aga-kosa 01.05.15, 20:52 Chłodny ale słoneczny. Większą część dnia spędziłam w kuchni, co bardzo nie podobało się mężowi. Mam jednak na jutro i niedzielę przygotowane wszystko. Jeszcze tylko majonez zrobię. Miłego świętowania. aga Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iryska2604 Re: Maj mamy :) 01.05.15, 21:25 No popatrz, a mnie umknęło i w kwietniowym sie przywitałam. Odpowiedz Link
wikul Re: Maj mamy :) 01.05.15, 21:49 aga-kosa napisała: > Chłodny ale słoneczny. Większą część dnia spędziłam w kuchni, co bardzo nie pod > obało się mężowi. > Mam jednak na jutro i niedzielę przygotowane wszystko. Jeszcze tylko majonez zr > obię. > Miłego świętowania. aga W tamtym roku o tej porze bzy już pachniały w pełni. Odpowiedz Link
tamaryszek44 Re: Maj mamy :) 01.05.15, 23:25 U nas od południa było całkiem fajnie. Impregnowałam altankę, ale też do południa pitrasiłam na 3 dni. Odpowiedz Link
gazeta_mi_placi Re: Maj mamy :) 02.05.15, 13:48 U mnie też już są bzy, za to przekwitły magnolie i zaokienna czereśnia. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Maj mamy :) 02.05.15, 15:59 Słońce swieci - i owszem - ale za ciepło nie jest. Dotykam kaloryfera ,a on ciepły. Mąż chyłkiem napalił w piecu. Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Maj mamy :) 02.05.15, 16:54 Już wiemy! Będziemy w ostatnim tygodniu lipca spływali Bystrzycą i Wieprzem. Oglądam zdjęcia i już doczekać będzie trudno - chociaż to w poprzek Polskę przejechać trzeba będzie. aga Odpowiedz Link
alfredka1 Re: Maj mamy :) 02.05.15, 18:01 Pod oknami Wodnika Kwitną kasztany i magnolie Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Maj mamy :) 03.05.15, 10:18 Pięęękne te magnolie. Witam słonecznie i pozdrawiam. Odpowiedz Link
tamaryszek44 Re: Maj mamy :) 03.05.15, 11:55 Piękna jest cała wiosna, każdy promyk ciepła i pączek na drzewie. Wszystko jest wiosną piękne, nawet życie Witam w piękną niedzielę, leniwą i nudną, ale fajnie mi, bo wczoraj calutki dzień pracowałam na ogrodzie i jestem miło obolała i zadowolona z efektów. Dziś laga na wszystko Odpowiedz Link
gazeta_mi_placi Re: Maj mamy :) 03.05.15, 12:43 Ładny Mruczek Na tej drabince też można coś puścić. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Maj mamy :) 03.05.15, 13:46 gazeta_mi_placi napisała: > Ładny Mruczek Na tej drabince też można coś puścić. > To jest Lenka ,a Mruczek obok .A co na drabince można puścić,bo nie zrozumiałam Odpowiedz Link
gazeta_mi_placi Re: Maj mamy :) 03.05.15, 14:20 A nie wiedziałam, że masz i Mruczka Mruczkiem nazywam każdego kota Podobne do siebie. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Maj mamy :) 03.05.15, 14:33 Lenka ma dużo białego.Nie było łatwo zanim ją Mruczek zaakceptował. On ma nie wiadomo ile lat,tak na oko to 7 już 2 lata jest z nami,a Lenka ma 2 lata wzięta z fundacji z Mińska Maz. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Maj mamy :) 06.05.15, 08:30 I tutaj dziś pochmurny - chłodniejszy niz wczoraj ale ostrzeżenia o burzach, nawałnicach dalej obowiązują. Niemcy nawiedziło tornado... Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Maj mamy :) 03.05.15, 13:47 Jak znam Jagę to na pewno cos puści. Dzis u mnie niesamowicie ciepło. Poranną kawę piłam na tarasiku i to w nocnej koszuli. Tu nikt nie widzi z tyłu domu. Potem zaraz po domem narwałam szczawiu i dziś zupa łąkowa. Alfredko, pięknie macie za oknem. Odpowiedz Link
smutas13 Re: Maj mamy :) 06.05.15, 08:54 "Suchy kwiecień, mokry maj, będzie żyto jako gaj" Sprawdza się. Od Cieszyna nadciągają ciemne chmury, pada z przerwami, 16*C. Pozdrawiam wiosennie, majowo Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Maj mamy :) 06.05.15, 12:30 U mnie od rana pada,teraz trochę się przejaśnia Odpowiedz Link
tamaryszek44 Re: Maj mamy :) 06.05.15, 16:03 U nas nawet nie pokropiło, straszyło tylko chmurami i nic, a teraz nawet słoneczko wyszło. Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Maj mamy :) 06.05.15, 17:04 Pranie się wysuszyło, rododendrony podlałam, melisa się suszy. Mięta za kilka dni będzie dobra do rwania. Mniszek ma kwiaty jak chryzantemy. Zrobiłam już trzy porcje i żal, że sobie tak przekwita. Niebo jeszcze bez chmur. aga Odpowiedz Link
alfredka1 Re: Maj mamy :) 06.05.15, 17:59 W tym roku mniszek wyjątkowo dorodny i kolor ma wyjątkowy .. cieszmy się ) Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Maj mamy :) 06.05.15, 19:43 Jak małe słoneczka...U mnie nie pada, w nocy chyba troche pokropiło i dziś znów był fajny ciepły dzień. Byłam na rynku po roślinki, kupiłam sobie begonie, lobelię, parę surfinii i jeszcze coś co zapomniałam jak sie nazywa. Wszystko sobie poprzesadzałam i nie powiem ze mnie gnaty nie bolą...Ale to tak fajnie jak coś kwitnie. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Maj mamy :) 07.05.15, 21:17 Dziś wreszcie popadało. Ale tak smiesznie - słońce a za pół godziny czarne chmury i deszcz...I tak całe popołudnie. Odpowiedz Link
tamaryszek44 Re: Maj mamy :) 07.05.15, 21:25 A u nas suchutko, kapnęło dwa razy jakby ksiądz kropidłem. Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Maj mamy :) 07.05.15, 21:34 Myśmy sobie popołudnie spędzili w klubie na wspomnieniach o zakończonej wojnie. Panie opowiadały o swoich przeżyciach, bo w 39 to miały po 15, 17 lat a jak wojna się kończyła to były już kobietami. Były wiersze, piosenki i pieśni. Nie jest prawdziwą piosenka "Jak to na wojence ładnie" opowiadała pani Marianna. Miała szczęście, że wróciła. Tu poplotkuję; pani Marianna urodziła dziewięcioro dzieci, ma 36 wnucząt i dziś urodziło się jej 62 prawnuczę. Jest bardzo pogodną kobietą i daj Boże tak się starzeć. aga Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Maj mamy :) 08.05.15, 10:46 Już to pokolenie odchodzi,niestety... Znów piękny maj, słońce swieci,ptaki zrywają sobie dosłownie gardziołka. Gdzies w okolicy chyba zagnieździły sie dzikie gołębie bo pohukują okrutnie,tak jak w mieście. Niezbyt to ładny spiew.A mam pod oknem kosa, szpaki tez tu mieszkają no i słowik kląska... Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Maj mamy :) 08.05.15, 11:33 Zazdroszczę Wam tych popiskiwań ptaszków,jakie by one nie były. Kiedyś sroki się wydzierały,a teraz cisza. Dziś bardzo ładnie. Odpowiedz Link
anoagata Re: Maj mamy :) 08.05.15, 11:52 Też mam słońce i dużo przeróżnistych ptaków,nawet dzikie kaczki przylatują rano i wieczór nad wodę się wykąpać.Irysko mówisz że dzikie gołębie ??? coś dziś słyszałam ale krótko i nie wiem czy to była kukułka czy właśnie może gołąb bo nie wiem czy to kukało czy hukało. Odpowiedz Link
alfredka1 Re: Maj mamy :) 08.05.15, 19:50 Jeszcze w tym roku Was zanudzę, może to ostatni raz .. jest rok 1945, 8.maja. W szkole dowiadujemy się, że wojna skonczona. Wracamy do domów i nagle wokół nas strzały, gęste, nie wiadomo skąd. A to sowieccy żołnierze strzelają do sowieckich pilotów. Pożarli się o to, kto bardziej przyczynił się do zwycięstwa nad Niemcami. Leżymy w branie, strzelanina trwa ... długo to trwało. Jeździły "ichnie" sanitarki, nie wiemy ilu było rannych czy zabitych.' Tyle tylko i tylko tyle. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Maj mamy :) 08.05.15, 20:18 Alfredko, dlaczego mnie straszysz???Ja ci dam ostatni raz!!! A to co opisujesz to straszne. Pomyślec, człowiek człowiekowi... Odpowiedz Link
gazeta_mi_placi Re: Maj mamy :) 08.05.15, 20:47 Śliczny masz widok za oknem, taki zielony, ja mam sroki, lubią skrzeczeć. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Maj mamy :) 09.05.15, 16:52 .Ja mam w koło morze zieleni. Niedługo będą kwitły akacje, zapach będzie cudowny. A jak czeremchy w zaroślach zakwitną...Wiecie, nie przypuszczałam że liguster tak intensywnie pachnie. Powąchajcie kiedyś. Spoźniłam sie kiedys ze strzyżeniem zywopłotu i miejscami zakwitł. Nie wiedziałam co tak pachnie aż wpadłam na pomysł zeby powąchać te niepozorne kwiatki. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Maj mamy :) 09.05.15, 17:12 Przeczytałam,że jest 50 odmian.A po co go strzyżesz Irysko ,jak ładnie kwitnie i jeszcze pachnie? Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Maj mamy :) 09.05.15, 20:24 Niespodziewanie przyjechała córka z rodziną. Pomogli strzyc trawę. Zięć przy okazji zięć podał skuteczny sposób na odblokowanie klawiatury, jeśli się na niej kot położy. Trzeba otworzyć lodówkę aga Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Maj mamy :) 09.05.15, 21:08 Kotkowi dzisiaj była potrzebna lodówka,dochodzi do formy. Komputer zresetowałam i wróciło do normy. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Maj mamy :) 09.05.15, 22:22 jaga_22 09.05.15, 17:12 Odpowiedz Przeczytałam,że jest 50 odmian.A po co go strzyżesz Irysko ,jak ładnie kwitnie i jeszcze pachnie? Tak pachnie że az głowa boli. Jak go nie przystrzygę to mi wyrosnie jak drzewo. Odpowiedz Link
anoagata Re: Maj mamy :) 10.05.15, 10:19 Właśnie zaczął padać deszczyk równo raz na trawkę a raz na g...o. Odpowiedz Link
tamaryszek44 Re: Maj mamy :) 10.05.15, 10:46 Witam. U nas wieje, ale pogoda znośna. Miłego dnia życzę. Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Maj mamy :) 10.05.15, 10:47 Byliśmy na głosowaniu tuż przed ósmą i byliśmy pierwsi. Panowie w komisji widać mieli zakłady do kogo przyjdą pierwsi wyborcy. Do naszego pana powiedzieli: wygrałeś. aga Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Maj mamy :) 10.05.15, 11:04 Byliśmy o 8-mej nikogo nie było.Zaczyna się rozwidniać,bo padało. Mam nadzieję,że mój kandydat wygra i oby w 1-szej turze. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Maj mamy :) 10.05.15, 17:20 U nas nie pada tylko wieje.Zbliżają sie zimni ogrodnicy a potem zimna Zośka. Popatrzcie - i tak co roku... Odpowiedz Link
tamaryszek44 Re: Maj mamy :) 10.05.15, 19:35 A wczoraj w pogodzie, Maja mówiła że w tym roku zimnych ogrodników nie będzie. Odpowiedz Link
xy.5 Re: Maj mamy :) 11.05.15, 10:39 Witam,ochłodziło się u nas już wczoraj a co przyniosą ogrodnicy zobaczymy,pozdrawiam. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Maj mamy :) 11.05.15, 12:02 Witam... Nieraz się spóźniają,ale w końcu przychodzą. Gdzie to ciepełko,gdzie to słoneczko Odpowiedz Link
anoagata Re: Maj mamy :) 11.05.15, 12:28 Jest bardzo zimno i nie sposób wyjść z domu a dziś jest dzień kwiatu i trzeba coś posadzić i przesadzić. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Maj mamy :) 11.05.15, 15:11 Nieraz się spóźniają,ale w końcu przychodzą. Gdzie to ciepełko,gdzie to słoneczko U mnie, kochani, u mnie... Upału co prawda nie ma ale przed chwilką jeszcze lezałam i drzemałam na leżaczku. Wypiję kawę i idę z podkaszarką. Przed południem wsadziłam sobie do ziemi zonkile co miałam w doniczkach i juz przekwitły,trochę poplewiłam wkoło róż. Odpowiedz Link
xy.5 Re: Maj mamy :) 12.05.15, 17:43 Witam,u nas dość ciepło i słonecznie,w piątek jadę na działkę zobaczymy jaka będzie pogoda. Odpowiedz Link
tamaryszek44 Re: Maj mamy :) 12.05.15, 17:50 Witam. U nas bardzo ciepło! Jutro jadę na szczaw do weków na zimę. Odpowiedz Link
alfredka1 Re: Maj mamy :) 12.05.15, 18:48 Dawno dawno temu szczaw, po pasteryzowaniu, butelkowano, korkowano i zalepiało woskiem. p.s. przed zakorkowaniem, korek parzono we wrzątku. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Maj mamy :) 12.05.15, 20:15 Ja jeszcze poczekam, szczawiu u mnie skolko godno. Ja pasteryzuję w słoiczkach i bardzo dobrze sie trzyma. Idą chmury i chyba będzie padać. I dobrze bo sucho okropnie Odpowiedz Link
tamaryszek44 Re: Maj mamy :) 12.05.15, 20:47 U nas właśnie pokropiło, ale tylko symbolicznie. Sucho nadal, bo od razu wyparowało. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Maj mamy :) 12.05.15, 22:49 Jak zaczęło padać wyszłam poodsuwać moje kwietniki od balustrady i słuchajcie - zapach mnie prawie oszołomił.Tak intensywnie pachną bzy że az trudno uwierzyć. A mam parę krzewów dosłownie pod nosem... Odpowiedz Link
kot404 Re: Maj mamy :) 13.05.15, 01:08 "Najmarniejszy kot jest arcydziełem. " Leonardo da Vinci Odpowiedz Link
kot404 Re: Maj mamy :) 13.05.15, 01:52 "Koty są czułymi panami, tak długo dopóki znamy swoje miejsce." Paul Gray Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Maj mamy :) 13.05.15, 10:12 Koocie nabijasz mi licznik czy wpadłes w samouwielbienie? Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Maj mamy :) 13.05.15, 10:24 Nie mogę narzekać na swoją pogodę,a w nocy padało. Tylko mi zapachu bzu brakuje Odpowiedz Link
xy.5 Re: Maj mamy :) 13.05.15, 11:57 Witam,chłodno u nas ale chwilowo nie pada i pojawia się słońce,pozdrawiam.Dobrej pogody życzę i udanego dnia! Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Maj mamy :) 13.05.15, 12:21 Dolało mi nocą. Mogłam dziś mieć dobry dzień dla innych. Podzieliłam się korzeniami melisy i mięty z sąsiadkami. Panie z apteki - mają jutro święto - dostaną bukiet z ziół, panie Zosie po południu dostana konwalie. Jeszcze tylko bez jednej mam z korzeniami podarować bo jej się podoba. To całkiem miły dzień z uśmiechem do wszystkich. aga Odpowiedz Link
tamaryszek44 Re: Maj mamy :) 13.05.15, 16:16 Witam. Byłam na szczawiu. Dawno nie zebrałam tak ładnego jak tym razem. Piękny i soczysty po nocnych ulewach. Zimą będzie pyszna zupa Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Maj mamy :) 14.05.15, 18:02 Zeby tak mozna było przesyłać zapach... Chłodno dzisiaj. Odpowiedz Link
tamaryszek44 Re: Maj mamy :) 14.05.15, 18:10 Ano! właśnie wyjęłam z szafy zimowy gruby sweter, ale od jutro ma być cieplej. Witam milutko i miłego wieczory życzę. Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Maj mamy :) 14.05.15, 19:50 Szczaw posiekany i zamrożony, kwiat głogu zalany spirytusem, ususzyłam też kwiat głogu i kasztanowca. Nad strumykiem nazbierałam miętę i robi się syropek. Jutro pojadę do endokrynologa na okresowe badania a w sobotę jeszcze raz zaliczę Poznań Stare miasto - zwiedzanie . Myślę, że miło będzie. aga Odpowiedz Link
xy.5 Re: Maj mamy :) 14.05.15, 20:55 Chłodno i u nas,padał deszcz ale mimo tego jutro jadę na działkę,pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link
anoagata Re: Maj mamy :) 15.05.15, 15:42 Za oknem leje i wieje i gradobicie. W telewizorze ciągiem widzę Dudę. No i jak żyć ?????? Odpowiedz Link
tamaryszek44 Re: Maj mamy :) 15.05.15, 16:09 U nas jest pięknie. Muszę cukinie i dynie wsadzić do ogrodu, chyba już czas. Miłego dnia życzę. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Maj mamy :) 15.05.15, 19:55 Anoagato - niedługo będzie lepiej. A u mnie słońce... Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Maj mamy :) 16.05.15, 18:18 Dziś - do chwili obecnej - było pięknie. Rano, od 8-mej do 9-tej siedziałam sobie na tarasie pijąc kawę. Kos mi pięknie śpiewał a wróble wtórowały.A teraz zachmurzyło się, zrobiło sie chłodniej i prognoza na jutro mówi o deszczu. Jedyny plus że nie musimy podlewać ... Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Maj mamy :) 17.05.15, 10:01 U mnie dziś pochmurno i pada,ale kwiatki swoje muszę podlać. Miłej niedzieli Odpowiedz Link
tamaryszek44 Re: Maj mamy :) 17.05.15, 12:52 Dziś jest zimno i wietrznie. Pogoda wilce odbiega od wczorajszej, ale nic to, dzień lenistwa też się przyda. Miłego popołudnia życzę. Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Maj mamy :) 18.05.15, 08:38 Mamy nowy tydzień, tym razem słoneczny - a przydałby się w mojej okolicy deszcz. Debatę i zaciskanie kciuków za nami . Dobrze, że mam melisę na ogrodzie i pilota do TV. Nie będę się denerwować. Pojadę dziś do biblioteki i O! aga Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Maj mamy :) 18.05.15, 19:38 Tamaryszku, jak to? Przeciez my mieszkamy dosc blisko a u mnie słońce świeci. Sucho jak diabli, musielismy podlać róże i piwonie. Coś mi sie widzi że na piwoniach jakieś mszyce osiadły. Odpowiedz Link
tamaryszek44 Re: Maj mamy :) 18.05.15, 20:06 Niby blisko Irysko, ale różnice są duże. Czasem u nas leje, a u was ani kropli i odwrotnie. Ja wczoraj marzłam i cały dzień siedziałam w domu. Co do suchości to masz rację, ostatnie opady to parę kropli i dalej sucho. Dobrze że w czwartek wreszcie przyjadą wiercić nam pompę na ogrodzie, bo stara sie zatkała, znaczy filtr w ziemi sie zatkał. Miłego tygodnia życzę. Odpowiedz Link
anoagata Re: Maj mamy :) 19.05.15, 13:42 Chciałybyście i słońce i deszczyk ale tak niema. U was było słońce a u mnie lało,mam tak mokro że zielsko wychodzi z ziemi na dotyk.Ale dziś mam też słonko. Odpowiedz Link
tamaryszek44 Re: Maj mamy :) 19.05.15, 13:47 Zazdroszczę, bo u nas tyle co się mocno niebo zaciągnęło, ale tylko pokapało i znowu nic. Witam ciepło, ale sucho. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Maj mamy :) 19.05.15, 15:55 Nie za bardzo dzień udany.Zamiast ciepło było duszno, wietrzysko,a teraz pada. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Maj mamy :) 19.05.15, 18:19 U mnie spadło parę (dosłownie) kropelek. Było własnie duszno i pochmurno. Ale teraz wyjrzało słońce a juz po 18-tej. Odpowiedz Link
szymeknieslupnik Re: Maj mamy :) 19.05.15, 21:36 chyba o ilości wpisów /wejść/ na to Forum ) Odpowiedz Link
kot404 Re: Maj mamy :) 19.05.15, 22:04 a o czym ma to świadczyć? ta liczba wejść na forum? (liczba wpisów?) Odpowiedz Link
kot404 Re: Maj mamy :) 19.05.15, 23:00 adminem forum"+/-" jest iryska2604 forum moderuje aga-kosa ten wątek zainicjowała aga-kosa ja wprawdzie jestem kotem ale bynajmniej nie kastrowanym Jakby to ładnie powiedzieć.... Nie da się. Nie róbcie sobie ze mnie JAJ Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Maj mamy :) 20.05.15, 08:52 Kocie, jeśli pierwszego czerwca założysz wątek z dobrymi życzeniami dla pozostałych Forumowiczów np: żeby się wszyscy poczuli dziećmi to zawsze na początku będzie napisane: "Czerwiec" - Kot404 i będziemy się dopisywać każdego dnia 26 maja ktoś wpisze życzenia dla mam i tam też będą kolejne wpisy powiedzmy... o naszych uczuciach, odczuciach itd... nie robimy sobie "JAJ". aga Odpowiedz Link
czuk1 Re: Maj mamy :) 20.05.15, 09:04 U nas wczoraj 28 st, dziś ma być 29 st. Teraz jest 23 st. Na razie bezchmurnie. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Maj mamy :) 20.05.15, 11:28 To całe ciepło od nas powędrowało do ciebie. U nas nareszcie z lekka pada i jest troszkę chłodno. Ale dobrze że troche pokropi bo tu strasznie sucho juz było.Miłego dnia. Odpowiedz Link
czuk1 Re: Maj mamy :) 20.05.15, 11:42 Mogę Cie uspokoić. Jutro od Was przyjdzie zimno i deszcz. Przewiduje się 17 st. i deszcz. Odpowiedz Link
anoagata Re: Maj mamy :) 21.05.15, 10:18 Temperatura tylko 9 st. w piecu już się pali z domu wyszłam w dresach i zimowej kurtce i na moich oczach samochód rozjechał mego ostatniego kota. Chrzanie taki maj. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Maj mamy :) 21.05.15, 11:03 Witam,czekam aż się trochę wyjaśni,ale się chyba nie doczekam. Po nocy nawet grzejniki były ciepłe,ale i tak czuję chłód. To bardzo przykre Anoagatko.Mojego nikt nie przejedzie, chyba,że nadepnie. Odpowiedz Link
dorka556 Re: Maj mamy :) 21.05.15, 19:13 Z lewej Giewont, z prawej Gubałówka a w środku deszcz - tak kiedyś Kornel Makuszyński opisywał Zakopane. Od tego czasu nic się nie zmieniło. Leje bez przerwy a przecież to nie lipiec. Dzisiaj nawet na 5 min. nie przestało. Trawnik, jak mokra gąbka, woda sika spod nóg. Co to za maj? Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Maj mamy :) 21.05.15, 19:27 No to ja mam chyba najlepiej. Wczoraj popadało, podlało mi rosliny a dzis bez deszczu i nie jest zimno. Przed południem wybralismy się po drobne zakupy, było 16 st ale potem temperatura wzrosła. A teraz nawet słonko wyjrzało. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Maj mamy :) 22.05.15, 19:09 Dziś naprawdę przepięknie a ptasi koncert mam cały dzień. I to taki ze siostra rozmawiając ze mną przez telefon powiedziała że ptaki momentami mnie zagłuszają. Odpowiedz Link
xy.5 Re: Maj mamy :) 22.05.15, 19:58 Gnębi nas zimno i prawie cały dzień pada,ptaków nie słucham,grzeję się w domku. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Maj mamy :) 22.05.15, 20:38 U mnie juz dziś było. Posadziłam różę pienną, Trochę z sekatorem pobuszowałam wsród iglaków,posadziłam parę szałwii i gnaty mnie bolą jak diabli. Jeszcze mnie mrówki pogryzły bo ich pełno łazi. Odpowiedz Link
xy.5 Re: Maj mamy :) 23.05.15, 07:08 Witam,czekamy na ciepło i dobra pogodę,póki co aura nas nie rozpieszcza,udanej soboty,pozdrawiam. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Maj mamy :) 23.05.15, 18:18 Ja dalej nie mogę narzekać. I mam nadzieję że jutro sie nic nie zmieni bo mamy komunię wnuka. Odpowiedz Link
alfredka1 Re: Maj mamy :) 23.05.15, 19:22 Podobno kwas mrówkowy jest lekiem, niestety n nie pamiętam na co ....( Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Maj mamy :) 23.05.15, 20:35 Spirytus mrówkowy, rozcieńczony do smarowania bolesnych stawów i w walce z grzybica. Silna trucizna. Wróciliśmy z urodzin syna. Jutro kończy 46 lat. Skąd ja mam takie stare dziecko Pewnie ktoś podrzucił. Miłego wieczoru. aga Odpowiedz Link
anoagata Re: Maj mamy :) 24.05.15, 10:19 Wreszcie jest cudowna pogoda. Nie wiem o czym mówicie,jeżeli o mrówkach to ja w szklarni miałam dwa duże mrowiska i poczęstowałam ich proszkiem do pieczenia i się wyniosły. Odpowiedz Link
xy.5 Re: Maj mamy :) 24.05.15, 13:26 Nie wiedziałam,że mrówki nie lubią proszku do pieczenia.Pogoda mogłaby być lepsza,nie pada ale zimno i zachmurzone niebo,rano padało,nocą także.Udanego popołudnia,pozdrawiam. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Maj mamy :) 25.05.15, 20:04 No popatrz, muszę im sypnąć bo ostatnio jak na kolankach wyrywałam troche chwastów to mnie pogryzły. Aga a spirytus mrówkowy to na mrówkach? Przez dwa dni była duchota a dzis wreszcie popadało. Co prawda niedużo ale od razu chłodniej. Odpowiedz Link
dorka556 Re: Maj mamy :) 25.05.15, 20:10 Na mrówki jeszcze lepszy od proszku do pieczenia jest cynamon. Zawsze przed pieleniem posypuję skalniak, bo mam tam całe mrowisko. Używam na przemiennie i proszek i cynamon Odpowiedz Link
xy.5 Re: Maj mamy :) 25.05.15, 22:46 Też o tym nie wiedziałam,spróbuję.U nas deszcz i burze,przez kilka godzin nie było prądu,teraz trochę się uspokoiło. Odpowiedz Link
xy.5 Re: Maj mamy :) 26.05.15, 13:55 Godzinkę temu rozpogodziło się i mamy słońce,błoto i kałuże nadal. Odpowiedz Link
anoagata Re: Maj mamy :) 27.05.15, 13:17 Poszłam do ogrodu popracować,zmarzłam w rączki i w nóżki,przyszłam się ogrzać. To jest taki maj ! Odpowiedz Link
dorka556 Re: Maj mamy :) 27.05.15, 13:56 Mamy maj, w Tatrach posypało na biało. Nie na darmo tu na dole wczoraj 'pachniało' śniegiem. Odpowiedz Link
xy.5 Re: Maj mamy :) 27.05.15, 14:42 Zimno niesamowite nas nęka,pada prawie cały czas,przez to ,że wieje jest bardzo nieprzyjemnie. Pola i działki zalane i nie da się tam wejść dopóki woda nie wsiąknie. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Maj mamy :) 27.05.15, 15:00 Mam troche pracy w ogrodzie, nawet miałam dobre chęci ale zimno. I wieje. Poczekam na cieplejsze dni. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Maj mamy :) 28.05.15, 10:39 Witam...podsyłam Wam ciepełko.Tylko ta ciemna chmura naciera, skąd u licha ona się wzięła,a ja wywiesiłam pranie. Odpowiedz Link
xy.5 Re: Maj mamy :) 28.05.15, 14:00 Dzięki,trochę cieplej dzisiaj i jeszcze dzisiaj nie padało.Nadal chłodno chociaż wiatr słabszy. W ogródku mokro. Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Maj mamy :) 28.05.15, 14:32 Moja część Wielkopolski w słońcu. Zrobiłam pranie - już suche, przejechałam 24 km rowerkiem, znalazłam kwitnącą różę i przed wieczorem pojadę zebrać płatki na syrop. Od jutra się wycieczkujemy. aga Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Maj mamy :) 28.05.15, 19:47 U mnie tez cieplutko, słonecznie. Popracowałam w ogrodzie. Na jutro zapowiadają burze -ciekawe czy sie sprawdzi bo mi jeszcze zostało trochę pracy. Odpowiedz Link
dorka556 Re: Maj mamy :) 29.05.15, 06:44 Cześć, mam nadzieję, że burz nie będzie, bo też mam sporo do zrobienia w ogrodzie. Dzisiaj nad Tatrami wreszcie zaświeciło słońce, niestety jest zimno, zaledwie +5*C. Nic dziwnego, spadł świeży śnieg i Czerwone Wierchy- białe. Udanego weekendu. Odpowiedz Link
xy.5 Re: Maj mamy :) 29.05.15, 07:38 Witam,dzień mamy od rana słoneczny i nieco cieplej,jeśli się da to będę pracować w ogródku. Udanego piątku i weekendu. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Maj mamy :) 29.05.15, 12:00 Dorka,nie musisz chodzić w góry,masz cudny widok na co dzień. Całkiem ładny dzień,pozdrawiam... Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Maj mamy :) 29.05.15, 15:58 Widokami nie sposób sie ogrzać... U nas dzis 24,5 i cos sie zanosi na jakąs burzę czy co -okrutnie mnie drze w kosciach.I zepsuło mi się ustrojstwo do golenia żywopłotu a sekatorem to długo i ciezko. Chyba trzeba kupić nowe. Jutro pojedziemy i przy okazji czas sie rozejrzeć bo Dzień dziecka za pasem. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Maj mamy :) 30.05.15, 20:35 Dziś tak na przemian - to śłońce to chmury okropne. Nawet parę kropel spadło. No i maj nam sie kończy -nie za szybko? Odpowiedz Link
alfredka1 Re: Maj mamy :) 30.05.15, 21:44 Dobrze, że się konczy ! paskudny był ! Miejmy nadzieję, że czerwiec będzie ciepły, pogodny i nie przyniesie nam za dużo czerwi..... Odpowiedz Link
anoagata Re: Maj mamy :) 30.05.15, 23:20 O tak dobrze że ten 'piękny ' maj się kończy,dwa dni byly piękne i finito.Dziś wyszłam do ogrodu w dresach bluzach skarpetach niczym strach na wróble. Irysko ten kwiatek który był na centralnym.. teraz zmieniłaś chyba mam taki sam,moze wkleję,napisz mi co to jest i jak o jego dbać??? Odpowiedz Link
xy.5 Re: Maj mamy :) 31.05.15, 09:32 Witam,nocą padało a teraz trochę chmur i malutko słońca.Nie rozpieszczał nas ten miesiąc. Miłej niedzieli i dobrej pogody życzę,pozdrawiam. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Maj mamy :) 31.05.15, 10:00 Witam i ja słonecznie i cieplutko. Miłej niedzieli. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Maj mamy :) 31.05.15, 11:26 Żeby podpowiedzieć musisz powiedzieć z jakiego programu korzystasz. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Maj mamy :) 31.05.15, 11:39 Masz tu prosty programik wchodzisz w Przeglądaj wybierz swoje zdjęcie z komputera i Wgraj Kopiujesz link 2 od góry BBCode. foteczkowo.pl/ Wgrałam kotka przez foteczkowo. Odpowiedz Link
estella50 Re: Maj mamy :) 31.05.15, 12:08 Po raz pierwszy w życiu samodzielnie wkleiłam zdjęcie na forum! Bardzo, baardzo dziękuję za podpowiedż. Ale chyba rozmiar nieco duży, prawda? Odpowiedz Link
anoagata Re: Maj mamy :) 31.05.15, 12:22 estella jesteś pojęta a ja to blondynką jestem i mam trudności . Odpowiedz Link
czuk1 Re: Maj mamy :) 31.05.15, 12:23 Czerwiec mamy .... za kilka godzin.... a z nim letnia pogoda. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Maj mamy :) 31.05.15, 14:54 No i fajnie dobry początek już jest Zanim wgracie trzeba kliknąć w Opcje i zmniejszyć zdjęcie nie więcej niż szer. 640 na wys.480 Ten rozmiar sama wpisałam. Mniejszy rozmiar to : 320 na 240, 160 na 120 i avatar 100 na 75 Jak już sobie radzicie podam inny wgrajo.pl/ Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Maj mamy :) 31.05.15, 18:56 A ja sie produkuję w watku Laptop mi wariuje i wkleiłam estelli tiny. Pogoda nienajgorsza, dziś po obiedzie rozłozyłam sobie leżak na tarasie i usiłowałam sie zdrzemnąć. Niestety, moje panny warują koło mnie i jak coś im sie nie podoba to szczekają. Jedna mi ukradła crocsa i przegryzła pasek. Zrobiłam mężowi biszkopt z truskawkami, masę z bitej smietany z serkiem mascarpone i nie mogłam sie powstrzymać.Chyba mnie od razu diabli nie wezmą? Odpowiedz Link