Gość: sgr Sąd dla właściciela psa, który zdechł w aucie IP: *.crowley.pl 06.09.07, 14:46 Ten stary sku..el znęcający się nad zwierzętami powinien ponieść adekwantną do czynu karę... szkoda zwierzaka :( Z drugiej jednak strony może dobrze, że pies "już" zdechł, bo czort wie, jak ten trep go traktował wcześniej. Przynajmniej już się psisko męczyć nie musi, tylko szkoda, że dokonał żywota w tak okrótny sposób :((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc od czapy zdechł IP: *.warszawa.supermedia.pl 06.09.07, 15:03 Straszna jest ta słowiańsczyzna. W językach romańskich i germańskich pies robi to samo, co jego właściciel. Die, sterben, mourir, morir itd. U nas jest takie dumne rozróżnienie. Że jak pan się zachla na umór, to umrze. Jak pies skoczy pijaczkowi uratować życie i utonie, to zdechnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LUDWIGVANBEETHOVEN Re: zdechł IP: *.rev.stofanet.dk 06.09.07, 16:07 100% racji! Ten problem jest tylko w jez.polskim o ile sie orientuje.W dunskim np tez jest: DØD albo GIK BORT (umarl - odszedl).Oj kiedy katolicy zmienia przyzwyczjenia i zaczna wyslawiac sie z szacunkiem o innych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: umbertol Sąd dla właściciela psa, który zdechł w aucie IP: 213.17.175.* 06.09.07, 15:38 dziwię się tylko, dlaczego prokuratura nie postawiła strażnikom miejskim zarzutu uchylenia się od pomocy psiakowi. W takim stanie rzeczy strażnicy powinni ratować dobro znacznie większe jakim jest życie psiaka w korelacji z szybą samochodu. Czy, gdyby tępy ojciec zostawił swojego synka w takim skwarze samochodzie strażniczki też by się z nim wykłucały dopuszczając do niedaj boże śmierci dziciaka? NIE, bo miałyby postawiony zarzut nie udzielenia pomocy. Tutaj mamy sytaucję dość analogiczną... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: carlo Re: Sąd dla właściciela psa, który zdechł w aucie IP: *.eranet.pl 07.09.07, 13:24 Nie wymagaj od SM rozumu./ to są półgłówki- przykre ale prawdziwe. Oczywiście Sąd powinien SM postawić zarzut z ..nie mam przy sobie kodeksu..ale chyba 160, lub 162 kk/ pozdrawiam./ szoda psa .p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinio Sąd dla właściciela psa, który zdechł w aucie IP: *.infoplus.com.pl 06.09.07, 15:49 Kiedy do sądu, będą pozwani właściciele czworonogów, których pupilki paskudzą chodniki, trawniki, oblewają drzewka i elewacje domów. Kiedy właściciele psów zrozumieją ,że po swoim psie trzeba sprzatac. Moze straż miejska zajęłaby sie tym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LUDWIGVANBEETHOVEN Re: Sąd dla właściciela psa, który zdechł w aucie IP: *.rev.stofanet.dk 06.09.07, 16:16 To akurat nie jest adekwatne porownanie z sytuacja w artykule.Nie potrzeba pozywac wlascicieli psow do sadu,tu potrzebna jest prosta egzekucja prawa,ktore juz istnieje.Albo wszystko odpowiednim sluzbom zwisa,albo ktos bierze gruuube pieniadze za to,aby prawo nie bylo egzekwowane.Prosze rowniez zauwazyc,ze nie tylko opisane przez Pana/Pania zwierzeta paskudza.Gdyby w naturze znajdowaly sie tylko takie odpady to wszystko byloby w porzadku i natura sama by sobie poradzila.Duzo gorsze zanieczyszczenia powoduje czlowiek i idac tokiem Panskiego rozumowania,zwierzeta powinni nas podac do sadu o niszczenie ich przestrzeni zyciowej i znecanie sie nad nimi.Niestety czlowiek uwaza,ze posiada ziemie na wlasnosc i moze wszystko z nia zrobic. NATURA NIE ZNA KAR ANI WYNAGRODZEN TYLKO KONSEKWENCJE.Warto sie nad tym zastanowic.Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: logik Sąd dla właściciela psa, który zdechł w aucie IP: 10.201.4.* 06.09.07, 16:55 Lekcja myślenia: 1. Dlaczego na świecie są ludzie, którzy chcą karać za zabicie psa i wybaczać za zabicie dziecka? Mówią, że "płód" to nie człowiek, ale pies też nim nie jest. Jeśli chcemy chronić wszystkie żywe organizmy to chyba "płód" możemy uznać za jakąś formę życia (ćwierćczłowiek?). 2. Dlaczego na świecie są ludzie, którzy chcą dawać mordercom ludzi drugą szansę, ale nie wierzą w poprawę mordercy zwierzęcia? Mordercy ludzi nie są lepsi od mordercó zwierząt. Co wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
chavez6 Re: Sąd dla właściciela psa, który zdechł w aucie 06.09.07, 18:53 zaczyna się........ czy aborcja jest właściwa, czy nie.... wg mnie jeśli ciąża może być zagrożeniem dla kobiety (np. jak tej pani co straciła wzrok i teraz sądzi się w ....eee..Strasburg?... Genewa?, tam gdzie można zaskarżyć własne państwo) lub dziecko jest wynikiem gwałtu (ale tu powinien być szybki sąd, który by to potwierdził, aby nie nadużywać tego gdy ktoś nie chciał dziecka)lub dziecko jest chore na jakąś nieuleczalną chorobę (zespół Downa itp.) aborcja powinna być wyborem kobiety....... w każdym innym przypadku powinna być zabroniona, bo wtedy aborcja staje się metodą antykoncepcji co jest wg. mojego przekonania niemoralne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: logik Re: Sąd dla właściciela psa, który zdechł w aucie IP: 10.201.4.* 06.09.07, 19:28 Nie chcę wchodzić w dysputy nad aborcją. moim celem jest pokazanie nonsensów. To z reguły ludzie najbardziej litościwi dla zwierząt są najbardziej zatwardziałymi aborcjonistami. Nie mogę tego zrozumieć. To jest ze sobą sprzeczne. A co do Twoich poglądów to nie bardzo kumam. Widzę, że uznajesz, że pewnych dzieci zabijać nie można, a inne można (1. takie którego matka może mieć przez niego dolegliwości 2.takie których ojciec był przestępcą 3. niepełnosprawne). Dlaczego nie chciałbyś stosować tych samych zasad do ludzi już narodzonych. Idę o zakład, że na świecie jest mnóstwo dzieci: 1. przez które za ich życia matki straciły zdrowie (nerwica, zawał) lub życie (samobójstwo, morderstwo matki) 2. których rodzice są przestępcami lub takich, których jedno z rodziców nie chciało mieć dziecka 3. niepełnosprawnych Zdarzają się pewnie i takie dzieci, których wszystkie trzy punkty dotyczą. Dlaczego ich nie zabić. To jest sprzeczne z przyzwoleniem na aborcję w wymienionych przez Ciebie przypadkach. Przemyśl to proszę bo stawka jest wysoka. Chodzi o życie dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
chavez6 Re: Sąd dla właściciela psa, który zdechł w aucie 06.09.07, 20:07 1. nie chodzi o każdą szkodę na zdrowiu, ale o choroby, które ma matka, a które są w znacznym stopniu pogłębiane przez ciążę (nie wiem jakie, nie jestem lekarzem) 2.to, że masz rodzica przestępce, to jedna sprawa, a to, że zostałeś poczęty poprzez gwałt to inna, więc nie mieszaj. A to, że jeden z rodziców nie chce mieć dziecka to już zupełnie inna sprawa i wtedy aborcja powinna być bezprawna/zakazana/ścigana przez wymiar spraw. 3. bycie niepełnosprawnym, a fundowanie dziecku życia, które będzie dla niego katorgą i nigdy nie rozwinie się to 2 różne sytuacje, są takie nieuleczalne choroby genetyczne, które gwarantują dziecku urodzenie się w piekle, nie chodzi mi o jakiekolwiek wady rozwojowe, ale o poważne, które nie pozwolą dziecku nigdy na w miarę normalny rozwój. Wg mnie każde cierpienie/zabijanie czy to poczętego dziecka, czy zwierzęcia powinno być ścigane przez państwo, ale nie bez wykluczania tego w każdej możliwej sytuacji. Pies zamknięty w samochodzie powinien mieć zagwarantowane przez państwo, a nie przez właściciela, że w razie "ugotowania się tam" można go natychmiast odebrać właścicielowi. Matka, która traktuje aborcję jak antykoncepcję, powinna być ścigana przez sąd, ale nie znaczy to, że wykluczamy każdą możliwą aborcję, bo są poczęcia które wynikają z "1. zagrożenia życia matki 2.były aktem przemocy 3. są początkiem życia, które od początku do końca będzie skazane na cierpienie lub zatrzymają rozwój na samym początku. Oczywiście możemy mieć różne poglądy na ten temat, ale w prawie będzie zapisana taka ochrona życia, na jaką godzi się w większości społeczeństwo, poza tym całkowita abstynencja aborcyjna tworzy "czarny rynek", albo przenosi się do innych krajów, z Twojej wypowiedzi wnioskuję, że jesteś za całkowitym zakazem aborcji i sugerujesz, że każdy, kto jest za nią jest "litościwy dla zwierząt", jak to eufemistycznie nazwałeś, bo tamten koleś zamordował tamtego psa z zimną krwią, skazując go na cierpienia i zasłaniając się prawem, że to jego własność, a następnie kłamiąc, że było to powodem nowotworu. I nie każdy musi być na tyle cyniczny, żeby "bronić zwierząt" i "być zwolennikiem mordowania płodów", ja się za takiego nie uważam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: logik Re: Sąd dla właściciela psa, który zdechł w aucie IP: 10.201.4.* 06.09.07, 20:39 Napisałem, że z reguły poparcie aborcji łaczy się z nieakceptowanie kamry śmierci i wyjątkowym stosunkiem do fauny i flory. Wszystko to razem jest ze sobą wewnętrznie sprzeczne. Nie dotyczy to oczywiście wszystkich. Co do aborcji to jednak nie mogę się zgodzić z różnym traktowaniem ludzi narodzonych i nie narodzonych. Wszyscy powinni mieć te same prawa. Jeśli akceptowałbym to, że matka ma prawo zabić niepełnosprawne dziecko w brzuchu to musiałbym akceptować, że ma prawo zrobić to po narodzinach. To samo dotyczy poczęcia z przestępstwa i zagrożenia dla zdrowia/życia (dziecko może zagrażać też po urodzeniu). Kończąc dyskusję wyrażam szacunek dla interlokutora. Nie popieram poglądów, ale szanuję poziom i skłonność do rozważań. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pitta Sąd dla właściciela psa, który zdechł w aucie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.07, 17:53 1 Po pierwsze - Oczywiście, jak zawsze, będzie "niska szkodliwośc czynu" i wyrok w zawiasach, bo więzienie byłoby niehumanitarne dla biednego staruszka.Q....Personalia i wizerunek tego człowieka powinny zostać upublicznione. Po drugie -Zastanawia mnie, dlaczego obecni na miejscu strażnicy zamiast przekrzykiwać się z debilem nie walnęli w szybę, by psa uratować. Teraz mają pewno poczucie czystego sumienia i mogą się święcie oburzać. A po trzecie - do dziennikarzy: dlaczego nie "ciągniecie" takich spraw? Często piszecie o różnych psich nieszczęściach, a potem porzucacie temat. Co np. z psem, który pomieszkiwał na Okęciu przy zatoczce dla taksówkarzy? chcemy wiedzieć jak się zakończy ta historia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Bemowa DO pierdla bydlaka ! Nie mogę się doczekać !!! IP: *.centertel.pl 07.09.07, 09:20 i to bez zawiasów , niech trepina posiedzi pod celą i zastanowi się nad swoim postępowaniem !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chris A czy Gazeta dopilnuje zakonczenia ? IP: 217.97.149.* 07.09.07, 10:13 Media najchetniej rozpisują się o sprawach dopiero co wynikłych, o wydarzeniach, natomiast zaraz po tym milknie szum i nikt nie wie jak temat sie zakonczył. Czy Redakcja mogłaby monitorowac przebieg postepowania i powiadomic o jego zakonczeniu i wyroku i jego egzekucji ? Chris Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Sąd dla właściciela psa, który zdechł w aucie IP: 82.160.70.* 07.09.07, 12:25 jaki rok????przynajmniej ze 2-3lata,za zabicie czlowieka sa wieksze kary a zwierze?chyba ma prawo zyc!!!!czlowiek potrafi sie bronic pies nie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cozazycie Sąd dla właściciela psa, który zdechł w aucie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.07, 15:24 akumulator na jaja za taki numer, a nie rok w więzieniu (które i tak dostanie w zawieszeniu) Odpowiedz Link Zgłoś