m.y.q.2 Re: Ku pamięci 04.10.19, 10:41 Ta pani młodość dawno temu zostawiła za sobą, ale ona będzie leczona za nasze pieniądze, bo jest "swoja". Co za podłość! Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Ku pamięci 04.10.19, 11:21 Moim zdaniem STAROŚĆ to stan umysłu. Ciągle się czuję na 35 prawdopodobnie dlatego, że nikt mnie nie badał. Jak mnie zbadają, to rządzący ręce załamią. aga Odpowiedz Link
qinto Re: Ku pamięci 04.10.19, 12:16 aga-kosa napisała: > Moim zdaniem STAROŚĆ to stan umysłu. > Ciągle się czuję na 35 prawdopodobnie dlatego, że nikt mnie nie badał. Jak mnie > zbadają, to rządzący ręce załamią. aga Mam niecałe 70 lat, jestem po dwóch zawałach serca, mam tętniaka aorty brzusznej, jestem po dwóch operacjach kręgosłupa ..... i od dwóch lat nie chodzę do lekarza. Nie mam do lekarzy pretensji za moje choroby i nie zamierzam odwrócić tego co nieuchronne. To znaczy, że zdaję sobie sprawę z tego, że jestem śmiertelny i z każdym rokiem zbliżam się do tego nieuchronnie. Może skomentujesz tę wypowiedź? Posłanka PO Joanna Mucha (35 l.), ma rewolucyjne pomysły, np. nie widzi sensu w robieniu operacji biodra u 85-latka i w ogóle uważa, że starsi ludzie to kłopot, bo "chodzą do lekarza co dwa tygodnie dla rozrywki" www.fakt.pl/wydarzenia/polityka/poslanka-szokuje-starsi-ludzie-chodza-do-lekarza-dla-rozrywki/5xewzxc Odpowiedz Link
adria231 Re: Ku pamięci 04.10.19, 14:03 Ktoś powiedział: " Są ludzie wiecznie młodzi, są ludzie zawsze starzy. To wina charakteru, a nie kalendarzy". Żeby to zobrazować, powiem, że np. pewien prezes , którego wszyscy znamy nigdy nie był młodym człowiekiem. Odpowiedz Link
qinto Re: Ku pamięci 04.10.19, 14:10 adria231 napisała: > Ktoś powiedział: " Są ludzie wiecznie młodzi, są ludzie zawsze starzy. To wina > charakteru, a nie kalendarzy". > Żeby to zobrazować, powiem, że np. pewien prezes , którego wszyscy znamy nigdy > nie był młodym człowiekiem. Ja pytałem o ocenę wypowiedzi J.Muchy. Odpowiedz Link