Dodaj do ulubionych

Czernobyl 2013

18.05.13, 22:25
Może się to wydawać zaskakujące, ale do strefy zamkniętej wokół Czarnobyla można pojechać na wycieczkę. Tak po prostu. Na Ukrainie (i nie tylko) pojawiły się nawet wyspecjalizowane biura podróży oferujące organizację tego typu wypraw. Do strefy, czy też jak to się ostatnio popularnie mawia do „Zony”, jeżdżą grupy duże i małe, na kilka godzin albo na kilka dni, w zależności od potrzeb, umiejętności organizacyjnych i zasobności portfela.
adamrajewski.natemat.pl/61737,czarnobyl-2013-na-wlasne-oczy
Bardzo ciekawa relacja z tej wyprawy i dużo zdjęć.Przeczytałam z zaciekawieniem i polecam.
Obserwuj wątek
    • julinka601 Re: Czernobyl 2013 19.05.13, 22:01
      Oczywiście, są wycieczki do Czarnobyla. W ub. roku byli przyjaciele mojej córki. Kolega jest inż.elektrykiem i fanem swojej profesji, postanowił zafundować żonie prezent na rocznicę ślubu i wymyślił tę wycieczkę. Uśmialiśmy się z jego ułańskiej fantazji ale na tej wycieczce była jeszcze lepsza para, otóż chłopak oświadczył się swojej narzeczonej pod głównym reaktorem! To Ci dopiero pomysł!
      • super.zgredek Re: Czernobyl 2013 20.05.13, 07:05
        julinka601 napisała: .... otóż chłopak oświadczył się swojej narzeczonej pod głównym reaktorem!

Jakieś skojarzenia? Np. z reakcjami jądrowymi ...
        • ewa9717 Re: Czernobyl 2013 20.05.13, 08:00
          Kilka lat temu oglądałam reportaż o starych ludziach, którzy wrócili do swojej wioski w zonie i w kilkoro żyją w idyllicznym, jak na oko, świecie,wśród bujnej przyrody, nie przejmując się promieniowaniem. Ciekawe, jak długo to potrwa/potrwało...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka