Dodaj do ulubionych

gimnazjum 126

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.06, 20:16
Moje dziecko kończy w tym roku VI klasę, a my przeprowadzamy się do
Rembertowa. Proszę rodziców i uczniów o poradę co do Gimnazjum nr 126, bo
jest to rejonowe i blisko domu. Dzieciak ma wyraźne zdolności matematyczne i
do takiej klasy chciałbym go zapisać. Proszę o szybki odzew, bo termin
składania papierów minął. Jacy nauczyciele, kto uczy matematyki, fizyki i
informatyki i jakie są języki.
Obserwuj wątek
    • Gość: też gość Re: gimnazjum 126 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.06, 20:52
      Szkoła jest normalna. Są klasy o róznych profilach. Nie wiem kto będzie uczył w
      tym roku, ale wiem, że do klasy matematycznej jest duzo chętnych bo ma być
      dobra obsada. Języki angielski i chyba niemiecki lub hiszpański.
      Atmosfera różna w zależności od klasy. Zachowanie młodzieży jak wszędzie, ale
      szkoła w miarę bezpieczna. Jest strażnik, dyżury nauczycieli. A młodzież jak
      wszędzie i dobra i zła.
      Jeśli Twój dzieciak nie jest nadmiernie wrażliwy, to ppolecam tę szkołę, bo
      chyba niedobrze jak się wychowa w jakiejś społecznej i potem nie będzie umiał
      żyć w normalnym społeczeństwie..
      • Gość: również gość Re: gimnazjum 126 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.06, 22:20
        polecam gazetę regionalną z 31 maja list do redakcji. jest tam mowa o tej szkole.
        • Gość: xxx Re: gimnazjum 126 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 10:16
          jaką gazetę regionalną?
          i co tam pisze?
          • trzeciasiostra Re: gimnazjum 126 02.06.06, 12:34
            bezpłatna gazeta, leży w większości sklepów
    • Gość: nauczyciel Re: gimnazjum 126 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 16:13
      normalna rejonowa szkoła jak wiekszość w Polsce. Zanim zacznie się krytykować
      trzeba wiedziec skąd biorą się problemy w gimnazjach . Z tego , ze
      młodziez w wieku 13- 17 lat przezywa okres buntu, negacji autorytetu dorosłych,
      rodzicow, to rówiesnicy stają się wzorem zachowań i ich zdanie , akceptacja
      najbardziej liczą się. Stąd te pierwsze wypalone papierosy, picie piwa, poza
      szpanerska, wulgaryzmy, manifestowanie swojej pseudodorosłosci wyzywającym
      ubraniem.
      A pamietac należy o jednym , ze dziecko jest wizytówką rodziców a nie szkoły.
      Do szkoły przychodzą dzieci swoich rodziców.

• Gość: mama Re: gimnazjum 126 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 19:50
        Popieram nauczyciela. Szkoła jak inne. Dzieci rózne, bo i rodzice różni. Można
        popatrzeć na zebraniu w tej szkole i nie tylko tej. Jak rodzic spokojny, to i
        dziecko dobre. Jak rodzic się czepia i ma do wszystkich pretensje to na ogół z
        uczniem też sa problemy. Jakie sobie rodzice dzieci wychowają takie mają.
        Szkoła niewiele już może zmienić w takim kilkunastolatku. Więc jak oceniac
        szkołe po dzieciach. Dziecko to obraz rodzica, a nie szkoły.
        • Gość: ankaoka Re: gimnazjum 126 IP: *.devs.futuro.pl 02.06.06, 21:57
          Szkola jak każda inna ale nauczyciela z małymi wyjątkami kiepscy. Kumoterstwo
          między nauczycielami, jest grupa pan, ktore wzajemnie się popierają tzn. jak
          uczen podpadnie u jednej to jest gnojony przez wszystkie 4. Matematyka jest w
          miarę niezła, ale tez zależy do kogo trafi. Informatyki w zasadzie nie ma
          wcale, chemia kiepsciutko, polski tak sobie. Szkoła taka sobie jak masz wybór
          to poszukaj jeszcze czegoś innego.
          • Gość: alma Re: gimnazjum 126 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.06, 21:47
            Kończę tę szkołe i mam nadzieję dostać się do dobrej szkoły. Co do kumoterstwa,
            to chyba jesteś (lub byłaś) kiepskim uczniem i tak ci się poukładało, że miałaś
            kilka tyłów. Mów za siebie, a nie wydawaj ogólnych opinii.
            Ja będę wspominać mile tę szkołe i bardzo oddanych nauczycieli.
            Alma z trzeciej f
            • Gość: remi Re: gimnazjum 126 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.06, 21:24
              Cześć!
              Kończę ten przybytek wiedzy. Uczę się na 4 i wyobraźcie sobie, że egzamin
              gimnazjalny napisałem na 92 punkty. To znaczy, że szkoła na poziomie.
              Poza tym ma wyższe wyniki niż średnia Rembertowa, to też dobrze o nas świadczy.
              Dzieciaki chodźcie do nas!
    • Gość: absolwent Re: gimnazjum 126 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 16:34
      Hura!
      Skończyłem gimnazjum. Uczyłem się średnio, a na egzaminie dostałem 87 punktów.
      Jestem w Powstańcach i tam mi powiedzieli, że znają moje gimnazjum, bo dużo
      stąd dobrych dzieci chodzi. Kocham moją szkołe i nawet niektórych nauczycieli.
      • Gość: XYZ Re: gimnazjum 126 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.06, 17:36
        Pozdro dla wszystkich absolwentów i ciałka pedagogicznego tej szkółki.
        Przyjmuję gratulacje - jestem w LO im. Herberta.
        • Gość: zyx Re: gimnazjum 126 IP: *.bait.pl / *.225.121.1.bait.pl 07.07.06, 18:52
          Chyba nie ma specjalnie gratulowac.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka