29.03.15, 19:29
Zdaje się ,że to @wikul strasznie mnie sponiewierał, że nie mam racji jeśli chodzi o NATO i pomoc dla naszego kraju. Tak się składa ,że miałem i mam podobny pogląd do prof. Brzezińskiego. Pan Profesor uważa :
....oczywiście istnieje art. 5 [mówi, że atak na jednego członka NATO jest atakiem na wszystkich] i solidarność z zaatakowanym sojusznikiem. Ale w NATO obowiązują procedury i zasada jednomyślności. Oznacza to, że NATO przez jakiś czas mogłoby być sparaliżowane. Choćby przez Grecję, która jest przyjacielem Rosji i która ma przecież prawo weta. W efekcie NATO mogłoby zareagować z opóźnieniem

Cały tekst: wyborcza.pl/1,75477,17675681,Brzezinski__Jesli_Rosja_zaatakuje_Polske__NATO_zostanie.html#ixzz3VnQJZTEU
Obserwuj wątek
    • iryska2604 Re: NATO a RP 29.03.15, 19:49
      No to pozamiatane...
      • jaga_22 Re: NATO a RP 29.03.15, 20:36
        Brzeziński już od dawna straszy.
        • jaga_22 Re: NATO a RP 29.03.15, 20:50
          Znalazłam artykuł.Brzeziński na końcu mówi:

Według politologa nawet w przypadku realizacji czarnego scenariusza Ameryka będzie szukać sposobu, aby pomóc Polsce. Możliwe jest też wsparcie militarne sojuszników europejskich: Brytyjczyków, Niemców, Francuzów, Włochów czy Litwinów.

- Logika jednak nakazuje: Polska powinna się zbroić, kupować sprzęt, modernizować i zwiększać armię. Liczyć na siebie, by być w stanie jak najdłużej bronić się sama - dodaje Brzeziński.

Cały tekst: wyborcza.pl/1,75477,17675681,Brzezinski__Jesli_Rosja_zaatakuje_Polske__NATO_zostanie.html#ixzz3VnmpI5hp
          • amityr Re: NATO a RP 30.03.15, 10:33
            Po trzech miesiącach.
            • czuk1 Re: NATO a RP 30.03.15, 12:30
              Czyli , będzie "po ptokach".
    • der-chef Re: NATO a RP 30.03.15, 12:57
      Brzeziński bredzi jak kiedyś św. pamięci Jeziorański w Wolnej Europie. NATO, owszem może i zareaguje lecz nieśpiesznie. Poczekają aż się wykrwawimy potem w ramach pomocy nas zbombardują (terytorium Rosji się nie odważą tknąć) a efektem końcowym będzie podział Polski pomiędzy Niemcy i Rosję.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka