Dodaj do ulubionych

On chyba bredzi

17.06.17, 14:05
"Musimy jeszcze więcej pracować, musimy jeszcze bardziej się starać. Bo to od nas zależy tempo przebudowy Polski" - napisał w liście do członków klubów "Gazety Polskiej" prezes PiS Jarosław Kaczyński. W Spale trwa zjazd klubowiczów "GP".

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,21971330,kaczynski-pisze-list-do-klubow-gp-tlumaczy-w-nim-skad-sie.html#MT2
Teraz niszczenie wszystkiego nazywa sie przebudowa?
"My - obóz naprawy RP - konsekwentnie kroczymy wyznaczoną drogą, wprowadzając kolejne elementy programowej "dobrej zmiany". Oni - siły broniące starego porządku - tak jak wcześniej starają się nas powstrzymywać. Rożnica jest tylko taka, że my obejmujemy działaniem na rzecz budowy nowej Polski kolejne obszary naszego życia, a oni postępują w sposób coraz bardziej barbarzyński, bo sprzeczny z podstawowymi wartościami konstytutywnymi dla naszego kręgu kulturowego" - napisał Kaczyński.
Obserwuj wątek
    • czuk1 Re: On chyba bredzi 17.06.17, 16:16
      W gronie swoich, oszołomionych wyznawców może tak mówić. Podtrzymuje ich wiarę w "dobrą zmianę" . Nie dopuszcza myśli, że to nie jest dobra zmiana.... bo niewiele w niej demokracji, mało konstytucji, dominują metody autarkiczne sprawowania władzy,.... Odrzuca wszystko co postępowe, nowoczesne, nowatorskie a odbudowuje państwo konserwatywne o podstawach chrześcijańskich, na każdym kroku.
      Nie sądzę, by kolejne pokolenia Polaków chciały budować taką - kreowaną przez Kaczyńskiego - sanacyjną i narodową Polskę, rządzoną przez niego i ulokowaną na obrzeżach nowoczesnej Europy.
        • iryska2604 Re: Następny mądry 18.06.17, 19:08
          Jeśli Donald Tusk chce uprawiać politykę w Polsce, niech zrezygnuje z funkcji szefa RE - takie zdanie pojawiło się na oficjalnym koncie twitterowym Kancelarii Prezydenta. To cytat z porannej wypowiedzi prezydenckiego rzecznika.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114871,21975159,rzecznik-dudy-na-oficjalnym-koncie-prezydenckiej-kancelarii.html#Czolka3Img
          Jakby mogli to by Tuskowi gardło podgryźli - chyba sie go boją.
          • suender Re: Następny mądry 18.06.17, 21:05
            iryska2604 18.06.17, 19:08

> - chyba sie go boją.

Mają naprawdę poważne powody, by się Donalda bać! Ja ich rozumiem.

Pozdr.
          • super.halusia Re: Następny mądry 18.06.17, 22:12
            Oni chętnie nawzajem podgryźliby sobie gardełkasmile
            • super.halusia Re: Następny mądry 18.06.17, 22:25
              Szczery aż do bólu!
              Donald Tusk przyznaje: Podpiszę sankcje wobec Polski
              z netu
              A jak będzie się czuł wobec polskiego społeczeństwa,jak kiedyś wróci do Polski???
              • super.halusia Re: Następny mądry 19.06.17, 10:19
                Jak można nazwać takiego człowieka??
                • iryska2604 Re: Następny mądry 19.06.17, 17:57
                  Chyba ci nie po drodze z nami. A jak nazwiesz to co robi obecna władza? Co ci złego zrobił Tusk? Zaczął swoje "rządy " od wielkich powodzi ,przeprowadził Polskę względnie łagodnie przez kryzys - a że teraz chce podpisać bo również jako przewodniczący musi dbać o to aby prawo unijne było przestrzegane ? Podczas gdy nasz rząd chce mieć ciastko i zjesć ciastko? Na Unię plują ale dopłaty chcą brać? Nie widzicie wokół że tam gdzie dobry gospodarz i umie zadbać o dotację to wszystko sie zmienia. A myślisz tak jak p. premier i najjaśniejszy prezes ze Polska jest suwerenna i samowystarczalna, trzeba obrazic Niemcy, Unię, Rosję - i co nam zostanie? Zaścianek i bida z nędzą.
                  • super.halusia Re: Następny mądry 20.06.17, 05:41
                    iryska2604 19.06.17, 17:57
                    Co ci złego zrobił Tusk?
                    Napiszę krótko i tylko jedno,gdzie są NASZE składki z OFE itd.? Oszukano Nas!
                    Kto wtedy dbał o społeczeństwo ???Przestrzegał prawa??
                    A jak nazwiesz to co robi obecna władza?
                    Byłam za obniżeniem wieku emerytalnego.
                    Jestem przeciwna przyjmowania uchodźców,do Polski,a zarazem pomagać należy,w taki sposób jak teraz robi rząd.
                    Neutralnie podchodzę do wszystkich partii,bo wiadomo o co chodzi,TYLKO BYĆ U WŁADZY,nic poza tym.

A ponadto,nie wierzę żadnej partii.Mam ku temu powody.......

Na Unię plują ale dopłaty chcą brać?
                    Zapewne,chodzi tu,tylko i wyłącznie o nie przyjęcie uchodźców.
                    A chciałabyś,żeby tak się działo jak na zachodzie,zamachy terrorystyczne itd.?
                    Pozdrawiam
                    • super.halusia Re: Następny mądry 20.06.17, 06:20
                      I po co Donkowi to było.
                      Unia Europejska nie nałoży żadnych kar finansowych na Polskę za nieprzyjęcie uchodźców. Nie ma powiązania pomiędzy wypłatami pieniędzy z budżetu UE a kryzysem migracyjnym – powiedział Günther Oettinger, komisarz ds. budżetu i zasobów ludzkich w rozmowie z „Dziennikiem Gazetą Prawną".
                      z netu
                      • super.halusia Re: Następny mądry 20.06.17, 06:23
                        Kiedyś wróci do Polski,i co głupio będzie,bo............a ugryzę sie w języksmile
                      • wikul Re: Następny mądry 20.06.17, 17:22
                        super.halusia napisała:

> I po co Donkowi to było.
                        > Unia Europejska nie nałoży żadnych kar finansowych na Polskę za nieprzyjęcie uc
                        > hodźców. Nie ma powiązania pomiędzy wypłatami pieniędzy z budżetu UE a kryzysem
                        > migracyjnym – powiedział Günther Oettinger, komisarz ds. budżetu i zasobów lud
                        > zkich w rozmowie z „Dziennikiem Gazetą Prawną".
                        > z netu

Jakie będą konsekwencje to się jeszcze okaże ale trudno się spodziewać że władze UE będą bez końca znosić fochy i upokorzenia. Trzeba być wyjątkowo naiwnym żeby liczyć na to że Przewodniczący Tusk będzie przyklepywał arogancje rządu Szydło a apele o zaniechanie demolowania rządów prawa w Polsce pozostaną bez odpowiedzi.
                    • dociek Re: Następny mądry 20.06.17, 07:34
                      Nie jestem "zakochany" w Tusku, ani w jego dworze. To nie moja bajka, ani sympatia polityczna.

Jednak, porównując osiągnięcia i metody działania obu partii, choć mam świadomość, że robili nas w konia jedni i drudzy, to jestem przekonany, że obecna partia władzy zmierza w kierunku, który mi zdecydowanie nie odpowiada, a zwłaszcza metodami, które budzą we mnie nie tylko obrzydzenie, ale poważne obawy, co do przyszłości Polski.

A także co do ponoszenia przez obywateli poważnych i długotrwałych bolesnych konsekwencji jako następstw rządów skrajnych debili, nawiedzonych obłudników, prymitywów i ignorantów, a nawet szaleńców.
                      • super.halusia Re: Następny mądry 20.06.17, 08:08
                        Miałam już tu nie pisać,skoro nie jestem po drodze z Wami,ale odniosę się do Ciebie,ale podoba mi się, że jesteś obiektywny,bezstronny, potrafisz pisać z osobami o odmiennym zdaniu.
                        Pozdrawiam
                        • aga-kosa Re: Następny mądry 20.06.17, 08:47
                          Przyszedł w trakcie rządów Tuska moment, kiedy się do niego przekonałam.
                          To była chwila, kiedy podniósł wiek emerytalny.
                          Wszystkie inne decyzje były moim zdaniem kosmetyczne. Tusk wiedział, że nie zostanie kolejny raz premierem i podjął NAJTRUDNIEJSZĄ DECYZJĘ swoich rządów.
                          Obecny rząd powinien był po cichu po piętach Tuska całować - teraz miałby jasną sytuację tłumacząc:"Tusk tak zrobił" wink
                          Nie musieli odkręcać i teraz proponować kandydatom na młodych emerytów, że dostaną wyższą emeryturę jeśli będą dłużej pracować. Wręcz chodzi "informacja", że jeśli emeryt będzie chciał wyższą emeryturę może pracować do samej śmierci. aga
                          • jaga_22 Re: Następny mądry 20.06.17, 09:48
                            Poprawkę którą dokonali przyszli emeryci odczują to na sobie,a pośrednio i my,bo czymś tę dziurę
                            budżetową trzeba załatać.Aż 9 mld zł oszczędności w budżecie na 2018 r. będzie musiał znaleźć rząd Beaty Szydło.
                            • czuk1 Re: Następny mądry 20.06.17, 13:13
                              jaga_22 napisała: Poprawkę którą dokonali przyszli emeryci odczują to na sobie,a pośrednio i my,bo czymś tę dziurę budżetową trzeba załatać.Aż 9 mld zł oszczędności w budżecie na 2018 r. będzie musiał znaleźć rząd Beaty Szydło.
                              Właśnie.... Właśnie." Pic na wodę fotomontaż" . PO mogła - działając nieodpowiedzialnie co rok, przez 8 lat rządów, rzucać narodowi jakieś ochłapy. Ale przecież było by to kosztem podatników-
                          • wikul Re: Następny mądry 20.06.17, 17:29
                            aga-kosa napisała:

> Przyszedł w trakcie rządów Tuska moment, kiedy się do niego przekonałam.
                            > To była chwila, kiedy podniósł wiek emerytalny.
                            > Wszystkie inne decyzje były moim zdaniem kosmetyczne. Tusk wiedział, że nie zos
                            > tanie kolejny raz premierem i podjął NAJTRUDNIEJSZĄ DECYZJĘ swoich rządów.
                            > Obecny rząd powinien był po cichu po piętach Tuska całować - teraz miałby jasn
                            > ą sytuację tłumacząc:"Tusk tak zrobił" wink
                            > Nie musieli odkręcać i teraz proponować kandydatom na młodych emerytów, że dos
                            > taną wyższą emeryturę jeśli będą dłużej pracować. Wręcz chodzi "informacja", że
                            > jeśli emeryt będzie chciał wyższą emeryturę może pracować do samej śmierci. aga

Mam wrażenie że ta trudna strategiczna decyzja przyczyniła się do przegrania przez PO wyborów. Idioci z rządu PiS zamiast się cieszyć że ktoś za nich podjął tą niepopularną decyzję wrócili do starego by teraz się międlić jak z tego wyjść. Ale do tego trzeba być mężem stanu a nie sfrustrowanym kurduplem żadnym władzy.
                    • wikul Re: Następny mądry 20.06.17, 17:14
                      super.halusia napisała:

> iryska2604 19.06.17, 17:57

> Co ci złego zrobił Tusk?

> Napiszę krótko i tylko jedno,gdzie są NASZE składki z OFE itd.? Oszukano Nas!
                      > Kto wtedy dbał o społeczeństwo ???Przestrzegał prawa??

3 lutego OFE przekazały do ZUS aktywa o wartości 153.151,2 mln złotych. Wartość nominalna przekazanych papierów wartościowych wyniosła łącznie 146.054,2 mln zł, z czego:
                      - 130.187,6 mln zł stanowiły skarbowe papiery wartościowe,
                      - 15.614,2 mln zł stanowiły obligacje emitowane przez BGK na rzecz Krajowego Fundusz Drogowego, gwarantowane przez Skarb Państwa,
                      - 252,5 mln zł stanowiły inne papiery wartościowe opiewające na świadczenia pieniężne, gwarantowane przez Skarb Państwa.
                      - 1.862,2 mln zł w gotówce.
                      Ot i cała tajemnica.
                      Krzysztof Berenda

> A jak nazwiesz to co robi obecna władza?

> Byłam za obniżeniem wieku emerytalnego.

Obecna władza wróciła do starego systemu tylko się wije jakby się z tego wyplatać żeby nie zwiększać długu państwowego i uniknąć płacenia głodowych emerytur.

> Jestem przeciwna przyjmowania uchodźców,do Polski,a zarazem pomagać należy,w ta
                      > ki sposób jak teraz robi rząd.

Jasne, niech się dzieci i matki topią w morzu, co nas chrześcjian to obchodzi, co nas obchodzi głos papieża i hierarchów. A my będziemy pomagali na miejscu gdzie lecą na głowy bomby i granaty.

> Neutralnie podchodzę do wszystkich partii,bo wiadomo o co chodzi,TYLKO BYĆ U WŁ
                      > ADZY,nic poza tym.

Nie widzę tu żadnej neutralności tylko zakamuflowaną pisowską stronniczość.

> A ponadto,nie wierzę żadnej partii.Mam ku temu powody.......

Nie wierzysz żadnej partii a chcwalisz obecny rząd? Ciekawe.

> Na Unię plują ale dopłaty chcą brać?

> Zapewne,chodzi tu,tylko i wyłącznie o nie przyjęcie uchodźców.
                      > A chciałabyś,żeby tak się działo jak na zachodzie,zamachy terrorystyczne itd.?

Na zachodzie zamachy terrorystyczne wpisane są w historię tych krajów. Trzeba trochę poczytać a nie bezkrytycznie wierzyć w pisowską propagandę.

> Pozdrawiam
                  • super.halusia Re: Następny mądry 20.06.17, 06:41
                    iryska2604 19.06.17, 17:57
                    Chyba ci nie po drodze z nami.

Że mam swoje zdanie,na te tematy??
                    No cóż,w takim bądź razie,nie będę przeszkadzałasmile
                    Pozdrawiam i miłego dnia życzę.
                    • alfredka1 Re: Następny mądry 20.06.17, 12:33
                      ... już czas !!! za dużo mamy zmartwień , chorób swoich i przyjaciół ... nie ma sensu prowadzić czegoś takiego , co niektórzy nazywają dyskusję .
                      Nie będziemy się przekonywać i nerwów naszych już niemłodych szarpać .
                      Dyskusja jest wtedy jeżeli któraś ze stron ma szanse przekonać drugą stronę .... tutaj takiej szansy nie ma .
                      • aga-kosa Re: Następny mądry 20.06.17, 12:46
                        Alfredko - to dla Ciebie: kiss) Sama gębusia mi się uśmiechała po Twoim wpisie. smile aga
                      • czuk1 Re: Następny mądry 20.06.17, 13:14
                        Alfredko. Teraz przeczytałem dopiero. Masz rację.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka