Dodaj do ulubionych

Serce jak dzwon

15.11.14, 10:24
107-letnia pani Marii 4 lata temu przeszła pomyślnie operację w Śląskim Centrum Chorób Serca w Zabrzu. Jej przykład pokazuje ogromną rolę właściwej opieki lekarzy i rodziny nad seniorami - mówili uczestnicy czwartkowej (13 listopada) konferencji w tym szpitalu.

Recepta na długowieczność
Jako sposób na długowieczność traktuje takie wsparcie również pani Maria.
- Recepty na długie życie nie ma. Trzeba mieć dobre dzieci, żeby nie było zmartwień z dziećmi. Jeśli dzieci pomagają - rodzina jest w komplecie, jest dobrze. Nie chodzi o pomoc materialną, tylko o psychiczną, o życzliwość, o szczerość. Dzieci bardzo dbają o mnie - mówiła.

Nigdy nie paliła papierosów, stroniła od alkoholu, całe życie bardzo lubiła mleko.
- Odżywiam się tak, jak moja mama mówiła - wstawaj od stołu tak, żebyś czuła jeszcze niedosyt - opowiadała.

www.rynekseniora.pl/zdrowie/116/107_letnia_pacjentka_po_operacji_na_badaniach_kontrolnych_serce_jak_dzwon,394.html
Obserwuj wątek
    • amityr Re: Serce jak dzwon 15.11.14, 15:58
      Jak ma serce zdrowe jak dzwon, to po co ta operacja?
      A tak w ogóle ma dobry genotyp. Znałem takiego gościa, który zmarł po dziwięćdziesiątce i nie miał zepsutego ani jednego zęba.Babcia mówiła, że nawet ich nie mył.Lubił dać w rurkę ,palił i ....
      • jaga_22 Re: Serce jak dzwon 15.11.14, 18:05
        amityr napisał:

> Jak ma serce zdrowe jak dzwon, to po co ta operacja?

Jakby nie miała zdrowego serca,bo jej nie zrobili bajpasów.
        Niestety serce sercem,a naczynia z miażdżycą .
        • dwa-filary Re: Serce jak dzwon 15.11.14, 18:31
          Mój mąż miał w 1996 roku dwa zawały, cudem przeżył, miał małego tętniaka w zwężeniu serca/na dole/. W marcu 2007 był na wszelakich badaniach odnośnie serca. Diagnoza: tętniak się cofa, a pan ma serce jak dzwon. W maju pękł tętniak i nie ma męża. Z tym powiedzeniem teraz bardzo uważamsad
        • amityr Re: Serce jak dzwon 15.11.14, 18:52
          jaga_22 napisała:

> Jakby nie miała zdrowego serca,bo jej nie zrobili bajpasów.
          > Niestety serce sercem,a naczynia z miażdżycą .
          Co ty piszesz. Bajpasy się zakłada jak ktoś ma taką miażdżycę ,że korona serca zdaje się ma przepustowość zaledwie 20%. Więc jakie zdrowe serce?
          • jaga_22 Re: Serce jak dzwon 15.11.14, 19:54
            Mój mąż jest 5 lat po bajpasach.

portal.abczdrowie.pl/pomostowanie-aortalno-wiencowe
            • amityr Re: Serce jak dzwon 15.11.14, 22:23
              jaga_22 napisała:

> Mój mąż jest 5 lat po bajpasach.
              >
              > portal.abczdrowie.pl/pomostowanie-aortalno-wiencowe

I następne,następne 5lat itd.Mój kolega ma 8 lat stenty.Drugiemu właśnie też włożyli bo żyły w nogach miał zwapnione inie nadawały się na bajpasy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka