iryska2604 31.07.08, 18:34 Pamietamy chyba wszyscy "Moralność pani Dulskiej".Jak myslicie-istnieje jeszcze to zjawisko czy nie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
natlaa Re: Dulszczyzna - zjawisko nieznane w XXI w? 31.07.08, 19:24 O rany, jeszcze jak! I to od nastarszych do najmłodszych prawie. Pewne "prawdy" są niestety przekazywane z pokolenia na pokolenie. A zakłamanie tkwi chyba w naturze ludzkiej. I uważam, ze dotyczy też meżczyzn. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Dulszczyzna - zjawisko nieznane w XXI w? 31.07.08, 19:58 Niestety, "Moralność pani Dulskiej”niezaleznie od czasu, nie traci na aktualności i pewnie zawsze będzie nas otaczać. Mężczyżni wcale nie są odosobnieni w tym względzie. Wszystko na pokaz,a w środku zgnilizna. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Dulszczyzna - zjawisko nieznane w XXI w? 31.07.08, 21:52 Ale dlaczego? Jak to sie dzieje że w dobie podboju kosmosu,postępu cywilizacyjnego takie postawy i mentalnosc tkwią w ludziach?Czy taka p. Dulską sie trzeba urodzić czy czasem zycie i okolicznosci kształtują takie charaktery? Odpowiedz Link
uyu Re: Dulszczyzna - zjawisko nieznane w XXI w? 31.07.08, 22:02 Jakies dwa tygodnie temu w czeskiej tv pokazali Moralnosc pani Dulskiej nakrecona w Czechach w latach piecdziesiatych. Doskonala wersja po ktorej obejrzeniu ze smutkiem skonstatowalismy, ze, niestety, dulszczyzna jest wciaz obecna w pl. Szkoda. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Dulszczyzna - zjawisko nieznane w XXI w? 31.07.08, 22:19 No dobrze-ale wytłumacz mi co budzi taka frustrację i nietolerancję?Czy to tylko wychowanie czy czynniki zewnetrzne-pewmie jedno i drugie.Ale żeby być taka Dulską to chyba trzeba mocno nie lubiec ludzi. Odpowiedz Link
uyu Re: Dulszczyzna - zjawisko nieznane w XXI w? 31.07.08, 22:26 Irenko, taka jest, niestety, natura niektorych osobnikow. Dominuje w niej pycha, chciwosc, cynizm, pogarda itp. na ktore naklada sie brak jakichkolwiek wartosci i hipokryzja spoleczna. Odpowiedz Link
dede43 Re: Dulszczyzna - zjawisko nieznane w XXI w? 01.08.08, 07:14 Najwięcej "Dulskich" jest niestety wśród młodych. 40-latka w mini??, 50-latka w klubie? Toż to nie wypada, jak one sie zachowują??? Udaja młode, a sa próchnem!!!!. Posłuchajcie nastolatek i dziestolatek. Stara baba kolo trzydziestki to najlagodniejsze okreslenie Odpowiedz Link
maria73 Re: Dulszczyzna - zjawisko nieznane w XXI w? 01.08.08, 07:36 bo one nie wiedzą że to dopiero przed nimi... ciekawe czy potrafią się wtedy odnależć... ja tam tym się nie przejmuję.. Odpowiedz Link
olejowy.bogacz Re: Dulszczyzna - zjawisko nieznane w XXI w? 01.08.08, 07:47 Jaka matka taka natka jaki ojciec... czym skorupka za mlodu tym ..... przyklad z gory jedzie czego jasia nie nauczali www.uci.agh.edu.pl/bip/53/str12.htm no i ksiadz Staszic (nie, nie z Torunia) pouczal:Takie będą Rzeczpospolite, jakie młodzieży chowanie. To co starszyzna sie burzy? Nie scimniam wiec i nie ma co wywolywac mlodych. Mature mam wiejska, integracyjna, fakultetow nie mam a widze, ogromna dulszczyzne niedaleko, oj niedaleko tego wpisu. Odpowiedz Link
oponentka Re: Dulszczyzna - zjawisko nieznane w XXI w? 01.08.08, 07:39 u y u - to, co nam przedstawiasz od wczoraj, jest fascynujące. Tylko, że bez przykładów (konkretnych) takie wywody są jak pierdzenie. Puścisz bąka, rozchodzi się smród i nie pozostaje nic, zupełnie nic, bo natura jest łaskawa i dała nam wietrzyk. Skutecznie on ci rozwiewa wszelkie brednie i smrody. Na forum każdy może, trochę lepiej lub trochę gorzej... Odpowiedz Link
olejowy.bogacz Re: Dulszczyzna - zjawisko nieznane w XXI w? 01.08.08, 07:49 Telepatia siadaniowa? Dzien dobry. Odpowiedz Link
oponentka Re: Dulszczyzna - zjawisko nieznane w XXI w? 01.08.08, 10:08 Witam sierpniowo i śniadaniowo. Już pralka przestała pracować, przed powieszeniem bielizny chwila "wytchnienia". Dzień dobry ! Odpowiedz Link
olejowy.bogacz Re: Dulszczyzna - zjawisko nieznane w XXI w? 01.08.08, 10:17 A ja perskie roluje i ide na trzepak. Moze jakies znajomki tez trzepia? Burza sierpniowa chyba nadciaga nad okolice. Odpowiedz Link
uyu oponentka, 01.08.08, 10:40 a co? Pewnie chcialabys zebym skopala lezaca? Wbila ja w glebe i skakala po niej? Ja tam subtelne stworzenie takie jestem, ze wole delikatnie, taktownie - wiesz tak, zeby fiord sie nie sploszyl podczas karmienia. W koncu to tez zywe stworzenie Odpowiedz Link
dede43 Re: Mario 01.08.08, 15:35 Może i wersal, ale czy aby napewno ten wątek? Tak mniej więcej sie ma radosne powitanie do "dulszczyzny jak piernik do wiatraka. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Mario 01.08.08, 16:59 Czyli -zadnej konstruktywnej dyskusji,bo co sie rzuci temat to osoby o wszystkim...najlepiej o d......Maryny. Odpowiedz Link
maria73 Re: Mario 01.08.08, 19:37 chodziło mi po prostu o to, że tak łatwo dajecie się sprowokować... Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Mario 01.08.08, 20:28 Dede ma racje Mario i to nie do ciebie pije ale jak rozmawiamy o p.Dulskiej to rozmawiajmy a watek powitalny o ile ktos ma ochote to jest gdzie indziej a jak ma sie to do tematu? Witam sierpniowo i śniadaniowo. Już pralka przestała pracować, przed powieszeniem bielizny chwila "wytchnienia". Dzień dobry Odpowiedz Link
maria73 Re: Mario 01.08.08, 21:20 faktycznie ,nijak !!! Należy wg mnie wtręty nie na temat po prostu ignorować. To tyle w tym temacie. Zresztą niech każdy postępuje jak chce... Odpowiedz Link