Dodaj do ulubionych

Tusku baranie

18.01.16, 08:35
“Tusku baranie, dostaniesz od PiS-u lanie”- krzyczeli Polacy w Nowym Yorku przed niemieckim konsulatem.
-Amerykanie polskiego pochodzenia w pełni popierają Prezydenta i rząd RP- brzmiał napis protestujących.

Zgadzam sie z Wami amerykanscy rodacy.
Obserwuj wątek
    • aga-kosa Re: Tusku baranie 18.01.16, 08:44
      Sam napisałeś "AMERYKANIE POLSKIEGO POCHODZENIA". Mój pradziadek wyjechał w pierwszej połowie ubiegłego wieku. Jego prawnuki prawdopodobnie gdzieś tam wpisują, że mają polskie korzenie. Nie miałam zaszczytu poznać "rodziny". aga sad
      • iryska2604 Re: Tusku baranie 18.01.16, 09:23
        Dzięki takim tępym Polonusom mamy taki kraj jaki mamy.Oni równiez sie przyczynili do tego aby nasze "słońce narodu" stawiało swojej rodzinie i sobie pomniki, rujnowało konstytucję, doprowadzało gospodarkę do ruiny.A propo's gospodarka - przecież rzekomo Polska była w ruinie? I przez ten krótki okres czasu doprowadzili do tego ze ma sie dobrze - jak twierdzą? A ciebie to pewnie wystawie za drzwi zebyś mi tu bzdur nie wypisywal ,bo tylko nerwy psujesz. A posłuchu i tak nie znajdziesz. A jak tak popierasz - to wróc do Polski ,zyj tutaj i zobaczymy jak długo będziesz za.Choć moze ty tylko konfabulujesz ze zyjesz na antypodach i opływasz w luksusy?
        • jaga_22 Re: Tusku baranie 18.01.16, 10:35
          Dzięki Irysko dzięki Tobie emocje zelżały.Ja bym zabroniła polonusom
          głosować,bo niby jakim prawem wtykają nos w nie w swoje sprawy.
          Kompletnie nie rozumieją naszych spraw i o co w tym wszystkim chodzi.
          • estella50 Re: Tusku baranie 18.01.16, 10:59
            Głosują na ludzi, pod których rządami to my, a nie oni musimy żyć.
            Przyzwoitość powinna nakazywać wszystkim polonusom, którzy do kraju przyjeżdżają jedynie turystycznie, żeby nie urządzać nam życia!
            • wirujacypunkt Re: Tusku baranie 18.01.16, 12:32
              Jestem także przeciwna temu, by polonusi nie mieli wpływu na nasze życie, a co za tym idzie na to, kto nami rządzi.
              Już dawno nie powinni mieć prawa na to, by głosować w naszych wyborach, które nie mają wpływu na ich życie za wielką wodą, natomiast na nasze życie mają ogromny wpływ. Oddali głosy na PiS i pisowskigo prezydenta, ale to my musimy się tłumaczyć w UE, to obniżono wiarygodność Polski nie Ameryki i to my będziemy w związku z tym płacić więcej za żywność i ubrania, to między innymi z powodu ich decyzji, jakość naszego życia pogorszy się.
              • smutas13 Re: Tusku baranie 18.01.16, 14:09
                Amerykanie polskiego pochodzenia, powinni sami zrezygnować z możliwości brania udziału w wyborach. Byłoby to bardziej uczciwe. Skoro nie żyją w Polsce, jakim prawem układają nam życie i decydują w sprawach, które ich nie dotyczą?!
                • jaga_22 Re: Tusku baranie 18.01.16, 15:07
                  Krakussku a może przeczytasz sobie opinie co o tym myślą normalni ludzie?

wiadomosci.dziennik.pl/swiat/artykuly/510774,nowy-jork-protest-polacy-berlin-konsulat-niemcy-tusk-ty-baranie-dostaniesz-od-pis-u-lanie.html
                  • alfredka1 Re: Tusku baranie 18.01.16, 16:05
                    Proszę .... przestańmy .. przecież nie ma z kim się sprzeczać, bo to albo komuch-putinowiec albo wynajęty pisowski propagandzista.
                    • zajbel Re: Tusku baranie 18.01.16, 16:56
                      Masz rację Alfredko, powinniśmy trzymać się zasady że nigdy nie dyskutuje się z idiotą , bo najpierw sprowadzi nas do swojego poziomu a później pobije doświadczeniem.
                      • ewa9717 Re: Tusku baranie 18.01.16, 20:47
                        Otóż to, nie warto.
                      • engine8 Re: Tusku baranie 19.01.16, 18:22
                        Czy nazywanie kogos idiota to Twoja wlasna opinia czy tez lekarska (jako ze to choroba)
                        Bo jak wlasna to mogloby znaczyc ze jak ktos ma wieksze doswiadczenie to wg Ciebie idiota?
                        • anoagata Re: Tusku baranie 19.01.16, 18:36
                          Eng...za dużo napisałeś,nie przeczytałam,odniosę sie powyżej !
                          Dobrze że sobie oszczędziłeś....
                          Zapewniam Cię że o kk jestem zorientowana a że w języku rosyjskim msza ???? Ci z PiS tego by nie zaliczyli.Węc zastanów się jesteś na tak czy nie,
                          Mi nadal brakuje konstruktYwej opowieści bym był za PiS
                    • engine8 Re: Tusku baranie 19.01.16, 18:19
                      a za ktorego z tych dwoch siebie uwazasz w takim razie?
                • engine8 Re: Tusku baranie 19.01.16, 18:18
                  I ja tak czynie poniewaz sie z tym zgadzam jak ze do kraju powracac na stale jak na razie nie zamierzam. Ale gdybym zamierzal to bylaby zuplenie inn historia.
            • engine8 Re: Tusku baranie 19.01.16, 18:16
              Tzn polonusow to nie lubicie ale te ich "Dulary" to juz nie smierdza?
              Polonusi moga miec inne zdanie ale nie zawsze jest ono bledne - oni widza to wszytko z innej perspektywy..
              Wyobrazasz sobie ze mrowka na pustyni ma 100% pewnosc ze caly swiat to jedynie piasek?
        • engine8 Re: Tusku baranie 19.01.16, 18:02
          Osobiscie uwazam ze aby glosowac nalezy mieszkac w kraju ale zeby sie wypowiadac to juz niekoniecznie. Kazdy moze miec wlasne zdanie.
          Rzecz w Tym ze to forum jest tak any PiS-owskie z zalozenia ze ktokowiek napisze cokolwiek pro to jest juz bardzo BE. Szkoda ze prowadzacy to forum tak robia pomimo ze mowi o obiektywnej dyskusji..
          Ciekwe tez czy obrazenie kogos bezposrednio i mocno sprawilo Tobie przyjemnosc?
          No niestety rowniez podejrzewam ze gdyby wiekoszosc polonusow wrocilo do Kraju to tez by sie to Wam bardzo nie podobalo poniewaz mogliby miec o wiel wiecej kasy i tez byliby be bo niezalezni od takiej czy innej polityki?
          Ale coz, zdarz sie ze kogos poniesie i na szczescie jest takie magiczne slowo aby to jakos porawic - warto czasami spojrzec na siebie w lustro ....
    • a74-7 Re: Tusku baranie 19.01.16, 10:20
      Zgadzam sie i ja z krakusem smile
      Wiekszosc jak nie cale Podlasie wyroslo pieknie za dulary hamerykanskie ,czyz nie?
      Poza tym wyjechana reszta zwana Polonia wspomagala rodziny i kraj w trudnych latach 80 tych,to juz zapomniane ,prawda?
      Matka znajomego z Holandii dostala dopiero w zeszlym roku medal przyznany za dzialanosc na rzecz Polski .Dobrze ze nie posmiertnie , bo kobieta ma ponad 80 latsmile
      Nawet Palikot powiedzial ze gdyby kazdy polski pracujacy emigrant przysylal czesc swojej pensji do kraju to stanowilo by to wiecej niz suma otrzymana od Europy po ktora staliscie z dzielnie wyprezona reka smile
      Ostatnia fala emigracyjna slala generous sumy, nawet dowcipkowano, ze brakuje w UK piecdziesiecio funtowych banknotow,bo Polacy wywoza je w skarpetach smile
      To sa patrioci , nie to szmatlawstwo ktore wikla nowy Rzad w zbedne pyskowki .
      Gdzie sto dni spokoju dla nowego Rzadu ?
      Tusk jakos malo wykazal sie troska o kraj zwijajac sie do Brukseli na lepsza posade,nawet Farage nie omieszkal mu powiedziec prawdy ze zostal emigrantem ekonomicznym z Polski smile
      • anoagata Re: Tusku baranie 19.01.16, 10:38
        Te polonusy w Ameryce to zachowują sie mniej więcej tak;
        Słyszą dzwony to walą do kościoła i im nie jest ważne w jakim języku jest odprawiana msza nawet może być po rosyjsku ale oni uważają że są w kościele.
        Żenujące a jeszcze bardziej dla nas szkodliwe.
        • engine8 Re: Tusku baranie 19.01.16, 18:07
          No widzisz a myslem ze masz pojecie o kosciele na tyle aby zdawac sobie sprawe ze nie wazne w jakim jezyku msza sie odprawia aby byla wazna? No coz chcialobys ie powiedziec tutaj cos brzydkiego ale sobie oszczedze...
      • estella50 Re: Tusku baranie 19.01.16, 10:56
        a74-7 !
        Dlaczego wchodząc do prywatnego forum i włączając się do dyskusji nie raczysz przedstawić się gospodyni i bywalcom?
        Boisz się czegoś czy się wstydzisz, co?
        • a74-7 Re: Tusku baranie 19.01.16, 11:01
          a gdzie napis ze to prywatne forum ?
          Jakos nie widze big_grin
          Odnosze wrazenie ze juz gdzies mijalysmy sie , wiec znamy sie z widzenia big_grin
          • anoagata Re: Tusku baranie 19.01.16, 11:09
            Czy ja coś napisałam o forum ???
            Faktycznie żle widzisz.....i nie wiem czy znamy się z widzenia czy z siedzenia.

https://images3.fotosik.pl/50/3fp570gxbylikhdqmed.gif
            • anoagata Re: Tusku baranie 19.01.16, 11:11
              O forum to przepraszam,nie wiedziałam ze miałaś pytanie.
          • zgred.polarny Re: Tusku baranie 19.01.16, 11:22
            a74-7 napisał:
            > a gdzie napis ze to prywatne forum ?
            > Jakos nie widze big_grin

Po otworzeniu prywatnego Forum widać info: założyciel
            Osobnicy ograniczeni umysłowo nie kojarzą .... tongue_out
            EOT
    • a74-7 Re: Tusku baranie 19.01.16, 10:51
      A coz w tym zlego ?
      Papiez w niedziele:
      www.tvn24.pl/wiadomosci-ze-swiata,2/papiez-odwiedzil-rzymska-synagoge,611467.html
      • anoagata Re: Tusku baranie 19.01.16, 10:58
        Nie zrozumiałaś mnie ale tłumaczyć nie będę.
        A jeżeli już wspomniałaś o papieżu,to czy polski kk stosuje sie do wskazówek,nawoływań,próśb itd Papieża ????
        • a74-7 Re: Tusku baranie 19.01.16, 11:07
          Zrozumialam doskonale,nawet sobie mysle ze jestes ateistka,
          bo nie rozumiesz polskiego katolika z gleboko zakorzeniona wiarasmile
          A o reszte watpliwosci chyba nalezy zapytac KKsmile
      • estella50 Re: Tusku baranie 19.01.16, 11:12
        W rodzinach tak już jest, że jedni wspomagają innych członków swojej rodziny. Nie ma znaczenia, gdzie kto mieszka, tylko to, czy może finansowo albo rzeczowo wspomóc swoich bliskich.

A tak w ogóle, to rozmawiamy o tym, że polonusi nie powinni nam wybierać naszych władz, bo tutaj nie mieszkają. Ja wam ani prezydenta ani gubernatora nie wybieram.
        Jak koniecznie chcesz pomagać, to może wspomóż biedaków w Ameryce, co to nie tylko dachów ale nawet ścian własnych domów nie mają. A jak dalej będziesz czuć potrzebę działania, to może wspomóż swojego prezydenta Obamę, który od lat stara się zapobiegać zamachom w szkołach i na uczelniach, w których ginie wiele dzieciaków i studentów.
        Myślę, że z pożytkiem tam właśnie możesz się wykazać, a nas tutaj nie pouczaj!
        • alfredka1 Re: Tusku baranie 19.01.16, 11:45
          Znów zaczyna się niepotrzebna rozmowa ...
          przedstawiasz się jako prawdziwy katolik , a jątrzysz jak barszcz Sosnowskiego.
          Kochaj kogo chcesz, padaj na kolana przed kim chcesz ...
          na pewno nie będziemy przed tobą tłumaczyć się ze swojego pochodzenia, wyznania czy poglądów.
          Wracaj w swoje środowisko .
        • a74-7 Re: Tusku baranie 19.01.16, 11:48
          bardzo dziekuje ci estrello za poswiecony czas na obszena ,ale zupelnie zbedna odpowiedzsmile

W rodzinach tak już jest, że jedni wspomagają innych członków swojej rodziny. Nie ma znaczenia, gdzie kto mieszka, tylko to, czy może finansowo albo rzeczowo wspomóc swoich bliskich.
          A jesli chodzi o wybory- to juz polonusy nie rodzina wg twojego myslenia , wspomogli -fajnie ,ale nic w zamian smile Czytalam tamten watek.
          "Ja wam ani prezydenta ani gubernatora nie wybieram. "
          Jesli jestes Brytyjka zyjaca w Polsce - twoja wola, nie moge ci sugerowac co masz robic, masz demokratyczne prawo do wyborow.
          Dorzuce jeszcze ze NIKT nie protestowal jak Tusk robil kampanie wyborcza w UK i w Irlandii, wtedy zabiegal o glosy i kazdy Polonus sie liczyl ,prawda ?smile
          Nie wazne ze nie beda korzystali z z dobrodziejstw polskiej" zielonej wyspy" , ale niech glosujo.
          Tak bylo, pamietam oglupienie mlodych immigrantow( ich wybor) stojacych w kolejkach z dziecmi w wozkach zeby zaglosowac na Tuskabig_grin
          Nikogo nie pouczam ,wyrazilam swoja opinie szerokiej tu publicznoscibig_grin
          Mozesz spokojnie wykasowac moje posty,
          nie lubie agitki, lubie prawde wiec to forum jest zdecydowanie nie dla mnie .
          Dla kolegi zgreda obrzucajacego mnie blotem - mam nadzieje ze nie oberwal rykoszetem smile

• estella50 Re: Tusku baranie 19.01.16, 12:12
            Kim jestem i gdzie mieszkam, to polskimi drukowanymi literami wpisałam w swoim profilu.
            Mój nick - estella.
            Finito, ende, koniec!
            • dorka556 Re: Tusku baranie 19.01.16, 12:18
              Czy dobrze zrozumiałam?
              Skoro od Unii dostajemy dużą kasę, to ona ma prawo głosowania w naszych wyborach? Tak by wynikało z tych argumentów.
            • anoagata Re: Tusku baranie 19.01.16, 17:49
              I można by powiedzieć Amen !
              Ale dla a 74- odpowiem ,że nikt nie kazał nikomu głosować na Tuska,Pan BÓG dał nam wolną wolę./chyba się z tym zgodzisz/
              Nikt tu nie obrzucał cię błotem.
              Rodziny amerykankie jeżeli pomagają swoim rodakom to znaczy że chcą a nie że muszą...
              Prozę o bardziej konkretne argumenty,bo slowo 'popieram' i kra... to mi nic nie znaczy.
        • engine8 Re: Tusku baranie 19.01.16, 18:11
          Moze pozwole sobie na mala uwage
          1. Bardzo niebezpiecznym jest posiadanie ograniczonych i niepelnych widomosci. Pojecia o Ameryce jak widac nie masz a wypowiadasz sie - radze z siebie nie robic....czego tam....
          • aga-kosa Re: Tusku baranie 19.01.16, 18:29
            Pamiętacie z dzieciństwa wiersz Jana Brzechwy: " Na straganie" Przytoczę końcówkę:
            ...."A kapusta rzecze smutnie,
            Moi drodzy, po co kłótnie
            Po co wasze swary głupie
            Wnet i tak zginiemy w zupie"
            I pozwólcie jeszcze raz do rymu:
            Co emeryt zrobić może
            wyżej kolan nie podskoczy
            plecy to ma zawsze z tyłu
            wiatr mu często wieje w oczy.
            Jedziemy wszyscy na jednym wozie. Każdy musi sobie radzić ze swoją emeryturą, chorobami, rodzinnymi problemami. Cóż nam polytycy pomogą. Mogą nam obiecywać, ale my jesteśmy ludzie doświadczeni i wiemy, że: _jeśli rząd obieca, że da...
            Wiemy, że wszyscy chcą NASZEGO DOBRA, no cóż co moje, to moje. Wystarczy, że uczciwie płacę podatki. A dalej... będę szukać satyry bo już Biskup Krasicki miał swoje zdanie w tym temacie... wink aga
            • iryska2604 Re: Tusku baranie 19.01.16, 18:59
              Rzecz w Tym ze to forum jest tak any PiS-owskie z zalozenia ze ktokowiek napisze cokolwiek pro to jest juz bardzo BE. Szkoda ze prowadzacy to forum tak robia pomimo ze mowi o obiektywnej dyskusji..
              Ciekwe tez czy obrazenie kogos bezposrednio i mocno sprawilo Tobie przyjemnosc?

Przeczytałam wszystko co napisaliscie i mocno sie wkurzyłam.engine - Mylisz pojęcia. Forum nie jest z załozenia antypisowskie, niech sobie ta partia istnieje i zgodnie z zasadami demokracji rządzi. Z zasadami demokracji. Nikt by jej nie zarzucał tego co zarzuca. Ale jeśli tą parią a teraz całym krajem rządzi stojący za jej plecami prezes,który z prezydenta i premiera zrobił sobie marionetki, wspólnie rozwalająTK, wprowadzają państwo policyjne, nocą i chyłkiem zaklepują ustawy i to szybko żeby zdążyć - TO JAKBYŚ TO NAZWAŁ? Jeśli ty i inni zwolennicy PiS-u , którzy trafią na to forum podadzą jakieś racjonalne argumenty dlaczego ich popierają (oprócz obiecanych profitów) to mozemy dyskutować. Wśród nas sa przeważnie ludzie , którzy dobrze pamiętają lata 2005 -2007 ,rzady które sie skończyły przedwczesnymi wyborami. Pamiętamy co robił Z. Ziobro. M.Kamiński.Pamiętamy niesławną koalicję aby sie tylko utrzymać przy władzy.Pamiętamy madre posłanki które nawet u Teletubisiów znalazły geja - zresztą co ja będę wymieniać. P. Szydło jeżdząc po Polsce ubolewała nad Polską w ruinie - teraz nagle gospodarka ma sie dobrze? Niedługo zobaczymy jak sie będzie miała skoro już jest drastyczny spadek zaufania do Polski, złoty leci na łeb na szyję ,gorączkowo sie szuka funduszy na program 500+ ,a o progu podatkowym i darmowych lekach juz sie nawet nie mówi. Nakładane dodatkowe podatki na sklepy i banki będą skutkowały tym ze my wszyscy oberwiemy po kieszeni. Masz jakies argumenty? Odpowiedz. krakkrakusek wykazał sie chamstwem tytułując post tak jak zatytułował. To w końcu b. premier Polski.
              • iryska2604 Re: Tusku baranie 19.01.16, 19:05
                engine8 19.01.16, 18:16
                Tzn polonusow to nie lubicie ale te ich "Dulary" to juz nie smierdza?

Jakos tych Dularów nie widzę - a wizy gdzie,przyjaciele?

a74-7 -forum jest jak najbardziej prywatne choć otwarte.Wpiszesz obraźliwy tekst,obrazisz kogoś - od razu wystawię cię za drzwi -jako adminka i obecnie właścicielka tego forum.
                • engine8 Re: Tusku baranie 19.01.16, 19:16
                  Jakie wizy? My ich nie potrzebujemy? Cos chyba ci sie pomieszalo.
                  Dularow nie widzisz? A to prosze sie z tematem zapoznac jaka to ilosc pieniedzy przywoza i przysylaja z zagranicy.

Wprawdzie drugi paragraf do a74-7 ale wiadomosc dotarla. To TWOJE forum i TWOJE towarzystwo wzajemnego popierania - innowiercy nie sa mile widzani.. dotarlo
                  - Let it Be, Good luck and God Bless
              • aga-kosa Re: Tusku baranie 19.01.16, 19:08
                Mam w domu cztery dolary z czasów PRL, bo miałam kupić "żytnią" i gumy do żucia.
                Nie mogę sprawdzić czy śmierdzą - mam zepsuty nos, ale wiem, że bardzo straciły na wartości.
                Nie kupię Żytniej sad
                Postawiłam na tych dolarach Chińską żabę - podobno przynosi szczęście. wink aga
              • anoagata Re: Tusku baranie 19.01.16, 19:10
                Oj tam,oj tam.
                Powiedzmy że nasze forum jest gościnne i jeżeli nasza 'potrawa' komuś nie smakuje powinien powiedzieć /napisać/ co dodać czy coś ująć.
                Nie lubię że ktoś mówi beeee a nie mówi dlaczego mówi bęęęę???
              • engine8 Re: Tusku baranie 19.01.16, 19:11
                Mocno sie wkurzylas? A mialm nadzieje na slowo przperaszam... Czyzby ktos na Twoim forum smial powiedziec cos co sie Tobie nie podoba? Chyba przesada?

Po pierwsze krakusek jedyniue zacytowal to co bylo na transparentach a ze tez uzyl tego w tytule to pomimo ze "prowokujace" to tez nie powinno nikogo wkurzac do tego stopnia aby go obrazac - to tez mozna nazwac chamstwem. Moderatorzy forum powinny byc przykladem i oczekiwalbym tego magicznego slowa. To ze sie wkurzylac nie zmywa grzechu - skrucha bardziej by sie przydala..
                A to ze ktos sie zle zachowal wcale nie jest usprawiedliwieniem na nasze zle postepowanie??

Po drugie - pro PiSowskie wpisy nie powinny byc oceniane tylko wg Twojego widzimisie - akceptacja i promowanie roznych punktow widzenia powinno byc naczelna rola tego forum w przeciwnym wypadku to jest towarzystwo wzajemnej adoracji a nie forum.
                • iryska2604 Re: Tusku baranie 19.01.16, 19:21
                  Przepraszać cie nie mam za co, nie wywieram żadnego nacisku na to aby forumowicze pisali ,co mi sie podoba i nikogo nie ganię za inne zdanie. Ale dyskusja polega na tym, ze trzeba miec jakies argumenty, prawda?.krakkrakuska nikt nie obraził, przeciwnie - on coraz częściej pisze dziwne teksty ,jakby na zamówienie. Ty też masz prawo mieć inne zdanie niż nasze czy moje - ale jeszcze raz powtórzę - argumenty. Specjalnie dla ciebie wysłałam cos do poczytania. Tak myśli większa część narodu, która przez swoja głupotę spowodowała ten bajzel.
                  • iryska2604 Re: Tusku baranie 19.01.16, 19:22
                    Obowiązku pisania tu nie ma.
              • krakkrakusek1au Re: Tusku baranie 19.01.16, 19:35
                @iryska2607.
                Jezeli ja wykazalem sie chamstwem to rowniez chamstwem wykazal sie Adam Michnik, Redaktor Naczelny Gazety Wyborczej- bo podobny tytul posiadal artykul zamieszczony na GW.

Kiedy prenumerowalem GW to poinformowano mnie, ze mam prawo uzywac Forum. Poza tym adres Forum to: forum.gazeta.pl, co sugeruje Gazete jako wlasciciela.
                • aga-kosa Re: Tusku baranie 19.01.16, 19:57
                  Krakkrakusku, wiem, że zacytowałeś i odpisałam Ci, że też jakaś rodzina mojego prapradziadka ma polskie korzenie.
                  Jak zauważyłeś w dalszej dyskusji wychodziłoby, że ludzie z Polonii maja dwie konstytucje do przestrzegania (?), dwóch prezydentów, nie wiem czy opłacają też podatki w dwóch urzędach skarbowych - to mają lepiej czy gorzej smile
                  Ktoś zadał pytanie czy "dulary" nie śmierdzą.... Nie wiem
                  Znałam ludzi którzy wyjeżdżali powołując się - jak w dowcipie, że maja psa wilczura niemieckiego.
                  Zdaję sobie sprawę, że wielu mówi iż byli prześladowani teraz już nikt nie prześladuje, nikt za poglądy do więzienia nie wsadza, na Syberię jeżdżą ludzie z dobrej woli jako turyści.Ludzie wracajcie !
                  Sama pani premier mówi, że"Polska to piękny kraj". Ja jej wierzę, jeżdżę i widzę. Jest piękny ! smile aga
                • anoagata Re: Tusku baranie 19.01.16, 20:03
                  Krak.. a co mie obchodzi Michnik ???
                  My tu dyskutujemy a w dyskusji są tez potrzebne racjonalne argumenty a Ty ich nie przedstawiłeś !!!!!
                  Co zauważyłam to tylko wypierdział.......... ..,że popieram.
                  • iryska2604 Re: Tusku baranie 19.01.16, 20:09
                    a74-7 19.01.16, 20:02
                    Juz nie bede tu dyskutowala
                    ale na koniec wyprostuje, ze to nie poslanka PIS " znalazla geja" u Teletubisiow ,wprowadzasz wszystkich w blad !

Obowiązku nie ma. A posłanka nazywała sie Sobecka i spowodowała smiech w całej Europie i dalej.
              • a74-7 Re: Tusku baranie 19.01.16, 20:02
                Juz nie bede tu dyskutowala
                ale na koniec wyprostuje, ze to nie poslanka PIS " znalazla geja" u Teletubisiow ,wprowadzasz wszystkich w blad !
                Tu prawda objawiona :Tinky Winky started a still hinted-at controversy in 1999 because of his carrying a bag that looks much like a woman's handbag (although he was first "outed" by the academic and cultural critic Andy Medhurst in a letter of July 1997
                Tyle i tylko tylesmile
                Milej agitki ,
                Bye
                • anoagata Re: Tusku baranie 19.01.16, 20:15
                  a 74wysiliłaś się abym nic nie zrozumiała i chyba WAM popierającym o to chodzi.....a szkoda bo nie ma dyskusji !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka