Dodaj do ulubionych

Czy są jakieś zioła na wysokie ciśnienie?

22.10.13, 02:23
To pytanie zadała mi moja znajoma. Ma ona tak wysokie ciśnienie,
ze lekarze nie chcą jej operować ...
Lekarstwa na nadciśnienie maja silne skutki uboczne,
a poza tym znajoma uważa, ze nie skutkują ...
Proszę o wypowiedzi na ten temat.
Obserwuj wątek
    • jaga_22 Re: Czy są jakieś zioła na wysokie ciśnienie? 22.10.13, 08:52
      Jakieś głupoty mówi Twoja znajoma Pia. Na wysokie ciśnienie
      żadne ziołowe nie pomogą,chyba ,że zje kilka ząbków czosnku,
      to trochę obniży,ale jak ma zdrowy żołądek i wątrobę.
      Mnie nie pomógł. Leki od nadciśnienia biorę od 19 lat. Czeka ją udar.
      • aga-kosa Re: Czy są jakieś zioła na wysokie ciśnienie? 22.10.13, 10:53
        Na szczęście nie wiem jeszcze co to nadciśnienie. W książce "Sekrety cudotwórców" znalazłam:
        Ziele serdecznika 2 cz
        ziele miłka wios - 1 cz, kwiat głogu - 1 cz, liść brzozy - 1 - cz, ziele skrzypu polnego - -1 cz. Zmieszać, 2 łyżki mieszanki zalać 0,5 l wrzacej wody, dostawić na 5-6 g pićpo 0,5 szkl 3x dzien przed jedzeniem
        II Ziele serdecznika, bagna , skrzyp, kora kruszyny,
        IIIZiele serdecznika, kwiat głogu, liśc jemioły
        IV ka brusznica - picie soku przy nie zaawansowanym stadium choroby
        V Kozłek lekarski napar z całej rośliny 10 g surowca zalać 200g wrzącej wody, gotować 10 min, odstawić na 2 godz pod przykryciem, pić łyżkę stołową 4x dziennie
        VI Korzenie kozłka utłuc w moździerzu zażywać 1-2 g 2 -4 x dziennie
        VII Jeść pieczonego ziemniaka w mundurku wraz ze skórą
        - Cebula, czosnek - jeść świeże
        - Sok z buraka ćwikłowego 1:1 zmieszać z miodem 1 łyżka 4x dziennie
        - Czarna jagoba wywar z suszonych owoców - 2 łyzki w szkl wody, gotować 10 min pić 1/4 szkl 4x dz
        -Spirytus - 100 ml, mantanol- 2,5g, nowokaina 1,5g anestezyna 1,5 g. Mieszanką na noc natrzeć szyję.
        Stosuje się jeszcze jemiołę pospolita - rozmawiać z lekarzem

Mieszankę z : maliny, lebiodki,kwiat lipy,liść podbiału, liść babki, liść lukrecji, ziele i owoce kopru, biedrzeniec anyż - owoc, melisa lekars, serdecznik, owoce głogu miażdżone, owoc dzikiej róży miażdżony, kocanka piaskowa.
        O ziołach niech sobie znajoma przeczyta w googlach i porozmawia z mądrym starym lekarzem lub staarym aptekarzem
        NIEPRAWDĄ JEST, ŻE ZIOŁA NIE SZKODZĄ . Trzeba umiar zachować mocium panie. smile aga
      • amityr Re: Czy są jakieś zioła na wysokie ciśnienie? 22.10.13, 11:04
        I to jest prawidłowa odpowiedź . @jaga ja też próbowałem wszelkich ziół.Musiałem się poddać i przejść na chemię. Fakt ,że u mnie podwyższanie ciśnienia skurczowego ze 135 do 175 jest związane ze zbyt szybkim i nie kontrolowanym wydzielaniem adrenaliny.Ciśnienie rozkurczowe miałem idealne 78, to teraz mam za niskie bo 65.Jak się lekko wkurzę to mimo brania leku i tak ciśnienie podskoczy do 140. Fakt jest taki ,że kardiolog przez rok czasu nie wziął pod uwagę wysokiego tętna. Właśnie się wybieram w najbliższym czasie prywatnie do innego. Zauważyłem też pewną prawidłowość ,na którą kardiolodzy nie zwracają uwagi przy przepisywaniu dawki leku,że w okresie letnim powinna ona być zdecydowanie mniejsza.
        • pia.ed Re: Czy są jakieś zioła na wysokie ciśnienie? 22.10.13, 11:15
          Znajoma sie po prostu pytala ...
          Ona potrafi miec skoki cisnienia do 220 ... a to drugie 125.

Dala mi telefon i adres do jakiegoś podobno dobrego zielarza w Krakowie,
          aby sie o to zapytać, i czy mógłby wysłać takie zioła do Szwecji.
          No ale napierw chcialam uslyszec zdanie naszej ekspertki ...
          A Ty sie Jaga nie podniecaj, bo Ci skoczy ciśnienie wink
          • jaga_22 Re: Czy są jakieś zioła na wysokie ciśnienie? 22.10.13, 11:30
            Pia,nie skoczy, mam dobre .Poszłam zmierzyć mam 130/70/65
            Kiedy były upały miałam do 120.
            Kiedy mi skoczyło na początku leczenia 180,a byłam w przychodni,to od razu dali mi lek i czekali kiedy się obniży.
            Leki trzeba dopasować,jest ich multum i nie każdy jest akurat pasuje.
            Miałam kiedyś dwa,które mi jeszcze podniosły,trzeba brać, mierzyć
            i jak nie działa trzeba zmienić na inny.
        • jaga_22 Re: Czy są jakieś zioła na wysokie ciśnienie? 22.10.13, 11:16
          W porze letniej biorę tylko połowę leku,a na tętno biorę bisocard,
          nawet syn bierze od tętna, 41 lat.Długo się wzbraniał,ale za moją namową poszedł do lekarza,a teraz jest bardzo zadowolony,inne życie.
          • pia.ed Re: Czy są jakieś zioła na wysokie ciśnienie? 22.10.13, 12:07
            jAGA, O WYSOKIM CISNIENIU NIEWIELE WIEM, A SPRAWA KOLEZANKI WYSZLA DOPIERO WCZORAJ WIECZOREM KIEDY ZAPROSIŁA MNIE DO SIEBIE BO "CHCIALA POROZMAWIAC"...

Znajoma jest po 60-ce, a wysokie cisnienie ma co najmniej 15 lat.
            Nic nie wiem niczego innego, tylko ze kiedy 10 lat temu pojechala do USA i byly upaly to cisnienie jej tak skoczylo ze kuzynka zawiozła ja do szpitala. Tam dostała jakieś "wspaniale lekarstwo" ktore natychmiast jej pomogło.
            Potem mówiła ze szwedzcy lekarze nie potrafią leczyć, tylko Amerykanie ... wink
            No ale nawet wtedy nie bylo z nią tak złe jak teraz ...
            Ona naczytała sie o srodkach ubocznych i stad jej próba szukania pomocy w zielarstwie.

Przekaze jej synowi to co napisalyscie, bo ona nie ma internetu.

Teraz uciekam na akupunkturę ... tego pana rehabilitanta (tu nie trzeba byc lekarzem) zarekomendowała znajoma bo jej mąż tam chodzi. Ja ide pierwszy raz.
            • szymeknieslupnik Re: Czy są jakieś zioła na wysokie ciśnienie? 22.10.13, 12:34
              Bardzo Was prosze, nie dawajcie rad ni porad. Można "zabić" chorego.
              Wysokie cisnienie ma przeróżne przyczyny i nalezy przede wszystkim przeprowadzić dokładne badania . Przeróżne schorzenia, o których jeszcze nie wiemy ,mogą powodować takie wysokie.
              Całe zycie miałam bardzo niskie /upadki, omdlenia .../ i naraz podskoczyło od 180 rano do 100 w południe.
              Dwie zapaści, reanimowanie na klatce schodowej... dwa pobyty w klinice, badania przeróżne
              i wierzcie mi ,nie wiedzą co jest, szukam dobrego kardiologa który może potrafi je wyrównać.
              Kilku specjalistów twierdzi, że to wynik odstawienia chemii /w tabletkach/ po pięciu latach łykania.
              Zapisałam sie już, termin 15 listopada.
              I jeszcze raz proszę, niektóre połączenia ziół tworzą szkodliwą mieszankę.
              • pia.ed Re: Czy są jakieś zioła na wysokie ciśnienie? 22.10.13, 17:37
                Bardzo Was prosze, nie dawajcie rad ani porad. Można "zabić" chorego.
                Wysokie ciśnienie ma przeróżne przyczyny i należy przede wszystkim przeprowadzić dokładne badania . Przeróżne schorzenia, o których jeszcze nie wiemy ,mogą powodować takie wysokie.

Czy możesz podać schorzenie, którego efektem jest wysokie ciśnienie?
                Chcę wiedzieć co jej powiedzieć ... Ona jest "chora" caly czas,
                ale jedno co wiem, to ze prawie 30 lat temu miała wycięty woreczek żółciowy.
                Przy tym ma dużą nadwagę.

• jaga_22 Re: Czy są jakieś zioła na wysokie ciśnienie? 22.10.13, 19:02
                  Jak obniży nadwagę ,ciśnienie powinno spaść,ale minimum te 10kg.
                  Jeżeli nerki są niewydolne,to też będzie nadciśnienie,bo nie usuwają toksyn
                  z białka.Jak organizm kumuluje wodę,to też będzie nadciśnienie.
                  To tak mówię z własnego podwórka.

www.punktzdrowia.pl/choroby_dolegliwosci/choroby_ukladu_krazenia/nadcisnienie_tetnicze
                  • pia.ed Re: Czy są jakieś zioła na wysokie ciśnienie? 22.10.13, 19:20
                    Artykuł i Twoje prywatne uwagi być może rozwiązały zagadkę nadciśnienia u znajomej.
                    Dziękuję!
                  • kaska7732 Re: Czy są jakieś zioła na wysokie ciśnienie? 05.01.16, 10:59
                    Najlepiej wykonac badanie na nadciśnienie holterem.
                    Badanie trwa 24, 48 lub 72 godziny. W tym czasie aparat wykonuje kilkadziesiąt pomiarów ciśnienia. W trakcie badania trzeba chronić aparat przed wodą oraz wpływem silnych pól magnetycznych. Nie wolno się kąpać mając założonego holtera, bo zniszczy się urządzenie. Możliwe jest czasowe zdjęcie i wyłączenie aparatu.
                    Jest one dość proste a pomoże wykazać nieprawidłowości funkcjonowania organizmu.
                    Najważniejsze, aby badanie zostało wykonane na dobrym sprzęcie!
                    Podobnym do tego: Tekst linka
                • wikul Re: Czy są jakieś zioła na wysokie ciśnienie? 24.10.13, 23:18
                  pia.ed napisała:

> Czy możesz podać schorzenie, którego efektem jest wysokie ciśnienie?
                  > Chcę wiedzieć co jej powiedzieć ... Ona jest "chora" caly czas,
                  > ale jedno co wiem, to ze prawie 30 lat temu miała wycięty woreczek żółciowy.
                  > Przy tym ma dużą nadwagę.

Najczęściej wysokie ciśnienie przychodzi z wiekiem. Całe "młode" życie miałem niskie ciśnienie. Nie wyobrażałem sobie że mógłbym kiedyś mieć z tym kłopoty. A jednak ... starość nie radość.
              • loczek62 Re: Czy są jakieś zioła na wysokie ciśnienie? 22.10.13, 18:58
                szymeknieslupnik napisała:
                > Wysokie cisnienie ma przeróżne przyczyny i nalezy przede wszystkim przeprowadzić
                > dokładne badania . Przeróżne schorzenia, o których jeszcze nie wiemy ,mogą
                > powodować takie wysokie.

Po dokonaniu przeróżnych badań lekarze jednogłośnie stwierdzili "Pan po prostu tak ma i już"...
          • loczek62 Re: Czy są jakieś zioła na wysokie ciśnienie? 22.10.13, 13:26
            jaga_22 napisała:

> W porze letniej biorę tylko połowę leku,a na tętno biorę bisocard,
            > nawet syn bierze od tętna, 41 lat.Długo się wzbraniał,ale za moją namową poszedł
            > do lekarza,a teraz jest bardzo zadowolony,inne życie.

Miałem przygodę z tym lekiem i u mnie modelowo się sprawdziły skutki uboczne. Czy Twój syn nie skarży się że coś z jego "męską siłą" coś nie tak (impotencja?)?
            • jaga_22 Re: Czy są jakieś zioła na wysokie ciśnienie? 22.10.13, 14:32
              loczek62 napisał:

Miałem przygodę z tym lekiem i u mnie modelowo się sprawdziły skutki uboczne. C
              > zy Twój syn nie skarży się że coś z jego "męską siłą" coś nie tak (impotencja?)
              > ?

Syn bierze ,ale nie powiem co,na pewno nie to co ja.
              mówił,ale zapomniałam, chyba xartan
              • jaga_22 Re: Czy są jakieś zioła na wysokie ciśnienie? 22.10.13, 14:36
                Loczek jakoś tutaj nie widzę takich skutków ubocznych o jakich piszesz.

www.doz.pl/leki/p1210-Bisocard
                • loczek62 Re: Czy są jakieś zioła na wysokie ciśnienie? 22.10.13, 14:45
                  www.przychodnia.pl/el/leki.php3?lek=2984
    • olaa54 Re: Czy są jakieś zioła na wysokie ciśnienie? 22.10.13, 14:59
      Niskie ciśnienie mają wegetarianie, ale nie każdy umiałby się przestawić na taką dietę.
      Jednak dietetyk... potwierdza skuteczność tej diety, jednocześnie przestrzega przed "jazdą bez trzymanki":
      "Wegetarianie nie spożywają mięsa i ryb, a także owoców morza. Tego typu dietę poleciłabym głównie osobom z nadwagą, otyłością, nadciśnieniem czy wysokim stężeniem cholesterolu lub trójglicerydów we krwi. Starsze osoby niejedzące mięsa mogą mieć niedobór witaminy B12, dzieci niedobór witaminy D. Dietetycy są ostrożni w polecaniu diety wegetariańskiej. Właściwe jej skomponowanie nie jest proste."
      całość tutaj:
      www.rp.pl/artykul/76580.html?print=tak&p=0
    • grzech_o_1 Re: Czy są jakieś zioła na wysokie ciśnienie? 22.10.13, 21:10
      Pia. U nas w apteakach jest ekstrakt[wyciąg] z jemioły. Właśnie przeciw nadciśnieniu. Jest bez recepty. Na ulotce jest dokładnie opisane dawkowanie. Moze w Szecji też jest?
      • ajaksiowa Re: Czy są jakieś zioła na wysokie ciśnienie? 24.10.13, 15:18
        Mam trzy koty i ciśnienie książkowe-podobno to kociambrów ,,wina,,wink
        • jaga_22 Re: Czy są jakieś zioła na wysokie ciśnienie? 24.10.13, 15:29
          Widać nie na wszystkich koty działają.

http://i40.tinypic.com/16m2hpw.jpg
      • pia.ed Re: Czy są jakieś zioła na wysokie ciśnienie? 24.10.13, 22:55
        grzech_o_1 napisał:
        > Pia. U nas w aptekach jest ekstrakt (wyciąg) z jemioły. Właśnie przeciw
        > nadciśnieniu. Jest bez recepty. Na ulotce jest dokładnie opisane dawkowanie.
        Moze w Szwecji też jest?

W szwedzkich aptekach takich rzeczy nie ma, ale istnieją sklepy z produktami,
        które nie są uznane przez lekarzy, i wyciąg z jemioły na pewno można dostać.
    • wikul Re: Czy są jakieś zioła na wysokie ciśnienie? 24.10.13, 23:10
      pia.ed napisała:

> To pytanie zadała mi moja znajoma. Ma ona tak wysokie ciśnienie,
      > ze lekarze nie chcą jej operować ...
      > Lekarstwa na nadciśnienie maja silne skutki uboczne,
      > a poza tym znajoma uważa, ze nie skutkują ...
      > Proszę o wypowiedzi na ten temat.

Trudno coś radzić niewiele wiedząc, więc ograniczę się do siebie. Mam podwyższone ciśnienie samoistne,i biorę codziennie leki na jego obniżenie. Leki te skutecznie mi te ciśnienie obniżają do przyzwoitego poziomu (wczoraj u lekarza 135/80). W międzyczasie przeszedłem kilka operacji i pobytów w szpitalu z zarażeniem wirusowym włacznie. Moje podwyższone ciśnienie nie przeszkadzało w tych zabiegach. Nie mam pewności ale mam prawo przypuszczać że znajoma przesadza. Na ziołach w tym wypadku bym nie polegał. Zanim obniżą ciśnienie możemy (przepraszam za wyrażenie) wykorkować.
      • pia.ed Re: Czy są jakieś zioła na wysokie ciśnienie? 25.10.13, 01:04
        wikul napisał:
        Moje podwyższone ciśnienie nie przeszkadzało w tych zabiegach. Nie mam pewności ale mam prawo przypuszczać że znajoma przesadza. Na ziołach w tym wypadku bym nie polegał. Zanim obniżą ciśnienie możemy (przepraszam za wyrażenie) wykorkować.

Twoje przypuszczenie, ze znajoma przesadza jest chyba słuszne ...
        a ja jeszcze podejrzewam, ze lekarze ja po prostu zbyli.
        Ona 2 miesiące temu złamała palec u reki, kosci zrosly sie nierowno,
        i ja ten palec boli.
        Kiedy poszla do ortopedy to ten powiedzial, ze musza ja przy tej operacji uśpić,
        a nie moga z powodu wysokiego ciśnienia, wiec operacji nie będzie.
        • amityr Re: Czy są jakieś zioła na wysokie ciśnienie? 25.10.13, 09:49
          Palec się krzywo zrósł . Wina pacjentki.
          • pia.ed Re: Czy są jakieś zioła na wysokie ciśnienie? 25.10.13, 12:04
            amityr napisał:
            > Palec się krzywo zrósł . Wina pacjentki.

No właściwie to wina pacjentki, bo ponieważ to stało się w przeddzień wyjazdu do Polski,
            to zaniedbała te sprawę... Syn jej palec włożył w deseczki jak go nauczyli w wojsku, i myślała ze sprawa się sama rozwiąże ...
            Powinna w Polsce od razu zgłosić sie do lekarza, to by jej nastawili czy operowali.
            Po powrocie do Szwecji tez od razu nie poszła do lekarza ... Palec zrósł sie krzywo i boli wink Teraz musza wszystko rozciąć i naprawic zaniedbanie.
            • grzech_o_1 Re: Czy są jakieś zioła na wysokie ciśnienie? 25.10.13, 21:29
              Będa jej łamać i składać na nowo.
              Pia. Przy złamaniu trzeba działać szybko. Każdy dzień jest ważny. Wyobraź sobie, że już czwartego dnia miejsce złamania zaczyna się zarastać chrząstką. Nie nastawione prawidłowo, krzywo się zrośnie.
              • pia.ed Operacja 26.10.13, 11:34

Znajoma powiedziała wyraźnie, ze lekarze nie chcą jej palca operować,
                bo ma ciśnienie 220 -240. A palec złamała prawie 2 miesiące temu uncertain
                wiec im się nie spieszy ... palec i tak zarósł.

Pewnie gdyby to byla historia zagrażająca zyciu to by ja operowali i wysokie ciśnienie
                nie grałoby żadnej roli, ale tu chodzi o zaniedbany palec po którym nic nie widać,
                a te ból niekoniecznie musi pochodzić od złamania, bo inne palce tez ja bolały ...
                ja zawsze coś boli ...

Napisałam do amityra:

...ponieważ to stało się w przeddzień wyjazdu do Polski, to zaniedbała te sprawę...
                Powinna w Polsce od razu zgłosić sie do lekarza, to by jej nastawili czy operowali.
                Po powrocie do Szwecji tez od razu nie poszła do lekarza ...
                Palec zrósł się krzywo i boli. Teraz muszą wszystko rozciąć i naprawić zaniedbanie.

• grzech_o_1 Re: Czy są jakieś zioła na wysokie ciśnienie? 25.10.13, 21:26
          Pia.
          To w Szwecji nie ma lekarzy? Tylko same konowały?
          Jak pacjent ma wysokie ciśnienie, to się nie operuje? W czasie przygotowania do operacji nie obniża ciśnienia?
          Jak pacnent ma niską krzepliwość krwi, to też się nie operuje? Jak cukrzycę to też nie?
          Co tam w tej Szwecji się z medycyną dzieje? Jakieś zacofanie?
          • amityr Re: Czy są jakieś zioła na wysokie ciśnienie? 25.10.13, 23:08
            W Skandynawii teraz sami Mormoni.
    • engine8 Re: Czy są jakieś zioła na wysokie ciśnienie? 25.10.13, 23:14
      Mnie pomagaj takie bez recepty zielonkawego koloru w butelce i tam jest takie jedno ziolo... na butlece jest nalepka z napisem Zubrowka...
      • 111111l Re: Czy są jakieś zioła na wysokie ciśnienie? 26.10.13, 07:58
        Tez mam problemy z cisnieniem , kombinowalem i znalazlem. Odlozylem sol (nie dosolam) , efekt po kilku dniach. Wazne jest odzywianie , nie nalezy obzerac sie (mozna jesc wszystko ale w miare) i brac leki jakie przepisze lekarz. Radze odlozyc sol.
        • amityr Re: Czy są jakieś zioła na wysokie ciśnienie? 26.10.13, 10:43
          111111l napisał:

> Tez mam problemy z cisnieniem , kombinowalem i znalazlem. Odlozylem sol (nie do
          > solam) , efekt po kilku dniach. Wazne jest odzywianie , nie nalezy obzerac sie
          > (mozna jesc wszystko ale w miare) i brac leki jakie przepisze lekarz. Radze odl
          > ozyc sol.

Cuda a szczególnie z solą. Nie z Polski ,nie z soli a serce go boli.Przestań w końcu kombinować.Hehe
        • pia.ed Re: Czy są jakieś zioła na wysokie ciśnienie? 26.10.13, 11:55
          111111l napisał:
          Odlozylem sol (nie dosolam) , efekt po kilku dniach. Wazne jest odzywianie , nie nalezy obzerac sie
          (mozna jesc wszystko ale w miare) i brac leki jakie przepisze lekarz

Znajoma jest oczytana, wiec wie czego nie powinna jeść. Właściwie sie odżywia, a nadwagi nie może zgubić. Duzo chodzi, ale to nie daje żadnego efektu. Biegać nie może ze względu na tusze i wiek.

I właśnie o lekarstwa od lekarza chodzi ... pisałam o tym na początku. Twierdzi, i ze wszystkie jej szkodzą zamiast pomagać ... bo ciśnienie rośnie ...
          Nie mieszkam z nia żeby wiedzieć czyje regularnie przyjmuje winkI na pewno lekarz próbował je zmieniać.

Wczoraj do niej zadzwonilam zeby zapytac sie czy dochodza do jej syna moje maile, bo mialam mu wysyłać aby skopiował i dostarczył matce.

No i wściekłam sie kiedy powiedziała, ze nie będzie kupować zadnych ziolek i je parzyć,
          tylko chce to wszystko w TABLETCE ...
          Kiedy sie z widziałam parę dni temu, to pytała sie o skuteczne zioła
          a teraz odwróciła kota ogonem i chce tabletki ziołowej!!!

• amityr Re: Czy są jakieś zioła na wysokie ciśnienie? 26.10.13, 12:26
            Zioła parzone praktycznie nie zdają egzaminu.Napar zawiera minimalną ilość czystego składnika. Najlepsze są wyciągi alkoholowe ale tu nie zawsze pacjent ma możliwość ich stosowania. Dlatego dużą wartość przedstawiają zioła mielone np w młynku do kawy.Ja tak stosuję i oki.Nie wierz w cuda. Żadnym ziołem nie wyleczysz ani nie unormujesz tak wysokiego ciśnienia. Zioła możesz stosować np przy ciśnieniu 14/85 i pulsie 65-80. Aktualnie dobrym lekiem (dwa w jednym ) jest TWYNSTA. Pamiętaj ,że u choleryków ważną rzeczą jest dbanie o puls(obniżenie wytwarzania Adrenaliny przez nadnercza. Na obniżenie pulsu dobre są leki zawierające nebiwololAlete leki musi przepisać lekarz. Nie koniecznie kardiolog. To tak w wielkim skrócie.
            • pia.ed Re: Czy są jakieś zioła na wysokie ciśnienie? 26.10.13, 12:47
              Znajoma nie pije, ale chyba wyciag alkoholowy w niewielkiej ilości by jej nie zaszkodził.
              Piszesz o ziołach "na surowo??? Jeść taki proszek dosypując np. do potraw, albo jeść taka papkę z niewielka ilością wody? Wcale niegłupie ...
              Nigdy ziol nie parzyłam z tego powodu, ze mam kuchenkę elektryczna, która długo jeszcze trzyma mocne ciepło, i zioła nie mogą się parzyć, tylko sie gotują ...

Znajoma jest może nie choleryczka, ale na pewno histeryczka ... Trzeba uważać kiedy się z nią rozmawia, bo się niesamowicie potrafi podniecić w dyskusji i wtedy zaczyna krzyczeć i kląć sad choć jest głęboko religijna.
              I najgorsze ze kiedy się do niej idzie, to nigdy nie wiadomo w jakim jest humorze ...
              Te skoki nastroju na pewno przyczyniają się do jej ciśnienia.

amityr napisał:
              Pamiętaj ,że u choleryków ważną rzeczą jest dbanie o puls(obniżenie wytwarzania Adrenaliny przez nadnercza). Na obniżenie pulsu dobre są leki zawierające nebiwolol Ale te leki musi przepisać lekarz.
              • jaga_22 Re: Czy są jakieś zioła na wysokie ciśnienie? 26.10.13, 13:05
                To w butelkach to zrobiłam jedną nalewkę z głogu
                i drugą z żurawiny na spirytusie,
                a w słoikach głóg zalany spirytusem jeden jaśniejszy,to mniej naciągnął,
                bo młodszy.Jeszcze jedną porcję głogu mam w zamrażalniku.
                Tak myślę,że jak wypiję 50-tkę na noc,to będę lepiej spała,bo mam problem.
                Dziś budziłam się co godzinę.

http://i43.tinypic.com/11vkwuu.jpg
                • amityr Re: Czy są jakieś zioła na wysokie ciśnienie? 26.10.13, 13:11
                  jaga_22 napisała:

> To w butelkach to zrobiłam jedną nalewkę z głogu
                  > i drugą z żurawiny na spirytusie,
                  > a w słoikach głóg zalany spirytusem jeden jaśniejszy,to mniej naciągnął,
                  > bo młodszy.Jeszcze jedną porcję głogu mam w zamrażalniku.
                  > Tak myślę,że jak wypiję 50-tkę na noc,to będę lepiej spała,bo mam problem

.
                  Zrób sobie nalewkę z Bluszczu leśnego.
          • jaga_22 Re: Czy są jakieś zioła na wysokie ciśnienie? 26.10.13, 12:38
            Ziołowych leków jest dużo,ale w wypadku koleżanki na pewno nie pomogą.
            zanim trochę się obniży ,to musi minąć parę tygodni.
            Po drugie ziołowe są na łagodne podwyższenie ciśnienia.
            Ona powinna mieć leki skojarzone od lekarza.Nerwowość też jej nie pomaga.

lekinanadcisnienie.pl/
            www.colfarm.pl/ali---cardio-szczegoly-75.htm
            • amityr Re: Czy są jakieś zioła na wysokie ciśnienie? 26.10.13, 12:56
              A ja wiem czemu jaga nie jest jędza........ma zdrowego męża i mile z nim czas spędza.
              • jaga_22 Re: Czy są jakieś zioła na wysokie ciśnienie? 26.10.13, 13:09
                Amityr oboje miło spędzamy czas,on ma rybki,a ja komputer. http://s4.rimg.info/6016a357bd1b0bfb35cd56233a6f770c.gif
                • amityr Re: Czy są jakieś zioła na wysokie ciśnienie? 26.10.13, 13:12
                  jaga_22 napisała:

> Amityr oboje miło spędzamy czas,on ma rybki,a ja komputer. http://s4.rimg.info/6016a357bd1b0bfb35cd56233a6f
> 770c.gif

Jam małolat. Hehe
                  • jaga_22 Re: Czy są jakieś zioła na wysokie ciśnienie? 26.10.13, 13:25
                    amityr napisał:
                    Zrób sobie nalewkę z Bluszczu leśnego.

Pewnie niesmaczna wink i boję się bluszczu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka