Dodaj do ulubionych

Barbara Nowacka

11.09.18, 18:22
vod.pl/programy-onetu/tomasz-lis-prof-barbara-nowacka-bartosz-arlukowicz-leszek-barcelowicz-1009/cgbrflk
Barbara Nowacka u Tomasza Lisa ocenia sytuację polityczną w Polsce, motywy wejścia w skład Koalicji Obywatelskiej, o swojej ocenie decyzji R. Biedronia i o swoich planach politycznych.
Warto!
Obserwuj wątek
    • dociek Re: Barbara Nowacka 12.09.18, 00:50
      Brawo Baśka za odwagę i polityczny rozsądek. Współczuję fal zmasowanej krytyki. A później konieczności obrony pryncypiów Inicjatywy. Ale cóż robić? Na mrówce rzeki nie przepłyniesz.
      • misia007 Re: Barbara Nowacka 12.09.18, 10:51
        Myślę,że to dobry ruch .Jest na tyle wyrazista,ze nie zniknie w tłumie platformersów a może i rozrusza skostniałe struktury
        • estella50 Re: Barbara Nowacka 12.09.18, 11:03
          Nie pamiętam dokładnie jej słów, ale ma zamiar doprowadzić do zniesienia konkordatu i opodatkowania kościoła. Poza tym podkreśla, że chce zostać posłanką, ale nie zależy jej na kierowniczej funkcji. To chyba dobrze rokuje.
          Sama BN dodaje, że zaskoczona jest pozytywnym odbiorem jej decyzji przez warszawiaków spotykanych przez nią na ulicy. Przeważają gratulacje.
          • iryska2604 Re: Barbara Nowacka 12.09.18, 17:38
            Całej opozycji brakuje kogoś kto by im wszystkim przemówił do rozumu i porwał za sobą. Każdy sobie rzepkę skrobie zamiast się dogadać i dokopać pisiakom.
            • estella50 Re: Barbara Nowacka 12.09.18, 21:54
              Czekamy na Tuska?
              • czuk1 Re: Barbara Nowacka 13.09.18, 10:48
                Są tacy , którzy czekają.
                Są też tacy jak ja. Wolałbym, by Tusk startował na stanowisko Prezydenta RP.
                • dociek Re: Barbara Nowacka 14.09.18, 06:52
                  Obawiam się powtórki z zamachu na Narutowicza. PiSsmani napędzili już faszystowską atmosferę w Polsce, bojówki nacjonalistyczne działają swobodnie, a nawiedzonych kato-terrorystów wyhodowano na masę.
                  • estella50 Re: Barbara Nowacka 14.09.18, 09:30
                    dociek napisał:

> Obawiam się powtórki z zamachu na Narutowicza. PiSsmani napędzili już faszystow
                    > ską atmosferę w Polsce, bojówki nacjonalistyczne działają swobodnie, a nawiedzo
                    > nych kato-terrorystów wyhodowano na masę.
                    >
                    Mnie też taki dramatyczny rozwój sytuacji przyszedł do głowy.
                    • wikul Re: Barbara Nowacka 14.09.18, 23:45
                      ...Naszym wrogiem nie jest inna opozycja. Naszym wrogiem jest ten, kto zagraża demokracji, wolności mediów, wolności sądów, wolnościom każdego i każdej z nas, czyli Prawo i Sprawiedliwość - powiedziała w "Faktach po Faktach" w TVN24 liderka Inicjatywy Polska Barbara Nowacka, która dołączyła do Koalicji Obywatelskiej w starcie do sejmików wojewódzkich. - Jeżeli dla partii lewicowych ważniejsze dzisiaj jest ich logo albo ich ego, a nie rozwiązywanie problemów, to z taką lewicą jest mi naprawdę bardzo daleko - dodała. (www.tvn24.pl)

I to jest właściwe obywatelskie podejście. Tym się różni od Biedronia.
                      • czuk1 Re: Barbara Nowacka 15.09.18, 06:11
                        Tak. W Biedroniu jest dużo Narcyza.
                        • dociek Re: Barbara Nowacka 15.09.18, 11:05
                          Tacy bywają.
                          • wikul Re: Barbara Nowacka 15.09.18, 12:01
                            dociek napisał:

> Tacy bywają.

Niestety, nasze społeczeństwo w dużej części jest bardzo łatwowierne.
    • wikul Re: Barbara Nowacka 15.09.18, 13:11
      Zdradziłam lewicową sprawę? Mogę być sterylnie czysta ideowo, zaklinać się, że ręki Czarzastemu nie podam, Schetynie nie podam, Lubnauer nie podam. No, nikomu nie podam. Wtedy Kaczyński utrzyma władzę, a ja dostanę 2 proc. i będę nagrywać słuszne filmiki na YouTubie o prawach kobiet, przyjaznej szkole i opodatkowaniu księży. Tego chcemy? Rozmowa z Barbarą Nowacką. ...

wyborcza.pl/7,75398,23921978,barbara-nowacka-stawiam-dolary-przeciwko-orzechom-ze.html?disableRedirects=true

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka