Dodaj do ulubionych

JAK WAM SIE MIESZKA?

13.12.04, 14:06
czesc, właśnie zarezerwowałam mieszkanie w a5. mam tydzień na podjęcie
decyzji, stad pytanie: jak wam się mieszka? dobry dojazd do centrum to wiem,
ale jak tak ogólnie? ze sklepami? itp. i jeszcze jedno, czy cena nie uległa
zmianie? tzn nie wzrosła?
pozdrwaiam serdecznie przyszłych sąsiadów :) magda
Obserwuj wątek
    • cramerpl Re: JAK WAM SIE MIESZKA? 14.12.04, 08:42
      Magda - jeszcze nikt w tej inwestycji nie mieszka (no może poza ekipą
      wykańczającą mieszkania). Z tego co mi wiadomo - pierwsi lokatorzy wprowadzą
      się na początku roku - na razie każdy ktor odebrał mieszkanie- prowadzi
      intensywne prace adaptacyjne ;-)
      Co do cen, do kontaktuj sie z biurem sprzedaży - tam dowiesz sie jaka jest
      aktualna cena i jaka była poczatkowa...
      • magda_bemowwo_park Re: JAK WAM SIE MIESZKA? 14.12.04, 09:36
        aaa... no widzisz... ja zrozumiałam, że juz niektrórzy mieszkają :))
        o ceny cfaktycznie spytam się przy podpisywaniu umowy. bardziej też
        interesowało mnie, czy od odpisania umowy do ostatniej wpłaty cena się jakoś
        zmieniła.
        i znalazłam w sieci stronę projektanta:) rosti.republika.pl/bemowo.html
        • tomcat_8 Re: JAK WAM SIE MIESZKA? 14.12.04, 10:46
          Witaj,

od podpisania umowy do ostatniej wpłaty cena się nie zmieniła. Bez obawy,
          wszystkie znaki na niebie i przede wszystkim na ziemi wskazują, że to solidny
          developer.

Powodzenia

TomCat
          • magda_bemowwo_park Re: JAK WAM SIE MIESZKA? 14.12.04, 10:49
            ha! to będziemy sąsiadami:)
            • kopcik :) 14.12.04, 16:58
              No prosze, jak zaczynali budowac to sie akurat wyprowadzalem z warszawy.
              Ostatnio widzalem, ze buduja i to dosc szybko. Heh moj ulubiony spookojny
              przystanek dla lini 167 bedzie z pewnoscia w przyszlosci bardziej oblegany
              przez mieszkancow tych blokow :)Swoja droga Madziu , jak zamawiasz mieszkanie
              to chociaz wypadaloby sprawdzic naocznie gdzie to jest. Chyba, ze jestes
              pracoholiczka i nie masz na nic czasu, jak wiekszosc ludzi w Warszawie :P
              Pozdrawiam
              • magda_bemowwo_park Re: :) 14.12.04, 22:15
                hej, sprawdziłam juz wszytstko. w sobote ogladam jeszcze dokładniej analogiczne
                mieszkanie juz stojce.
                słuchajcie a jak z internetem?
                jak bedziecie się podłaczać? jakaś sieć lokalna?

aaa i kopciku.... znam ten przystanek 167 bardzo dobrze:)))
                • cramerpl Re: :) 15.12.04, 10:40
                  a ktore miszkanie Cie interesuje - na ktorym pietrze i ew. w ktorym rogu?
                  Co do internetu, to puki co nie ma zadnych opcji, ale od lutego bedzie pewnie
                  neostrada w TPsa lub internet z kablowki. Z tego co mi wiadomo, tpsa podlaczy
                  sie do budynku nie wczesniej niz na koniec stycznia.
                  Co do tej stronki www, to nie jest strona projektanta, tylko wykonawcy makiety,
                  ktory reklamujac swoje uslugi, pokazuje zdjecia wykonywanych juz wczesniej
                  przez siebie makiet. Ta akurat stoi w biurze sprzedazy na terenie budowy...
                • piotrn1 Re: :) 15.12.04, 10:42
                  Ciesze sie ze ktos poruszyl kwestie internetu. Teraz jest juz cala masa
                  mozliwosci podlaczenia, ale chyba wszyscy jestesmy zainteresowani najtanszym, a
                  najtanszy to budowa sieci lokalnej i dzierzawa lacza. W takiej sytuacji cena
                  moze nie przekroczyc 40 zl miesiecznie. Czy ktos ma zaprzyjazniona firme
                  informatyczna?
                  Pozdrawiam piotr
                  • magda_bemowwo_park Re: :) 15.12.04, 20:04
                    witam ponownie.
                    1. zarezerwowałam mieszkanie w A5 14 - pierwsze piętro narożnik płn-wsch. mam
                    nadzieje ze nie bedzie to bardzo ciemne mieskzanie, bo z takiego uciekam:) w
                    sobote ogladam i podpisuje umowe. bardzo sie ciesze

2. macie racje z ta strona, ze to zdjecia makiet

3. internet. my na pewno bedziemy często w sieci bo pracujemy tak, stad moje
                    pytanie. fajnie byloby miec siec lokalna, bo przy takiej ilosci osob jest to
                    juz opłacalne. ufff... to co piotrn1 napisął 40 zł miesięcznie :)

4. przeczytałam gdzieś, ale juz nie pamiętam gdzie, że został dokupiony kawałek
                    gruntu na ogródek zabaw dla dzieci - fajnie. podoba mi się, że są tak
                    dopracowane drobiazgi

pozdr magda
                    • sbrzuc Re: :) 17.12.04, 11:51
                      > witam ponownie.
                      > 1. zarezerwowałam mieszkanie w A5 14 - pierwsze piętro narożnik płn-wsch. mam
                      > nadzieje ze nie bedzie to bardzo ciemne mieskzanie, bo z takiego uciekam:) w
                      > sobote ogladam i podpisuje umowe. bardzo sie ciesze

No to widzę, że będziemy "sąsiadami" - ja z żoną mamy mieszkanie A5.04 - tuż
                      pod Tobą :) Mam nadzieję, że nie tupiesz za bardzo i że imprezy będą nie
                      częściej niż raz w tygodniu! :D

My umowe podpisaliśmy 2 tygodnie temu i poszła już pierwsza kasa do dewelopera -
                      teraz tylko czekac i planować urządzanie.
                      Jak już napisałem gdzieś indziej też jesteśmy za dzierżawą łącza od jakiejś
                      firmy - ofert są setki, trzeba tylko dobrą wybrać. A może działać już teraz?
                      Kable poszły by jeszcze w pionach czy gdzieś....?
                      Pozdrawiam!

--------
                      Szymon
                      • magda_bemowwo_park Re: :) 18.12.04, 15:23
                        :)))
                        imprezy 2 razy w roku + parapetówa :)
                        nie tupiemy za bardzo, a co do internetu to sa juz zainstalowane kable do sieci
                        lokalnej w scianach -z tego co zrozumialam. trzeba maks w styczniu - w połowie
                        podac jak i gdzie sie chce miec rozlokowane wtyczki, kontakty i sciany, pozdr
                        magda
                        • aannek Re: :) 20.01.05, 23:34
                          witam wszystkich a szczególnie Magde z A5.14 :))) Jestem zona sbrzuca - tego
                          od mieszkania pod Toba:) Jestem na forum pierwszy raz i juz bede wszystko
                          sledzic szczegolowo i skrupulatnie:)(mam nadzieje ze nie zrobilam bledu?:))

Pozdrawiam,
                          Ania.

Ps. mam nadzieje ze bedziemy sasiadami z prawdziwego zdarzenia:)
    • noetzel78 Re: JAK WAM SIE MIESZKA? 22.12.04, 15:53
      Czesc.
      Ja juz kupilem mieszkanie w A5. Nie mieszkam jeszcze, co oczywiste, ale mam
      wrazenie, ze bedzie bardzo przyjemnie.
      Pozdrawiam
      • magda_bemowwo_park Re: JAK WAM SIE MIESZKA? 23.12.04, 15:12
        to mieszkamy w jednym domu :)
        pzodr świątecznie magda
      • aannek Re: JAK WAM SIE MIESZKA? 20.01.05, 23:38
        czesc!
        moze chociaz Ty masz to mieszkanie na parterze w A5??!!
        Czy sa tu w ogóle jakies osoby z parteru w A5 - szukam bliskich sasiadow:)
        Pozdrawiam.
        Ania
    • cramerpl Profile do ścianek gips-karton 10.01.05, 13:28
      Tak się złożyło, że mój majster przy wykańczaniu mieszkania (budynak A2) kazał
      mi kupić 40 profili do ścianek gipsowo-kartonowych - nie wszystkie jednak
      wykorzystał, mam więc ich nadmiar. Jeśli ktoś planuje aktualnie zakup profili,
      to mogę odstąpić za pól ceny 15 swoich, które zostały mi po remoncie - odbiór
      bezpośrednio na budowie u mnie w mieszkaniu. Profile są nowe, nigdy nie były
      użyte, kupione 2 tygodnie temu. Można je obejrzeć w każdej chwili.
      Są to profile typu U. Kształty: |_| i |__|
      • michalfront Re: Profile do ścianek gips-karton 11.01.05, 08:41
        hej!
        to znowu ja...
        ostatecznie zdecydowaliśmy się na mieszkanko w A3, jesteśmy właśnie w trakcie
        załatwiania z bankiem kredytu itp. sprawy...
        jak Ci się ktoś trafi wcześniej to sprzedawaj bez wahania, jeśli nie, to pewnie
        na koniec stycznia/początek lutego wchodzi nasza ekipa, a ponieważ mamy zamiar
        poprzesuwać dwie ścianki to i profile pewnie się przydadzą
        jak będę znał konkrety to zadzwonię bezpośrednio do Ciebie
        pozdrawiam
      • tatwo Re: Profile do ścianek gips-karton 15.01.05, 20:47
        czesc,
        jak to profile? scianki "fabrycznie" sa z karton-gipsu?

pozdrawiam,
        Arek
    • marek.m4 Potrzebuję 1/2 płyty do zabudowy Geberita 13.01.05, 12:21
      Chętnie odkupię 1/2 zielonej płyty.
      Będę wdzięczny za kontakt A3 (11).

Pozdrawiam,
      Marek
      • cramerpl Re: Potrzebuję 1/2 płyty do zabudowy Geberita 17.01.05, 13:56
        Cholera - moi majstrowie wynieśli kawalki niepotrzebych płyt na "wysypisko",
        więc już nie mam żadnych płyt... Profile natomiast zabrał majster w
        rozliczeniu...
        Dla wyjasnienia - z profili buduje się metalowe ramy do których przymocowuje
        się gips-karton.
        • marek.m4 Re: Potrzebuję 1/2 płyty do zabudowy Geberita 18.01.05, 19:14
          Dzięki! Już nieaktualne.
    • bartek_park Re: JAK WAM SIE MIESZKA? 03.06.05, 19:46
      Ciekawy jestem reakcji po pół roku... czyli sprawa głośności, bezpieczeństwa,
      wygody, ostatnich zatarć z developerem itd., "stosunków między sąsiedzkich" :)
      czyli jak po pół roku oceniacie wybór tego mieszkania, tej lokalizacji, tego
      developera?
      • magda_bemowwo_park Re: JAK WAM SIE MIESZKA? 23.07.05, 09:50
        ja również - a więc ponawiam - jak wam się mieszka :)?
        • konrad.bemowo Re: JAK WAM SIE MIESZKA? 24.07.05, 21:15
          No wlasnie, jak wam sie mieszka?

Przy okazji pozdrowenia dla A4,A5 i A6 od B2 (dla A5 szczególnie) :) Trzymamy kciuki za wasze odbiory :) Nasze dopiero późną jesienią...

Konrad
          • mariusz1973 Re: JAK WAM SIE MIESZKA? 24.07.05, 21:40
            Dzięki, my odbieramy 25 sierpnia ale trzymamy kciuki również za B1 i B2 i oby
            jak najszybciej całe osiedle wspólnie zaczeło mieszkać.
            Mariusz i Renata z A5.
            Pozdrowienia
            • michalfront Re: JAK WAM SIE MIESZKA? 25.07.05, 11:04
              jeśli chodzi o to, jak się mieszka, to jesteśmy naprawdę zadowoleni. spokojnie,
              mniej głośno niż się spodziewaliśmy, jak na razie żadnych (odpukać) "awarii" -
              ogólnie jest ok :)

Agnieszka i Michał A3

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka