Dodaj do ulubionych

To chyba tu....moje miejsce

03.06.14, 13:44
Dużo zmian w moim życiu.Chcę się tu wkleić do Was.Nie jestem od razu wylewna .Trochę Was poczytam -poznamy się.Stwierdziłam ,że ludzie zamykają się w swoich skorupkach im starsi tym bardziej...Trudno o przyjaźń ..Może tu moje miejsce wśród rówieśników.Szkoda ,że nie ma dla seniorków forum zamkniętego. Nie zawsze się chce ,żeby wszyscy wiedzieli o czymś ,czasem wystarczyłby mały krąg ludzi..
Widzę,że parę osób tu wpada od lat ,bywałam tu troszkę parę lat temu..Miłego dnia
Obserwuj wątek
    • alfredka1 Re: To chyba tu....moje miejsce 03.06.14, 14:03
      Dobrze wybrałaś ..
      jesteśmy na tym Forum od lat, przyjaźnimy sie, niektórzy z nas spotykaja sie ze sobą, mieszkają w tym samym miescie.
      Młodzi nie jestesmy, mamy swoje kłopoty i radosci. Pomagamy sobie w potrzebie, doradzamy. Piszemy też o naszym codziennym zyciu, pasjach, rodzinie.
      Nie jest tutaj ponuro ani smutno
      • maria6450 Re: To chyba tu....moje miejsce 03.06.14, 14:54
        Witaj Czesiusmile!
        • jaga_22 Re: To chyba tu....moje miejsce 03.06.14, 16:17
          Witaj Czesiu,pamiętam Ciebie. http://s19.rimg.info/b5e02dbb159eb68db6b45a21bb387299.gif
          • iryska2604 Re: To chyba tu....moje miejsce 03.06.14, 16:44
            Witaj i pisz co ci tylko w głowie zaświta - o wszystkim, jak to na forum.http://s3.rimg.info/23189632b1bdac4bd46df294307da9b2.gif
            • tamaryszek44 Re: To chyba tu....moje miejsce 03.06.14, 18:58
              Witam serdecznie i zapraszam do dyskusji.
              • aga-kosa Re: To chyba tu....moje miejsce 03.06.14, 19:14
                Czesławo, napisz coś o sobie.
                Teraz pozwól, że będę zgadywać: Imię Czesława świadczy, że się urodziłaś przed 1950 r. Prawdopodobnie urodziłaś się w Wielkopolsce.
                Jesteś osobą kontaktową i poszukujesz ciekawych ludzi. Jesteś spod znaku panny albo wodnika.
                Fajnie, że do nas zawitałaś. Jesteś optymistką i niech tak zostanie. smile aga.
                Jeśli ustawisz strzałkę na aga to będziesz wiedziała co nieco o mnie. smile aga
                • czesiagwp Re: To chyba tu....moje miejsce 03.06.14, 19:48
                  Imię mam głupi .Mam 60 lat.Jestem optymistką ,jestem ciekawa ludzi i życia Rozszyfrowałaś mnie z grubsza ,ale jestem spod znaku barana.Pomału będziemy się poznawać .Lubię muzykę poważną i nie tylko,uwielbiam czytać ,należę do klubu książki.Lubię podróżować ,ale zdrowie niezbyt pozwala mi na to W czerwcu wyjeżdżam z mężem do sanatorium.
                  Mimo ,że nie przepadam za internetem .,Poczułam potrzebę pogadania z rówieśnikami.Tak jak napisałam przyjaźń w realu jest dość trudna.Kobietki są strasznie uwikłane we wnuki .Ja wnuki kocham ,ale mam swoje życie ,koleżanki ,zainteresowania..To tyle na dziś ...papatki cieplutkie
                  • czesiagwp Re: To chyba tu....moje miejsce 03.06.14, 19:50
                    imię głupie miało być smilesmilebo mi się ono nie podoba..jeszcze nie weszłam a już rozrabiamsmile
                    • alfredka1 Re: To chyba tu....moje miejsce 03.06.14, 20:01
                      Eeej! nie licytujmy się .... ja mam na imię alfreda , takie było modne w latach 30.Łokropne !!!!!!
                      Też jestem spod znaku Barana.
                      No to zaczynamy pisać na wątkach naszych codziennych.
                      • jaga_22 Re: To chyba tu....moje miejsce 03.06.14, 20:24
                        A co tu tyle baranów? bo ja też tongue_out
                        • engine8 Re: To chyba tu....moje miejsce 03.06.14, 21:20
                          No to teraz zaczynam rozumiec dlaczego tu jest tak jak jest - ....smile (ugryzlem sie w jezyk)
                    • engine8 Re: To chyba tu....moje miejsce 03.06.14, 21:18
                      Tak tak - pisz wszytko i ze szczegolami tak ci tu radza... Wszyscy uwielbija wiedziec wszytko o innych ...
                      Fora sa fajne ale...
                      Pamietaj ze cokolwiek tu napiszesz zostanie na internecie NA ZAWSZE...wystarczy ze ktos wpisze na Wyszukiwarce czy Google twoj Nik i znajdzie sobie wsztkie Twoje wpisy.. a przy odrobinie znajomosci internetu - Twoje dane osobiste...
                      To jest jak taki slup ogloszeniowy w srodku miasta gdzie nic nie znika i nigdy nie wiesz kot przeczyta i co z tym zrobi...
                      no i o innych wiesz tylko to co o sobie napisza - ile w tym prawdy? Trudno powiedziec...
                      Od czasu do czasu komus nawet niechcaco nadepniesz na przyslowiowy odcisk i wtedy Ci sie dostanie za wszytkie czasy.....

Powodzenia, smile
    • julinka601 Re: To chyba tu....moje miejsce 03.06.14, 21:48
      Witaj Czesiu,przyda nam się trochę" świeżej krwi". Myślę,ze i Ty będziesz zadowolona z naszego towarzystwa.
      • amityr Re: To chyba tu....moje miejsce 04.06.14, 12:13
        czesiagwp, napisałaś, że rzuciłaś tu kotwicę! Kłamczuszek ? Zresztą lepiej być Frygą.
        • czesiagwp Re: To chyba tu....moje miejsce 04.06.14, 14:14
          Amityr-???nie rozumiem. Szukam forum dla rówieśników .Myślę ,ze tu.Wolałabym forum zamknięte. Czy takie istnieje?
          • jaga_22 Re: To chyba tu....moje miejsce 04.06.14, 15:07
            Tak Czesiu,możesz do mnie przyjść w każdej chwili.Otwieram drzwi,
            myślę,że Iryska się nie pogniewa,bo możesz pisać tu i u mnie.
            To moje forum.
            forum.gazeta.pl/forum/f,92442,Jesien_niejedno_ma_imie_.html
            • iryska2604 Re: To chyba tu....moje miejsce 04.06.14, 20:14
              Iryska się nie pogniewa. Engine, a co ty uprawiasz takie czarnowidztwo? Ja osobiście niewiele mam do ukrycia, zresztą nie piszemy tu o Bóg wie jakich tajemnicach i nie wyciągamy spraw za bardzo osbistych - to o co chodzi? Rozmawiamy poprostu.Starsi forumowicze maja jeszcze wizytówki i co z tego? Czy to złe? Na facebooku to dopiero ludzie się wywnętrzają...
              • engine8 Re: To chyba tu....moje miejsce 04.06.14, 21:34
                Jakie czarnowidztwo? To ostrzezenie i przypomnienie jakie sa realia.
                Jesli Ci tos mowi ze wychodzac na ulice musisz byc bardzo ostrozna i zdawac sobie sprawe z kazdego kroku poniewaz nie mozesz liczyc na ostroznosc innych a takze zdawac sobie sprawe z ryzyka i brac to pod uwage np przy przekraczaniu ulicy - to tez czarnowidztwo?
                • anoagata Re: To chyba tu....moje miejsce 05.06.14, 11:55
                  Drzwi się zamykają,otwierają i zamykają, Czesia nie przejmuj się Amityr tak pisze,że tu mało kto rozumie.

https://www.bibliotekazpszio.republika.pl/yes.GIF
                  • amityr Re: To chyba tu....moje miejsce 05.06.14, 22:26
                    anoagata napisała:

> Drzwi się zamykają,otwierają i zamykają, Czesia nie przejmuj się Amityr tak pis
                    > ze,że tu mało kto rozumie.
                    >
                    > https://www.bibliotekazpszio.republika.pl/yes.GIF
                    Fakt, że czasem polecę tu i tam a nawet jeszcze dalej. Nigdzie nie obiecywałem, że zostaję. Ale jak ktoś pisze na jednym Forum, że się zakotwicza, to nich tego nie robi na drugim. A może to reda?
                    • jaga_22 Re: To chyba tu....moje miejsce 06.06.14, 09:37
                      Anoagatko,trzeba mocniej nacisnąć klameczkę. https://dodatkii.net/emotki/21.gif
                  • czesiagwp Re: To chyba tu....moje miejsce 06.06.14, 12:37
                    Hmm...niektórzy potrafią skutecznie zniechęcić,prawda Amityr?
                    • waga_1949 Re: To chyba tu....moje miejsce 06.06.14, 16:35
                      Tak,Amityr to potrafi. Co jakiś czas znikam, ale lubię tu wracać. Lubię to towarzystwo. A że niektórzy z nas to malkontenci? Cóż, albo tacy się urodzili, albo "starość" ich takimi zrobiła.Nie warto się przejmować. Nie cierpię swojego imienia,Jadwiga. Ale męczę się z nim od prawie 65 lat. Moja babcia mówiła do mnie "Wisiu". Wtedy wstydziłam się(wszak młody człowiek to przeważnie głupi), ale oddałabym wszystko, aby była i tak do mnie mówiła.Niestety.
                      • jaga_22 Re: To chyba tu....moje miejsce 06.06.14, 18:39
                        A mi pasuje.Sąsiadka każe na siebie mówić Lila,a jak ma naprawdę,to już zapomniałam.
                    • amityr Re: To chyba tu....moje miejsce 06.06.14, 18:40
                      czesiagwp napisała:

> Hmm...niektórzy potrafią skutecznie zniechęcić,prawda Amityr?

Ja tak, a ty?
                      forum.gazeta.pl/forum/w,37412,86474442,151296154,Re_Witaj_Czesiu_.html
                      • dwa-filary Re: To chyba tu....moje miejsce 06.06.14, 19:44
                        Dziewczyna szuka, bo chce na forum sie czuć dobrze. Twoja wklejka o niczym nie świadczy. Czemu jesteś taki upierdliwy ?? nie lepiej sie uśmiechać do życia ???
                        • iryska2604 Re: To chyba tu....moje miejsce 06.06.14, 20:07
                          A jeśli ktoś chce pisać nie tylko na jednym forum to co - nie może? Amityr, sam tak robisz - wiec kto i gdzie zarzuca kotwicę to wyłącznie jego sprawa. Czesiu, pisz i nic sie nie przejmuj.
                          • alfredka1 Re: To chyba tu....moje miejsce 06.06.14, 20:20

Nie mam zwyczaju "podczytywać" wpisów na nieswoich Forach, a gdybyn nawet czytała, to napewno nie napisalabym o tym ... przeciez to wscibstwo i plotkarstwo.
                            Amityr - zjedz "KRAKERSA" smile)
                      • jaga_22 Re: To chyba tu....moje miejsce 06.06.14, 20:28
                        Amityr,a właściwie to co Ci chodzi hę?
                        Nie zauważyłeś,że miedzy ostatnim wpisem jest 8 lat różnicy?
                        • amityr Re: To chyba tu....moje miejsce 06.06.14, 22:17
                          jaga_22 napisała:

> Amityr,a właściwie to co Ci chodzi hę?
                          > Nie zauważyłeś,że miedzy ostatnim wpisem jest 8 lat różnicy?

Fakt , nie zauważyłem i serdecznie przepraszam.
                          • anoagata Re: To chyba tu....moje miejsce 07.06.14, 13:15
                            amityr napisał:

> jaga_22 napisała:
                            >
                            > > Amityr,a właściwie to co Ci chodzi hę?
                            > > Nie zauważyłeś,że miedzy ostatnim wpisem jest 8 lat różnicy?
                            >
                            > Fakt , nie zauważyłem i serdecznie przepraszam.
                            >
                            Szpieg z krainy deszczowców
              • grzech_o_1 Re: To chyba tu....moje miejsce 06.06.14, 21:38
                Iryś się pogniewa? Wątpię. Przecież wielu z nas pisze na kilku forach. Kilki. I praktycznie ten sam krąg ludziczków.smilesmilesmile
                • tamaryszek44 Re: To chyba tu....moje miejsce 06.06.14, 21:47
                  Racja Grzechusmile
                  • anoagata Re: To chyba tu....moje miejsce 07.06.14, 13:45
                    Skoro piszecie tu o imionach to ja napiszę o swoim.
                    Moje chrzcielne imię to Justyna i gdyby ktoś odezwał się do mnie Justynko,Justysiu,Justko,to na pewno bym go zabiła.
                    To już przeszlość,nawet w dowodzie osobistym nie figuruje.
                    • dorka556 Re: To chyba tu....moje miejsce 07.06.14, 14:27
                      Justyna - bardzo ładne imię.
                      Mam 2 znajome Sławkę i Igę. Kiedyś przypadkowo dowiedziałam się, że pierwsza to Czesława a druga Jadwiga. Sama bym na to nie wpadła.
                      • jaga_22 Re: To chyba tu....moje miejsce 07.06.14, 15:20
                        Kiedyś się wkurzałam,bo często Jadzia to,Jadzia tamto
                        ale najfajniejsza to jest Jadzia w serialu "Rodzina zastępcza"
                        którą gra Śleszyńska.
                        https://s.redefine.pl/dcs/o2/redefine/images/68/68e2c2a716837b6c92b96c2f9bc46467.jpg

Tutaj akurat jej nie ma .

https://www.brt12.eu/downloads/09/03/rodzina.jpg
                        • iryska2604 Re: To chyba tu....moje miejsce 07.06.14, 20:29
                          Anoagato ,masz naprawdę fajne imię. Ale to chyba tak jest że w cielęcym wieku każda dziewczyna chciałaby sie nazywać inaczej.
                          • tamaryszek44 Re: To chyba tu....moje miejsce 07.06.14, 21:20
                            Ja mam na imię Mirosława, ale tylko w dowodzie bo wszyscy zwracają się do mnie Kasia, to moje drugie imię. Mam za to ciocię Jadzię i bardzo ją lubię.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka