Dodaj do ulubionych

Swięta racja

28.06.13, 19:11
Dzieciobójczyni nigdy nie powinna pracować z dziećmi, potrzebna jest szybka refleksja prawników, aby takie sytuacje się nie powtarzały. Tak premier Donald Tusk skomentował sprawę kobiety, która przed laty została skazana za zabójstwo dziecka, a dziś jest nauczycielką i ekspertem MEN.
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114875,14183865,Tusk__Dzieciobojczyni_nigdy_nie_powinna_pracowac_z.html
Tez tak myślę - po przeczytaniu reportażu w DUŻYM FORMACIE nie mogłam wyjsc ze zdumienia. O wszem, trzeba ludziom dawać drugą szansę ale w tym przypadku to juz lekka przesada. Choćby z szacunku wobec tej śmierci . W końcu jest tyle innych zawodów, nie musi mieć kontaktu z dziećmi i nie powinna.
Obserwuj wątek
    • iryska2604 Re: Swięta racja 28.06.13, 19:23
      Mój reportaż nie jest sygnałem do nagonki na Ewę T. Stawiam raczej pytania o to, czy osoba, która realnie się nie zmieniła, choćby w sferze poglądów, powinna mieć wpływ na model edukacji w Polsce. Za śmierć odpokutowała, ale nadal pielęgnuje to, co było tej śmierci "bazą".

Cały tekst: wyborcza.pl/1,75478,14185560,Mariusz_Szczygiel__Ktokolwiek_zadac_bohaterce_mojego.html?utm_source=HP&utm_medium=AutopromoHP&utm_content=cukierek1&utm_campaign=wyborcza#Cuk#Cuk#ixzz2XX4Yk4uE

Nie wiem czy można odpokutować smierć dziecka - może tak...Zaczęłam czytać i z gruntu zaczęłam sie nie zgadzać z autorem ale trzeba przeczytać całośc aby zrozumieć jego intencje.
      Trudna sprawa i mam nadzieje ze ustawodawcy zrobią wszystko aby nie dochodziło wiecej do takich sytuacji.
      • szymeknieslupnik Re: Swięta racja 28.06.13, 20:13
        Przecież sposób kontaktu z wychowankami, a zwłaszcza punkty regulaminu wskazują na chorobę tej kobiety bo chyba nie mozna zwalać wszystkiego na charakter.
        I ona religii uczyła.....
        a n.b. uczniowie i rodzice też jacyś nierozgarnięci albo rydzykowcy.
        • zajbel Re: Swięta racja 28.06.13, 20:26
          Pamiętam ta sprawę, przez wiele dni usiłowałam przestać myśleć o tej sprawie ale nie dało sie. Nie wiem czy dyrekcja tego liceum i rodzice młodzieży naprawde nie widzieli w postepowaniu tej kobiety niczego niepokojacego? Czy nikt nigdy nie skarżył sie na jej metody? Nie rozumiem też jak udało sie jej znaleźć ta pracę? Przecież zatarcie wyroku następuje po pewnym czasie . Wiele jeszcze takich anomalii musi wypłynać aby uzupełnic nasz kodeks karny . Co nie znaczy że jestem przeciw zatrciu skazania. Wyobraźcie sobie osobe która nieodpowiedzialnym wyskokiem, np kradzieża zabradziażyła sobie zyciorys i do końca życia musiałaby pokutować za grzech . Ale gdy osoba zdefrauduje miliony to nawet po odsiedzeniu kary nie powinna zostawać dyrektorem banku ani głównym ksiegowym . To samo z dzieciobójcami i pedofilami, nigdy nie powinni pracować z dziećmi nawet po odbyciu kary.
          • ewa9717 Re: Swięta racja 28.06.13, 22:51
            Też tak miałam, cała zgroza wróciła...
            Zastanawia mnie jeszcze jedno: w 1982 trafia do więzienia, w 1992 wychodzi za dobre sprawowanie (!), w 2002 wyrok ulega zatarciu, podejmuje pracę jako nauczycielka. I od tego czasu zdążyła zrobić mianowanie, zostać nauczycielką dyplomowaną i wreszcie ekspertką tak wysoko. Jakim cudem? Żadnego z pracodawcow nie zdumiała też 20-letnia przerwa w zawodzie?
            • marguy Re: Swięta racja 30.06.13, 14:29
              ewa,
              proboszcza znala, dlatego!
              Dziwisz sie tak jakbys nie wiedziala, ze w polskiej "demokracji" nie kwalifikacje sie licza lecz stopien rozmodlenia.
              Jest to doskonaly przyklad szkodliwego wplywu kacykow polskiego KK na zycie publiczne. Tym bardziej, ze sprytna pani zostala... katechetka czyli swieta krowa, ktorej nikt nie osmieli sie ruszyc.
              Przykre to, ale prawdziwe uncertain
              • amityr Re: Swięta racja 30.06.13, 15:48
                Niech dalej będą wcielane w życie zawsze słuszne idee Solidarności i nauki Kościoła.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka