Dodaj do ulubionych

Pyskówka u Lisa

26.02.13, 12:13
- Związki partnerskie zburzą porządek społeczny i wywołają negatywne skutki - stwierdził dominikanin ojciec Paweł Gużyński. Temat związków znowu mocno podzielił gości programu "Tomasz Lis na żywo". Skończyło się wyzywaniu się od lewaków i przywoływaniu przez księdza rzekomych statystyk dotyczących homoseksualistów.
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,13461975,Pyskowka_u_Lisa___Kosciol_twierdzi_tez__ze_seks_jest.html
Oglądałam i się mocno zniesmaczyłam. W dyskusji prym wiódł ks.Oko nie dopuszczając prawie do głosu nikogo i plotąc wierutne bzdury.Mogla by Kuria czy kto tam deleguje wysłannika na takie spotkania zalecic aby sie lepiej przygotował. Wytaczane argumenty chyba nie trafiły do nikogo.
Obserwuj wątek
    • ewa9717 Re: Pyskówka u Lisa 26.02.13, 14:21
      Aborcja to morderstwo, in vitro to zło, pedofilia to namiętność. Głęboka myśl by pieronek
      Wiem, powtarzam się, ale ...
    • wikul Re: Pyskówka u Lisa 26.02.13, 15:07
      iryska2604 napisała:

> - Związki partnerskie zburzą porządek społeczny i wywołają negatywne skutki
      > - stwierdził dominikanin ojciec Paweł Gużyński. Temat związków znowu mocno podz
      > ielił gości programu "Tomasz Lis na żywo". Skończyło się wyzywaniu się od lewak
      > ów i przywoływaniu przez księdza rzekomych statystyk dotyczących homoseksualist
      > ów.

Dlaczego pisze sie o rzekomych statystykach ? Bo nie pasują do wszechładnie panujacej politycznej poprawności ? Dlaczego nie robi sie badań na ten temat, lub ukrywa wyniki ?

> Oglądałam i się mocno zniesmaczyłam. W dyskusji prym wiódł ks.Oko nie dopuszcza
      > jąc prawie do głosu nikogo i plotąc wierutne bzdury.Mogla by Kuria czy kto
      > tam deleguje wysłannika na takie spotkania zalecic aby sie lepiej przygotował
      > . Wytaczane argumenty chyba nie trafiły do nikogo.

Też ogladałem i też byłem bardzo zniesmaczony ale z innego powodu. Z powodu dysproporcji między dyskutantami. Zwolenników "jedynie słusznego pogladu" było czworo (zaliczam do tej grupie również Lisa) naprzeciwko jednego zwolennika pogladu odmiennego. Ojca Gużyńskiego nie liczę bo nie był obecny na salii, kompletnie zmarginalizowany przez Lisa. W tej sytuacji ks.Oko nie dawał się zakrzywkiwać co wywoływało wściekłość pozostałych.
      Na temat wiary i grzechów nie będę sie wypowiadał ale statystyki przywoływane przez ks.Oko, wspierane trzymanymi przez niego w ręku wydawnictwami były bardzo ciekawe, sprzeczne z tym co sie do powszechnej wiadomości podaje. Warto by było te informacje brać pod uwagę dyskutując o skali problemu.
      • iryska2604 Re: Pyskówka u Lisa 26.02.13, 20:33
        Na temat wiary i grzechów nie będę sie wypowiadał ale statystyki przywoływane przez ks.Oko, wspierane trzymanymi przez niego w ręku wydawnictwami były bardzo ciekawe, sprzeczne z tym co sie do powszechnej wiadomości podaje. Warto by było te informacje brać pod uwagę dyskutując o skali problemu.

Ale czy te dane były prawdziwe? 60% pedofilów to geje wg ks.Oki .Czy wlicza w to kościelnych pedofilów? Jego argumenty wcale mi nie trafiły do przekonania. Tym bardziej że dyskusja o zwiazkach partnerskich cały czas zbacza w kierunku związków homoseksualnych, tak jakby nie było takich związków hetero.Ci wszyscy co wg. Kościoła grzeszą bo żyją na" kocią łapę" i praktycznie nie maja jasnej sytuacji prawnej. I mimo ślubu malżeństwa się rozpadają, nic ich tak naprawdę nie związe. Jak potępić np. żonę która odejdzie od męża bo robi z niej worek treningowy? Ma z pokorą nosić swój krzyż? Czy w tzw. normalnych rodzinach, uświęconych sakramentem nie ma patologii? Nie ma molestowania?
        • zajbel Re: Pyskówka u Lisa 26.02.13, 21:24
          Nie chce mi sie biegać po internecie w poszukiwaniu statystyk ale molestowanie seksualne dzieci jest największe w rodzinach czyli tam gdzie dziecko powinno czuć sie bezpiecznie, dopiero potem są homoseksualiści ktorzy molestuja a znaczna część z nich to osoby związane z kościołem. Także gwałty to nie robota homoseksualistów . Nie wspominam o wykorzystywaniu seksualnym w formacjach wojskowych i więzieniach gdzie osoby z natury hetero z braku drugiej płci zaspokajaja swój popęd z osobami tej samej płci. A w ogóle to o co ten raban. Przestępstwo jest przestępstwem bez względu na to kto go popełnił i jako takie powinno zostać ukarane i społecznie potępione. Homoseksualizm sam w sobie nie stanowi żadnego zagrożenia , zagrożenie stwarzają ludzie swoimi czynami bez wzgledu na płeć, wiek, orientację seksualną , kolor skóry i wyznanie,
          • wikul Re: Pyskówka u Lisa 26.02.13, 23:41
            zajbel napisała:

> Nie chce mi sie biegać po internecie w poszukiwaniu statystyk ale molestowanie
            > seksualne dzieci jest największe w rodzinach czyli tam gdzie dziecko powinno cz
            > uć sie bezpiecznie, dopiero potem są homoseksualiści ktorzy molestuja a znaczna
            > część z nich to osoby związane z kościołem. Także gwałty to nie robota homosek
            > sualistów . Nie wspominam o wykorzystywaniu seksualnym w formacjach wojskowych
            > i więzieniach gdzie osoby z natury hetero z braku drugiej płci zaspokajaja swój
            > popęd z osobami tej samej płci. A w ogóle to o co ten raban. Przestępstwo jest
            > przestępstwem bez względu na to kto go popełnił i jako takie powinno zostać uk
            > arane i społecznie potępione. Homoseksualizm sam w sobie nie stanowi żadnego za
            > grożenia , zagrożenie stwarzają ludzie swoimi czynami bez wzgledu na płeć, wiek
            > , orientację seksualną , kolor skóry i wyznanie,

Pobiegaj, pobiegaj, warto wiedzieć zamiast przypuszczenia traktować jak pewniki.

interia360.pl/artykul/totalitaryzm-homoseksualistow,25268
          • pia.ed Re: Pyskówka u Lisa 27.02.13, 01:56
            Pedofilami sa czesto ludzie na wysokich stanowiskach, zyjacy w przykladnych zwiazkach malzenskich, majacy dwójkę czy trojkę wlasnych dzieci.
            Taka jest fasada.

A jednocześnie ściągają z internetu filmy pedofilskie,
            w ktorych krzywdzi sie w okrutny sposób malutkie dzieci.

Sa tez dziadkowie ktorzy pilnują 5 -6-letnie własne wnuczki,
            czy wnuczki przyjaciół, i podczas pilnowania biorą dziewczynki na kolana
            i wsadzają im ręce pod majtki, albo proszą o pobawienie sie
            swoim zwiotczałym interesem ...
            Czytałam wielokrotnie o takich przypadkach.

Inni pedofile jada do Tajlandii i placa za seks z 7-letnimi dziewczynkami.
            Byl taki starszy mężczyzna z Niemiec który butelka gwalcil mala dziewczynke, i okaleczył ja na cale życie ... uncertain
            • iryska2604 Re: Pyskówka u Lisa 27.02.13, 12:36
              Oczywiscie ze tak - tylko niektóre srodowiska tego nie chca zauważyć. Wolą to zawalić na karb ludzi o odmiennej orientacji seksualnej. Poprostu nie chca widziec i przyznać ze takie rzeczy dzieja się i wsród katolików.
              Wikul, a to co przytoczyleś ,to artykuł właśnie napisany przez takiego autora. Skoro sie powołuje na:
              Trzeba walnąć pięścią w stół i powiedzie głośno i dobitnie: WON! - Rafał Ziemkiewicz
        • wikul Re: Pyskówka u Lisa 26.02.13, 23:23
          iryska2604 napisała:

> Ale czy te dane były prawdziwe? 60% pedofilów to geje wg ks.Oki .Czy wlicza w
          > to kościelnych pedofilów? Jego argumenty wcale mi nie trafiły do przekonania.
          > Tym bardziej że dyskusja o zwiazkach partnerskich cały czas zbacza w kierunku
          > związków homoseksualnych, tak jakby nie było takich związków hetero.Ci wsz
          > yscy co wg. Kościoła grzeszą bo żyją na" kocią łapę" i praktycznie nie maja
          > jasnej sytuacji prawnej.

Nie wiem czy były prawdziwe ale dlaczego polskie dane na ten temat są ukrywane ?
          Na czym polega ich niejasna sytuacja prawna ?

> I mimo ślubu malżeństwa się rozpadają, nic ich tak na
          > prawdę nie związe. Jak potępić np. żonę która odejdzie od męża bo robi z nie
          > j worek treningowy? Ma z pokorą nosić swój krzyż? Czy w tzw. normalnych rodzi
          > nach, uświęconych sakramentem nie ma patologii? Nie ma molestowania?

To zupełnie inne sprawy, możemy załozyć watek na ten temat i podyskutować.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka