Dodaj do ulubionych

Policjanci maja dosć

17.07.18, 17:18
Do protestujących od 10 lipca policjantów właśnie dołączyli inni pracownicy "mundurówki": Służba Więzienna, Straż Graniczna, Państwowa Straż Pożarna i Służba Celno-Skarbowa. Chcą m.in. wyższych płac. Ich protest dla PiS-u może oznaczać spore kłopoty.
- Zawrzało w szeregach policjantów i innych funkcjonariuszy. Takiej determinacji w służbach nie było nigdy - mówi w rozmowie z Gazeta.pl Rafał Jankowski, przewodniczący Zarządu Głównego NSZZ Policjantów.

Naprawdę muszę czasami chłodzić te rozgrzane głowy. Sam nie sądziłem, że sprawa przybierze taki obrót i po stronie funkcjonariuszy będzie aż tak wielka determinacja, żeby wreszcie poprawić sytuację służb mundurowych

Więcej: wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,23680957,policjanci-mowia-dosc-domagaja-sie-od-rzadu-m-in-wyzszych.html#BoxNewsLink&a=66&c=96

Obejrzyjcie na wstępie artykułu video z obietnicami przedwyborczymi. Morawiecki kłamie, pozostali fantazjują a Gowin chce nawet głosowania za niemowlęta. Istny cyrk.
Obserwuj wątek
    • estella50 Re: Policjanci maja dosć 17.07.18, 19:10
      Jest mnóstwo wakatów, młodzi nie kwapią się do pracy w policji, co dla zatrudnionych funkcjonariuszy oznacza jeszcze więcej pracy. Poza tym to ciągłe ochranianie manifestacji i kontrmanifestacji, dżwiganie i budowanie płotów. Niejeden pewnie też zastanawia się, czy i jemu emerytury nie odbiorą za służbę w czasach PiS.
      Pamiętacie jak to policjanci musieli ciąć konfetti z papieru i sypać na wizytującego ministra? Albo anielskie skrzydła na ramionach policjantów jadących konno w jakiejś procesji?
      Myślę, że to też ma wpływ na determinację policjantów.
      • ewa9717 Re: Policjanci maja dosć 18.07.18, 11:01
        Tak, wszystko pamiętam, ale wiem też, ilu kulsonów gotowych na wszelkie haniebne posługi jest teraz w policji...
        • adria231 Re: Policjanci maja dosć 18.07.18, 11:20
          Piękna ta procesja : policjanci z anielskimi skrzydłami, a przed nimi biskup w czerwonym kabriolecie. I to wszystko w KK

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka