Dodaj do ulubionych

Fakty i mity

15.06.15, 13:24
finanse.wp.pl/kat,1033689,title,Polskie-stocznie-sa-w-ruinie-To-mit,wid,17633335,wiadomosc.html?ticaid=1150cd
Jest na facebooku fanpage "polskawruinie" gdzie internauci wstawiają zdjęcia polskich miast i zakladów pieknych i kwitnących na przekor nazwie. A nazwa stąd że w czasie kampanii wybiorczej i nie tylko PiS ustami swoich przedstawicieli ciągle wpędzaq nas w kompleksy tą Polską w ruinie. A to nieprawda. Bo są i ruiny ale o wiele więcej jest rozwoju i piekna. Tak samo z przemysłem stoczniowym. A ci co tak obiecuja odbudowę to sami nie wiedzą o czym mówią czy też kłamią jak najęci?
Obserwuj wątek
    • iryska2604 Re: Fakty i mity 15.06.15, 17:30
      Propaganda to straszna siła. I jesli ktoś sie chce dopchać do koryta...A narzekaczy u nas dostatek i strasznie to lubią więc wolą słuchac o ruinach i biedzie. A czy to akurat prawda?
      • zajbel Re: Fakty i mity 15.06.15, 20:49
        A teraz Gliński i spółka łżą na temat pieniędzy i etatów w kancelarii prezydenta. Nie rozumiem jak można być takim bęcwałem aby zmiany kadrowe nazywać czystkami, czy oni już nałby poupadali?
        • anoagata Re: Fakty i mity 16.06.15, 12:03
          W swoim mieście powiatowym nie byłam już kilka tygodni,muszę pojechać i zobaczyć jakie tam są 'zgliszcza',bo ostatnio to było super !
          • estella50 Re: Fakty i mity 16.06.15, 12:39
            Na mojej podmiejskiej uliczce stoi pięć 2-4 rodzinnych domów. Mieszkają tu raczej niebogaci ludzie, emeryci. A w KAŻDYM z tych domów trwa duży remont: my wymieniamy kanalizację i ocieplamy, sąsiedzi z jednej strony wymieniają okna i remontują mieszkanie; z drugiej strony kapitalny remont łazienek, w kolejnym domu dobudowują sobie werandę.
            Taka u nas bieda i ruina!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka