Dodaj do ulubionych

Czy tak będzie wyglądał koniec ludzkości ?

21.07.09, 11:48
Czy my ludzie wyginiemy jak dinozaury po takim uderzeniu ?

Coś uderzyło w Jowisza .
To prawdopodobnie kometa - twierdzi NASA i publikuje fotografie.
Zdjęcia zrobiono wczoraj za pomocą teleskopu NASA umieszczonego na Hawajach.
Widać na nich jasną plamę - ślad po zderzeniu, do którego doszło w pobliżu
południowego bieguna gazowego giganta.
Astronomowie podkreślają, że fotografie powstały dokładnie w piętnastą
rocznicę innego uderzenia. W 1994 r. powierzchnia Jowisza została
zbombardowana fragmentami komety Shoemaker-Levy 9.

deser.pl/deser/1,97052,6842417,Cos_uderzylo_w_Jowisza.html
Obserwuj wątek
    • Gość: Jojo Re: Czy tak będzie wyglądał koniec ludzkości ? IP: *.dip.t-dialin.net 21.07.09, 11:51
      taaaa,ponoc z gazu mie uczono
      • teletoobis Re: Czy tak będzie wyglądał koniec ludzkości ? 21.07.09, 12:13
        szkolce niedzielnej nie ucza czytac ze zrozumieniem? Bo Kolter wyraznie
        napisal: Widać na nich jasną plamę - ślad po zderzeniu, do którego doszło w
        pobliżu południowego bieguna gazowego giganta.
        • Gość: Jojo Re: Czy tak będzie wyglądał koniec ludzkości ? IP: *.dip.t-dialin.net 21.07.09, 13:27
          widze ciemna plame u ciebie
          • teletoobis Re: Czy tak będzie wyglądał koniec ludzkości ? 21.07.09, 14:02
            dobra, zabiles mnie swa inteligencja
          • pocoo Re: Czy tak będzie wyglądał koniec ludzkości ? 21.07.09, 14:20
            Gość portalu: Jojo napisał(a):

> widze ciemna plame u ciebie

Ciąża?
            • kolter-one Re: Czy tak będzie wyglądał koniec ludzkości ? 21.07.09, 14:44
              pocoo napisała:

> Gość portalu: Jojo napisał(a):
              >
              > > widze ciemna plame u ciebie
              >
              > Ciąża?

Zaćma .
    • Gość: św.obrazek Re: Czy tak będzie wyglądał koniec ludzkości ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.09, 11:56
      fajnie! w 2012 ma byc wielkie boom podobno :) joł, jestem za.
      • kolter-one Re: Czy tak będzie wyglądał koniec ludzkości ? 21.07.09, 12:06
        Gość portalu: św.obrazek napisał(a):

> fajnie! w 2012 ma byc wielkie boom podobno :) joł, jestem za.

Przestań to ma być tuż przed bozi narodzeniem , nie zdążysz karpia opitolić ::))
        • Gość: św.obrazek Re: Czy tak będzie wyglądał koniec ludzkości ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.09, 12:10
          biore kredyt i jade na półroczne wakacje na bora-bora w takim
          razie :)

wszystko ma swoje dobre strony.
          • kolter-one Re: Czy tak będzie wyglądał koniec ludzkości ? 21.07.09, 12:13

> biore kredyt i jade na półroczne wakacje na bora-bora w takim
            > razie :)
            >
            > wszystko ma swoje dobre strony.

Problem się zacznie jak kometa nas przeskoczy ::))
          • teletoobis Re: Czy tak będzie wyglądał koniec ludzkości ? 21.07.09, 12:19

> biore kredyt i jade na półroczne wakacje na bora-bora w takim
            > razie :)

Nie ma jak bere-bara na Bora-Bora :)
            • Gość: św.obrazek Re: Czy tak będzie wyglądał koniec ludzkości ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.09, 12:23
              bara bara w slońcu, poleca med club.

jadem, tylko karpiowi łeb ukręce i lece.
              • teletoobis Re: Czy tak będzie wyglądał koniec ludzkości ? 21.07.09, 12:25
                Zostaw karpia w spokoju. W Wigilie juz mozna jesc szynke. Zniesiono post
                jakosciowy :)
                • Gość: św.obrazek Re: Czy tak będzie wyglądał koniec ludzkości ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.09, 15:58
                  moj bog to słonce (i św. mikołaj) wiec poszcze inaczej niz kotolicy,
                  u nas na wigilie sa ostrygi;)
                  • kolter-one Re: Czy tak będzie wyglądał koniec ludzkości ? 21.07.09, 16:08

> moj bog to słonce (i św. mikołaj) wiec poszcze inaczej niz kotolicy,
                    > u nas na wigilie sa ostrygi;)

Z dżemem truskawkowym ?
                  • teletoobis Re: Czy tak będzie wyglądał koniec ludzkości ? 21.07.09, 16:10
                    Juz Ci kiedys pisalem, ze u mnie w Wigilie, Srode Popielcowa i Wielki Piatek sa
                    dniami postu szczegolnego: schaboszczaki, golonka, tatar i podobne temu.
                    Specyficzna forma poszczenia- odpuszczam sobie w te dni moje ulubione serki
                    topione :)
                    • kolter-one Re: Czy tak będzie wyglądał koniec ludzkości ? 21.07.09, 16:14
                      teletoobis napisał:

> Juz Ci kiedys pisalem, ze u mnie w Wigilie, Srode Popielcowa i Wielki Piatek sa
                      > dniami postu szczegolnego: schaboszczaki, golonka, tatar i podobne temu.
                      > Specyficzna forma poszczenia- odpuszczam sobie w te dni moje ulubione serki
                      > topione :)

Oj będziesz ty jeszcze kiedyś księdza do siebie wołał ::))
                      • teletoobis Re: Czy tak będzie wyglądał koniec ludzkości ? 21.07.09, 16:18
                        chyba na kielicha :)
                        • kolter-one Re: Czy tak będzie wyglądał koniec ludzkości ? 21.07.09, 18:34
                          teletoobis napisał:

> chyba na kielicha :)

Kto postawi ?
                          • teletoobis Re: Czy tak będzie wyglądał koniec ludzkości ? 21.07.09, 19:00
                            komu? Jemu stawia gosposia :)
                            • kolter-one Re: Czy tak będzie wyglądał koniec ludzkości ? 21.07.09, 19:19
                              teletoobis napisał:

> komu? Jemu stawia gosposia :)

Ona mu stawia ? na baczność czy co ?
                              • teletoobis Re: Czy tak będzie wyglądał koniec ludzkości ? 21.07.09, 19:57
                                no... stawia mu. Nawet viagry nie potrzebuje :)
                                • kolter-one Re: Czy tak będzie wyglądał koniec ludzkości ? 21.07.09, 20:02
                                  teletoobis napisał:

> no... stawia mu. Nawet viagry nie potrzebuje :)

To musi być w tym fartuszku bardzo seki :)
                                  • kolter-one Re: Czy tak będzie wyglądał koniec ludzkości ? 21.07.09, 20:03
                                    kolter-one napisał:

> teletoobis napisał:
                                    >
                                    > > no... stawia mu. Nawet viagry nie potrzebuje :)
                                    >
                                    > To musi być w tym fartuszku bardzo seki :)

Heh miało być seksi :)
                                    • teletoobis Re: Czy tak będzie wyglądał koniec ludzkości ? 21.07.09, 20:17
                                      Chyba tak.... Mnie sie po pol litra tez podoba :)
                                      • kolter-one Re: Czy tak będzie wyglądał koniec ludzkości ? 21.07.09, 20:32
                                        teletoobis napisał:

> Chyba tak.... Mnie sie po pol litra tez podoba :)

Onnnnnnnnnnnn ???
                                        • teletoobis Re: Czy tak będzie wyglądał koniec ludzkości ? 21.07.09, 21:09
                                          Nie, no cos Ty. Ta w fartuszku :)
              • kolter-one Re: Czy tak będzie wyglądał koniec ludzkości ? 21.07.09, 12:33

> bara bara w slońcu, poleca med club.
                >
                > jadem, tylko karpiowi łeb ukręce i lece.

W czerwcu będziesz wigilie robił ?
                • Gość: św.obrazek Re: Czy tak będzie wyglądał koniec ludzkości ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.09, 15:55
                  > W czerwcu będziesz wigilie robił ?"

nie obchodze wiec jak dla mnie moze byc w kazdy dzien roku :)
                  • kolter-one Re: Czy tak będzie wyglądał koniec ludzkości ? 21.07.09, 16:07

> > W czerwcu będziesz wigilie robił ?"
                    >
                    > nie obchodze wiec jak dla mnie moze byc w kazdy dzien roku :)

Fakt każde większe wydarzenie w życiu może poprzedzić wigilię:))
                    Akurat to będzie u ciebie wielki dzień !!, bo wezmiesz kredyt który przez głupią
                    kometę nie potrafiącą nawet solidnie w ziemie dupnąć ,będziesz musiał spłacić:)))
    • Gość: Kingston Re: Czy tak będzie wyglądał koniec ludzkości ? IP: *.opera-mini.net 21.07.09, 12:00
      Na werble i fanfary raczej bym nie liczyl. Podobno amerykanie loza mnostwo kasy na program wyszukiwania ewentualnych pociskow zmierzajacych w naszym kierunku. Ciekawe czy kataklizm na Jowiszu ich zaskoczyl.
      • kolter-one Re: Czy tak będzie wyglądał koniec ludzkości ? 21.07.09, 12:08
        Gość portalu: Kingston napisał(a):

> Na werble i fanfary raczej bym nie liczyl. Podobno amerykanie loza mnostwo kasy
        > na program wyszukiwania ewentualnych pociskow zmierzajacych w naszym kierunku.
        > Ciekawe czy kataklizm na Jowiszu ich zaskoczyl.

Nawet mocno!! bo to uderzenie jak napisali w tym artykule jakiś amator pierwszy
        zobaczył :((
    • lernakow Re: Czy tak będzie wyglądał koniec ludzkości ? 21.07.09, 12:18
      kolter-one napisał:

> Czy my ludzie wyginiemy jak dinozaury po takim uderzeniu ?
      >
      Nie wiem jak Ty, ale ja zginę jakoś tak:
      Wersja klasyczna
      Wersja współczesna
      • teletoobis Re: Czy tak będzie wyglądał koniec ludzkości ? 21.07.09, 12:24
        ciesz sie nie tak :)

pl.wikipedia.org/w/index.php?title=Plik:Antonello_da_Messina_027.jpg&filetimestamp=20050519023903
      • kolter-one Re: Czy tak będzie wyglądał koniec ludzkości ? 21.07.09, 12:32
        lernakow napisał:

> kolter-one napisał:
        >
        > > Czy my ludzie wyginiemy jak dinozaury po takim uderzeniu ?
        > >
        > Nie wiem jak Ty, ale ja zginę jakoś tak:

Wiem to będzie kara za nie znalezienie punktu G ::))
        • pocoo Re: Czy tak będzie wyglądał koniec ludzkości ? 21.07.09, 13:10
          kolter-one napisał:
          >
          > Wiem to będzie kara za nie znalezienie punktu G ::))

Zdecydowanie tak.
    • Gość: napis na dropsach Re: Czy tak będzie wyglądał koniec ludzkości ? IP: *.chello.pl 21.07.09, 14:56
      Jak w nas dupnie , to ochoochoooooooo
    • kolter-one No mówiłem ze jutro. 21.07.09, 19:41
      deser.pl/deser/1,97052,6844117,Zacmienie__Astrolodzy_strasza_wojna.html
      • nieproseksualna Re: No mówiłem ze jutro. 21.07.09, 19:49
        Wojna po zaćmieniu Słońca czy uderzenie meteorytu. Jakie to ma
        znaczenie? Ważne, żeby było seksi. :D
        • kolter-one Re: No mówiłem ze jutro. 21.07.09, 19:50
          nieproseksualna napisała:

> Wojna po zaćmieniu Słońca czy uderzenie meteorytu. Jakie to ma
          > znaczenie? Ważne, żeby było seksi. :

Qurde tobie tylko to w głowie a tu świat upada :((((((
          No ale żeby choć dzieci były z tego zdrowe :)))
          • nieproseksualna Re: No mówiłem ze jutro. 21.07.09, 20:00
            Jeśli ma być nie seksi to ludzkość niech wyginie jak najszybciej. :D
            • kolter-one Re: No mówiłem ze jutro. 21.07.09, 20:04

> Jeśli ma być nie seksi to ludzkość niech wyginie jak najszybciej. :D

No przestań , bo jak wyginiemy my ,to zostaną Jehowi ze swoim rajem ,a tam seksi
              to tylko będą ino wspomnienia:(
              • nieproseksualna Re: No mówiłem ze jutro. 21.07.09, 23:07
                W raju jehowych nie jest seksi, więc raj nie istnieje. :)
                • kolter-one Re: No mówiłem ze jutro. 22.07.09, 12:00

> W raju jehowych nie jest seksi, więc raj nie istnieje. :)

Jak to nie ? od dziecka mi wmawiali(katolicy) że u nich na salach gaśnie
                  światło a każdy wciska w to co mu się pod nóż nawinie :))
                  Czy to nie jest seksi ?
                  • nieproseksualna Re: No mówiłem ze jutro. 22.07.09, 12:53
                    To, że uważasz, że Boga nie ma, ale uważasz, że raj jest bo ci
                    katolicy wmówili wcale nie jest seksi.
                    • kolter Re: No mówiłem ze jutro. 22.07.09, 12:55

> To, że uważasz, że Boga nie ma, ale uważasz, że raj jest bo ci
                      > katolicy wmówili wcale nie jest seksi.

Słonko katolicy w raj nie wierzą ,wiec nie oni mi chcieli ten kit sprzedać :))
                      • nieproseksualna Re: No mówiłem ze jutro. 22.07.09, 13:08
                        Sprzedawanie kitu w ogóle nie jest seksi. Kolejny argument za tym,
                        że nie tylko katolicy tacy właśnie nie są.
                        • kolter Re: No mówiłem ze jutro. 22.07.09, 13:23

> Sprzedawanie kitu w ogóle nie jest seksi. Kolejny argument za tym,
                          > że nie tylko katolicy tacy właśnie nie są.

No ja akurat nie czuję się katolikiem ,wiec jestem seksi jak najbardziej :)
                          • nieproseksualna Re: No mówiłem ze jutro. 22.07.09, 13:42
                            Megalomania też nie jest seksi. :D
                            • kolter-one Re: No mówiłem ze jutro. 22.07.09, 16:41

> Megalomania też nie jest seksi. :D

To co w końcu poza mną i tobą jest seksi ?
                              • nieproseksualna Re: No mówiłem ze jutro. 23.07.09, 13:01
                                Rzeczy nie są seksi. A ja rzeczą nie jestem. O!
                                • kolter-one Re: No mówiłem ze jutro. 23.07.09, 13:07

> Rzeczy nie są seksi. A ja rzeczą nie jestem. O!

Nie ma np seksi gatek ?
                                  • nieproseksualna Re: No mówiłem ze jutro. 23.07.09, 13:59
                                    Gatki to rzecz, która może być seksi dopiero na ciele jakiegoś seksi faceta.
                                    A ja rzeczą nie jestem, więc na pytanie "co jeszcze oprócz mnie jest seksi"
                                    odpowiedzieć nie mogę.
                                    • kolter-one Re: No mówiłem ze jutro. 23.07.09, 14:40

> Gatki to rzecz, która może być seksi dopiero na ciele jakiegoś seksi faceta.

Na 100 % to na mnie :)).

> A ja rzeczą nie jestem, więc na pytanie "co jeszcze oprócz mnie jest seksi"
                                      > odpowiedzieć nie mogę.

Sorry chyba myknołem buraka :(((
                                      • nieproseksualna Re: No mówiłem ze jutro. 23.07.09, 17:44
                                        Nie rycz! Niektóre buraki są seksi. :D
                                        • kolter-one Re: No mówiłem ze jutro. 23.07.09, 19:57

> Nie rycz! Niektóre buraki są seksi. :D

Nie znam twoich znajomych :(((
                                          • nieproseksualna Re: No mówiłem ze jutro. 23.07.09, 20:53
                                            A ja twoich ;)
                                            • kolter-one Re: No mówiłem ze jutro. 23.07.09, 20:58

> A ja twoich ;)Więc skoro jesteśmy obydwoje seksi to zróbmy to !!
                                              • nieproseksualna Re: No mówiłem ze jutro. 23.07.09, 21:14
                                                Dobra. Kto pierwszy przedstawia?
                                                • kolter Re: No mówiłem ze jutro. 24.07.09, 07:54

> Dobra. Kto pierwszy przedstawia?

Kobiety na przód....
                                                  • nieproseksualna Re: No mówiłem ze jutro. 24.07.09, 21:02
                                                    Seksista.
                                                  • kolter-one Re: No mówiłem ze jutro. 25.07.09, 07:50

> Seksista.

Ty co w Islamie wychowana ?
                                                  • nieproseksualna Re: No mówiłem ze jutro. 25.07.09, 08:19
                                                    Nie
                                                  • kolter-one Re: No mówiłem ze jutro. 25.07.09, 08:23

> Nie

To czemu dziwi ciebie to ,że puszczam cie przodem ?
                                                  • nieproseksualna Re: No mówiłem ze jutro. 26.07.09, 15:02
                                                    Seksizm to powszechne zjawisko. Razi mnie, a nie dziwi.
                                                  • kolter-one Re: No mówiłem ze jutro. 27.07.09, 08:35

> Seksizm to powszechne zjawisko. Razi mnie, a nie dziwi.

Qurde nie znam seksistów ::)))
                                                  • nieproseksualna Re: No mówiłem ze jutro. 27.07.09, 18:09
                                                    Ty jestes seksista.
                                                  • kolter Re: No mówiłem ze jutro. 28.07.09, 20:56

> Ty jestes seksista.
                                                    >

Nie .
                                                  • kalapek Re: No mówiłem ze jutro. 27.07.09, 15:00

> Seksizm to powszechne zjawisko. Razi mnie, a nie dziwi.

Opisz siebie :)
                                                  • nieproseksualna Re: No mówiłem ze jutro. 27.07.09, 18:08
                                                    Po co?
                                                  • Gość: access Re: No mówiłem ze jutro. IP: *.chello.pl 29.07.09, 13:28

> Po co?

Pokaż jakie masz cycki ! seksistko.
                                                  • nieproseksualna Re: No mówiłem ze jutro. 29.07.09, 13:30
                                                    Spadaj seksisto
    • l.george.l Re: Czy tak będzie wyglądał koniec ludzkości ? 21.07.09, 22:49
      kolter-one napisał:

> Czy my ludzie wyginiemy jak dinozaury po takim uderzeniu ? [...]

Ostatnio zadzwonili do moich drzwi Jehowi i twierdzili, że znają sposób na
      przeżycie końca świata.
      • teletoobis Re: Czy tak będzie wyglądał koniec ludzkości ? 21.07.09, 23:15
        Ja tez znam. Wystarczy odpowiednia ilosc whysky :)
        • kolter-one Re: Czy tak będzie wyglądał koniec ludzkości ? 22.07.09, 12:01
          teletoobis napisał:

> Ja tez znam. Wystarczy odpowiednia ilosc whysky :)

Byle nie z colą .
          • teletoobis Re: Czy tak będzie wyglądał koniec ludzkości ? 22.07.09, 12:58
            cos ty. Co najwyzej z lodem :)
            • kolter Re: Czy tak będzie wyglądał koniec ludzkości ? 22.07.09, 13:21
              teletoobis napisał:

> cos ty. Co najwyzej z lodem :)

Lody na patyku ?
              • teletoobis Re: Czy tak będzie wyglądał koniec ludzkości ? 22.07.09, 13:25
                czy Tobie zawsze wszystko musi sie z seksem kojarzyc? :)
                • kolter-one Re: Czy tak będzie wyglądał koniec ludzkości ? 22.07.09, 16:39
                  teletoobis napisał:

> czy Tobie zawsze wszystko musi sie z seksem kojarzyc? :)
                  No prawie :))
                  • teletoobis Re: Czy tak będzie wyglądał koniec ludzkości ? 22.07.09, 16:42
                    Glowa siwieje, du..., tfu! wyobraznia szaleje :)
                    • kolter-one Re: Czy tak będzie wyglądał koniec ludzkości ? 23.07.09, 07:57
                      teletoobis napisał:

> Glowa siwieje, du..., tfu! wyobraznia szaleje :)

Qurde noga to tak fatalnie u ciebie wygląda ?
                      • teletoobis Re: Czy tak będzie wyglądał koniec ludzkości ? 23.07.09, 12:51
                        gorzej niz sobie mozesz wyobrazic :) Zostala mi tylko wyobraznia :)
                        • kolter-one Re: Czy tak będzie wyglądał koniec ludzkości ? 23.07.09, 13:06
                          teletoobis napisał:

> gorzej niz sobie mozesz wyobrazic :) Zostala mi tylko wyobraznia :)

Może nie pij ze trzy lata a choć raz jeszcze to zrobisz ? :))
                          • teletoobis Re: Czy tak będzie wyglądał koniec ludzkości ? 23.07.09, 19:02
                            Az takim desperatem nie jestem :)
                            • kolter-one Re: Czy tak będzie wyglądał koniec ludzkości ? 23.07.09, 19:58
                              teletoobis napisał:

> Az takim desperatem nie jestem :)

No to już ino ci picie zostało.
                              • teletoobis Re: Czy tak będzie wyglądał koniec ludzkości ? 23.07.09, 20:43
                                E tam, nie znasz sie! jest jeszcze haszyk, hazard, forum...:)
                                • kolter-one Re: Czy tak będzie wyglądał koniec ludzkości ? 23.07.09, 20:51
                                  teletoobis napisał:

> E tam, nie znasz sie! jest jeszcze haszyk, hazard, forum...:)

Wszystko w jaskiniach ?
                                  • teletoobis Re: Czy tak będzie wyglądał koniec ludzkości ? 23.07.09, 20:56
                                    hmmmm a skad wiesz o tej mojej pasji?
                                    • kolter-one Re: Czy tak będzie wyglądał koniec ludzkości ? 23.07.09, 21:01
                                      teletoobis napisał:

> hmmmm a skad wiesz o tej mojej pasji?

Przecież był reportaż o tobie w TV trwam :)
                                      • teletoobis Re: Czy tak będzie wyglądał koniec ludzkości ? 23.07.09, 21:03
                                        Nie wiedzilem ze juz za zywego Lucyfera robie :)
                                        • kolter-one Re: Czy tak będzie wyglądał koniec ludzkości ? 23.07.09, 21:06
                                          teletoobis napisał:

> Nie wiedzilem ze juz za zywego Lucyfera robie :

No w tym reportażu robileś za Masteme :))
                                          • teletoobis Re: Czy tak będzie wyglądał koniec ludzkości ? 23.07.09, 21:19
                                            nie jestem od zniszczen. Od tego jest PZU :)

Moge jedynie sie przyznac ku inklinacjom ku Mefisto :)

Popatrz, muzyka niby kruchciana, a ile ma w sobie diabolicznosci:
                                            www.youtube.com/watch?v=N4x30ue3wlA
                                            Tylko nie zapodawaj matalu :)
                                            • kolter Re: Czy tak będzie wyglądał koniec ludzkości ? 24.07.09, 07:56
                                              teletoobis napisał:

> nie jestem od zniszczen. Od tego jest PZU :)

Oni mało płacą
                                              • teletoobis Re: Czy tak będzie wyglądał koniec ludzkości ? 24.07.09, 10:34
                                                Myslisz ze robiac jako Aniol Zniszczenia bede musial placic wiecej?
                                                • kolter Re: Czy tak będzie wyglądał koniec ludzkości ? 24.07.09, 11:21
                                                  teletoobis napisał:

> Myslisz ze robiac jako Aniol Zniszczenia bede musial placic wiecej?

Dłuższym pobytem w piekle ?
                                                  • teletoobis Re: Czy tak będzie wyglądał koniec ludzkości ? 24.07.09, 12:18
                                                    To zalezy od towarzystwa i tygodniowego przydzialu alkoholu i fajek
                                                  • kolter Re: Czy tak będzie wyglądał koniec ludzkości ? 24.07.09, 12:19
                                                    teletoobis napisał:

> To zalezy od towarzystwa i tygodniowego przydzialu alkoholu i fajek

Nie jaram a i raz to ponad 8 lat nie piłem.
                                                  • teletoobis Re: Czy tak będzie wyglądał koniec ludzkości ? 24.07.09, 12:36
                                                    Rozumiem ze taka dostales pokute. Nic dziwnego, ze juz nie chodzisz sie spowiadac :)
                                                    Ja kiedys nie pilem 16 lat! Do ukonczenia 16 roku zycia :
                                                  • kolter-one Re: Czy tak będzie wyglądał koniec ludzkości ? 24.07.09, 13:30
                                                    teletoobis napisał:

> Rozumiem ze taka dostales pokute. Nic dziwnego, ze juz nie chodzisz sie spowiad
                                                    > ac :)

Nie , to nie była pokuta.

> Ja kiedys nie pilem 16 lat! Do ukonczenia 16 roku zycia :

Ja z własnej nie przymusowej woli.
                                                  • teletoobis Re: Czy tak będzie wyglądał koniec ludzkości ? 24.07.09, 14:07
                                                    Tez mam silna wole. Jak sie upre, to nigdy nie odmowie :)
                                                  • kolter-one Re: Czy tak będzie wyglądał koniec ludzkości ? 24.07.09, 14:12
                                                    teletoobis napisał:

> Tez mam silna wole. Jak sie upre, to nigdy nie odmowie :)

img93.imageshack.us/img93/9430/36197.gif
                                                  • teletoobis Re: Czy tak będzie wyglądał koniec ludzkości ? 24.07.09, 14:18
                                                    to efekt mdlosci po przeczytaniu glupot, czy poklosie takich doznan?:
                                                    www.bighumor.pl/pokaz,film,53786,8.html
      • kolter-one Re: Czy tak będzie wyglądał koniec ludzkości ? 22.07.09, 11:59
        l.george.l napisał:

> kolter-one napisał:
        >
        > > Czy my ludzie wyginiemy jak dinozaury po takim uderzeniu ? [...]
        >
        > Ostatnio zadzwonili do moich drzwi Jehowi i twierdzili, że znają sposób na
        > przeżycie końca świata.

Wiem ,wiem uwierz Jehowie ochrzcij się a na pewno nigdy nie umrzesz:)
    • demonii.larua Re: Czy tak będzie wyglądał koniec ludzkości ? 23.07.09, 08:27
      Wszystko ma swój koniec.
      > Czy my ludzie wyginiemy jak dinozaury po takim uderzeniu ?
      Nie wiem, kula szklana się mi zepsuła z fusów wróżyć nie potrafię.
      • kolter-one Re: Czy tak będzie wyglądał koniec ludzkości ? 23.07.09, 12:41
        demonii.larua napisała:

> Nie wiem, kula szklana się mi zepsuła z fusów wróżyć nie potrafię.

Może z wnętrzności barana ?
        • demonii.larua Re: Czy tak będzie wyglądał koniec ludzkości ? 23.07.09, 18:26
          > Może z wnętrzności barana ?
          Przyprowadź dorodnego.
          • teletoobis Re: Czy tak będzie wyglądał koniec ludzkości ? 23.07.09, 19:03
            baranow na forum dosyc, ale Tobie chyba o tryka chodzi? :)
            • demonii.larua Re: Czy tak będzie wyglądał koniec ludzkości ? 24.07.09, 10:54
              O barana :F
          • kolter-one Re: Czy tak będzie wyglądał koniec ludzkości ? 23.07.09, 19:58
            demonii.larua napisała:

> > Może z wnętrzności barana ?
            > Przyprowadź dorodnego.

Byleby wątroba była zdrowa.
            • demonii.larua Re: Czy tak będzie wyglądał koniec ludzkości ? 24.07.09, 10:51
              > Byleby wątroba była zdrowa.
              Oraz oczy.
              • kolter Re: Czy tak będzie wyglądał koniec ludzkości ? 24.07.09, 11:23
                demonii.larua napisała:

> > Byleby wątroba była zdrowa.
                > Oraz oczy.

Bo to nie dobrze jak mu żle z oczu patrzy ::((((
          • kalapek Re: Czy tak będzie wyglądał koniec ludzkości ? 24.07.09, 10:31
            demonii.larua napisała:

> > Może z wnętrzności barana ?
            > Przyprowadź dorodnego.

Chłopa czy barana ?
            • demonii.larua Re: Czy tak będzie wyglądał koniec ludzkości ? 24.07.09, 10:51
              > Chłopa czy barana ?
              Napisałam w dialekcie kiamu? :>
              • kolter Re: Czy tak będzie wyglądał koniec ludzkości ? 24.07.09, 11:22
                demonii.larua napisała:

> > Chłopa czy barana ?
                > Napisałam w dialekcie kiamu? :>

No a ten dorodny to baran czy jego .....
                • demonii.larua Re: Czy tak będzie wyglądał koniec ludzkości ? 24.07.09, 18:27
                  Baran.
                  • kolter-one Re: Czy tak będzie wyglądał koniec ludzkości ? 24.07.09, 20:11
                    demonii.larua napisała:

> Baran.

Ten sam ?fotogalerie.pl/fotki/27/41/89/m/1170506055258.jpg
                    • demonii.larua Re: Czy tak będzie wyglądał koniec ludzkości ? 26.07.09, 07:11
                      Podobny.
                      • kolter-one Re: Czy tak będzie wyglądał koniec ludzkości ? 27.07.09, 08:34
                        demonii.larua napisała:

> Podobny.

Jesteś tego pewna , ze to nie on ??
                        • demonii.larua Re: Czy tak będzie wyglądał koniec ludzkości ? 27.07.09, 22:26
                          > Jesteś tego pewna , ze to nie on ??
                          Czy Ty chcesz, żebym rozbujała młotek? :>
                          • kolter Re: Czy tak będzie wyglądał koniec ludzkości ? 28.07.09, 20:57
                            demonii.larua napisała:
                            > Czy Ty chcesz, żebym rozbujała młotek? :>

Bij z twej ręki nie boli ::)))
                    • pocoo Re: Czy tak będzie wyglądał koniec ludzkości ? 26.07.09, 08:21
                      kolter-one napisał:
                      >
                      > Ten sam ?fotogalerie.pl/fotki/27/41/89/m/1170506055258.jpg

Ależ demoniczny zwierzak.Chyba od częstego trykania ma te swoje rogi zbyt
                      zagięte.Wolałabym...mniej trykania.
                      • kolter-one Re: Czy tak będzie wyglądał koniec ludzkości ? 27.07.09, 08:35
                        pocoo napisała:

Wolałabym...mniej trykania.

Więcej bzykania ?
    • sar.a28 Re: Czy tak będzie wyglądał koniec ludzkości ? 23.07.09, 10:19
      Mnie tam obojet5ne jak zginęKiedys umrzec trzeba .Zeby tylko dlugo nie cierpieć.
      • kolter-one Re: Czy tak będzie wyglądał koniec ludzkości ? 23.07.09, 12:42
        sar.a28 napisała:

> Mnie tam obojet5ne jak zginęKiedys umrzec trzeba .Zeby tylko dlugo nie cierpieć
        > .

Agonia ludzkości może trwać lata .
        • 3nd Re: Czy tak będzie wyglądał koniec ludzkości ? 23.07.09, 20:39
          Nie wiem czy ludzkości. Może zmiana ery i początek zmian Świata ?
          Czarne Słońce -Maja
          Epokalipsa - Chrześcijanie
          Gog u Magog - Żydzi
          I wszystko wskazuje na bliski czas , do 12.2012 .
          • kolter-one Re: Czy tak będzie wyglądał koniec ludzkości ? 23.07.09, 20:50
            3nd napisał:

> Nie wiem czy ludzkości. Może zmiana ery i początek zmian Świata ?
            > Czarne Słońce -Maja
            > Epokalipsa - Chrześcijanie
            > Gog u Magog - Żydzi
            > I wszystko wskazuje na bliski czas , do 12.2012 .

Jedak po takim uderzeniu słońce zniknie za pyłami,przez kilka lat może być tak
            zimno że nic nie wyrośnie do jedzenia !!
            • 3nd Re: Czy tak będzie wyglądał koniec ludzkości ? 23.07.09, 21:03
              kolter-one napisał:

> 3nd napisał:
              >
              > > Nie wiem czy ludzkości. Może zmiana ery i początek zmian Świata ?
              > > Czarne Słońce -Maja
              > > Epokalipsa - Chrześcijanie
              > > Gog u Magog - Żydzi

> > I wszystko wskazuje na bliski czas , do 12.2012 .
              >
              > Jedak po takim uderzeniu słońce zniknie za pyłami,przez kilka lat może być tak
              > zimno że nic nie wyrośnie do jedzenia !!

O to to . I jak ludzkość z tego wyjdzie ?
              Ale to jest tylko jedna z teorii.
              Inna to jest ogólne zmiany , które już się zaczęły. Dojdzie do wojny z
              udziałem Chin. A co ciekawe najlepiej z tego balaganu wyjdzie Izrael.
              Bo " Światło wyjdzie z Jerozolimy" .

• kolter-one Re: Czy tak będzie wyglądał koniec ludzkości ? 23.07.09, 21:05
                3nd napisał:
                > O to to . I jak ludzkość z tego wyjdzie ?

No podkop , drzwi do lasu :))

> Ale to jest tylko jedna z teorii.

Oj jest ich kilka ,ale nie znam ich bo jakoś mnie nie interesują.

> Inna to jest ogólne zmiany , które już się zaczęły. Dojdzie do wojny z
                > udziałem Chin. A co ciekawe najlepiej z tego balaganu wyjdzie Izrael.
                > Bo " Światło wyjdzie z Jerozolimy" .

Raczej nowej Jerozolimy czyli duchowy Izrael , a tak na prawdę wyznawcy Jezusa.
                • 3nd Re: Czy tak będzie wyglądał koniec ludzkości ? 23.07.09, 21:22
                  kolter-one napisał:
                  > Raczej nowej Jerozolimy czyli duchowy Izrael , a tak na prawdę wyznawcy Jezusa.

Masz słuszność do duchownego Izraela . Ale czy wyjdzie Rebe czy Jezus , to nie
                  wiem . A może Rebe Jezus , bo dwoje byli (są) Żydami?
                  A jednym słowem MESJASZ. Ty razem prawdziwy ;-).
                  • kolter Re: Czy tak będzie wyglądał koniec ludzkości ? 24.07.09, 07:59
                    3nd napisał:

> Masz słuszność do duchownego Izraela . Ale czy wyjdzie Rebe czy Jezus , to nie
                    > wiem . A może Rebe Jezus , bo dwoje byli (są) Żydami?
                    > A jednym słowem MESJASZ. Ty razem prawdziwy ;-).

To o Jezusie tak szepczą ;Jezus rzekł do niej: Mario! A ona obróciwszy się
                    powiedziała do Niego po hebrajsku: Rabbuni, to znaczy: Nauczycielu. (Jan 20,16)
                    • 3nd Re: Czy tak będzie wyglądał koniec ludzkości ? 24.07.09, 10:55
                      kolter napisał:

> 3nd napisał:
                      >
                      > > Masz słuszność do duchownego Izraela . Ale czy wyjdzie Rebe czy Jezus , t
                      > o nie
                      > > wiem . A może Rebe Jezus , bo dwoje byli (są) Żydami?
                      > > A jednym słowem MESJASZ. Ty razem prawdziwy ;-).
                      >
                      > To o Jezusie tak szepczą ;Jezus rzekł do niej: Mario! A ona obróciwszy się
                      > powiedziała do Niego po hebrajsku: Rabbuni, to znaczy: Nauczycielu. (Jan 20,16)
                      Nauczyciel po herajsku to "more" (mój nauczyciel :"more szeli" albo "mori"}
                      Rebe(Rav) -rabin, przewodnik duchowy w judaiżmie tak jak ksiądz w KK
                      Inne pojęcie słowa "rav" to wielki,mnogi.
                      • kolter Re: Czy tak będzie wyglądał koniec ludzkości ? 24.07.09, 11:31
                        3nd napisał:

> Nauczyciel po herajsku to "more" (mój nauczyciel :"more szeli" albo "mori"}
                        > Rebe(Rav) -rabin, przewodnik duchowy w judaiżmie tak jak ksiądz w KK
                        > Inne pojęcie słowa "rav" to wielki,mnogi.

Rabbuni to Słowo semickie oznaczające ,,mój Nauczycielu'' Zresztą Jezus ponoć
                        mówił w języku Aramejskim ,wiec językiem zbliżonym do hebrajskiego.

More to nazwa wzgórza ;Wstał więc o świcie Jerubbaal, czyli Gedeon, wraz z
                        całym zgromadzonym ludem i rozbił obóz u źródeł Charod. Obozowisko Madianitów
                        leżało na północ od pagórka More w dolinie. (Sdz 7,1).
                        Inne znaczenie słowo more to nazwa drzew !!;Abram przeszedł przez ten kraj aż do
                        pewnej miejscowości koło Sychem, do dębu More. - A w kraju tym mieszkali wówczas
                        Kananejczycy. (rdz 12,6)

Zaś Szeli to imię ; Ujrzawszy tam córkę pewnego Kananejczyka, noszącego imię
                        Szua, wziął ją za żonę i zbliżył się do niej. (3) Ona zaś poczęła i urodziła
                        syna, któremu dano imię Er. (4) Potem jeszcze raz poczęła, urodziła syna i
                        nazwała go Onan. (5) A gdy znów urodziła syna, dała mu imię Szela. Ten zaś jej
                        poród nastąpił w Kezib.(Rdz 38,2-5)
                        • 3nd Re: Czy tak będzie wyglądał koniec ludzkości ? 24.07.09, 18:06
                          kolter napisał:
                          > Rabbuni to Słowo semickie oznaczające ,,mój Nauczycielu'' Zresztą Jezus ponoć
                          > mówił w języku Aramejskim ,wiec językiem zbliżonym do hebrajskiego.

Być może ty jakiś stary dialekt albo aramejski. To co napisałem jest w
                          dzisiejszym hebrajskim.

> More to nazwa wzgórza ;Wstał więc o świcie Jerubbaal, czyli Gedeon, wraz z
                          > całym zgromadzonym ludem i rozbił obóz u źródeł Charod. Obozowisko Madianitów
                          > leżało na północ od pagórka More w dolinie. (Sdz 7,1).
                          > Inne znaczenie słowo more to nazwa drzew !!;Abram przeszedł przez ten kraj aż d
                          > o
                          > pewnej miejscowości koło Sychem, do dębu More. - A w kraju tym mieszkali wówcza
                          > s
                          > Kananejczycy. (rdz 12,6)

Jak zwykle w hebrajskim jest wiele tłumaczeń jednego słowa :-)
                          more- nauczyciel, przewodnik turystyczny(more-derech), instruktor.
                          Oczywiście ,jak wspomniałeś , to słowo wchodzi w nazwy różnych
                          miejsc.
                          >
                          > Zaś Szeli to imię ; Ujrzawszy tam córkę pewnego Kananejczyka, noszącego imię
                          > Szua, wziął ją za żonę i zbliżył się do niej. (3) Ona zaś poczęła i urodziła
                          > syna, któremu dano imię Er. (4) Potem jeszcze raz poczęła, urodziła syna i
                          > nazwała go Onan. (5) A gdy znów urodziła syna, dała mu imię Szela. Ten zaś jej
                          > poród nastąpił w Kezib.(Rdz 38,2-5)

Znowu masz rację. Szeli to mój/moja a także imię.
                          • kolter-one Re: Czy tak będzie wyglądał koniec ludzkości ? 24.07.09, 20:10
                            3nd napisał:

> Być może ty jakiś stary dialekt albo aramejski. To co napisałem jest w
                            > dzisiejszym hebrajskim

Masz tu werset z Jana 20,16 z Biblii Gdańskiej z XVII wieku; Rzekł jej Jezus:
                            Maryjo! Która obróciwszy się, rzekła mu: Rabbuni! co się wykłada: Nauczycielu!

> Jak zwykle w hebrajskim jest wiele tłumaczeń jednego słowa :-)
                            > more- nauczyciel, przewodnik turystyczny(more-derech), instruktor.
                            > Oczywiście ,jak wspomniałeś , to słowo wchodzi w nazwy różnych
                            > miejsc.

Mówimy o pismach które maja często ponad 2 tys lat , to samo słowo może znaczyć
                            coś innego, niż dzisiaj.

> Znowu masz rację. Szeli to mój/moja a także imię.

Ano , ano :))
        • kalapek Re: Czy tak będzie wyglądał koniec ludzkości ? 24.07.09, 10:32
          kolter-one napisał:

> Agonia ludzkości może trwać lata .

To nie zapomnij zabrać do jaskini kilku dziewcząt:)
    • kalapek Re: Czy tak będzie wyglądał koniec ludzkości ? 24.07.09, 10:30
      Jak ma nas trafić to tylko modły zanosić do bozi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka