Gość: ll IP: *.chello.pl 21.10.04, 19:26 przebudowa stadionu Orła przy Podskarbinskiej idzie całą parą jest juz prawie kryta trybuna poprawiony pawilon gdzie były szatnie ,a co jeszcze tam zrobią? Jak ktos coś wie to prosze o info.:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pol-a Re: stadion "Orzeł" 27.10.04, 15:03 Czy budynek klubowy też przebudowują? To tam Bareja kręcił sceny do „Misia” - w zabudowaniach Orła mieścił się filmowy gabinet prezesa Ochódzkiego. Co dokładnie zrobili? Byłoby haniebnie gdyby zniszczyli funkcjonalistyczną architekturę stadionu z lat 30. Odpowiedz Link Zgłoś
lukesky1 Re: stadion "Orzeł" 03.11.04, 22:58 :)))))) O "Misiu" nie wiedzialem. A czy wiecie moze czy sa jakies plany dot. toru kolarskiego? Caly jest zarosniety a niedlugo chyba przerdzewiale lampy pospadaja. ZTCW to jest jedyny (a przynajmniej kiedys byl) tor w Polsce o wymiarach olimpijskich. Odpowiedz Link Zgłoś
konrad.boryczko Re: stadion "Orzeł" 04.11.04, 08:35 Mieszcza sie tam bodajze dwie autoszkoly. Niedawno obilo mi sie o uszy, ze tor ten ktos tam chcial przerobic na stadion zuzlowy (z krotkim, "angielskim" torem). Ale potencjalny koszt modernizacji przeskoczyl nawet PZMot. Zreszta skoro nawet Gwardia zdechla, to pewnie nie warto. Takze raczej dalej bedzie to ruina, bo taki tor kolarski (tylko dzialajacy) jest AFAIK w Szczecinie. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robbin ZTCW? a co to takiego? IP: *.wprost.pl / *.wprost.pl 04.11.04, 11:46 To jakiś skrót tajemny? Odpowiedz Link Zgłoś
konrad.boryczko Re: ZTCW? a co to takiego? 04.11.04, 11:52 Zapewne AFAIK ino po polsku :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ll Re: stadion "Orzeł" IP: *.chello.pl 05.11.04, 18:48 co do toru kolarskiego to były plany pokrycia go i położenia desek(nawierzchnia drewniana) ale projekt padł w PZKSz a dleczego tor wogóle przestał funkcjonowac to z tego co wiem a mieszkałem nie opadal prawie 30 lat to tor przestał spełniac wymogi bezpieczeństwa (oszustwo na betonie)a teraz zostaje powoli rozkradany ze złomowych czesci i popada w ruine. Błedem było w połowie lat bodajze 80 dołaczenie go od klubu Orzeł teraz i hotel tez nie funkcjonuje prawie wcale.Poprostu polska rzeczywistosc komus sie nie chiało lub (nieopłacało) tego pilnowac .Zakoncze to pozdrowieniami byłego (chyba )prezesa pana Szyko . Odpowiedz Link Zgłoś