Dodaj do ulubionych

jakie przedszkola niepubliczne na Pradze Południe?

10.12.08, 11:09
Proszę o opinię o przedszkolach niepublicznych . Spis mam ,lecz
chodzi mi o opinię rodziców. A w szczególności chodzi mi o
informacje o nauczycielach/wiek/ oraz ilosci dzieci w grupach .Czy
dzieci oglądają TV i grają na komputerach .Z programami niektórych z
nich się zapoznałem ale naprzykład nie znalazłem strony www
przedszkola na Perkuna. Czy mają zapewniną opiekę medyczną.
Za wszelkie konkretne informację bardzo dziękuję.
Obserwuj wątek
    • alabaster.net Re: jakie przedszkola niepubliczne na Pradze Połu 11.12.08, 12:04
      czy nikt nie ma zapisanych tam dzieci?
    • e-baska Re: jakie przedszkola niepubliczne na Pradze Połu 11.12.08, 12:31
      Przedszkole Pinokio -grupa do ok.10 dzieci/wiek od 3-5lat/ ,dwie
      panie, jedna z duzym doswiadczeniem.Jest pielegniarka.
    • Gość: nana2005 Re: jakie przedszkola niepubliczne na Pradze Połu IP: *.chello.pl 12.12.08, 09:08
      polecam przedszkole prywatne na ul. Chłopickiego - niedaleko pl. Szembeka. Moja
      córka chodziła tam przez 1,5 roku i była zarówno ona jak i ja bardzo zadowolona.
      Jeśli masz jakieś pytania, chętnie odpowiem.
      • alabaster.net gość NANA2005 12.12.08, 11:05
        Dziękuję gościowi: nana2005 . Ja tego przedszkola nie znalazłem w
        spisie przedszkoli niepublicznych. To chyba tylko klubik a takie
        mnie nie interesują.
        • Gość: acek Re: gość NANA2005 IP: 62.233.238.* 12.12.08, 11:28
          Didasko, grupy do 16 osob, nauczyciele mlodzi, ale o wiek nie pytalem :), tak ok
          +-30., pielegniarka jest ale chyba nie codziennie..

pytanie o tv i komputer to jakies dziwne jest dla mnie... to gdzies w ogole sie
          praktykuje ogladanie TV w przedszkolach ???
          a
          • Gość: wacek Re: gość NANA2005 IP: 84.13.25.* 12.12.08, 12:07
            Na Berezyńskiej podobno za dużo oglądają bajek i ciągle przesiadują
            przy komputerze.Brat zabrał z tego powodu swoje dziecko.
      • Gość: Tygrysek Re: jakie przedszkola niepubliczne na Pradze Połu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.14, 18:11
        Witam. Mamy jeszcze 2 wolne miejsca w naszym przedszkolu. Proponuję zajrzeć na naszą stronę: www.przedszkoletygrysek.pl.tl a potem nas odwiedzić. Pozdrawiamy - tygryski.
    • Gość: nana2005 Re: jakie przedszkola niepubliczne na Pradze Połu IP: *.chello.pl 12.12.08, 12:50
      proszę sprawdzić na www.naszedzieci.waw.pl/ - funkcjonuje jako przedszkole
      • pantalon Re: jakie przedszkola niepubliczne na Pradze Połu 12.12.08, 13:30
        tak BTW to rodzice z Pragi Pld sa najbogatszymi rodzicami w Warszawie

na takim Ursynowie same biedaki mieszkaja bo tam marne 600-700 pln licza sobie
        za przedszkole. A uans niektore to 2 razy tele sobie licza i nie maja klopotow z
        naborem.
        Tak wiec glowy w gore - koniec z mitem biedakow z Pragi

PanTalon
        (sarkastyczny- jakby co)
        • alabaster.net pantalon 12.12.08, 14:02
          To nie na temat.Ja nie pytałem o ceny.
        • alabaster.net nana2005 12.12.08, 14:07
          Ja mam spis z wydziału oświaty i on jest dla mnie najbardziej
          wiarygodny.Klubiki na swoich stronach www też podają w
          nazwie "przedszkole" choc to nie prawda.Pozatym nie pytałem jak tam
          jest tylko zadałem konkretne pytania.
        • Gość: kiki29 Re: jakie przedszkola niepubliczne na Pradze Połu IP: *.acn.waw.pl 14.12.08, 09:27
          na urysnowie jest o wiele większa ilośc przedszkoli/konkurencja.

i skąd mit, że na pradze pd biedaki? tu jest saska kępa i grochów (dużo willi i
          apartamentowców), na ursynowie i kabatcah wiocha na kredyt.
    • koko8 Re: jakie przedszkola niepubliczne na Pradze Połu 12.12.08, 18:11
      dlacezgo interesuje cie przedszkole niepubliczne, skoro wokol jest
      mnostwo swietnych panstwowych przedszkoli z przestronnymi salami,
      pieknymi placami zabaw i wykwalifikowna kadra nauczycielska?
      • alabaster.net koko8 12.12.08, 23:18
        Ponieważ , chcę by moje dziecko uczyło i bawiło w małej grupie
        dzieci niekoniecznie w tym samym wieku,aby mogło liczyc na uwagę i
        pomoc wychowawcy, aby naśladował starsze dzieci i było wrażliwe na
        młodsze. Tego państwowe molochy nie zapewnią, co najwyżej nauczą
        znieczulicy.
        • Gość: konrad.boryczko alabaster IP: *.subscribers.sferia.net 13.12.08, 12:53
          Pomijajac juz Twoj roszczeniowy ton wobec innych forumowiczow...
          Musisz sie jeszcze wiele nauczyc o dzieciach i przedszkolach. Mowiac krotko: jestes w wielkim bledzie.
          pozdrawiam.
          • Gość: Baśka Re: alabaster IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.08, 16:26
            Każdy wychowuje swoje dziecko i wydaje pieniądze jak chce i nikomu obcemu nic do
            tego
            • Gość: konrad.boryczko Re: alabaster IP: *.subscribers.sferia.net 13.12.08, 21:55
              Racja. Niestety...
              • Gość: kiki29 Re: alabaster IP: *.acn.waw.pl 14.12.08, 09:30
                mało wiesz o przedszkolach, boryczko. czy ty masz w ogóle dzieci? gdzie są te
                swietne państwowe pzredszkola???? to molochy, gdzie dzieciaki chorują non stop,
                tylko ktoś z nożem na gardle oddaje tam dziecko. a prywatne dobre przedszkole
                (nie "klub" czy "chatkę") strasznie ciężko znaleźć.

a od czyichs pieniędzy wara...
                i po cholrę znowu szczekasz w temacie, który cię nie dotyczy??????
                • Gość: konrad.boryczko Re: alabaster IP: *.subscribers.sferia.net 14.12.08, 09:41
                  Poproszę wyskamleć definicję molocha.
                  Mam troje dzieci, dla Twojej informacji. W Warszawie, na Pradze Południe, zaliczyliśmy już trzy państwowe przedszkola. Wszystkie moge polecić. Ale jak ktoś ma z góry założoną tezę, to raczej się go nie przekona, kiki.
                  BTW mam taką znajomą, która oddaje dziecko tylko do przedszkola prywatnego. Zmienia średnio co kwartał, bo coś tam coś tam. Nie wyciągam z tego wniosków, co i Tobie radzę.
        • Gość: koko8 Re: koko8 IP: *.aster.pl 14.12.08, 10:23
          zgodzic sie musze z konradem boryczko.... i napisze jak on - jestes w wielkim
          bledzie...i prosze zebys nie atakowal mnie od razu dla zasady i mojej mikrej
          wiedzy na temat przedszkoli we wspmnianej okolicy - tak sie sklada, ze jestem
          mama przedszkolaka i temat przedszkolny nie jest mi obcy... moje dziecko
          uczeszcza do bardzo dobrego przedszkola panstwowego, gdzie bynajmniej nie szerzy
          sie zaraza a dzieci nie slizgaja sie na wlasnych glutach...decyzja nie wynika z
          mojego statusu majatkowego, wiec gadka o pieniadzach jest zbedna...oczywiscie
          twoja prywatna sprawa jest edukacja wlasnego dziecka, jednak takie plytkie i
          waskie myslenie nt. publicznej edukacji przedszkolnej jest krzywdzace i mylne...
          gdybys jednak zmienil zdanie moge ci polecic niejedna przyjazna panstwowa plcowke,
          pozdrawiam, rowniez w imieniu niewrazliwego, niewychowanego, znieczulonego
          4latka :-)
      • alabaster.net Re: jakie przedszkola niepubliczne na Pradze Połu 14.12.08, 23:45
        I znowu zboczyliśmy z tematu.Moja odpowiedz dla koko8 nie miała na
        celu ocenianie i kładzenie na szali: państwowe - prywatne. Niech
        każdy swoją ocenę zatrzyma dla siebie. Napewno są zwolennicy jednych
        i drugich.Każdy ma prawo do własnego zdania.Poco potępiać tych co
        wolą niepubliczne?
        • Gość: mama Re: jakie przedszkola niepubliczne na Pradze Połu IP: *.acn.waw.pl 29.12.08, 22:06
          widziałam kilka pozytywnych opinii o państwowych przedszkolach, czy możecie
          polecić jakieś dobre, z serdecznym zaangażowanym personelem?
          • Gość: Gocławianka Re: jakie przedszkola niepubliczne na Pradze Połu IP: *.acn.waw.pl 03.01.09, 20:58
            Czy przy okazji możecie napisać jak zapisać dziecko do państwowego przedszkola?
            Próbowaliśmy, wypełniliśmy formularz, zrobilismy wszystko tak jak trzeba, ale
            nic z tego nie wyszło. Na listę wpisaliśmy 10 przedszkoli i nigdzie się nie
            dostaliśmy :(
            Jak wy to robicie, że wasze dzieci chodzą do państwowych przedszkoli i to tych
            które wybraliście?
            • Gość: konrad.boryczko Re: jakie przedszkola niepubliczne na Pradze Połu IP: *.subscribers.sferia.net 03.01.09, 21:18
              Nie wiem jak to jest obecnie, ale do 2006 r. działało to tak, że przedszkole, które nie przyjęło dziecka, miało obowiązek zapewnić miejsce w innym. Były jakieś listy, komisje itp. Zadzwoń do urzędu dzielnicy i po prostu zapytaj.
              pzdr.
    • mistiquonta Re: jakie przedszkola niepubliczne na Pradze Połu 24.07.09, 16:53
      na saskiej sępie, na lotaryńskiej jest "kolorowe przedszkole", moje dziecko
      chodziło tam onegdaj, nim sie przeprowadziliśmy. fajna atmosfera, żadnych
      ogłupiaczy, dzieci są w grupach 3-4 lata i 5-6 latek, indywidualnie dostosowany
      jest tryb uczenia dzieci (nie ma równania w dół, zdolniejszymi dziećmi ianczej
      się zajmują). ja to przedszkole ceniłam głownie za współpracę kadry z rodzicami-
      wszystkiego można było się dowiedzieć, ze wszystkim dogadac, chętnie ci pomagają
      i odpowiadają na pytania, nie robia dramatu że twoje dziecko ma taką a nie inną
      dietę. plus genialne obiadki "babcine", na miejscu szykowane. fajne miejsce dla
      malucha.
    • Gość: Kaśka Re: Sprawdzajcie przedszkola prywatne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.09, 14:56
      Prawdą jest ,że w państwowym przedszkolu jest nadzór.
      Nadzór pedagogiczny w postaci kuratora, który sprawdza co dzieciaki robią, czego
      się uczą.Nadzór sanitarny, który zagląda do łazienek, kibelków i nawet na
      najniższa półkę w szafce kuchennej. Sprawdza przy jakich stolikach siedzą
      dzieciaki, czy np.dywan nie przesuwa się , czy osoby pracujące przy dzieciach
      nie są nosicielami najróżniejszych pasożytów.
      Natomiast przedszkola prywatne!:) Gdy chciałam oddać dzieciaka do prywatnego
      przedszkola zwanego klubem, właścicielka zapewniała mnie ,że jedzenie dostarcza
      firma kateringowa.
      Pewnego dnia spostrzegłam przed obiadem jak podjechała samochodem prywatnym i
      razem z mężem wyładowywała słoiki z zupą i czymś jeszcze w garnkach:(
      Nie wiadomo kto to ugotował? gdzie? i z czego?
      Nikt nie sprawdza budynków w których są dzieci!!!!
      Czy wiecie ,że przepisy mówią, że MUSZĄ BYĆ co najmniej DWA WYJŚCIA z budynku?
      W razie pożaru w przedszkolu państwowym zawsze można wyjść do ogrodu.
      W prywatnym najczęściej NIE, bo są to zwykłe domy mieszkalne najczęściej
      przerobione na przedszkole nielegalnie.
      To się kiedyś skończy nieszczęściem! i będzie awantura na całą Polskę tak jak w
      Kamieniu Pomorskim
    • Gość: Tygrysek Re: jakie przedszkola niepubliczne na Pradze Połu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.14, 21:46
      Witam.Strona przedszkola na Perkuna to:www.przedszkoletygrysek.pl.tl Pozdrawiam
    • Gość: Tygrysek Re: jakie przedszkola niepubliczne na Pradze Połu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.14, 17:54
      strona przedszkola na Perkuna www.przedszkoletygrysek.pl.tl polecamy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka