.... wątek , jako ciekawostka...
Temat.... jak temat ale moje przypadkowe spostrzeżenie , z którym chcę się podzielić.
Ostatni, kiedy grzebię się z swoim laptopie (a bywa, że całymi godzinami) bawię się
w widza sejmowego. Włączam -
www.sejm.gov.pl/sejm8.nsf/transmisje.xsp
- i słucham/wglądam bieżąco - cały czas, robiąc co innego - co dzieje się na sali plenarnej lub na posiedzeniach komisji.
Mamy teraz posiedzenie Sejmu , który cenny swój czas poświęca (już od wielu godzin)
ustanawianiu 2017 roku - Rokiem Św.Brata Alberta , dalej Rokiem Kościuszki. Niech tam...
jest to bezsens ale... wszyscy są za . Najpierw uzasadnienia , potem pytania, wnioski klubów... wieczorem zejdą się wszyscy (bo teraz sala pusta... a debata trwa ?

i zagłosują.
Obrady oglądają jedynie kolejne wycieczki.
Jako ciekawostkę wybrałem wystąpienie posła-dyr. teatru Krzysztofa Mieszkowskiego, który
wykazał PiS obłudę i dał im "popalić". Pokazał sylwetkę Tadeusza Kościuszki z jego prywatnej strony.... i wykazał zdziwienie, że PiS takiego Wielkiego Polaka , człowieka (o takiej świetlanej, nowoczesnej osobowości) ale przecież takiego , z którymi to ludźmi PiS teraz walczy.

Vice marszałek Brudziński głowę spuścił . Dobrze im tak.
Posel Krzystof Mieszkowski przemawiał o 15,15 h. Jest lista przemawiających + godzina.
Klikamy i wybrany poseł przemawia - widzimy i słyszymy :
www.sejm.gov.pl/sejm8.nsf/transmisje.xsp?unid=90B4BDF29EBD9FA2C1257FD900250AAD#
Kolejna mała obłuda PiS. Żenada. Ale i wykład dla młodzieży.