Dodaj do ulubionych

Ale nowina!

02.09.15, 18:49
Ludwik Dorn, Krzysztof Napieralski na listach wyborczych PO
wyborcza.pl/1,75248,18697830,dorn-wystartuje-do-sejmu-z-list-po-napieralski-bedzie-kandydatem.html#MTstream
Jeszcze jeden dołączył do PO , umknęło mi nazwisko.

Takie decyzje zostaną ogłoszone na posiedzeniu Rady Krajowej Platformy Obywatelskiej, które rozpoczyna się o godz. 18 - dowiedziała się "Wyborcza". Premier Ewa Kopacz już wcześniej zapowiedziała, że możliwe są niespodzianki.
Artykuł otwarty w ramach bezpłatnego limitu prenumeraty cyfrowej
Wiadomo, że Dorn wystartuje z Radomia na liście Platformy. Grzegorz Napieralski będzie kandydował do Senatu w Zachodniopomorskiem. A PO go poprze.
Obserwuj wątek
    • jaga_22 Re: Ale nowina! 02.09.15, 19:00
      Jestem zaskoczona Napieralskim.
      Michał Mazowiecki syn Tadeusza Mazowieckiego,
      to bardzo dobrze .Dorn dla dobra Ojczyzny podoba mi się.
      A Napieralski może być,bo on bez polityki nie może żyć,niech pracuje dla PO.
      -
      http://i61.tinypic.com/260yli8.gif
      • wikul Re: Ale nowina! 02.09.15, 19:23
        jaga_22 napisała:

> Jestem zaskoczona Napieralskim.
        > Michał Mazowiecki syn Tadeusza Mazowieckiego,
        > to bardzo dobrze .Dorn dla dobra Ojczyzny podoba mi się.
        > A Napieralski może być,bo on bez polityki nie może żyć,niech pracuje dla PO.
        > -
        > http://i61.tinypic.com/260yli8.gif

Napieralski będzie kandydował do Senatu podobnie jak Giertych, bez kontrkandydata z PO.
        Dorn może się przydać w potyczkach słownych z pisowcami.
        Nie akceptuję tego co zrobiono z Zalewskim, tak nie wypada robić. Boją się konkurencji ?
        • jaga_22 Re: Ale nowina! 02.09.15, 19:31
          Też mi szkoda Zalewskiego.
        • estella50 Re: Ale nowina! 02.09.15, 19:57
          wikul napisał
          > Nie akceptuję tego co zrobiono z Zalewskim, tak nie wypada robić. Boją się konk
          > urencji ?

Też tego nie rozumiem. Dlaczego Misiek Kamiński jest lepszy od Zalewskiego. Wg mnie ten drugi przerasta uczciwością, kulturą i zaangażowaniem Kamińskiego. Musi być coś zakulisowego.

• estella50 Re: Ale nowina! 02.09.15, 19:51
        Ja jak Jaga. Do Napieralskiego nie jestem przekonana. Ale jeśli ma przysporzyć głosów PO, to niech będzie.
        Do Dorna też nie jestem przekonana, ale to intelektualista i jeden z niewielu uczciwych w swych poglądach politycznych.
        • ewa9717 Re: Ale nowina! 02.09.15, 21:13
          A ja mam dość przygarniania fałszywych spadów - jak Kluzikowa, Kamiński, inne Dorny i plastikowe Napieralskie, niech jeszcze Kurskiego przytulą.
          • wikul Re: Ale nowina! 02.09.15, 22:58
            ewa9717 napisała:

> A ja mam dość przygarniania fałszywych spadów - jak Kluzikowa, Kamiński, inne D
            > orny i plastikowe Napieralskie, niech jeszcze Kurskiego przytulą.

Polityka jest brutalna, nie ma się co ekscytować. Decydować powinna przydatność i szczerość intencji. Kluzikowa jest dobrym ministrem, czy Kamiński to dobry wybór Kopaczowej zobaczymy. Napieralski nie jest członkiem PO a jedynie kandyduje za jej przyjaznym przyzwoleniem. A Kurski powinien spróbować u Kukiza.
            • jaga_22 Re: Ale nowina! 03.09.15, 10:08
              Zgadzam się z wikulem.No i nie powiedziałabym,że to takie spady.
              • jagodajna Re: Ale nowina! 03.09.15, 10:44
                Zamiast walczyć programem i strategią dla Polski PO liczy na glosy "zużytych" już i beznadziejnych polityków.
                Oczywiście, że należy powstrzymać marsz prawicy po władzę, który może zagarnąć Polskę, ale czy to, co proponuje pani Kopacz jest wiarygodne? Czy samo to, że nie będzie rządziło Prawo i Sprawiedliwość to wartość, dla której mielibyśmy popierać Platformę Obywatelską? Jesteśmy w trudnej sytuacji, ale czy pan Dorn, pan Napieralski i syn Mazowieckiego – mają uratować Platformę Obywatelską?
                Pawła Zalewskiego potraktowali tak dlatego, że mówił prawdę o Kamińskim i Giertychu.

wiadomosci.dziennik.pl/polityka/artykuly/499354,pawel-zalewski-o-michale-kaminskim-jego-wyglad-obniza-powage-premier-rzadu.html
                • jaga_22 Re: Ale nowina! 03.09.15, 10:54
                  To co napisał Zalewski wcale mi się nie podoba.Może jednak premier miała rację.
                  • anoagata Re: Ale nowina! 03.09.15, 11:03
                    Nie wiem czy Premier ma racje czy jej nie ma,owszem jakby żal p.Zalewskiego ale jak myślę o Kwiatkowskim,taki " kryształ" był a okazują się że są na nim"odpryski "to może ....
                    Nowiną jest mi Napieralski ale dla mnie jest to wszystko jakby pietruszką.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka