Dodaj do ulubionych

Tabletki do zmywarki

16.07.14, 14:20
Co tam polityka i politykierzy, podzielę się z Wami z " nowym" zastosowaniem tabletek.
Znakomicie czyści przypalone gary.
Zostawiłam córę w kuchni aby pilnowała sokownika. Jak wróciliśmy to pojemnik na wodę był czarny. Rękawiczki, tabletka zamiast druciaka i garnek odzyskał dawny blask. Mała rzecz a cieszy. smile aga
Obserwuj wątek
    • dorka556 Re: Tabletki do zmywarki 16.07.14, 16:08
      Dobrze wiedzieć. Na razie nie przypalam garów.

Wpadła mi kiedyś do ręki broszurka Jak rozpoznać Alzheimera?. Pierwsze zdanie brzmiało sprawdź, czy w szafce są przypalone garnki.
      • tamaryszek44 Re: Tabletki do zmywarki 16.07.14, 17:43
        Ja na razie też nie przypalam, a jak już to woda i sól pomaga, ale dobrze wiedzieć na przyszłość.
        A córka co na to że przegapiła?
        • iryska2604 Re: Tabletki do zmywarki 16.07.14, 18:27
          No popatrz, człowiek sie uczy całe życie...Ostatnio coś tam przypaliłam ale to wszystko przez komputer.
          • dwa-filary Re: Tabletki do zmywarki 16.07.14, 21:35
            Hahaha, przy gotowaniu włączam minutnik, bo komputer tak niepostrzeżenie kradnie czas. Jak nie rozgotowany makaron, to przypalone mięsko. Tylko minutnik mnie ratował. Teraz szał komputera został ujarzmiony i jak gotuje to nie włączam komputera big_grin
            Interesuje mnie przyszłość, bo tam zamierzam spędzić resztę życia.
            http://i44.tinypic.com/4sfvcx.gif
            • dorka556 Re: Tabletki do zmywarki 17.07.14, 06:54
              Już cieszyłam się, że ja taka 'pamiętliwa' garnków nie przypalam, ale Filaretka sprowadziła mnie na ziemię.
              Też od lat z minutnikiem i nie wyobrażam sobie gotowania/pieczenia bez niego.
              • aga-kosa Re: Tabletki do zmywarki 17.07.14, 09:18
                Córka korzystała z naszego komputera. Cieszyła się z tabletkowego pomysłu - powie dalej. smile aga
                • m4-6 Re: Tabletki do zmywarki 18.07.14, 17:22
                  He, he mam garnki ze stali chirurgicznej, potrawa zeskierczona na przysłowiowy "skwarek" a garnek się nie da i już. Dobrze jednak wiedzieć, że tabletka zmywarkowa tak działa, podam dalej...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka