12.11.20, 13:08
...Wyobraźcie sobie taką sytuację. Wyobraźcie sobie, że zaprosiłem do domu, jak na wigilię, gościa. Nieznanego gościa, dla którego dostawia się dodatkowy talerz. Nakryłem białym obrusem stół, ustawiłem piękną zastawę, bukiet kwiatów, przygotowałem najlepsze znane mi potrawy i czekam kto przyjdzie.

No i przyszedł gość. Podpity, opluty, brudny, puszczający bąki i żrący łapami. Rozwalił się w moim domu, zżarł wszystko, beknął i wychodził brudząc podłogę i śmierdząc. To bym jeszcze zniósł. W końcu pomagamy bezdomnym, biednym, którzy nie koniecznie potrafią się zachować, ale gość, wychodząc najpierw mi naubliżał od gorszego sortu, wykształciuchów, łże-elity, oderwanych od koryta, i tak dalej, i tak dalej. Gdy już był na ganku, zanucił sobie pod nosem: „Andrzej Duda, Andrzej Duda” i na koniec chciał mi jeszcze podać rękę. .

studioopinii.pl/archiwa/201304..
Obserwuj wątek
    • dociek Re: Gość 12.11.20, 13:37
      Po tym Dudzie empatia spadłaby mi do "ujemnego" zera. Chyba dałbym solidnego kopa na dalszą drogę i zero ręki.
      • suender Re: Gość 12.11.20, 17:40
        dociek:

> Po tym Dudzie empatia spadłaby mi do "ujemnego" zera.

Po takim dictum to ja już wolę dużo bardziej grać na kobzie niż na dudach!

Wasz Suender.
    • estella50 Re: Gość 12.11.20, 14:05
      Warto przeczytać cały artykuł, naprawdę warto!
      Koniec wieńczy wideo

studioopinii.pl/wp-content/uploads/2020/11/film.mp4
      • dociek Re: Gość 12.11.20, 14:30
        Odpowiedziałem nie czytając. Po przeczytaniu podtrzymuję. Nie zgadzam się na rządy lumpenproletariatu.
        • estella50 Re: Gość 12.11.20, 14:35
          Oczywiście, pełna zgoda. Ale to sprzątanie po takim "gościu"!
          • anoagata Re: Gość 12.11.20, 17:40
            estella50 napisała:

> Oczywiście, pełna zgoda. Ale to sprzątanie po takim "gościu"!
            >
            posprzątałabym,ale najpierw musiałby mi oddać wszystko co zeżarł i odszedł z pustym brzuchem !
            • dociek Re: Gość 14.11.20, 13:07
              Czy nie sądzicie, że ten gość z Białegostoku może zostać obwołany zarówno bohaterem, jak i męczennikiem, tzw. "Prawicy" najbardziej prawicowej? I jeszcze jedno, czy to gość "złapany na siłę", czy faktyczny podpalacz? Z naszą policją też należy być nieufnym.

Mężczyzna podejrzany o podpalenie mieszkania podczas Marszu Niepodległości zatrzymany w Białymstoku. Jak wynika z policyjnych ustaleń, zatrzymany 36-latek jest powiązany ze środowiskiem pseudokibiców.

Policjanci z Warszawy wspólnie z funkcjonariuszami z Białegostoku zatrzymali mężczyznę podejrzewanego o podpalenie mieszkania, do którego doszło 11 listopada w Warszawie przy al. 3 Maja - czytamy w komunikacie.

Zatrzymany mężczyzna miał wyjechać do jednego z krajów Beneluksu, ale mu się nie udało. W sobotę ma usłyszeć zarzuty.
            • tuttifrutti1234 Re: Gość 14.11.20, 21:07
              anoagata napisała:

> posprzątałabym,ale najpierw musiałby mi oddać wszystko co zeżarł i odszedł z pu
              > stym brzuchem !

którym otworem musiałby to oddać?
              • anoagata Re: Gość 17.11.20, 14:33
                tuttifrutti1234 napisał(a):

> anoagata napisała:
                >
                >
                > > posprzątałabym,ale najpierw musiałby mi oddać wszystko co zeżarł i odszed
                > ł z pu
                > > stym brzuchem !
                >
                > którym otworem musiałby to oddać?
                No zdecydowanie górnym,bo dolnym by za długo by to trwało !
    • aga-kosa Re: Gość 14.11.20, 16:39
      Ojciec nam zawsze mówił: mnie nie obchodzi, że Franek coś zrobił gorzej, wy - a było nas trzy dziewczyny - macie sięgać wyżej i innych pociągać za sobą.
      Widać tak się świat obrócił, że teraz się innych pociąga, ale w dół. sad aga

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka