IP: *.chello.pl 17.05.09, 22:03
Chciał bym się coś dowiedzieć o tej sieci. Jak dział i czy duży już ma zasięg.
Obserwuj wątek
    • Gość: l@lek Re: BemowoNet IP: *.chello.pl 18.05.09, 18:24
      Nikt nie chce nic powiedzieć. Czuje ze to jakiś wielki nie wypał skoro taka
      cisza, widocznie nikt z tego nie korzysta.
      • Gość: Van Hasel Re: BemowoNet IP: 193.17.14.* 25.05.09, 22:00
        Bo ta sieć jest do d.py. Poprostu jej nie ma a to że kilka bloczków
        na całym bemowie łapie ochłapy z tej sieci to jest jakaś totalna
        żenada.
        Ale adiutant dąbrowskiego (zygrzak) zaraz to odnotuje w bemowo news
        czyli bemowskiej trybnunie ludu.
        gratulacje za kolejny niewypał z naszych podatków.
        panie dąbrowski dobrze wydaje sie nie swoje pieniążki????
    • Gość: Głos Osmańczyka Re: BemowoNet IP: 212.160.172.* 22.05.09, 13:18
      Znalazłem takie coś: forum.bemowo.net/zasieg.html
      • Gość: ppp Re: BemowoNet IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 25.05.09, 23:30
        Albo ta sieć nie rozgłasza SSID albo rzeczywiście jest do d... . Na mapie jestem
        w zasięgu , ale nawet na balkonie nie łapie.
        • Gość: mnbvc Re: BemowoNet IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.09, 08:40
          Bo jej poprostu w realu nie ma. Ona istnieje tylko w wirtualu.
          Szkoda że burmistrz też nie jest wirtualny. bo zachowuje się jakby
          był takim awatarem.
          • Gość: yxz Re: BemowoNet IP: 195.74.79.* 26.05.09, 09:20
            Nadajniki zainstalowane są na ;

ArtBem
            Ratusz
            Dębicka 29
            Amfiteatr
            Doroszewskiego 11
            Klemensiewicza 5a
            Świętochowskiego 1
            Szwankowskiego 7
            Gimnazjum na Czumy
            Kossutha 6
            Irzykowskiego 4
            Karabeli 4
            Karabeli 7
            Lazurowa 20a
            Wyki 3
            Borowego 6
            Drogomilska 23
            Muszlowa 1

Zasięg nadajnika jest około 300m, korzystanie w bloku jest
            utrudnione przez jego konstrukcje „beton plus pręty” daje piękną
            klatkę. Zazwyczaj trzeba mieć antenę zewnętrzną/wewnętrzną która
            wzmocni sygnał. Panelowa jeśli widzi się nadajnik lub w innym
            wypadku dookolną.
            Transfer danych wacha się o 512kb do 1mb/s przy pełnym zasięgu.
            Jeśli połączenia są zrywane lub długo przydziela adres IP, znaczy
            się że jest za słaby sygnał lub jest problem z nadajnikiem. Sam
            Internet chodzi w porządku ale z czego wiem w tej chwili są problemy
            sprzętowe i trwają liczne awarie/konserwacje/naprawy.
            • Gość: ~ Re: BemowoNet IP: *.aster.pl 26.05.09, 14:08
              Weź mnie nie rozśmieszaj z tą listą i z tym, że cokolwiek, gdziekolwiek działa
              na 300 metrów!!!
              NIC NIE DZIAŁA !!!
              NIE MA ŻADNEGO INTERNETU!
              TO JEDNO WIELKIE OSZUSTWO I PRZEKRĘT!

A burmistrz to powinienen z własnej pensji oddać pieniądze które w to gó...o
              wpakował, pod warunkiem, że wpakował, bo może tylko tak twierdzi? Tak jak
              twierdzi że jakiś internet jest na Bemowie? A kwota była gruba z tego co pamietam?
            • Gość: mieszkaniec okolic Re: BemowoNet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.09, 14:26
              pic na wode fotomontaz, zwykla lipa, mieszkam w zasiegu minimum
              dwoch nadajnikow, sygnalu brak ;P
              • Gość: l@lek Re: BemowoNet IP: *.chello.pl 26.05.09, 16:26
                Wedle wskazówek jakich dostałem w ratuszu, jestem szczęśliwym posiadaczem
                BemowoNet. Jak na razie jest super. Stronki może nie wczytują się szybko ale jak
                za darmo to i tak jest kozak. Na speedtescie osiągam około 800kb/s, wiec nie
                jest źle. tam gdzie zainstalowałem siec"Lazurowa 20" działa na laptopie z
                wbudowana antena na razie przy oknie ale potem dokupię router czy to co trzeba mieć.
                Życzę powodzenia w dalszej rozbudowie tej sieci.
                • Gość: Niedowiarek Re: BemowoNet IP: *.aster.pl 27.05.09, 11:31
                  Taaaaak ????

a możesz podać przy jakiej ulicy mieszkasz, w którym miejscu???

Bo moim zdaniem to co piszesz, że ci burmistrzowy-internet-którego-nie-ma działa
                  w mieszkaniu na "laptopie z wbudowaną anteną" :))) to można miedzy bajki wsadzić!!!

Ludzi mieszkający 50m od rzekomych (podawanych przez ratusz) anten pokupowali
                  anteny zewnętrzne na balkony i NIC nie łapią, a ty masz 800kb...

napisz tylko - GDZIE ????

a BURMISTRZA ZA te 2 lata obietnic i wydanej kasy na internet na Bemowie to
                  powinien moim zdaniem prokurator rozliczyć !!!

BemowoSret jest a nie bemowoNet - banda kłamców !!!
                  • Gość: Stefan Re: BemowoNet IP: 195.74.79.* 27.05.09, 11:59
                    Przeciez napisał że lazurowa 20
                    • Gość: the best Re: BemowoNet IP: 193.17.14.* 28.05.09, 21:12
                      tak naprawdę to ta sieć jest a jakoby jej nie było. Powód jest dość
                      prozaiczny z tego co słyszałem nadajniki zostały pomontowane a potem
                      znikły (mniemam, że zostały skaradzione)
                      Taka polska rzeczywistość, szkoda tylko że kolejne pieniądze zostały
                      wyrzucone w błoto.
                      The Best
                      • Gość: @3@ Re: BemowoNet IP: *.aster.pl 29.05.09, 09:32
                        To trzeba trochę myśleć i rozumu mieć jak sie chce byc burmistrzem, albo słuchać
                        mądrzejszych, ale jaką można mieć mądrość jak się ma 30-kilka lat?
                        Najwyżej propagandową gazetke kolejną wydać - dostałem właśnie do skrzynki
                        kolejne bemowo-PO-Dąbrowski-news - dotrwałem do połowy, bo tak chamskiej i
                        stronniczej propagandy to nawet za komuny nie widziałem.
                        Powinni jeszcze tylko po raz 100 napisać, że jednym z 2 osiągnięć władzy na
                        Bemowie przez ostatnie 2 lata jest - BemowoNet i plac zabaw !!! Troche mało jak
                        na 20-kilka miesięcy rządów.

Do wyborów...
                        • Gość: osiem_z_siedmiu Re: BemowoNet IP: *.aster.pl 08.06.09, 10:11
                          święta racja - długo błądziłem lecz przejrzałem na oczy - już nie uważam że
                          rządy PO-SLD na Bemowie są super - przepraszam.
                • Gość: sikoz Re: BemowoNet IP: 195.74.79.* 05.06.09, 19:56
                  Moja karta widzi się z nadajnikie siła sygnału b.dobra i co z tego
                  śieć nie działa ,ciągłe awarie prędkość transmisji tragiczna.
                  Badziewie nie nadające się do niczego.
                  • Gość: sikoz Re: BemowoNet IP: 195.74.79.* 17.06.09, 10:52
                    W moim przypadku jest poprawa karta wi-fi widzi się z hot-spotem bez
                    zakłóceń.Ciągle jednak utrudniony jest dostęp do internetu w
                    godzinach popołudniowych i święta.Myślę ,że i ztym problemem Gmina
                    sobie poradzi.
                • j666 Re: BemowoNet 01.07.10, 10:18
                  Czyli jakich wskazówek?

-----
                  > Wedle wskazówek jakich dostałem w ratuszu, jestem szczęśliwym
                  posiadaczem BemowoNet.
    • Gość: niezły gość Re: BemowoNet IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 29.05.09, 16:11
      O, i tu Jądrasiak
    • Gość: seb Re: BemowoNet IP: *.skynet.net.pl 04.09.09, 23:43
      Pisane bylo, ze siec jest w fazie rozwojowej, na dzien dzisiejszy mam pelny zasieg, powiekszono ostatnio siec nadajnikow (teraz ma byc rozwijana siec Bemowo IV). Kwestia transferu to inna bajka, przy 55Mb laczu i twierdzeniu, ze per user jest osiagalny 1Mb, mozna sobie wlozyc w kieszen, wystarczy zdrowy rozsadek, zeby zdac sobie sprawe ile mozna z takiego lacza wyciagnac. Trzeba liczyc sie z obciazeniem sieci 'w godzinach szczytu'. Jednak rodzicom, mieszkajacym nieopodal wystarczy, zeby sprawdzic jak kursuje ztm, czy maila, gdzie nie zalezy im tak bardzo na szybkosci i niezawodnosci polaczenia, porwnawszy do zerowych kosztow. Do szerszych zastosowan proponuje jednak rozejrzec sie w platnej, z pewnoscia znaczaco mniej niezawodnej ofercie dostawcow internetu.
      • Gość: Interm Re: BemowoNet IP: *.aster.pl 05.09.09, 12:39
        Hmmm.... jak na inwestycję która dawno temu przekroczyła kwotę 200.000zł...
        super ! :)
        Chyba można było lepiej wydać w dzielnicy te pieniądze, niż na taką prowizorkę?
        • Gość: seb Re: BemowoNet IP: *.skynet.net.pl 06.09.09, 23:21
          Nie wiem, jaki jest koszt inwestycji, ale jesli nawet tyle, wychodzi ok 2 pln na osobe zamieszkala w gminie - jednorazowo, nie wliczajac miesiecznych kosztow utrzymania sieci. W podobnym przeliczeniu bedzie to znikoma suma na mieszkanca.

Zawsze znajda sie osoby pesymistycznie nastawione. Od siebie moge powiedziec, ze znam o wiele gorsze przypadki wydatkowania pieniedzy, ze nie wspomne o mistrzowskim wykonaniu namiotu z lodowiskiem, gdzie nikt nie wpadl na to, ze mozna wykorzystac go rowniez w lato chociazby na tor dla rolek, czy wstawic pare ramp dla ekstremistow. A jak juz ktos na to wpadl, to sie okazalo, ze biurokracja zajmie czas przynajmniej do kolejnego sezonu. A namiot stoi. Ochrona pracuje. Ile to kosztuje - ktos wie?

Mysle, ze gmina probuje poprzez internet przyciagnac nowych 'klientow', zgodnie z haslem przewodnim 'tu zyje sie lepiej', cokolwiek ma to znaczyc patrzac na ogol dokonan (ile lat trwalo wydziedziczenie 10m na drugi pas waskiego gardla przy domu na Powstancow Sl., przebudowa Gorczewskiej, ze swiatlami co 50m, amfiteatr z gwiazdami zeszlej dekady, itp.?).

W sumie fakt, gmina powinna byla zainwestowac 2 mln pln, walnac nadajnik na kazdym budynku i lacze 500Mb bez blokady p2p (sic... pomijam drobny fakt (niezabronionego z korzystania w Polsce) p2m) i dopiero wtedy walniecie newsa. Albo woz, albo przewoz.

Testowalem - po ostatniej modernizacji - w dwoch mieszkaniach, oraz w paru miejscach pod golym niebem na komorce. Ping troche wysoki, wiec trzeba chwile zaczekac od wyslania zapytania, ale dalej dziala calkiem sprawnie, wiec nie ma sie co czepiac, raczej cieszyc, ze to przynajmniej jakos powoli sie rozkreca.
          • Gość: lolo Re: BemowoNet IP: *.chello.pl 07.09.09, 07:14
            A ja myślę ze dużo ludzi korzysta z tego Neta. A co do łącza maja teraz ponad 80Mb/s
    • Gość: DANIEL Re: BemowoNet IP: *.bemowonet.pl 11.06.10, 13:26
      DZIALA GORZEJ NIŻ ŹLE OGOLNIE JEST DO DUPY BO DZIALA 30 SEK POZNIEJ 2 MINUTY PRZERWY I ZNOWU TO SAMO OGOLNIE NIE WARTO PODLACZAC
      • Gość: riddy Re: BemowoNet IP: *.chello.pl 13.06.10, 22:47
        Może masz za słaby sygnał, jaki masz stosunek szumu do sygnału ? Niestety siec
        radiowa jest podatna na rożnego rodzaje zakłócenia. Gdy UPC siada wieczorami
        korzystam z BemNET`U i nie mam zastrzeżeń, posiadam router tp-linka z AC i tylko
        w profilach zmieniam. Ogólnie jest ok ale jednak dla mnie jest za wolny.
        • Gość: macku Re: BemowoNet IP: *.compi.net.pl 01.07.10, 00:43
          ja niestety stwierdze,ze te 2,4 po bemowie to zwykla lipa.
          faktycznie sieje strasznie, nawet na woli ale co z tego.
          ta czestotliwosc obecnie potrzebuje izolowanego srodowiska, przy
          takiej zajetosci eteru roznymi sieciami z bezprzewodowych urzadzen.
          jakosc uslugi bedzie pozostawiala duzo do zyczenia.
          ciezko mi stwierdzic ile teraz urzad obecnie bierze kolejnego
          dostawcy tj. supermedii (moze to wlasnie ten dostawca jest powodem
          problemow) ale jednak wartosci ida w gore - moze w koncu doczekali
          sie swiatlowodu - bo zawsze bylo radio.
          uwierzcie mi na slowo 500mbps to zdecydowanie wystarczy na cala
          dzielnice(p2p bez limitow), da rade nawet 200. niewydolna to jest
          raczej siec wifi, nic poza tym.
          z reszta co do jakosci - wszystko zalezy kto ma jakie wymagania,
          niektorym starcza gsm :)
          pozdro
    • Gość: jelonekzjelonek Re: BemowoNet IP: *.jelonki.robbo.pl 31.07.10, 16:48
      mieszkam na Szwankowskiego 7, okna mam wyłącznie na południe, może ktoś z miłych
      sąsiadów korzysta z sieci BemowoNet i z jakim skutkiem?
      • Gość: 123 Re: BemowoNet IP: *.chello.pl 01.08.10, 11:46
        powinno działać według mapki nadajnik jest na 7 i 5
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka