Dodaj do ulubionych

Jak się mieszka w Rembertowie?????

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.05, 23:01
Jesteśmy zmuszeni do przeniesienia się do Warszawy ze wzgl. na pracę mojego
męża. Szukamy odpowiedniego miejsca- żeby nie było zbyt dużego zgiełku, dużo
zieleni i w miarę przyzwoite ceny mieszkań. Na mapie wypatrzyłam Rembertów,
ale nie wiem, jak długo zajmuje dojazd do centrum, czy jest to miejsce w
miarę bezpieczne, itd. Jak się wam żyje w Rembertowie???
Obserwuj wątek
    • Gość: jula Re: Jak się mieszka w Rembertowie????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.05, 08:02
      jak
    • Gość: ewer Re: Jak się mieszka w Rembertowie????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.05, 23:35
      Czy nie macie zdania jak się tam mieszka? Potrzebuję waszej opinii. Patrzę na
      plan warszawy i szukam miejsca.... gdzie kupić mieszkanie. O innych osiedlach
      jest trochę informacji. Czyżby mój pomysł na spokojną okolicę był nietrafiony?
      • Gość: Wirnik Re: Jak się mieszka w Rembertowie????? IP: *.chello.pl 26.05.05, 01:08
        Dojazd słabiutki. Do centrum jedzie się Ostrobramską i Trasą Łazienkowską,
        korek gigant na Marsa przez większą część dnia. Można co prawda pociągiem
        podmiejskim, ale to dla smakoszy pewnych klimatów (a wieczorem także mocnych
        wrażeń).

Sam Rembertów kiedys może przemieni się w elegancką willową dzielnicę. Ale to
        za około 20 lat najwcześniej. Teraz jest zapyziały. Rządzi w nim wojsko i SLD.
        Chcesz coś wiedzieć, to się przejedź na miejsce i sobie pospaceruj. Pierwsze
        wrażenie jest b. ważne przy tego typu decyzji.
        • Gość: ewer Re: Jak się mieszka w Rembertowie????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.05, 11:25
          Dzięki za informacje (choć nie budujące...) Właśnie chcę zrobić sobie wycieczkę
          do Warszawy.
      • Gość: mamba Re: Jak się mieszka w Rembertowie????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.05, 15:19
        a ja mam całkiem odmienne zdanie: mieszka się b.fajnie bo z daleka od zgiełku
        miejskiego a jednak to jeszcze Warszawa. Dokoła lasy, żadnych smrodów
        wielkomiejskich, spokój, cisza, kilku pijaczków i tyle. dzieci spokojnie chodzą
        do szkoły, poziom mniejwięcej wyrównany, mieszkam tu od 3 lat i bardzo się
        zadomowiłam. Dojazd do centrum możliwy również pociągiem (dużo szybciej niz
        samochodem i autobusem), jeżdżą bardzo często :)
        Osobiście szczerze polecam :)
    • domil Re: Jak się mieszka w Rembertowie????? 26.05.05, 19:21
      Mieszkam od roku, polecam. Dużo zieleni, cisza i spokój. Z dojazdem
      rzeczywiście bywa kiepsko ze względu na korki, ale w perspektywie - przedłużona
      Trasa Siekierkowska.
    • Gość: ewer Re: Jak się mieszka w Rembertowie????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.05, 20:59
      Niestety moje wrażenia są podobne . Jest zielono, cicho, ale niestety nic
      więcej. Miasto bardzo zaniedbane, pokrzywy po pas przy niektórych blokach. Jak
      to możliwe? co robią władze? Niestety tory kolejowe i to, że mój syn musiałby
      chodzić codziennie do szkły na drugą stronę miasta ( do szk. integracyjnej)-
      też mnie odstrasza. Wprawdzie widziałam też osiedle nowe- kilka bloków pod
      lasem, całkiem sympatycznie. Nie wiem jakie są tam ceny, ale firma która to
      budowała nie ma dobrej sławy. Byłam też w Piasecznie i na Tarchominie . Wybór
      jest bardzo trudny.
      • Gość: Wirnik Re: Jak się mieszka w Rembertowie????? IP: *.chello.pl 30.05.05, 00:13
        Myślę, że najlepiej zdać się na dobrą agencję nieruchomości, która po zadaniu
        tematu "cicho, zielono, przytulnie i w miarę miejsko" powinna coś znaleźć, ew.
        doradzić.

Warszawa jest miejscem, gdzie wśród ogólnego syfu można znaleźć przytulne
        zakątki, niekoniecznie na wściekle drogim żoliborzu oficerskim, czy
        przereklamowanym niskim wilanowie.

Osobiście zdecydowanie odradzam Białołękę i Tarchomin, to jest strzał w głowę
        jeśli chodzi o dojazdy. Piaseczno jest również za daleko i beznadziejne
        komunikacyjnie. myślę, że mozna coś znaleźć z Twoich kryteriów to np. Stare
        Włochy pasują. Nie jest drogo, całkiem miło , niestety to b.zaniedbana
        dzielnica , tak jak Rembertów, i żulików sporo. Bliżej miasta, to np. Wola w
        rejonie parków, też względnie tanio. Ochota przy parku szczęśliwickim (tu już
        raczej drogo, chyba że jakiś stary blok). Generalnie - szukajcie a znajdziecie;)

Aha i poszperaj jeszcze na forach warszawskich, np. taki wątek na forum
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=271&w=21053911&v=2&s=0
        Pzdr.

• Gość: Iwona Re: Jak się mieszka w Rembertowie????? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 31.05.05, 13:05
      Mieszkam w Rembertowie od 6 lat w domku jednorodzinnym. Jest jak na wsi, tylko
      nie ma drogi, kanalizację robią. Piszę o tzw. Starym Rembertowie za torami .
      Dość kiepska komunikacja. Powstają tu właśnie bloki tzw. Sady Rembertowskie
      budowane przez JW Construction, która ma dość kiepska opinię. Znam jedną osobe,
      która tam miezka i jest zadowolona. Dojazdy samochodem w korkach. Jadę ok 30
      minut na Pragę. Ale jest fajne przedszkole, cisza, szkołę dopiero poznam. W
      bloku wkrótce nie będzie tego co mi najbardziej przeszkadza: brak drogi (błoto)
      i kanalizacji. Jest tam kiepski plac zabaw. Nie ma chyba obiecanego basenu.
      Jest cisza, spokój, ale po rozrywkę trzeba raczej gdzieś jechać. Mój mąż do
      pracy na Wolę jedzie ok. godzinę. Ostatnio byłam na koncercie w Starej Miłosnej
      i muszę powiedzieć, że okolica bardziej mi się podobała. Więcej się dzieje,
      trochę więcej nowych domów niż w Rembertowie, gdzie przeważają stare. Z drugiej
      strony lubię swój ogródek i ciszę i to, ze rano często słyszę koguta. Trudna
      decyzja szczególnie z daleka. My działki pod budowę szukaliśmy pół roku. Moze
      na początek lepiej coś wynająć i spokojnie się rozejrzeć? Mąż ma do wynajęcia
      mieszkanie na Grochowie, jeżeli bierzesz to pod uwagę odpisz.

Pozdrawiam
      Iwona
      • Gość: ewer Re: Jak się mieszka w Rembertowie????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.05, 15:13
        Dziękuję wszystkim za opinie, ale nie zdecyduję się na to miejsce. Szukam
        innych dzielnic. Dzięki.
    • Gość: Jurek Re: Jak się mieszka w Rembertowie????? IP: *.infoplus.com.pl 08.06.05, 19:31
      Może zainteresuje cię oferta spółdzielni " Beta", budenek w budowie, oddanie we
      wrześniu , Grochowska 304. Po drugiej stronie ulicy Park Skaryszewski. są tam
      jeszcze wolne lokale z tego co się orientuję. Cenowo przystepnie niż w innych
      dzielnicach W-wy. Dogodny dojazd do centrum. Pozdrawiam:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka