                                                  • lupus76 Re: Kawencja, Evvencja 14.07.09, 15:07
                                                    Nie. Hanys, to po prostu taki, co tukej żyje. Dziołcha tyż może być Hanysym.
                                                    Karlus to je taki richtig fajny chop. :)

Women are usefull time to time :)
                                                  • twardycukierek Re: Kawencja, Evvencja 14.07.09, 15:10
                                                    :D alles klar! :DDD

Oh, from time to time? Well, then I hope there is not too long between those
                                                    times :D
                                                  • lupus76 Re: Kawencja, Evvencja 14.07.09, 15:14
                                                    Well, if only woman can be whore in bed, cookiness in kitchen, and lady in
                                                    parlour - the once waist, what she brings is shopping :)
                                                  • twardycukierek Re: Kawencja, Evvencja 14.07.09, 15:19
                                                    Hehe, I heard that one before in a slightly different version :D
                                                    Food shopping don't count, Wolfie, right?

;PPP
                                                  • lupus76 Re: Kawencja, Evvencja 14.07.09, 15:22
                                                    Oh, we can take this version, but not strictly. It is possible, that she will
                                                    buy only some kind of vegetables. So, as Dzierżyński said: "trust, but, check" :)
                                                  • twardycukierek Re: Kawencja, Evvencja 14.07.09, 15:26
                                                    As you wish, just so you know in my version there was something about blowing :D
                                                    Oh no, not vegetables, it is enough you eat the rabbit that ate the carrots ;DD

So, as Dzierżyński said: "trust, but, check"

Right, that is why he founded the check-a ;&
    • lupus76 Re: Kawencja, Evvencja 14.07.09, 09:13
      Jak kawa, to i ciach być powinno:
      [img]https://www.cafe-galicja.com/images/szarlotka.jpg[/img]
      • twardycukierek Re: Kawencja, Evvencja 14.07.09, 10:02
        To jest Twoje śniadanie? Ładnie, ładnie ;)
        • lupus76 Re: Kawencja, Evvencja 14.07.09, 10:15
          Jakby tylko to było moim śniadaniem - chodziłbym głodny :)
          • twardycukierek Re: Kawencja, Evvencja 14.07.09, 10:17
            Właśnie mi to wcale do Ciebie nie pasuje :) wilki nie żywią się słodyczami :)
            • lupus76 Re: Kawencja, Evvencja 14.07.09, 10:20
              Jabłka były robaczywe. To jest danie mięsne :D
              • twardycukierek Re: Kawencja, Evvencja 14.07.09, 10:21
                Fuj, lepiej było suchą krakowską...

Nie musi być Emilia ;P
                • lupus76 Re: Kawencja, Evvencja 14.07.09, 10:24
                  Emilia była soczysta raczej...
                  • twardycukierek Re: Kawencja, Evvencja 14.07.09, 10:29
                    Pamiętasz wszystkie zjedzone????

:DDDDDD
                    • lupus76 Re: Kawencja, Evvencja 14.07.09, 10:40
                      Zjędzone? Nie!]
                      Emilia nigdy nie zjędziała :D
                      • twardycukierek Re: Kawencja, Evvencja 14.07.09, 10:41
                        To się nawet układa w logiczną całość :)))
                        • lupus76 Re: Kawencja, Evvencja 14.07.09, 10:45
                          Albo i całą logiczność:D
                          • twardycukierek Re: Kawencja, Evvencja 14.07.09, 10:46
                            Zdecydowanie ta niejędzowatość wypływa z soczystości :D
                            • lupus76 Re: Kawencja, Evvencja 14.07.09, 10:52
                              A soczystość z niejędzowatości
                              • twardycukierek Re: Kawencja, Evvencja 14.07.09, 10:53
                                I w tym piękno logiki :)
                                • lupus76 Re: Kawencja, Evvencja 14.07.09, 10:54
                                  logika jest mało soczysta i bardzo jędzowata :D
                                  • twardycukierek Re: Kawencja, Evvencja 14.07.09, 10:55
                                    Nie u mnie ;P

Spadam na rykowisko, pa na trochę!
                                    • lupus76 Re: Kawencja, Evvencja 14.07.09, 10:57
                                      Wyjątkowo zdradliwa z niej sztuka, więc dej sie posor :)
                                      • twardycukierek Re: Kawencja, Evvencja 14.07.09, 13:36
                                        Co mi grozi?
                                      • lupus76 Re: Kawencja, Evvencja 14.07.09, 13:42
                                        Zwiedzenie na manowce, albo prawo jedynej racji, czyli syndrom Balcerowicza.
                                        • twardycukierek Re: Kawencja, Evvencja 14.07.09, 13:48
                                          To wolę Mannowce ;))
                                          • lupus76 Re: Kawencja, Evvencja 14.07.09, 13:51
                                            Mannowce są niekoniecznie logiczne, acz zawsze celne, dowcipne i nierzadko
                                            cyniczne. Czyli dze best.
                                            A klamrą spinającą to drzewko i to poniżej jest blues :D
                                            • twardycukierek Re: Kawencja, Evvencja 14.07.09, 14:04
                                              Lubię te Mannowce :))

No mów: chodzi Ci o kapelę Blind Faith czy w maliny mnie wpuszczasz? ;)
                                              • lupus76 Re: Kawencja, Evvencja 14.07.09, 14:08
                                                No proszę - zmaternalizowało się nasze wspólne spojrzenie.
                                                Drzemka na glebie
                                                • twardycukierek Re: Kawencja, Evvencja 14.07.09, 14:11
                                                  Widzisz? :)) to zaraz, bo właśnie mam:

robić, co chcę

Perkusyjny odlot...
                                                  • lupus76 Re: Kawencja, Evvencja 14.07.09, 14:17
                                                    Uwielbiam E.C. A na perkusji nawet nie wiem kto dudni :)
                                                    Wspomnę jeszcze tylko o The
                                                    Yarbirds i ich sercu pełnym duszy :D
                                                  • twardycukierek Re: Kawencja, Evvencja 14.07.09, 14:32
                                                    Charakterne chłopaki i jak grają! Rozpływam się.....
                                                  • lupus76 Re: Kawencja, Evvencja 14.07.09, 14:35
                                                    Wcale mnie to nie dziwi, bo ja też odlatuję przy tej muzie :)
                                                  • twardycukierek Re: Kawencja, Evvencja 14.07.09, 14:49
                                                    :))

I went down to the crossroads
    • voker Re: Kawencja, Evvencja 14.07.09, 09:19
      serdencja... :)
      • twardycukierek Re: Kawencja, Evvencja 14.07.09, 10:02
        Słodkie :)))
    • evva78 Re: Kawencja, Evvencja 14.07.09, 10:17
      hej :) dzieki - ale wcześnie ją zaserwowałaś - dopiero na 9 dziś do
      pracy dotarlam i najpierw pilne obowiązki a zaraz potem...
      przyjemnosc!!!
      • evva78 to jeszcze coś do ciacha i kawy :) 14.07.09, 10:22
        www.youtube.com/watch?v=PIT1P5qPz2M
        • twardycukierek Re: to jeszcze coś do ciacha i kawy :) 14.07.09, 10:30
          Lubię go, ale głównie w Genesis. Dobre!
          • lupus76 Re: to jeszcze coś do ciacha i kawy :) 14.07.09, 10:44
            Mnie się on podoba najbardziej
            w
            tym nagraniu
            , ale to chyba z racji obecności "Slowhanda" w studio nagraniowym.
            • twardycukierek Re: to jeszcze coś do ciacha i kawy :) 14.07.09, 10:50
              Oooo, tak...

I jeszcze coś, później poszukam.
              • lupus76 Re: to jeszcze coś do ciacha i kawy :) 14.07.09, 10:53
                najlepiej śmietankę, albo ślepą wiarę:)
                • twardycukierek Re: to jeszcze coś do ciacha i kawy :) 14.07.09, 13:39
                  To do mnie nie pasuje!
                  • lupus76 Re: to jeszcze coś do ciacha i kawy :) 14.07.09, 13:47
                    nie fizoluj, dżast lisyn.
                    • twardycukierek Re: to jeszcze coś do ciacha i kawy :) 14.07.09, 13:50
                      Cream or Dżemesis?
                      • lupus76 Re: to jeszcze coś do ciacha i kawy :) 14.07.09, 13:52
                        Cream i Blind Faith :)
                        • twardycukierek Re: to jeszcze coś do ciacha i kawy :) 14.07.09, 13:54
                          I think I have to listen to this song again, the meeting made my brain into
                          whipped cream ;P
                          • lupus76 Re: to jeszcze coś do ciacha i kawy :) 14.07.09, 14:05
                            Śmietankę najlepiej wchłaniać w
                            Białym
                            Pokoju
                            • twardycukierek Re: to jeszcze coś do ciacha i kawy :) 14.07.09, 14:27
                              Uwielbiam to... ten rytm i jak dosłownie toczy się naprzód :)
                              • lupus76 Re: to jeszcze coś do ciacha i kawy :) 14.07.09, 14:30
                                To jest cały E.C. Niby bez takich fajerwerków, jak J.H.,o którym niedawno
                                debatowaliśmy, ale te kompozycje to jakiś palec boży. I siła spokoju, skierowana
                                we właściwą stronę :)
                                • twardycukierek Re: to jeszcze coś do ciacha i kawy :) 14.07.09, 14:35
                                  Tak :)) zaczyna się niemal majestatycznie... spokój, tak, tego słowa szukałam.
                                  Do JH chce się szaleć, do EC po prostu świetnie jest 'tylko' być.
                                  • lupus76 Re: to jeszcze coś do ciacha i kawy :) 14.07.09, 14:36
                                    W klimatach E.C. są jeszcze M.K. i R.W. :)
                                    • twardycukierek Re: to jeszcze coś do ciacha i kawy :) 14.07.09, 14:55
                                      Mark Knopfler :)

A RW, nie wpada mi nic do pustej... Ron Wood a potem już nic ;/
                                      • lupus76 Re: to jeszcze coś do ciacha i kawy :) 14.07.09, 14:56
                                        Zaraz Ci na @ puszczę prawie pustego maila. Tylko w temacie będzie imię i
                                        nazwisko :)
                                        • twardycukierek Re: to jeszcze coś do ciacha i kawy :) 14.07.09, 15:01
                                          :)) posłuchaj, może znasz? Bardzo lubię.

No i patrz na rok ;))

ripples never come back
                                          • lupus76 Re: to jeszcze coś do ciacha i kawy :) 14.07.09, 15:04
                                            Dopiero po 19, jak wrócę do domu :)
                                            A ja też wrzucę coś Genesis. Na pewno moje ulubione "Land of confussion" :D
                                            • twardycukierek Re: to jeszcze coś do ciacha i kawy :) 14.07.09, 15:11
                                              Oooo tak! I znowu moje też :D I ten klip, pamiętasz:

NUKE

NURSE

;DDD
                                              • lupus76 Re: to jeszcze coś do ciacha i kawy :) 14.07.09, 15:15
                                                Pamiętam. I Nancy obok w łóżku :D
                                                • twardycukierek Re: to jeszcze coś do ciacha i kawy :) 14.07.09, 15:20
                                                  Cóż, każdy ma jakieś zboczenie :D
                                                  • lupus76 Re: to jeszcze coś do ciacha i kawy :) 14.07.09, 15:23
                                                    Choroba, jaką niewątpliwie jest zgaga nie jest zboczeniem :)
      • twardycukierek Re: Kawencja, Evvencja 14.07.09, 10:22
        Nareszcie! ;DD witaj. Ano, ja do obowiązków za chwilkę się czołgam... ;/
        • evva78 Re: Kawencja, Evvencja 14.07.09, 10:28
          Nawrotka ma racje - nikczemnie dziś zaspałam ale co tam - komu się
          nie zdarza :)))
          • twardycukierek Re: Kawencja, Evvencja 14.07.09, 10:50
            Nawet najlepszym... czyli NAM! ;DDD

Ech, spadam ;&

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka