Dodaj do ulubionych

Kolejna mała obłuda PiS

22.06.16, 15:41
.... wątek , jako ciekawostka...
Temat.... jak temat ale moje przypadkowe spostrzeżenie , z którym chcę się podzielić.
Ostatni, kiedy grzebię się z swoim laptopie (a bywa, że całymi godzinami) bawię się
w widza sejmowego. Włączam - www.sejm.gov.pl/sejm8.nsf/transmisje.xsp
- i słucham/wglądam bieżąco - cały czas, robiąc co innego - co dzieje się na sali plenarnej lub na posiedzeniach komisji.
Mamy teraz posiedzenie Sejmu , który cenny swój czas poświęca (już od wielu godzin)
ustanawianiu 2017 roku - Rokiem Św.Brata Alberta , dalej Rokiem Kościuszki. Niech tam...
jest to bezsens ale... wszyscy są za . Najpierw uzasadnienia , potem pytania, wnioski klubów... wieczorem zejdą się wszyscy (bo teraz sala pusta... a debata trwa ? wink i zagłosują.
Obrady oglądają jedynie kolejne wycieczki.

Jako ciekawostkę wybrałem wystąpienie posła-dyr. teatru Krzysztofa Mieszkowskiego, który
wykazał PiS obłudę i dał im "popalić". Pokazał sylwetkę Tadeusza Kościuszki z jego prywatnej strony.... i wykazał zdziwienie, że PiS takiego Wielkiego Polaka , człowieka (o takiej świetlanej, nowoczesnej osobowości) ale przecież takiego , z którymi to ludźmi PiS teraz walczy. wink
Vice marszałek Brudziński głowę spuścił . Dobrze im tak.
Posel Krzystof Mieszkowski przemawiał o 15,15 h. Jest lista przemawiających + godzina.
Klikamy i wybrany poseł przemawia - widzimy i słyszymy :

www.sejm.gov.pl/sejm8.nsf/transmisje.xsp?unid=90B4BDF29EBD9FA2C1257FD900250AAD#
Kolejna mała obłuda PiS. Żenada. Ale i wykład dla młodzieży.

Obserwuj wątek
    • estella50 Re: Kolejna mała obłuda PiS 22.06.16, 17:22
      Skorzystałam z podpowiedzi, wpisałam sobie transmisje do zakładek. Dziękuję smile
      Wysłuchałam też pana Mieszkowskiego, który kulturalnie omówił sylwetkę Tadeusza Kościuszki jako liberała, wyzwoliciela czarnych niewolników, "autora" wielu nieślubnych dzieci, uchodżcy przyjmowanego przez inne kraje itd.
      Myślę, że u wielu pisowców wywołało to konfuzję, bo z realną wiedzą to oni raczej nie mają wielkiego pojęcia. Ale jak im wpadło w jedno ucho, tak wypadnie drugim.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka