Dodaj do ulubionych

Ordona 5 - Todan Investment Group

07.11.16, 22:09
Witam, Zastanawiam sie nad kupnem mieszkania na Ordona 5. Czy ktoś ma jakieś doświadczenie z deweloperem - Todan? Bądź kupił już lokal i chce podzielić się przemyśleniami? Dzięki :)
Obserwuj wątek
    • smutnaklientka Re: Ordona 5 - Todan Investment Group 13.03.17, 11:19
      Nie polecam tego dewelopera, do dziś nie dokończyl napraw budynku, który oddał 4 lata temu. Żaluje, że nikt nie ostrzegł mnie przed tą firmą, oszczedzilibysmy z pewnością zdrowia, nerwów i płacenia za mieszkanie w nadal nie naprawionym mieszkaniu do którego wstyd kogokolwiek zaprosić Z całego serca odradzam! Wybierzcie sprawdzoną firmę, bo my do dziś nie mozemy się cieszyć z naszego wymarzonego mieszkania
    • kinga_vs_todan Re: Ordona 5 - Todan Investment Group 14.11.17, 14:35
      Również nie polecam tego dewelopera - budowa miała być zakończona końcem lipca, do dnia dzisiejszego nawet nie otrzymali pozwolenia na użytkowanie i wokół budynku jest zwykły śmietnik. Za swoje opóźnienie proponują mieszkańcom żałosne 2k rekompensaty, nie deklarując nawet kiedy nastąpi przekazanie kluczy (nie wspomnę o przeniesieniu własności, które miało się odbyć najpóźniej do dn. 31.09.2017). Nie spotkałam się jeszcze z tak nieodpowiedzialnym deweloperem, który miałby taki bałagan w dokumentacji a informacji udzielają w biurze "18-letnie dziewczynki" które na każde pytanie odpowiadają "proszę Pani ja nie wiem". Mnóstwo nerwów, problemów a czuję, że niestety to dopiero początek mojej przykrej historii z tą inwestycją i Deweloperem.
      • olaponiatowska Re: Ordona 5 - Todan Investment Group 15.11.17, 13:22
        Niestety mam bardzo złe doświadczenie z firmą Todan. Zachowują się wobec swoich klientów skandalicznie. Nie informują o opóżnieniach, w biurze telefon odbierają jakieś niekompetentne panienki (ciekawe czy im płacą pensje, bo ciągle są nowe osoby). Ciekawe czy bank będący gwarantem o tym wie. Jakieś "dziwne" zmiany w strukturze właścicielskiej spólki. Chyba pora się skrzyknąć (inwestorzy) i powiadomić stosowne władze, coś to żle wygląda.... To nie jest rzetelna firma. Aż wstyd, że Home Broker brał udział w sprzedaży tych mieszkań. Ola-vs-todan

• maggreg_todan Re: Ordona 5 - Todan Investment Group 23.11.17, 11:46
        Kinga_vs_Todan
        Czy możemy się jakoś skontaktować? Ja również kupiłam mieszkanie przy Ordona 5 i mam wrażenie ze zaczynam wojnę.
        Dobrze mieć sprzymierzeńca w starciu z tak aroganckim i bezczelnym deweloperem jakim jest Pan R.R
        Pozdrawiam Cię i czekam na odzew.
        • askai19 Re: Ordona 5 - Todan Investment Group 24.11.17, 13:44
          Ja również proszę o kontakt - odbiór miał być max do 30/11/2017 i dzisiaj dostałam informację, że odbiory będą może w połowie grudnia . Zaczynam się martwić tym co czytam powyżej i tym, że ciągle się wszystko wydłuża.
          J.
          • almic741 Re: Ordona 5 - Todan Investment Group 19.12.17, 08:11
            Przyłączam się do poprzednich opinii. Jest tak jakbym sama je wydawała. Ja kontaktowałam się z biurem sprzedaży i wczoraj dostałam wiadomość, że jeszcze nie ma terminu odbioru mieszkania. Więc uważam, że należy wymienić się kontaktami i podjąć wspólnie jakieś działania. Czekam na kontakt.
            • czapla_k Re: Ordona 5 - Todan Investment Group 22.12.17, 11:21
              Mam podobne opinie... Czy podpisali Państwo aneksy do umów?
              • adonis96 Re: Ordona 5 - Todan Investment Group 04.01.18, 21:56
                Zgadzam się z poprzednimi wpisami, nic dodać nic ująć :-(
                Jak Państwo myślicie czy w przypadku nie podpisania aneksów, długo jeszcze trzeba będzie czekać na odbiory?
            • askai19 Re: Ordona 5 - Todan Investment Group 24.01.18, 13:26
              Jeśli posiada Pani konto na fecebooku to jest założona grupa : Ordona 5 - jest ona zamknięta, ale po weryfikacji przez administratora powinna Pani do niej zostać dodana - tam wymieniamy się między sąsiadami w miarę na bieżąco wszystkimi informacjami .
        • kubus781 Re: Ordona 5 - Todan Investment Group 19.01.18, 10:46
          bardzo proszę o informację jak mamy sie skontaktować ? Tez jestem kupcem mieszkania na Ordona.Myslę ze trzeba skierowac sprawe do prawnika
          • anna.s.81 Re: Ordona 5 - Todan Investment Group 22.01.18, 00:20
            Witam, gdy powiedzialam, ze nie zgadzam sie na podpisanie aneksu, powiedziano mi, ze prawie wszyscy mieszkancy sie na to zgodzili i ze jestem problemowa... Poki co niczego nie podpisalam wiec byloby super gdyby mozna ]sie skontaktowac z przyszlymi sasiadami - towarzyszami niedoli, moze by wspolnie cos ustalic... - jesli moge prosic o kontakt anna.s.81@wp.pl
            • askai19 Re: Ordona 5 - Todan Investment Group 24.01.18, 13:24
              Jeśli posiada Pani konto na fecebooku to jest założona grupa : Ordona 5 - jest ona zamknięta, ale po weryfikacji przez administratora powinna Pani do niej zostać dodana - tam wymieniamy się między sąsiadami w miarę na bieżąco wszystkimi informacjami . Warto się zapisać :)
              • tomtom2212 Re: Ordona 5 - Todan Investment Group 26.01.18, 00:14
                Witam. Nie mam konta ma Facebooku. Jestem z tych kupujących, którym obiecali, ze do września bedzie odbiór. I tylko dlatego zdecydowałem sie na zakup, bo szukałem mieszkania po sprzedaży innego. Czy juz jakies kroki prawne zostały podjęte przeciw temu deweloperowi?
    • mikegazeta Re: Ordona 5 - Todan Investment Group 26.02.18, 10:59
      Absolutnie nie polecam tego dewelopera! Jaka szkoda, że przed zakupem mieszkania przy Ordona 5 nie było żadnego forum na którym ludzie mogli by się podzielić opiniami.
      Deweloper od jesieni guzdra się z oddaniem mieszkania, przesuwa non stop terminy, do tej pory nie są gotowe miejsca parkingowe, działka jest nie ogrodzona, wszędzie bałagan.
      W związku z opóźnieniem oddania mieszkania, Deweloper zobowiązany jest zapłacić 4,5 % kary umownej, zamiast tego zmusza ludzi którzy nabyli mieszkania do podpisania aneksu aktu notarialnego z żądaniem odstąpienia od tejże kary.
      Klatki schodowe wg aktu notarialnego miały być wykonane z kamienia naturalnego, zamiast tego zamontowany jest gres, co nie ma nic wspólnego z naturą. Balkony wykonano z deski izolując papą, po pięciu latach papa zacznie się utleniać i wymagać będzie remontu. Ponadto nad balkonami na piętrze szóstym miały być wykonane płyty żelbotonowa zabezpieczająca przed deszczem, czego nie wykonano. Ściany są krzywe, tynki nie dotarte. Rury wod-kan na wierzchu ścian, co w obecnej sytuacji kwalifikuje się do przeróbki. W części kuchennej instalacja wentylacyjna jest w innym miejscu niż instalacja kuchenki.
      Mam odebrać mieszkanie i czy je wogole odebrać w takim stanie ( bez miejsca postojowego).
      Zapraszam klientów firmy todan do kontaktu ze mną pod adresem: mike50@onet.eu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka