halazboron 29.07.08, 14:39 Witam, jak pomagacie psom przetrwać upał? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tenshii Re: metoda na upał 30.07.08, 00:28 1) otiweram jej łazienkę 2) Zasłaniam okna roletą i ich absolutnie nie otwieram co ludzie częśto mylnie robię. Nie wpuszczaj ciepłego powietrze do domu. Odpowiedz Link
pufatek3 Re: metoda na upał 30.07.08, 08:18 Nasza suczka chowa sie w garazu, gdzie zawsze jest chlodniej niz na zewnatrz. Przelezy tak prawie cały ten upał. Przynajmniej nie podkopuje w ogrodzie roślinek ;) Czasem córcia polewa ją wodą z konewki, ale to tak bardziej sie bawia i nie wiem czy to jej pomaga. Za to wczoraj z tego gorąca płetwy nam wyciągnela welonka :( Mimo zmiany wody na zimna, nie mogla biedna wydolic tej temperatury.. Odpowiedz Link
pufatek3 Re: metoda na upał 30.07.08, 12:33 Nie mam sumienia jej oddać. Postanowilismy wygospodarowac jakos wiecej czasu dla niej. Poki co sie udaje :) I choc juz 2 razy w tym tygodniu wykopala tą sama roslinke to spuscilam tylko rece z tego powodu i coz, trza jakos to przetrwac. Pozdrawiam Odpowiedz Link
tenshii Re: metoda na upał 30.07.08, 17:36 Albo rybki albo akwarium. Zbudujcie jej wybieg. Z dala od kwiatków. Odpowiedz Link
16maj1 Re: metoda na upał 30.07.08, 21:08 Bardzo sie cieszę,że rodzina pozostanie w komplecie:), sprawi wam wiele radosci, a roślinek szkoda, ale może właśnie taki wybieg. Odpowiedz Link
pufatek3 Re: metoda na upał 30.07.08, 21:35 Dziekuje Wam za mile slowa :) Tak nad takim wiekszym kojcem juz dumamy i mysle ze na jesien uda sie ten plan zrealizowac. Pozdrawiam.. p.s. Kiedys tez pisalam o problemie z karma, psina nie chciala jesc eukanuby. Wiecie co teraz ze smakiem wcina? Otoz taka karme jak BRIT. Az sie jej uszy trzesa i znowu macha ogonem na widok miski z jedzeniem :) Jeden klopot mniej :) Martwilam sie juz ze nie chce jesc. Nie wiem co daja do tej eukanuby adult, bo juz pare razy sie z tym spotkalam ze psiaki nie bardzo ja lubia. Juniora jadla bez problemu, a adulta za nic nie tknela. Wolala chodzic glodna jak zjesc tę karme. Na szczescie juz po problemie :) Raz jeszcze pozdrawiam.. Odpowiedz Link