Dodaj do ulubionych

Zależy co kto lubi

22.09.13, 09:12
Turyści stawiają zwykle na czystą wodę, złoty piasek, ciszę i spokój. Jest jednak taka plaża, która pomimo nieustannego hałasu, ryzyka wypadków i piaskowych burz stała się obiektem kultu podróżników. To Maho Beach na Antylach Holenderskich.
Maho Beach to fenomen: w zasadzie jedyne takie miejsce na świecie, gdzie możesz jednocześnie moczyć nogi w przejrzystym, lazurowym Morzu Karaibskim, sączyć drinka z palemką i niemal dotykać czubkami palców podbrzuszy lądujących na miejscowym lotnisku samolotów. Internet pełen jest spektakularnych zdjęć, na których przemykają one raptem kilkanaście metrów nad głowami beztroskich gapiów. Co najlepsze, zwykle nie są to wcale małe czarterowe maszyny, a prawdziwe giganty pokroju Boeinga 747 czy Airbusa 340. Czyli to tak, jakby tuż nad waszymi głowami przelatywał długaśny niczym boisko i wysoki na sześć pięter potwór. Jakie to uczucie? Cóż, dla wielu planespotterów, czyli tropicieli samolotów, uwielbiających godzinami gapić się na ich starty, lądowania i przeloty - emocje nie do zastąpienia.

Całosc do przeczytania - ludzie mają różne pomysły...

podroze.gazeta.pl/podroze/1,114158,14613165,Maho_Beach___pieklo_plazowiczow_w_raju_plainspotterow.html#BoxSlotIIMT
Obserwuj wątek
    • iryska2604 Re: Zależy co kto lubi 29.09.13, 00:09
      A może wakacje z adrenaliną? Pod rozwagę planującym przyszłoroczne wojaże wakacyjne.Swoją drogą jak oglądałam zdjęcia to włos mi się zjeżył.

Lepiej nie patrz w dół! Czyli atrakcje z adrenaliną, których nigdy nie zapomnisz
      Najszybszy rollercoaster świata, szklane kładki, wiszące mosty - nie masz lęku wysokości ani przestrzeni? Sprawdź nasz przepis, jak doprawić podróż szczyptą emocji. Będzie niezapomniana!

podroze.gazeta.pl/podroze/56,114158,14633161,Lepiej_nie_patrz_w_dol__Czyli_atrakcje_z_adrenalina_.html
      • ajaksiowa Re: Zależy co kto lubi 29.09.13, 09:41
        Zwykle w takich okolicznościach mówię:ile ludzi ,tyle zboczeń.smile
        • amityr Re: Zależy co kto lubi 29.09.13, 12:52
          ajaksiowa napisała:

> Zwykle w takich okolicznościach mówię:ile ludzi ,tyle zboczeń.smile

Tobie wszystko kojarzy się z przednim tyłem albo zatyłem tylnego przedtyłu śródtyłu.Hahaha
          Pewnie będę musiał znowu ci rzucić ekranem.
          • ajaksiowa Re: Zależy co kto lubi 29.09.13, 15:06
            Akurat w TYM przypadku-Tobie się kojarzy jednoznaczniewink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka