lupus76 27.07.09, 13:44 a Pani Holland z gracją mu ją obija. I słusznie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szwagier_z_niemodlina Re: Majcherek wystawił czwórkę 27.07.09, 13:51 Czesc, karlusie. Tyn gizd Messerek sie straszny bessewisser zrobil niedawno, tak se wroza. Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: Majcherek wystawił czwórkę 27.07.09, 13:54 Jak mu na zadek jeszcze wklupiom, to sie synek wyłonacy i przidzie do porzondku :) Odpowiedz Link Zgłoś
szwagier_z_niemodlina Re: Majcherek wystawił czwórkę 27.07.09, 14:01 Bych go na przodek poslal a zadkiem do tylu, szipo by porobil to by tak nie wichlal. Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: Majcherek wystawił czwórkę 27.07.09, 14:06 Mosz recht! By sie porzondnyj roboty chycił :) Odpowiedz Link Zgłoś
szwagier_z_niemodlina Re: Majcherek wystawił czwórkę 27.07.09, 14:09 A nie tu hajera grol! Nyi? :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 A tak całkiem serio 27.07.09, 14:21 to tylko mi sie wydaje, że A. Holland ma rację, czy jest tu jeszcze ktoś, komu ten tekst przypadł do gustu? Odpowiedz Link Zgłoś
szwagier_z_niemodlina Re: A tak całkiem serio 27.07.09, 14:24 Nie, no pewnie. Ona w ogole ma trafne spojrzenia. Za PiSu jeszcze stwierdzila kiedys trzezwo ze "polityka w Polsce nie zajmuje sie problemami realnymi". Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: A tak całkiem serio 27.07.09, 14:27 No i nie wiem, czy śmiać się, czy płakać? Bardzo prawdziwe stwierdzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
szwagier_z_niemodlina Re: A tak całkiem serio 27.07.09, 14:31 A co o tym powiesz? tygodnik.onet.pl/30,0,30023,zeby_po_chciala_chciec,artykul.html Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Re: A tak całkiem serio 27.07.09, 14:43 "Ciszej nad tą trumną" chciałoby się powiedzieć... Odpowiedz Link Zgłoś
twardycukierek Re: A tak całkiem serio 27.07.09, 15:11 Służba publiczna, public service. Służba, to nie znaczy 'za darmo'! Wydaje mi się, że obok walki politycznej dużą rolę w argumentacji Majcherka gra zwykła zawiść. Bo to takie brzydkie, zarabiać pieniądze, prawda? A niby dlaczego? Za pracę należy się płaca i przedstawianie artystów jako żądnych jedynie kasy jest niskie. Nazywanie ich pseudoartystami z pewnością nie podwyższa kultury debaty. To jedno. Drugie: 'A przede wszystkim obywatel wiedziony patriotycznym w swej istocie odruchem uczestnictwa w merytorycznej debacie ma prawo rozmawiać z każdą formacją polityczną, która zechce wysłuchać jego argumentów, a także ma prawo szukać sojuszników dla wsparcia swojej politycznej inicjatywy, również wśród swoich politycznych adwersarzy. Na tym polega nowoczesna demokracja i na tym polega idea służby publicznej.' To jest sednem problemu. I jeszcze: kultura debaty, brak histerii w reagowaniu na odmienne od swoich poglądy, akceptowanie tego, że istnieje więcej barw niż biała i czarna. Czy nikt jej jeszcze nie przywalił za ojca, Henryka? Jeśli nie, możemy się tego spodziewać... Odpowiedz Link Zgłoś
mabiwy Re: A tak całkiem serio 27.07.09, 15:55 O panu Majcherek nie chce mi się gadać. Co do pani Holland, zgadzam się z nią co do zasady, argumenty demagaogią nie przekonują mnie jednak, a nacudniejszy jest ten o cofnięciu i powrocie abonamentu "po odzyskaniu swoich mediów" - perełka :). Jak się prowizorka wali, to warto dopilnować, żeby zdechła do końca i myśleć o nowych ponadparyjnych strukturach mediów, rzeczywiście w dosłownie pojętej służbie państwowej. Odpowiedz Link Zgłoś
mabiwy Re: A tak całkiem serio 27.07.09, 15:57 przepraszam, podpiąłem się całkiem przypadkowo pod ostatni przeczytany post. Mój powinien być podpięty pod post lupusa. Odpowiedz Link Zgłoś