pol-a Re: Huculi graja u nas :) 17.11.05, 15:19 Przy Kamionkowskiej. I (za)śpiewają Odpowiedz Link Zgłoś
pantalon Re: Huculi graja u nas :) 17.11.05, 15:22 a to nie wiem nic o tym. Mozna szczegoly PanTalon Odpowiedz Link Zgłoś
pantalon Re: Huculi graja u nas :) 17.11.05, 15:21 za szybko mi sie wcisnelo :) w DCPK 19.11.05 19 listopada godz.18,00 - koncert górali z Huculszczyzny. Wystąpią: Lubomir Nykorak - drumla, sopiłka, telenka, dwojnica, śpiew; Volodymir Kryven - bęben, śpiew; Taras Slobodyan - cymbały, śpiew; Igor Shurgot - skrzypce, śpiew. W programie ludowe tańce huculskie oraz pieśni religijne wstep wolny. My z progenitura sie pojawimy na pewno :) sciskam PanTalon Odpowiedz Link Zgłoś
pol-a Re: Huculi graja u nas :) 17.11.05, 17:28 DCPK to właśnie przy Kamionkowskiej jest : ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .maya Re: Huculi graja u nas :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 17:52 a konkretnie - w budynku urzedu dzielnicy praga poludnie czyli przy ul. Grochowskiej 274, choc wejscie - faktycznie - od Kamionkowskiej :) Odpowiedz Link Zgłoś
pantalon Re: Huculi graja u nas :) 18.11.05, 10:29 pisze Kamionkowska mysle Minska. I stad moje zdziwienie bo mi jakos nie pasowalo do M25 :) sciskam PanTalon Odpowiedz Link Zgłoś
444a Re: Huculi graja u nas :) 17.11.05, 20:38 Huculi będą sami grali czy jeszcze ktoś przycjedzie z tego typu zespołów? Odpowiedz Link Zgłoś
pantalon Re: Huculi graja u nas :) i na Dereniowej ale inni 18.11.05, 10:28 to jeszcze cos od organizatorow: Koncert bêdzie okazj¹ do poznania muzyki ludowej i kultury karpackiej, jak równie¿ do przypomnienia bitwy o Lwów (14-22 listopada 1918 r.), rocznicy ”rewolucji pomarañczowej” i roli Polski w uzyskaniu niepodleg³o?ci przez Ukrainê. Nie zabraknie s³ów przes³ania testamentu Jana Paw³a II, przytoczonych w niedzielê 19 czerwca 2005 r. na Placu J. Pi³sudskiego podczas Mszy ?w. na Kongresie Eucharystycznym w Warszawie. no trudno ja wolalbym zeby bylo jak najwiecej folkloru. A nastepnego dnia: Parafia p.w. sw. Tomasza Apostola, Urzad m. St. Warszawy Wydzial Kultury dla Dzielnicy Ursynow oraz Stowarzyszenie Polskich Artystow Muzykow Oddzial Warszawski zapraszaja na koncert "Hlan Boze okom na Lemkowynu" w wykonaniu Wokalnego Zespolu Kameralnego CANZONA Wladyslaw Chanas - dyrygent Jacek Klubinski - bas Zofia Kostrowska - inspektor Zespolu w dniu 20 listopada 2005r. (niedziela) o godz. 19:40 w kosciele sw. Tomasza Apostola ul. Dereniowa 12, W-wa w programie muzyka sakralna baroku kompozytorow lemkowskich WSTEP WOLNY Dojazd: stacja metra "Imielin rog ul. Dereniowej i Indiry Ghandi autobusy: 136, 166, 179, 185, 503, 504, 505 przystanek Miklaszewskiego Odpowiedz Link Zgłoś