iryska2604 07.01.09, 12:46 Ale sie usmiałam-szczególnie z tego "pożądliwego spojrzenia na kota".Rady powyzsze dawała "Uroda" z roku pańskiego 1957. miasta.gazeta.pl/warszawa/1,90134,6110618,Zadbaj_o_siebie___w_stylu_retro.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agata-52 Re: Zadbaj o siebie w stylu retro 07.01.09, 12:57 Zapomnij się z ogórkiem- Aga Kosa, wątek na ten sam temat. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Zadbaj o siebie w stylu retro 07.01.09, 13:08 No właśnie-przepraszam.Tak mnie ten kot rozbawił ze czym prędzej skopiowałam ,nie przejrzałam dobrze postów i dałam plamę.Zdarza sie.... Odpowiedz Link
agata-52 Re: Zadbaj o siebie w stylu retro 07.01.09, 13:16 Ja również śmiechem zareagowałam na tego kota Odpowiedz Link
pia.ed Cos sie tej dziennikarce pomylilo 07.01.09, 13:29 "Ocet i musztarda" na polkach sklepowych byly duzo pozniej, a nie w latach 50-tych! "...Postanowiłam wrócić do korzeni, czyli do sposobów naszych babć. Musiały sobie jakoś radzić, gdy w sklepach były tylko ocet i musztarda. Babcie były w moim wieku mniej więcej pół wieku temu. Pognałam do Biblioteki Narodowej, żeby przejrzeć babskie magazyny z tego okresu. Była "Uroda" - roczniki 1957 i 1959 ..." Odpowiedz Link
jeszcze.ja.live Re: to moze sie wydepilujemy? 07.01.09, 18:04 wlasnie dziecko mi przyslalo pl.youtube.com/watch?v=iVmbHB2p4WM Odpowiedz Link
jaga_22 Re: to moze sie wydepilujemy? 08.01.09, 10:00 Penie ,że pamiętam moje pierwsze papiloty na papierki. Teraz to głowa mała ile tego asortymentu jest. --------------------------------------------------- Że dobrym być potrzeba i któż tego nie wie? Lecz dobry owoc rośnie nie na każdym drzewie. M.Rej Odpowiedz Link
pia.ed Re: to moze sie wydepilujemy? 08.01.09, 14:04 Ja w kazdym razie bede myc skore twarzy platkami owsianymi, czesto to robilam w mlodosci. Bede uzywac ogorki,o ktorych wiedzialam, tylko jakos nigdy sie nie skladalo. No i koniecznie goracy recznik na twarz, i torebki z herbata na zmeczone oczy ... Odpowiedz Link
aga-kosa Re: to moze sie wydepilujemy? 08.01.09, 18:34 zimą mama ładowała w nas tran.Bardzo tego nie lubiłam.aga Odpowiedz Link
agata-52 Re: to moze sie wydepilujemy? 08.01.09, 18:40 Od trzech lat jesienią zaczynam łykać tran w kapsułkach i nie choruję na żadne grypy, nawet nie mam kataru. A czasami zdarza się,że wracam zziębnięta. Pamiętam jak mama mnie i siostrę "katowała" tym śmierdzącym z butelki. Odpowiedz Link
aga-kosa odciski 09.01.09, 10:58 babcia na odciski reagowała b.szybko.Przygotowywała okłady z miękiszu chleba i octu.Macerowała chleb w occie przez pół godziny i nakładała na odciski na 10 -15 min. Czasem wkładała do rądla dwie kromki białego chleba i dwa talarki cebuli.Zalewała octem i zostawiała na 24 godz.Potem na odcisk kładła kawałek chleba, a na wierzchu kawałek cebuli i mocowała bandażem.Zakładała skarpete i tak spała całą noc.aga Odpowiedz Link