Dodaj do ulubionych

Do forumowych "anty"

18.07.09, 14:40
Mam na myśli przede wszystkim forumowych antysemitów, antyklerykałów i homofobów. Nie wydaje się wam, że łaczy was wiele wspólnych cech? Już nawet abstrahując od głupoty, bo to jest oczywiste. Każdy z was ma jakiś obiekt nienawiści, to raz. Te obiekty są ze sobą blisko spokrewnione, bo przecież każdy ksiądz jest gejem i tak samo każdy żyd, o pokrewieństwie religijnym już nie wspominam. To jest drugie podobieństwo. Trzecia cecha, która was łaczy, to potrzeba przynależności. Gdy tylko jeden z was się odezwie, to zaraz zlatują się następni i w ten sposób tworzy się grupa. Takich podobieństw dostrzegam więcej, więc może zamiast mówić oddzielnie o antysemitach, antyklerykałach i homofobach należy stworzyć nowe określenie "katolo-żydo-homo-fobia". Albo np. "gejo-księżo-żydo-wstręt".
A wy sami czujecie tę jedność? Może jakieś propozycje terminologiczne?
Obserwuj wątek
    • Gość: mimi Re: Do forumowych "anty" IP: *.chello.pl 18.07.09, 14:46
      spadek.misia.w.przepasc napisał:

Albo np. "gejo-księżo-żydo-wstręt".

To się nie łączy .
      Bo albo nie lubi się Żyda ,albo Księdza ,albo Cioteczki.
      • spadek.misia.w.przepasc Re: Do forumowych "anty" 18.07.09, 14:50
        > To się nie łączy .
        > Bo albo nie lubi się Żyda ,albo Księdza ,albo Cioteczki.

Twoja odpowiedź nie jest zbyt inteligentna, ale jeszcze raz ci to wyjaśnię. Otóż nie chodzi o to, że nie lubi się jednocześnie wszystkich tych trzech grup, tylko że zachodzą podobieństwa pomiędzy postawami oraz, częściowo, obiektami. Innymi słowy, tacy osobnicy, jak Teletoobis, Kotlet etc. są nawiedzeni w swojej nienawiści do czegoś i ta nienawiść tak ich do siebie upodabnia. Z tego powodu przy pomocy zaporoponowanych przeze mnie określeń można scharakteryzować pewien typ mentalny, a nie poszczególnych Nawiedzonych.
        • teletoobis Re: Do forumowych "anty" 18.07.09, 14:54
          alez z ciebie wylazi kompleks jak sloma z butow aresa :)

Pomysl, czy zeby sie z czegos wysmiewac, trzeba to cos nienawidziec? Ja nie
          nienawidze ksiezy. Bez nich mie mialbym tyle powodu do ubawu.

Ciebie tez nie nienawidze, czytajac twoj tekst znow wypelznal usmiech na me
          lico. Wiem, ze nieladnie smiac sie z glupszych, ale ja po prostu jestem
          niewychowany i mam w dupie konwenanse :)
          • Gość: ares Re: Do forumowych "anty" IP: 212.106.21.* 18.07.09, 14:58
            Sory, TuDubku, ale Spadek Misia w Przepaść i ja to jedna i ta sama osoba. Nie mam zarejestrowanego nicka Ares, więc założyłem wątek pod tym. Nie zmienia to oczywiście mojej oceny twojej prostackiej wizji świata i potrzeby dowartościowania się a także zaleczenia kompleksu niższości związanego z jakże wspaniałym krajem twojego zamieszkania.
            • teletoobis Re: Do forumowych "anty" 18.07.09, 15:04
              wiec dobrze cie wyczulem misiu :) Jestes tepym katolem, lubiacym facetow w
              spodniczkach. Do tego usilujacym sie wysilac na myslenie. Porzuc te czynnosc -
              nie ma szans na jakiekolwiek efekty :)

P.S. Polska jako kraj zamieszkania bardzo mi sie podoba. Nie wiem, dlatego ty
              masz cos przeciwko mojej ojczyznie. ? Jesli ona ci sie nie podoba- udaj sie do
              swojej- panstewka Watykan ;)

Chociaz w twoim przypadku lepsza bylaby wyspa KRETA - nie kretynku? :)
        • kolter-one Re: Do forumowych "anty" 18.07.09, 14:56
          spadek.misia.w.przepasc napisał:

Inn
          > ymi słowy, tacy osobnicy, jak Teletoobis, Kotlet etc. są nawiedzeni w swojej ni
          > enawiści do czegoś i ta nienawiść tak ich do siebie upodabnia

Ja twojego nicka nie zmieniam to uszanuj mój to raz a dwa , nienawiść to dobre
          słowo dla nawiedzonych religijnie kretynów do których zapewne i ty zapewne
          należysz ?, bo akurat jedziesz po antyklerykałach a nie idiotach pokroju mg
          2005, ja gardzę oszołomstwem a nie nienawidzę go , nienawiść jest mi obca bo za
          co nienawidzić kogoś komu ktoś mózg wyprał ?
          • Gość: ares Re: Do forumowych "anty" IP: 212.106.21.* 18.07.09, 15:00
            Każdy rasista mówi, że nie ma nic przeciwko Arabom, Żydom, Murzynom itd. Takie zaprzeczanie jest typowe dla waszej postawy, Kotlecie.
            • kolter-one Re: Do forumowych "anty" 18.07.09, 15:04
              Gość portalu: ares napisał(a):

> Każdy rasista mówi, że nie ma nic przeciwko Arabom, Żydom, Murzynom itd. Takie
              > zaprzeczanie jest typowe dla waszej postawy, Kotlecie.

Słuchaj no cioteczko czy ja przekręcam twój nick ?
              Poza tym ja bardziej gardzę kościelnymi naukami niż ludżmi które te nauki szerzą .
              Bo dziwnie to zabrzmi ale wśród księży jest wielu dobrych i mądrych ludzi którzy
              z różnych powodów tkwią w tym chorym systemie !!
              • Gość: ares Re: Do forumowych "anty" IP: 212.106.21.* 18.07.09, 15:10

> Słuchaj no cioteczko czy ja przekręcam twój nick ?

Na szacunek trzeba sobie zasłużyć, Schaboszczaku.
                • kolter-one Re: Do forumowych "anty" 18.07.09, 15:11
                  Gość portalu: ares napisał(a):

>
                  > > Słuchaj no cioteczko czy ja przekręcam twój nick ?
                  >
                  > Na szacunek trzeba sobie zasłużyć, Schaboszczaku.

Jeżeli ma mnie szanować hipokryta który wstydzi się przyznać do swojej wiary ,to
                  piszta co chceta ,ale nie liczcie na pobłażanie !!
      • teletoobis Re: Do forumowych "anty" 18.07.09, 14:51
        troche sie laczy, bo ksieza to zazwyczaj cioteczki
    • skinwolf Re: Do forumowych "anty" 18.07.09, 15:00
      Sam jestes gejem, posladki posladki. Homofobia nie istnieje,
      antypolonizm zas ma sie dobrze. Przestancie pisac o maczugach,
      obsesje macie?
    • Gość: ha? Re: Do forumowych "anty" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.09, 15:49
      a do kogo siebie zaliczasz mentorze?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka