Dodaj do ulubionych

Debata prezydencka

16.05.15, 17:50
Dobór prowadzących pierwszą debatę prezydencką to jak postawienie Bronisława Komorowskiego przed pluton egzekucyjny. I to przez jego własny sztab.

Sztab Komorowskiego w wyniku przepychanek ze sztabem Dudy zgodził się, aby debatę poprowadziła para dziennikarzy: Dorota Gawryluk i Krzysztof Ziemiec, oboje nie ukrywający konserwatywnych poglądów.

Dziennikarka Polsatu zamieszczała swe komentarze w prawicowym „Uważam rze” i katolickim „Idziemy” - tygodniku diecezji warszawsko-praskiej, abp Henryka Hosera i Kościoła radykalnie konserwatywnego.

Krzysztof Ziemiec jest z kolei nie tylko prowadzącym programy w TVP, ale także publicystą tygodnika „wSieci” oraz tablidowego tygodnika „ABC” - obu tytułów związanych z firmą braci Karnowskich, a także SKOK-ami.

polska.newsweek.pl/debata-prezydencka-komorowski-duda-prowadzacy,artykuly,363179,1.html
http://i58.tinypic.com/118ddzn.jpg
Obserwuj wątek
    • iryska2604 Re: Debata prezydencka 16.05.15, 18:15
      No to ładnie... Chyba nie będę ogłądać, po co mam sie denerwować?
      • czuk1 Re: Debata prezydencka 16.05.15, 20:16
        Zechcą udupić Prezydenta, prawdopodobnie ujawnili i uzgodnili ze sztabem PiS swoje, dziennikarskie pytania.
        • anoagata Re: Debata prezydencka 17.05.15, 17:05
          Debaty tych 10-ciu pajaców nie oglądałam ale dzisiejszą mam zamiar obejrzeć i wysłuchać.
          Mam nadzieję że Komorowski dobrze sobie poradzi,obawiam się tylko aby nie próbował mówić jednocześnie z rozmówcą.
          • estella50 Re: Debata prezydencka 17.05.15, 17:08
            anoagata napisała:

> Debaty tych 10-ciu pajaców nie oglądałam ale dzisiejszą mam zamiar obejrzeć i w
            > ysłuchać.
            > Mam nadzieję że Komorowski dobrze sobie poradzi,obawiam się tylko aby nie próbo
            > wał mówić jednocześnie z rozmówcą.

Ja obejrzę w powtórce. Za bardzo się denerwuję.
            • anoagata Re: Debata prezydencka 17.05.15, 17:19
              A ja muszę obejrzeć oryginał,myślę że Dudę można wybić z pantałyku.
              • jaga_22 Re: Debata prezydencka 17.05.15, 17:55
                A ja już nie mogę się doczekać.Duda może dostać po dudach. https://liubavyshka.ru/_ph/82/2/151534374.gif

Nałęcz do Dudy: Nie wykluczam, że Bóg was ukarze wygraną

Tomasz Nałecz w Radiu ZET przypomniał, że 2007 roku nadzór finansowy chciał ograniczyć dostępność kredytów we frankach szwajcarskich, co oprotestował rząd Prawa i Sprawiedliwości. – Skoro pan Duda dziś obiecuje złote góry, to warto, żeby wytłumaczył tę decyzję rządu PiS, w którym był wicepremierem – zaproponował Nałęcz.

– Wtedy to było korzystne. Sytuacja się zmieniła – odpowiedział Jacek Sasin, a goście Moniki Olejnik wybuchli śmiechem. – Jak było korzystne, to dzisiaj widać. Od rządzących trzeba wymagać więcej wyobraźni niż od ludzi, którzy chcą mieć więcej mieszkanie, a bank im proponuje korzystny kredyt – odpowiedział mu Nałęcz.

wiadomosci.dziennik.pl/wybory-prezydenckie/artykuly/490594,nalecz-do-dudy-o-wyoborach-prezydenckich-i-kampanii.html
                • estella50 Re: Debata prezydencka 17.05.15, 18:26
                  jaga_22 napisała:

> A ja już nie mogę się doczekać.Duda może dostać po dudach. https://liubavyshka.ru/_ph/82/2/151534374.gif
                  >

>
                  >
                  > Tomasz Nałecz w Radiu ZET przypomniał, że 2007 roku nadzór finansowy chciał og
                  > raniczyć dostępność kredytów we frankach szwajcarskich, co oprotestował rząd Pr
                  > awa i Sprawiedliwości. – Skoro pan Duda dziś obiecuje złote góry, to wart
                  > o, żeby wytłumaczył tę decyzję rządu PiS, w którym był wicepremierem – za
                  > proponował Nałęcz.

>
                  > wiadomosci.dziennik.pl/wybory-prezydenckie/artykuly/490594,nalecz-do-dudy-o-wyoborach-prezydenckich-i-kampanii.html

Informacje, jak ta powinny wisieć na bilboardach, żeby uświadomić pisolubców, z kim chcą się zadawać ! I o uwolnieniu SKOK-ów spod nadzoru finansowego, i o ułaskawianiu wspólnika zięcia LK też !
                  • aga-kosa Re: Debata prezydencka 17.05.15, 19:02
                    Wezmę na słuch. Telewizor w drugim pokoju a ja sobie pogram w kulki. aga
    • wikul Nie popierasz Dudy, nie możesz służyć do mszy. 17.05.15, 19:04
      "Przy ołtarzu mogą być tylko nieskalani poparciem dla Komorowskiego"

W kościele, a tym bardziej przy ołtarzu jest już tylko miejsce dla osób głosujących na Andrzeja Dudę, a popieranie Bronisława Komorowskiego to "poglądy wykluczające" możliwość służenie do mszy i przyjmowania Komunii Świętej - tak uznano w jednej z parafii w diecezji łódzkiej, gdzie wieloletniego lektora wyrzucono za to, iż nie wstydził się swoich poglądów i głosował na urzędującą głowę państwa.

natemat.pl/142827,nie-popierasz-dudy-nie-mozesz-sluzyc-do-mszy-przy-oltarzu-moga-byc-tylko-nieskalani-poparciem-dla-komorowskiego
      • jaga_22 Re: Nie popierasz Dudy, nie możesz służyć do mszy 17.05.15, 19:27
        Duchowni pogłupieli na dobre https://forum.vectra-unlimited.pl/images/smilies/doh.gif

Debata, która odbędzie się dziś wieczorem (zostałem przez TVP Info zaproszony jako jeden z czterech komentatorów do rozmowy o niej, przed i po spotkaniu kandydatów) w zgodnej opinii wszystkim ma być decydującym o wyniku starciem. Sam tak uważałem do przedwczoraj. Teraz, po cytowanych wczoraj sondażach, powoli dochodzę do wniosku, że zwycięstwo Andrzeja Dudy zostało już przesądzone, i że zadecydowała o tym nerwowa, niezborna szarpanina prezydenta w ostatnim tygodniu, a zwłaszcza nieszczęsny pomysł z referendum.

Czytaj więcej na fakty.interia.pl/raporty/raport-wybory-prezydenckie-2015/opinie/news-odliczanie-wyborcze-ziemkiewicza-dzien-7-zwyciestwo-dudy-zos,nId,1734839#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=firefox

No tak tylko tego Ziemkiewicza brakowało https://liubavyshka.ru/_ph/105/2/33962909.gif
    • gazeta_mi_placi Re: Debata prezydencka 17.05.15, 20:37
      Duda niezły hipokryta, teraz mówi o zgodzie, a jego partia szczuje ludzi na siebie, powoduje rozłam w społeczeństwie. PiS to rządy niezgody, nie pozwólmy na to.
      • estella50 Re: Debata prezydencka 17.05.15, 22:26
        Jednak oglądałam debatę. I jestem usatysfakcjonowana postawą prezydenta. Widziałam i słyszałam prawdziwego BK, wypunktował to, co należało w pytaniach do Dudy, widać było, że jest dobrze przygotowany do debaty.
        Fakt, że momentami nie wytrzymywał i wdawał się niepotrzebnie w dyskusję (ale Duda też), jednak nabrałam optymizmu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka