Dodaj do ulubionych

Fajny dzień.....

07.04.09, 16:47
....był dla mnie dzisiaj /trzeba będzie komuś podziękować/, bankowe sprawy super załatwione, kreacja na wesele "w sam raz dla mnie" zakupiona. A najważniejsze, to odebrałam wyniki z lab. i są, moim zdaniem, znakomite bo u lekarza z nimi nie byłam, ale chyba i nie pójdę. Chodzi głównie o cholesterol i trójglicerydy - wszystko jest w normie, a pół roku wstecz były okropnistesmile
Obserwuj wątek
    • dede43 Re: Fajny dzień..... 07.04.09, 17:38
      Jak sie pozbyłaś nadmiaru cholesterolu, bo ja ciąglą z tym walczę?.
      Trójglicerydy zawsze w porządku, ale cholesterol pod 300, a czasem
      więcej. Może taka moja uroda?
      • dorka556 Re: Fajny dzień..... 07.04.09, 18:19

Dede, ja też mam cholesterol ponad 300, ale nie dostaję żadnych leków. Mam
        b.dobry stosunek złego do dobrego (albo odwrotnie, nie pamiętam).Właśnie
        podobno taka moja uroda.
        Też dzisiaj był fajny dzień. Nareszcie u nas wiosna!
        Zresztą same spójrzcie na te "kieluski".

http://i39.tinypic.com/55ikyb.jpg
        • jaga_22 Re: Fajny dzień..... 07.04.09, 19:10
          Cudny widok.http://i42.tinypic.com/2dw9tvk.gif
      • jagodajna Re: Fajny dzień..... 07.04.09, 22:14
        dede43 napisała:

> Jak sie pozbyłaś nadmiaru cholesterolu, bo ja ciąglą z tym walczę?.
        > Trójglicerydy zawsze w porządku, ale cholesterol pod 300, a czasem
        > więcej. Może taka moja uroda?

Możliwe, że jesteś uwarunkowana genetycznie na podwyższony cholesterol.
        U mnie oprócz HDL /złego/ cholesterolu,miałam b.wysokie trójglicerydy, bo ponad 400 /norma 200/ i to niepokojące było.
        Ograniczyłam słodkości do minimum,mięcho wieprzowe a wdrożyłam dużo, dużo warzyw i ryb.
        Leków farmakol./chemii/ nie brałam, natomiast łykałam tabletki z wyciągu karczocha, o których już na tym forum wcześniej było mówione.
        Tutaj o nim piszą....

kobieta.interia.pl/news/karczoch-obniza-cholesterol,1140080
        • jaga_22 Re: Fajny dzień..... 07.04.09, 22:39
          Niedługo będę robiła badania.Brałam tabletki od cholesterolu przez dłuższy
          czas,aż wątroba mi się zbuntowała.Od paru m-cy nie biorę,ale też zrewidowałam co
          jem i zmieniłam dietę.Obawiam się jednak,że będę miała wysoki cholesterol bez
          chemii.Dzięki Jagoda za karczocha,kiedyś czytałam o nim,a potem zapomniałam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka