Dodaj do ulubionych

Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.10, 10:08
Rozpoczęłam ten wątek z nadzieją na dyskusję z osobami bezpośrednio zainteresowanymi tym budynkiem.
Poprzedni wątek "Zasiedlenie..." zszedł zupełnie z tematu i stał się polityczną i niepotrzebną wymianą złośliwości i głupich poglądów.
Zapraszam wszystkich "sąsiadów" do rozmowy. Może ktoś ma już jakieś nowe wiadomości i zechciałby się podzielić.
Pozdrawiam cierpliwie czekających.
Obserwuj wątek
    • Gość: czekająca Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: 46.113.235.* 28.12.10, 19:55
      Oprócz oczywistego opóźnienia niestey żadnych nowych wieści.
      Ale skorzystałam z twojego wpisu i nastawiam się na Wielkanoc choć nie ukrywam, że dla mnie liczy sie każdy miesiąc.
      • Gość: MD Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.dynamic.chello.pl 28.12.10, 20:19
        Ja, prawdę mówiąc, odliczam dni od momentu wizyty w administracji. Ale jak widać, terminy się rozjechały.
        Zastanawiam się tylko, jak duże jest opóźnienie w remoncie? Na jakim właściwie są etapie, i jak wiele jest jeszcze nie skończone?
        • Gość: czekająca Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: 46.113.235.* 28.12.10, 20:35
          Miałam nawet zamiar podjechać tam i zaczepić jakiegoś robotnika i się podpytać, ale się wstyd przyznać... wstydzę zagaić;)
          • sibeliuss Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych 29.12.10, 09:30
            Dziś ewidentnie ktoś się wprowadzał, czyżby dostał już klucze?
            • Gość: czekajaca Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: 94.254.190.* 29.12.10, 17:04
              A do któej klatki? Bo remontowana jest tylko jedna.
              A może widziałeś jak wnoszą sprzęt taki jak umywalki, zlewozmywaki, kuchenki itp?
              Bo jakoś trudno mi uwierzyć, że ktoś się już wprowadza.
              • sibeliuss Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych 29.12.10, 17:19
                Do tej od Marcpolu, wnosili podłużne pudła, więc może to meble?
                • Gość: czekająca Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: 94.254.190.* 29.12.10, 17:38
                  Może i meble ale ta klatka nie jest remontowa.
                  Może do któregoś z 18-tu użytkowanych w tej klatce mieszkań?
                • chromare1 Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych 31.12.10, 13:47
                  zapominasz że tam od WIELU LAT mieszka kilkanaście rodzin !!!!
                  Robili remont/wymieniali meble.....
                  • Gość: czekajaca Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: 188.33.146.* 31.12.10, 13:51
                    No to przecież o tym piszę:)
    • sibeliuss Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych 29.12.10, 09:31
      Czy interesowaliście się już okolicą? Macie jakieś pytania?
      • Gość: MD Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.10, 12:47
        Całe życie mieszkam na Bródnie, ale nie znam nikogo z tamtych okolic. Sprawia wrażenie spokojnej ulicy. No chyba, że mieszkasz gdzieś w pobliżu i zechciałbyś się podzielić jakimiś wrażeniami.
        Pozdrawiam
        • dickers Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych 29.12.10, 13:39
          sibi wyraźnie Cię podrywa...uważaj ;-)
          • Gość: MD Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.10, 14:42
            super,
            tylko może nie na tym forum, proszę
            pzdr
            • sibeliuss Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych 29.12.10, 16:09
              Czy możesz nie brać słów ludzi określonego autoramentu za prawdziwe?
              • dickers Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych 30.12.10, 10:47
                no tak, jeśli MD to rasowa kobitka, to faktycznie, trafiłem kulą w płot, nie ten target :-)
                • Gość: MD Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.10, 10:57
                  masz rację, trafiłeś kulą w płot.
                  Wróćmy do sedna tematu.
          • Gość: :) Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.dynamic.chello.pl 29.12.10, 17:44
            sibi woli hopakóf :)
      • Gość: czekająca Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: 94.254.190.* 29.12.10, 17:14
        Mieszkam obecnie na targówku mieszkalnym więc mam niedaleko.
        Kilka kroków od bloku jest: biblioteka, marcpol, z tyłu basen muszelka i szkoła podstawowa (mam nadzieję, że równie fajna jak ta do której chodzi mój 6-cio letni syn, bo zastanawiam się nad przeniesieniem go w przyszłym roku), niecałe dwa przystanki dalej jest park bródnowski.
        A poza tym razem z dzieciakami będę mogła oglądać konie, mieszkające po drugiej stronie ulicy:)
        • sibeliuss Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych 29.12.10, 17:20
          O poziom szkoły to jednak lepiej zapytać na forum osiedla:
          forum.gazeta.pl/forum/f,16112,Brodno.html
          • Gość: czekająca Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: 94.254.190.* 29.12.10, 17:41
            Dzięki za info:)
            Napewno skorzystam. Na razie wchodziłam na stronę szkoły i sprawdzałam czy szkoła ma programy dla dzieci z problemami np. logopedycznymi.
            • antygronkowiec Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych 30.12.10, 14:27
              jeszcze wam nie dali tego pałacu we władanie? ojojojojojoj peło ludki nie wyrobiły się? hmmm chyba słabo się staracie, naprawdę lepiej idźcie i POmózcie robotnikom bo do wielkanocy nie wyrobią się:-)
              • Gość: MD Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.dynamic.chello.pl 31.12.10, 16:19
                a Ty znowu swoje. Jeszcze Cię nie wymroziło zarazku?
                Daruj sobie, już pozamiatane. A skoro nadal zżera Cię żal, może ulżyj sobie w jakiś inny sposób, albo po prostu idź do gminy, załatw formalności to i może Tobie coś skapnie...
                Pozdrawiam
                • Gość: czekajaca Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: 46.113.172.* 01.01.11, 18:14
                  CZy ktoś przypadkiem nie wymierzył może wielkości pomieszczeń podczas oglądania mieszkania? Gdyby tak było to serdecznie proszę o informację:)
                  Szególnie zależy na długości ściany w większym pokoju, tej od kuchni (długość od balkonu do drzwi)
                  • Gość: MD Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.dynamic.chello.pl 02.01.11, 22:57
                    urzad.targowek.waw.pl/page/index.php?str=153&offset=60&id=154
                    konkretnie "dokumentacja część 1 i 2"
                    tu masz wszystkie informacje łącznie z planami mieszkań. Na pewno Cię zainteresują
                    Miłej lektury (bo sporo tego) i pozdrawiam
                    • Gość: czekająca Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: 94.254.241.* 03.01.11, 06:15
                      Serdecznie dziekuję i pozdrawiam
                      • Gość: czekająca Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: 46.113.5.* 04.01.11, 13:13
                        Przejrzałam te plany i jeśli dobrze rozumiem to w pokojach ma być wykładzina pcv?
                        • Gość: MD Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.11, 13:33
                          zgadza się. A w łazience płytki ścienne i podłogowe, w kuchni podłogowe (wolałabym, żeby ich nie było)
                          • Gość: czekająca Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: 109.243.193.* 04.01.11, 18:36
                            W łazience płytki ścienne a a w pokojach wykładzina pcv? Dziwne bo koszt paneli a wykładziny pcv jest naprawdę przawie żaden.
                            Ja się zastanawiam nad przeniesiem kuchni do więkdzego pokoju, miałabym bym wtedy maleńki pokój dla córki (strasznie się kłócą ze sobą - córka z synem i chciałabym ich rozdzielić).
                            • sibeliuss Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych 04.01.11, 22:42
                              I na której ścianie tą kuchnię ustawisz?
                              • Gość: czekająca Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: 46.112.180.* 05.01.11, 06:21
                                Na tej samej co stoi tylko po drugiej stronie.
                                Sprawdzałam na planie teoretycznie się da.
                                Wystarczyło by się przekuć przez ścianę z wodą i odpływem.
                                • Gość: MD Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.11, 09:22
                                  pomysł ciekawy, ale nie wiem czy nie musisz mieć zgody administracji na takie "przemeblowanie"?
                                  • Gość: budowlaniec Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.dynamic.chello.pl 05.01.11, 11:25
                                    a jakże, przecież to zmiana funkcji i użytkowania pomieszczenia, a co za tym idzie przeróbka instalacji

widac wioche sprowadzaną tam przez bufeciare :)
                                  • Gość: czekająca Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: 62.233.251.* 05.01.11, 12:41
                                    Odpowiadam na pytanie MD
                                    Z tego co się orientuję nie potrzebuję zgody ponieważ, nie przenoszę instalacji, przekładam tylko rurki z wodą na drugą stronę ściany. Nic nie burzę, nie stawiam żadnych ścianek działowych itp. Ponieważ nie ma tam gazu, nie ma problemu z instalacją gazową.
                                    Na mojej "wiosce" na Targówku mieszkalnym, zrobiłam podobnie (miałam pokój z dużą kuchnią, którą podzieliłam) 8 lat temu przed przejęciem kamienicy przez spadkobiercę i nie było żadnych problemów, administrator ( poprzedni z gminy i ten teraźniejszy) widział te zmiany osobiście i nie miał zastrzeżeń.
                                    Ale oczywiście nie wiem, jak to wygląda na sto procent (na Oszmiańskiej znajoma podzieliła pokój na dwa mniejsze ale nie wiem czy pytała się o zgodę) zastanawiam się po prostu nad tym i muszę powiedzieć, że ja bym na ten pomysł nie wpadła ale moja szefowa jest w takich rzeczach bardziej twórcza i to jej pomysł, kiedy rozmawiałam z nią na temat moich wiecznie kłócących się dzieci:)

• Gość: czekająca Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: 62.233.251.* 07.01.11, 10:41
                                      Dzwoniłam dzisiaj do administracji.
                                      Pani mi powiedziała, że zasiedlanie może zacznie się w połowie lutego.
                                      • Gość: MD Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.11, 10:55
                                        czyli żadna nowość - kolejne przesunięcie. Tak jak już pisała - myślę, że nie ma co liczyć wcześniej jak na Wielkanoc. Ten termin połowa lutego też się pewnie rozjedzie.
                                        • Gość: czekająca Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: 109.243.139.* 08.01.11, 12:32
                                          Wielkanoc w tym roku późno - 24 kwietnia, mam nadzieję, że przed świętami już się przeprowadzę:)
                                          Mam pytanie dotyczące zlokalizowania przydzielonego mieszkania?
                                          Pani z gminy, tłumaczyła że będzie to lustrzane odbicie mieszkania, które oglądałam. Czy dobrze myślę, że skoro było to np. 4 mieszkanie od końca bloku, to w drugiej klatce będzie tak samo czyli 4 od końca bloku (oczywiście tego drugiego końca:)?
                                          • sibeliuss Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych 08.01.11, 15:04
                                            Dokładnie tak. To jest tzw. płyta żerańska, więc są tylko dwa moduły - prawo i lewostronny.
                                            • Gość: zosia Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.11, 22:24
                                              czy w łazienkach jest lastryko? a wiecie jaki kolor tych płytek bendzie? zupełnie nie wiem co tam zrobią i jak, próbowałam podpytac tych kolesie, ale jakos nierozmowni, dziwni tacy, to może coś wiecie? najlepiej jakby to był brąnz fajny z berzem, albo ecri. a w kuchni wiecie jaki kolor będzie? może można coś zasugrować?
                                              • Gość: czekająca Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: 46.113.25.* 11.01.11, 06:30
                                                Nie mam pojęcia. Szczerze mówiąc kolor jest dla mnie sprawą drugorzędną:)
                                                Nie sądzę żebyś mogła cokolwiek zasugerować, i nie ma co liczyć na to że wykończenie i materiał do wykończenia będzie jakiejś super jakości. W końcu jak by na to nie patrzeć to mieszkania komunalne i za remont tego budynku płaci państwo.
                                              • Gość: MD Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.11, 09:56
                                                śmiałe masz wymagania. Nie liczyłabym na super fajną paletę kolorów płytek podłogowych i ściennych. Standard będzie raczej skromny, a płytki pewnie białe (ewentualnie jakiś błękit) bo najtańsze.
                                                Osobiście wolałabym, żeby w ogóle nie było tego typu wykończenia, ale administracja musi oddać mieszkania w standardzie tzw. "do zamieszkania".
                                                • Gość: czekająca Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: 46.112.206.* 11.01.11, 19:03
                                                  Byłam dzisiaj w ops-ie na Stojanowskiej żeby umówić się na rozmowę z prawnikiem. Bardzo miła pani powiedziała mi, żeby była tam w zeszłym tygodniu i jest opóźnienie związane właśnie w związku z wykończeniem mieszkań.
                                                • wawa.1 Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych 11.01.11, 19:46
                                                  "Osobiście wolałabym, żeby w ogóle nie było tego typu wykończenia, ale administracja musi oddać mieszkania w standardzie tzw. "do zamieszkania".
                                                  A jakie wykonczenie wolisz?
                                                  To chyba zrozumiale,ze" do zamieszkania".
                                                  Ty masz tylko o to dbac, bo nie Twoje, a podatnikow.
                                                  • Gość: czekająca Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: 46.113.221.* 11.01.11, 20:59
                                                    Skoro jestem również podatnikiem to jak to jest? Mieszkanie jest podatników ale broń boże nie moje, mimo iż jestem podatnikiem? Czy tylko niektórych podatników?
                                                    Oczywiście wiem, że to nie moje mieszkanie, będę tylko najemcą nie pojmuję tylko tego podziału?
                                                    Są równi i równiejsi? Podatnicy dzielą sie na takich co stać ich na kupienie własnego m i do nich wszystkich należy mieszkanie którego będę najemcą i podpodatnicy, których nie stać na własne mieszkanie i mają dbać o nie bo to nie ich tylko tych lepszych podatników?
                                                  • wawa.1 Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych 11.01.11, 21:52
                                                    Ty chyba pojecia nie masz ile kosztuje wykonczenie mieszkania,a moze i to pojecie masz tylko wcale taka biedna nie jestes.
                                                  • Gość: zosia Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.11, 23:14
                                                    nic ci do tego nygusie jeden, zazdrośnik, typowy polaczek
                                                  • Gość: MD Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.dynamic.chello.pl 12.01.11, 00:38
                                                    wolałabym zrobić to we własnym zakresie.
                                                    Po pierwsze - wg własnego gustu i upodobań
                                                    Po drugie - mniejsze koszty administracji
                                                • Gość: zosia Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.11, 23:14
                                                  czy wiem czy śmiałe wymagania? ot nie chcę dziadostwa co po miesiącu popęka, poodpada, jak jesteś porządny klej i porządna płytka i w ładnym wzorze to co za problem? nie rządam włoskiej glazury a na przykład Opoczno, jak już wydaje się nasze nomen omen pieniądze to chciałabym mieć dobrze zrobione, stąd tez pytanie o lastryko? czy może bedzie jednak terakota? no faktycznie mogliby panele położyć, może emitujące klepkę, i też nie rządam deski drewnianej przecież, okna to pewnie jakiś plastik będzie...
                                                  • sibeliuss Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych 12.01.11, 00:04
                                                    A nie możesz sobie potem wymienić za swoje pieniądze?
                                                  • Gość: MD Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.dynamic.chello.pl 12.01.11, 00:49
                                                    chyba jednak przesadzasz. Od 2 lat czekam na mieszkanie, i jeśli daliby mi takie jakie widziałam jak hotel opuściła spółka - cieszyłabym się jak dziecko.
                                                    Uważam, że zbyt wiele wymagasz.
                                                    Przecież zawsze możesz zmienić co Ci się nie podoba.
                                                  • sibeliuss Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych 12.01.11, 01:00
                                                    Ciekawe jakie warunki miała Zosia do tej pory, skoro przyznali jej tutaj lokum.
                                                  • Gość: czekając Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: 46.112.19.* 12.01.11, 06:23
                                                    Nie ma co się kłócić i obrażać.
                                                    Mogę przyznać rację Zosi, że szkoda poprostu jakichkolwiek pieniędzy na byle co ale z drugiej strony, nie dziwne że miasto chce zrobić ten remont za jak naniższą cenę.
                                                    Niebędę przecież płaciła za wynajem tyle co w prywatnym mieszkaniu, nie dziwię się więc, że koszty wykończenia są takie jakie są.
                                                    I nie dziwię się również MD, że wolałaby stan surowy, bo gdyby stać mnie było na nieduży kredyt to wykończenie pomalutku zrobiłabym sama i faktycznie byłoby by taniej dla przeciętnego podatnika.
                                                    Co do jakości to na Oszmiańskiej położono takie panele, że już po kilku miesiącach zaczeły się ścierać więc na dobrą sprawę może to i dobrze, że będzie wykladzina pcv i każdy sobie wymieni na to na co go będzie go stać. Ja na panele do dużego pokoju już mam odłożone.
                                                  • Gość: mamatomka Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.dynamic.chello.pl 12.01.11, 08:18
                                                    Witajcie :)
                                                    Czytam Was z zainteresowaniem, ale muszę was nieco zaniepokoić. Otóż dowiedziałam się, że to opóźnienie spowodowane jest zawilgoceniem i grzybem powstającym na ścianach przez co czekają do wiosny, aż się ściany osuszą. Skądinąd wiem, że robotnicy siusiali na ściany co też zamarzło i odpuściło po uruchomieniu centralnego ogrzewania. Dlatego najsampierw każdy wprowadzający się powinien swoje mieszkanie poddać kwarantannie a wcześniej je odkazić przeciwko salmonelli.
                                                    Przemyślcie to, bo ja nie wyobrażam sobie mojego dziecka raczkującego po podłodze gdzie kryją się zarazki.
                                                    Pozdrawiam
                                                  • Gość: MD Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.11, 09:25
                                                    Sugerujesz, że przez zimę ściany były zamarznięte? Przecież budynek w okresie grzewczym jest ogrzewany, więc pojęcia nie mam jaka temperatura musiałaby tam panować, żeby obsiusiane ściany zamarzły.
                                                    Poza tym oglądając przydzielony lokal nie zauważyłam na ścianach żadnego grzyba czy innego szajsu. Powiem więcej - ściany były w całkiem przyzwoitym stanie. Więcej do życzenia dawała podłoga, drzwi, sanitariaty.
                                                    No chyba, że taką demolkę łącznie z siusianiem na ściany zrobili sami pracownicy obecnego wykonawcy remontu?
                                                    O co tu właściwie chodzi?
                                                  • sibeliuss Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych 12.01.11, 09:54
                                                    Mamę Tomka "poniesła" fantazja. Prace idą pełną para, stojąc o 7:15 ma przystanku naliczyłem 20 mieszkań w których pracowali robotnicy.
                                                  • Gość: MD Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.11, 11:02
                                                    codziennie tamtędy jeżdżę do pracy i też mam wrażenie, że coś się tam dzieje i raczej nie jest to osuszanie ścian.
                                                    Nie mam pojęcia skąd mama Tomka ma takie wiadomości. Może Tomek sikał na te ściany i stąd ta informacja.
                                                  • sibeliuss Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych 12.01.11, 11:39
                                                    Okolica już się przygotowuje na zasiedlenie bloku, nawet monopolowy w PGR jest czynny do 24.
                                                  • Gość: czekająca Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: 94.254.142.* 12.01.11, 17:38
                                                    A skąd wiesz sibeliussie, że monopolowy otwarty 24 na dobę? Sam z niego często korzystasz;)?
                                                    Niech sobie i będzie nawet i 25 h na dobę otwarty a ten co ma ochotę żeby wypić to nawet na pustyni coś sobie znajdzie:)
                                                  • Gość: zosia Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.11, 23:31
                                                    i dobrze, fajnie mieć delikatesy otwarte cała dobę, tobie pewnie tego brakuje?
                                                  • Gość: zosia Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.11, 23:34
                                                    chyba konfabulujesz albo co, jakie siki???? może kocie to tak, ale tam na pewno grzali, na pewno blok nie jest przemrożony, więc nie siej paniki, poza tym na betonie nie będziesz spać ani biegać, będzie terakota, może panele, czy wkładzina. a właśnie a w pokojach możliwa jest wykładzina do położenia?
                                                  • Gość: MD Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.11, 09:35
                                                    jeśli solidnie zrobią remont a wynajmujący będą o to dbać, to i najtańsze materiały mogą sporo wytrzymać.
                                                    Dlatego, moim zdaniem jak mają zrobić dziadostwo z rękojmią na czas technicznego odbioru lokali - to lepiej by było gdyby zostawili stan surowy.
                                                    Ale jak narazie niestety nikt z nas nie ma to wpływu. Teraz możemy tylko opierać się na domysłach i nie potwierdzonych informacjach. Nie wiemy jak to wszystko tak naprawdę wygląda w środku i co nam szykują. Wszystko okaże się jak otrzymamy klucze i sami ocenimy jakość.
                                                  • Gość: zosia Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.11, 23:30
                                                    na szczeście nie tobie to sprawdzać, zawistniku jeden, tutaj wujek dobra rada a tak naprawdę to gniecie cię w dołku że ludzie moga sę wprowadzać niedługo i niestety nie całkiem na swoje, nie płacz bedziemy płacić za te "luksusy"
                                                  • Gość: czakająca Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: 109.243.105.* 13.01.11, 07:03
                                                    Pytanie do MD.
                                                    Bardzo dziękuję za podpowiedź gdzie mogę obejrzeć plany mieszkania:)
                                                    Oglądałam chyba wszystkie załączniki ale nigdzie nie mogę znaleźć wymiarów dotyczących wysokość. Nie wiesz może przypadkiem jaka jest wysokość?
                                                    Mam szafę, która ma 2,60 wysokości i zastanawiam się czy mi się zmieści:)
                                                  • Gość: MD Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.11, 09:06
                                                    ten blok (jak pozostałe bródnowskie) to jeden standard - 2,50 m z tolerancją na krzywy sufit i podłogę do kilku cm w dół lub w górę.
                                                  • sibeliuss Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych 13.01.11, 09:17
                                                    W sumie to jest 2,45 z drobnymi różnicami.
                                                  • Gość: czekająca Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: 188.33.2.* 13.01.11, 10:42
                                                    Dzięki za info.
                                                    No to świetnie, bo o tym że moja pralka nie zmieści się do łazienki (chyba że zamiast wanny będzie kabina prysznicowa), zorientowałam się już wcześnie a teraz szafa 2,60 z którą nie wiem co zrobię.
                                                  • Gość: czepiający się Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.dynamic.chello.pl 13.01.11, 12:35
                                                    jak czytam niektóre posty osób które mają przydział na mieszkanie socjalne ( bo takie to jest)
                                                    to wydaję mi się jakby osoby wprowadzające się przyjeżdzały z zagranicy ,przeprowadzały się z pałacu albo przeprowadzały się z apartamentowców.
                                                    Z TEGO CO WIEM to osoby zamieszkałe w tym bloku bedą tak jak na oszmiańskiej z list :
                                                    -rozkwaterowanie ( duzo osób na małym metrażu )
                                                    -przesiedlenie dłużników z DUUŻYCH na mniejsze
                                                    -zakwaterowanie tych na których mieszkania /blok znalazł się dawny właściciel
                                                    Jak wysokośc ,długość kubatura się nie podoba (albo brak metra czy innego środka lokomocji ) to zawsze można zrezygnować i KUPIĆ APARTAMENT w innym miejscu albo wybudować sobie dom według swoich WYMIARÓW

Wstyd !!!! W dzisiejszych czasach dostajecie za darmo i jeszcze narzekacie
                                                    Tylko nie piszcie że wpłacacie 5-10 czy 15 tyś kaucji ???
                                                    Jakby gmina dała ogłoszenie że każdemu kto wpłaci tę kwotę DA mieszkanie >>>>>to kolejka byłaby jutro od budynku aż na Pl Bankowy
                                                  • sibeliuss Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych 13.01.11, 14:05
                                                    Gość portalu: czepiający się napisał(a):

> -przesiedlenie dłużników z DUUŻYCH na mniejsze

Chyba żartujesz, a do Markotu nie łaska?
                                                  • Gość: czekająca Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: 46.112.197.* 13.01.11, 15:07
                                                    Człowieku gdby było mnie stać na kupno apartamentu, to nie narzekałabym, że szafa którą mam obecnie mi się niezmieści:)
                                                    Wyluzuj - przecież ja nie narzekam na mieszkanie, co mi tam za różnica jaka jest wysokość, poprostu jak już coś mam w obecnym mieszkaniu to chciałabym sprawdzić czy mi się zmieści w nowym.
                                                    Jakby mnie było stać na nowe meble to byś zaraz krzyczał że jestm burżujka.
                                                    Matko z córką skąd ta złość i nienawiść.
                                                  • sibeliuss Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych 13.01.11, 15:09
                                                    Masz szafę z przesuwanymi drzwiami?
                                                  • Gość: czekająca Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: 46.112.197.* 13.01.11, 16:02
                                                    Aż się boję odpowiedzieć bo zaraz powiesz, że skoro mam...
                                                    ale tak mam szafę z przesuwanymi drzwiami, którą kupiłam osiem lat temu na raty i szkoda mi jej bo nie była tania.
                                                  • sibeliuss Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych 13.01.11, 17:35
                                                    Spokojnie, pytam bo może da się te drzwi jakoś obniżyć. Hmmm. Szkoda kasy na nową, poza tym i tak czekają Cię nowe wydatki.
                                                  • Gość: czekająca Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: 46.113.228.* 13.01.11, 18:19
                                                    Nie da się ich obniżyć. To lustrzane skrzydła 255 cm wysokości - chciałam sobie kiedyś optycznie powiększyć pokój i teraz mam za swoje.
                                                    Ale na pewno wykorzystam cały środek.
                                                    Coś wymyślę, a jeśli chodzi o wydatki to zdecydowanie wolę te przyszłe niż te obecne;)
                                                  • Gość: czepiający się Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.dynamic.chello.pl 13.01.11, 21:48
                                                    sorry że tak ostro .
                                                    jeśli chodzi o szafę >>>>> to da sie .
                                                    zawsze można przyciąć (szkło ).
                                                    Ktoś kto ma o tym pojęcie poradzi sobie .
                                                  • Gość: czepiający się Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.dynamic.chello.pl 13.01.11, 21:50
                                                    na grodzieńskiej albo palisadowej można kupic /dokupić najmniejszy duperelek do drzwi przesuwnych
                                                  • Gość: czekająca Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: 94.254.232.* 14.01.11, 06:19
                                                    Dzięki z info a propo adresu:)
                                                    Nic ostatnio nie robię w necie tylko oglądam skrzydła ale ceny są takie, że włosy stają mi dęba. Nie wiem czy da się coś zrobić z tymi konkretnie skrzydłami. Są całe lustrzane na takiej folii zabezpieczającej w metalowej obudowie. Może faktycznie zadzwonię do prodecenta i się spytam czy da się je przyciąć?
                                                  • Gość: MD Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.dynamic.chello.pl 13.01.11, 19:53
                                                    wypowiadasz się nie mając zielonego pojęcia o co chodzi.
                                                    Po pierwsze nie są to mieszkania socjalne tylko kwaterunki, a to zasadnicza różnica.
                                                    Po drugie nie kaucja wcale nie wynosi 5, 10, 15 000 zł, a ok. 1300 zł.
                                                    A po trzecie jakoś nie zauważyłam, żeby ktokolwiek tu narzekał - oprócz oczywiście takich jak Ty i podobnych, którzy już wcześniej się tu wypowiadali.
                                                    Mam nadzieję, że nie popadniecie w depresję z żalu, zazdrości i zawiści...
                                                    Wszystkiego dobrego życzę, i żebyś nie musiał znaleźć się na takiej liście.
                                                  • Gość: zosia Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.11, 22:24
                                                    a słysząłam że mają coś przy starzyniaku budować, nowe fajne komunalne osiedle, coś drgneło na Pradze i zaczynają dbać o potrzebujących a tych jest wielu niestety...
                                                  • Gość: też_czekająca Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.stansat.pl 19.01.11, 19:48
                                                    ostatnio słyszałam cos o połowie lutego jako terminie prawdopodobnym ukończenia remontu w kilku mieszkaniach. Czy może jest szansa że zaczną zasiedlenie z początkiem marca? Proszę o jakies informacje bo te każdy ma inne. Dziękuje
                                                  • Gość: czekająca Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: 46.112.114.* 19.01.11, 20:12
                                                    Będę dzwonić do zarządcy pod koniec stycznia to może coś mi powiedzą.
                                                  • Gość: MD Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.dynamic.chello.pl 19.01.11, 22:24
                                                    Będę wdzięczna jeśli podzielisz się "dobrymi" informacjami.
                                                    Pozdrawiam
                                                  • Gość: MD Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.dynamic.chello.pl 19.01.11, 22:24
                                                    Szansa zawsze jest, ale te ciągłe opóźnienia już trochę trwają. W administracji bez przerwy podają jakieś nowe terminy. Mam nadzieję, że Wielkanoc spędzę już u siebie.
                                                    Pozdrawiam
                                                  • antygronkowiec Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych 20.01.11, 14:29
                                                    u siebie? hmm mają od razu dawać Wam akty własności? a może sprzdaż za symboliczną złotóweczkę? to ja też poproszę!!! :-) Brawo Bufet!!!!!!!!

Gość portalu: MD napisał(a):

> Szansa zawsze jest, ale te ciągłe opóźnienia już trochę trwają. W administracji
                                                    > bez przerwy podają jakieś nowe terminy. Mam nadzieję, że Wielkanoc spędzę już
                                                    > u siebie.
                                                    > Pozdrawiam
    • Gość: ja Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.dynamic.chello.pl 19.01.11, 23:30
      ludzie ale sie nakręcacie .macie papier z przydziałem to zamiast się stresować powinniście opijać ten fakt .
      zapewne słabo pamiętacie poprzedni ustrój ( w tym niewiele się zmieniło) >>>>> ale powiem tak zapytajcie się rodziców czy w tym kraju (nie licząc oddania inwestycji na 1-go maja ,22 lipca czy też urodziny innego breżniewa ) oddano coś zgodnie z terminem ???
      trudno przemęczycie się jeszcze troche a potem moze zaszczyci was na ZASIEDLENIU p HGW wtedy to będzie temat do rozmów i wspomnień !!!
      co tam opóżnienia ,krzywe sciany i inne niedogodności ...
    • Gość: MD Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.11, 13:32
      najnowsze wiadomości jakie mam, to iż pierwsze wezwania do podpisania umów najmu mają ruszyć od połowy lutego.
      Podobno wykonawca ma już naliczane odsetki za niedotrzymanie terminu i sam burmistrz już się tym zainteresował. Może to coś przyspieszy...
      • Gość: czekająca Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.play-internet.pl 25.01.11, 18:59
        Znając życie dojdzie do tego, że szybciej zaczną zasiedlać nowy blok przy Ossowskiego:(
        • Gość: Zbynek Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.home.aster.pl 27.01.11, 08:33
          Byłem tam wczoraj przejazdem ok 18 i jeszcze coś robili.
          • Gość: czekająca Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.play-internet.pl 31.01.11, 18:49
            Dzwoniłam dzisiaj do administracji.
            Na razie termin w połowie lutego jest aktualny a w każdym razie administracja nie ma żadnych informacji, że się zmienił. Remont miał trwać do końca stycznia, czyli jak by na to nie patrzeć do dzisiaj. Jakieś dwa tygodnie może trwać odbiór.
            Jedyna różnica w ostatniej informacji od MD to taka, że pracownik administracji powiedział, że nie planują oddawania pojedyńczych mieszkań. Wprost przeciwnie zamierzają zasiedlić od razu całą klatkę i planują podpisywanie umów w zbliżonym terminie dla wszytskich lokatorów.
            pozdrawiam:)
            • Gość: MD Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.dynamic.chello.pl 31.01.11, 19:24
              nareszcie jakieś dobre wiadomości. Dawno nikt tu nic pozytywnego nie napisał.
              Oby tylko ten termin został dotrzymany...to będzie cudownie.
              Dzięki na info.
              Pozdrawiam
              • Gość: Zbynek Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.home.aster.pl 01.02.11, 15:07
                A ja byłem dzisiaj tam i pracownicy informują, że beda remontowac do końca lutego.Podobno przedłużyli im termin.
                • Gość: czekająca Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.play-internet.pl 01.02.11, 19:58
                  No to świetnie, kompletnie mi to nie rękę:(
                  Swoją drogą nie rozumiem czemu administracja w takim razie albo nic na ten temat nie wie albo świadomie wprowadza nas w błąd.
                  • dickers Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych 02.02.11, 16:37
                    zdziwiona, chachacha przecież to PełO :-)
                • Gość: czekająca Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.play-internet.pl 04.02.11, 20:50
                  Nie wiem jak to się ma do przedłużenia terminu ale byłam dzisiaj na przystanku pod blokiem, czekałam na autobus przed godziną 16-tą i nie widziałam ani jednego światła zapalonego nie licząc parteru i I piętra gdzie ma być ops oraz w mieszkaniach w drugiej klatce.
                  Jak na budowę, która ma opóźnienia to raczej nie wyglądało, wprost przeciwnie - cicho i głucho.
                  • Gość: MD Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.dynamic.chello.pl 05.02.11, 14:37
                    Codziennie tamtędy przejeżdżam i rzeczywiście od kilku dni panuje tam spokój. Nic się nie dzieje, nie widać robotników i zapalonych świateł.
                    Może rzeczywiście coś się w końcu ruszy.
                    • Gość: czekająca Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.play-internet.pl 08.02.11, 20:21
                      Na stronie gminy jest informacja o cytuję: Remont części biurowej (parter i I piętro) budynku przy ul. Św. Wincentego 87 jako zamówienie uzupełniające w ramach zadania pt. Modernizacja budynku mieszkalnego przy ul. Św. Wincentego 87.
                      Skoro zaczynają remontować parter i I pietro to chyba zakończyli lub powoli kończą remont I klatki części mieszkalnej?
                      Może ktoś był w administracji i ma jakieś nowe wieści?
                      • Gość: MD Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: 87.206.2.* 08.02.11, 21:44
                        Tak, też wczoraj czytałam ogłoszenie o przetargu na remont części biurowej.
                        Dzisiaj jadąc do pracy zauważyłam w kilku mieszkaniach robotników - może jakieś małe poprawki. Poza tym żadnych nowych wiadomości. Administracja nadal podtrzymuje termin po 15 lutego.
                        Mam nadzieję, że nic się już nie przeciągnie.
                      • Gość: gość Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.play-internet.pl 04.03.12, 17:19
                        Tak i mają tu umieścić ośrodek opieki społecznej, a ktoś to konsultował z mieszkańcami ? nie
                        jako mieszkaniec nie zgadzam się
                        • Gość: MD Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.12, 09:29
                          Że będzie tu opieka, było wiadomo od samego początku. Słyszałam też o pomysłach na umieszczenie tu Straży Miejskiej i klub AA.
                          Myślę, że niewiele mamy do powiedzenia w tej sprawie. I nie sądzę, aby ktokolwiek pytał nas o zdanie.
                          Poza tym, mnie osobiście to nie przeszkadza.
                          Może mieszkańcy nabiorą trochę ogłady, respektu i poszanowania dla "naszego" bloku. Bo chlew straszny.
                        • Gość: Anonim Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.79.214.200.ivmx.pl 16.03.12, 13:19
                          Dostajesz mieszkanie za darmo więc nie dyskutuj, jak nie pasuje to do banku albo rodziny po kredyt i spłacaj 40 lat po 1500 zł miesięcznie!!!
                          Nie pasuje do widzenia!!
    • Gość: MD Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.11, 09:18
      Dzisiaj zaczęli rozbierać metalowe ogrodzenie wokół klatki. Może ten termin 15 lutego jednak zostanie dotrzymany. Oby tak było.
      • Gość: czekająca Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.play-internet.pl 10.02.11, 20:06
        Super!
        Dzisiaj miałam sen, że przeprowadzka dopiero w sierpniu ale koleżanka z pracy powiedziała mi, że sny często sprawdzają się na opak.
        Oby tak było:)
    • Gość: MD Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.11, 09:25
      no, mili sąsiedzi, właśnie przekroczyliśmy 15 dzień lutego. Mam nadzieję, że lada dzień dostanę telefon z administracji. Prawdę mówiąc, czekam na niego jak na zbawienie.
      A może już ktoś jest na tym etapie i zechciałby się podzielić spostrzeżeniami.
      Pozdrawiam
      • Gość: zuzka Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.222.248.125.spray.net.pl 16.02.11, 16:25
        Podobno do końca tygodnia mają powiadomić wszystkich i od przyszłego rozdają klucze.
        • Gość: czekająca Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.play-internet.pl 16.02.11, 17:08
          W piątek w budynku była pierwsza komisja a propo odbioru. Ponieważ były jakieś usterki do poprawki kolejna ma być w czwartek. Tak więc jest szansa na odbiór kluczy do końca lutego:) Mogliby tylko już dzwonić w sprawie kaucji, przecież można by ją było wpłacać już teraz.
          • Gość: zuzka Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.222.248.125.spray.net.pl 25.02.11, 16:11
            mnie powiedzieli dzisiaj ze moze w srode ;(
          • Gość: czekajacy Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.home.aster.pl 27.02.11, 07:45
            Byłem wczoraj tam na bloku robili wejście.Powiedzieli że blok odebrano w piątek.Mówili że klucze będą dawac w środę.Zobaczymy ile w tym prawdy.
          • Gość: sąsiadeczka Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.dynamic.chello.pl 02.03.11, 13:18
            nie wytrzymałam i zadzwoniłam tak jak zwykle odpowiedź ze klucze do końca tygodnia - proszę o cierpliwość zadzwonimy
          • Gość: sąsiadeczka Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.dynamic.chello.pl 03.03.11, 12:24
            przed chwilą zadzwoniłam , nadal jest jakaś usterka , do jutra mają powiadomić o odbiorze kluczy na poniedziałek . I tak w kółko..
          • Gość: sąsiadeczka Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.dynamic.chello.pl 08.03.11, 11:09
            ja też przy kawie i zaraz zadzwonię bo to już 11
        • Gość: zuzka Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.222.248.125.spray.net.pl 25.02.11, 22:13
          parapetowka na pewno jeszcze w karnawale!!!
    • Gość: MD Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.11, 14:14
      HURA, dostałam zaproszenie na poniedziałek do administracji. Cholera, ale się cieszę
      • Gość: czekająca Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.play-internet.pl 18.02.11, 16:18
        No to może się spotkamy:)
        Dzwoniłam dzisiaj.
        • Gość: czekająca Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.play-internet.pl 20.02.11, 12:38
          Pytanie do MD
          Czy mówili na którą masz być mniej więcej godzinę?
          Bo ja z wrażenia zapomniałam się zapytać a notesie mam zapisane, że w poniedziałki i czwartki administracja jest czynna od 14-tej?
          • Gość: Zbynek Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.home.aster.pl 20.02.11, 12:47
            Do 17 są jutro a ciekawe kiedy dadza klucze?
            • Gość: czekająca Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.play-internet.pl 20.02.11, 14:11
              Do 17-ej ale od której? Od 14-ej czy można przyjść przed południem?
              Jak na razie to budynek jest jeszcze nie odebrany. Cały czas usterki nie są usunięte. Kolejne spotkanie w celu odbioru ma być w tym tygodniu.
              • Gość: MD Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.dynamic.chello.pl 20.02.11, 21:14
                z tego co ja wiem, to budynek został odebrany w czwartek. W zeszły piątek (11.02) była pierwsza tura odbioru, ale wtedy burmistrz tego nie "klepnął", bo były właśnie jakieś usterki, które miały być usunięte do tego czwartku. Więc skoro wzywają do administracji to chyba, po to, żeby już dokonać pełni formalności.
                Zobaczymy jutro.
                Też jestem ciekawa czy dadzą już jutro klucze.
          • Gość: MD Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.dynamic.chello.pl 20.02.11, 21:10
            w godzinach między 9:00 a 17:00
            • Gość: czekająca Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.play-internet.pl 20.02.11, 21:20
              Serdeczne dzięki za informacje:)
              Co do odbioru to powtarzałam tylko informacje od administratorki.
              Według niej budynek nie jest jeszcze odebrany bo w czwartek nie było wszystko poprawione. Nie mniej jednak już bliżej końca:))))
              • Gość: czekajacy Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.home.aster.pl 21.02.11, 17:30
                No i nadal czekamy.Damulcie z administracji znowu nic nie wiedza,a na dodatek jestem bezdomny :)
                • Gość: czekająca Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.play-internet.pl 21.02.11, 17:41
                  Czekający - już niedługo.
                  Kaucję dzisiaj wpłaciłam, podałam wszystkie dane, jeszcze raz nr telefonu tylko się nie wymeldowałam bo jestem w wyjątkowej sytuacji i wolę się wymeldować tuż przed podpisaniem umowy.
                  Nie wiem czemu napisałeś damulki z administracji bo kobitka z którą rozmawiałam była bardzo miła. Powiedziała, że oni mają nadzieję że odbiorą budynek w tym tygodniu i od razu będą dzwonić. Oczywiście może się zdarzyć tak, że będzie to przyszły tydzień;(
                  W każdym razie umowa i wręczenie kluczy mają mieć miejsce już w budynku.
                  Dodam jeszcze, że koleżanka z piętra niżej była dzisiaj w środku i powiedziała, że jest naprawdę ładnie. Dzisiaj wieczorem może będę miała zdjęcia.
                  pozdrawiam czekająca
                  • Gość: czekajacy Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.home.aster.pl 21.02.11, 17:59
                    Jak można proszę zdjęcia na meila zbynek159@wp.pl dzieki
                  • Gość: MD Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.dynamic.chello.pl 21.02.11, 21:27
                    Czekająca - popieram. Administratorka, która mnie przyjmowała też była bardzo miła i nie mogę jej nic zarzucić. Poza tym to nie one są winne opóźnieniom.
                    Ja co prawda nie widziałam mieszkania, ale mam informację, że jest okropnie. Że jest brzydka terakota itp. Ale to chyba już jakieś imaginacje mojego informatora.
                    Jeśli mogę, to również poproszę o fotkę.
                    dino117@wp.pl
                    Z góry bardzo dziękuję i pozdrawiam.
                    • Gość: zdziwiony Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.dynamic.chello.pl 21.02.11, 23:24
                      jak czytam niektóre posty to ...........nóż w kieszeni sie otwiera !!!
                      nie dość, że mieszkania za friko to ......"podobno okropnie ","brzydka terrakota "i.t.d .
                      Jak nie miła księdzu ofiara to ZAWSZE MOŻESZ kupić mieszkanie -i to jakie chcesz (w stanie developerskim ) tzw gołe >>>>> i wtedy terrakoty układać takie jakie chcesz
                      ,okna też będzie można drewniane zamiast pastikowych i kuchnie zamiast POLAR np WHIRPOOL .

Ludzie może trochę wypadałoby się czasami w język ugryżć .
                      • ulapopow Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych 22.02.11, 07:28
                        Zdziwiony o co ci znowu chodzi?
                        Przecież nikt na tym forum nie mówi, że coś mu się nie podoba, to tylko cytaty innych osób, za które nikt z nas nie ponosi odpowiedzialności.
                        Również nie podpisuję się pod twoją wypowiedzią, że dostaję mieszkanie za friko.
                        Po raz kolejny powtarzam: nie dostaję żadnego mieszkania, to nie jest moja własność, nie mogę go sprzedać, ja jestem najemncą o czym świadczy umowa, którą podpiszę z miastem!
                        Czy to tak trudno zrozumieć?
                      • Gość: polcia Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.cefarm.com.pl 22.02.11, 08:29
                        WHIRPOOL przejął Polara, więc jak kupujesz prarlkę Polar to kupujesz Whirpool
                      • Gość: MD Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.11, 10:33
                        Uważaj tylko, abyś sobie krzywdy tym nożem nie zrobił.
                        A następnym razem uważniej czytaj wpisy i zastanów się zanim coś palniesz.
                        • Gość: czekajacy Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.home.aster.pl 23.02.11, 17:28
                          Ktoś wie kiedy kolejny odbiór ma byc?
                          • Gość: czekająca Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.play-internet.pl 23.02.11, 17:34
                            Tak jak pisałam wcześniej w tym tygodniu miał być kolejny odbiór ale kiedy to administratorka nie wiedziała, którego dnia. Jeśli nie odbiorą w tym tygodniu to znowu będzie następny w przyszłym tygodniu... :)
                            • Gość: czekajacy Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.home.aster.pl 23.02.11, 17:48
                              A może ktoś wie jak bedzie tam z telewizją i netem?
                              • Gość: czekająca Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.play-internet.pl 23.02.11, 19:05
                                Jak wejdzie na budynek jakaś kablówka to internet i telewizja będzie....
                                • Gość: MD Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.dynamic.chello.pl 23.02.11, 22:31
                                  tak, tylko pewnie długo na to poczekamy. Mam pakiet w upc i chciałabym go zabrać na nowy adres. Niestety upc nie dostarcza tam swoich usług, a założenie skrzynki w tym bloku nie leży w ich interesie (tak usłyszałam od operatora). Co za absurd?! Przecież to właśnie powinno być w ich interesie. Zyskują tu dziesiątki potencjalnych klientów. Nie rozumiem tego.
                              • Gość: MD Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.dynamic.chello.pl 23.02.11, 22:32
                                net na pewno będzie jak tylko OPS się tam wprowadzi (2012 rok). Ciekawe co będzie do tego czasu?
                                • Gość: czekająca Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.play-internet.pl 24.02.11, 06:11
                                  Ja od lipca nie mam kablówki właśnie dlatego, żeby nie zostać bez usługi z rachunkiem do płacenia.
                                  Internet mam z sieci telefonicznej podpisany na najkrótszy okres jaki proponował operator.
                                  Wiem że na Bródnie oprócz OPS jest rownież Vectra (może ona będzie zainteresowana)?
                                  A jak mam czekać około roku do dwóch na kablówkę to do tego czasu wezmę sobie satelitę.
                                  • Gość: zdziwiony Wincentego 87 -TV tylko dla zainteresowanych IP: *.dynamic.chello.pl 24.02.11, 09:29
                                    zapomnieliście chyba że już jest tv cyfrowa (na zwykłej antenie jest możliwość odbioru 11 -tu programów ) .
                                    Jeśli chodzi o więcej to jako przyszli mieszkańcy powinniście się domagać tzw "wpuszczenia " na blok jak najwięcej operatorów kablowych .
                                    od maja Aster łączy się z UPC ,jest Vectra i Multimedia (czy jakoś tam )
                                    Znając życie zapewne będzie tak że ktoś będzie na "wyłączność " dostarczał tv --------
                                    • Gość: MD Re: Wincentego 87 -TV tylko dla zainteresowanych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.11, 10:26
                                      Na moje pytanie w UPC czy planują okablować ten blok - dowiedziałam się, że to nie leży w ich interesie. Zaznaczyła, że mają tam ponad setkę potencjalnych klientów, a oni na to, że to zależy od administratora budynku. Czyli co? ja mam iść do administratora po z wnioskiem o zgodę na piśmie, przesłać do UPC a oni tylko wejdą i okablują. Przecież to jest właśnie w ich interesie, żeby być pierwszymi. Paranoja.
                                  • Gość: MD Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.11, 09:29
                                    no właśnie, i to jest ten problem, że człowiek nie wie co, jak, kiedy. Założysz sobie satelitę, a za miesiąc okaże się, że jednak na blok "wchodzi" UPC czy VECTRA. Nie jestem zwolennikiem satelit, po kilkuletniej współpracy z UPC mam pozytywne wrażenia i spełnieniem moich marzeń byłoby jakby zechcieli się jednak tym blokiem zainteresować.
                                    • Gość: czekajacy Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.home.aster.pl 24.02.11, 16:17
                                      Kablówka swoja droga ale zauważcie że nadal nie dzwonia z kluczami :)))
                                      • Gość: MD Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.dynamic.chello.pl 24.02.11, 17:50
                                        tak, coś czuję, że marzec nas zastanie i jeszcze nic się ruszy. Oni chyba są jeszcze całkiem "w lesie", a te zwoływanie w poniedziałek do administracji to chyba jakaś tylko ściema była, żeby pokazać, że coś się dzieje.
                                        Jeżdżę tamtędy codziennie do pracy i nie zauważyłam nadal, żeby lokatorzy z pierwszej klatki się przenosili.
                                        Mam poczucie, że oni stoją z robotą i długo jeszcze nie ruszą.
                                        Nie żebym narzekała. Tyle czekałam to i jeszcze z miesiąc poczekam. Ale jakoś tak nieswojo jest być bezdomnym...
                                        • Gość: czekająca Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.play-internet.pl 24.02.11, 18:38
                                          Koleżanka mi mówiła, że jak w poniedziałek rozmawiała z administratorką to tamta mówiła jej coś o środzie. Czyli można podejrzewać, że we wtorek był kolejny odbiór, który znowu został przesuniety skoro nie dzwonią. A ci z klatki obok tak samo jak wszyscy mają dostać klucze wraz z umową na już na budynku.
                                          • Gość: MD Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.dynamic.chello.pl 24.02.11, 18:59
                                            jak ja byłam w poniedziałek, to mi też administratorka powiedziała, że chcą w tym tygodniu nas "załatwić".
                                            Może jeszcze jutro zadzwonią, czego sobie i Wam życzę.
                                          • Gość: MD Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.11, 10:13
                                            nowe wiadomości od administratorki: dziś ma być kolejny odbiór, ale nic pewnego, że pozytywny. Jeśli przyjmą dziś, to w poniedziałek mają dzwonić. Ciekawe ile w tym prawdy?
                                            • Gość: czekająca Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.play-internet.pl 25.02.11, 16:28
                                              Sami nie wiedzą kiedy odbiorę, więc nie mają nic do powiedzenia.
                                              Ja bym chciała już, już, już dostać klucze:)
                                              • Gość: zainteresowany Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.dynamic.chello.pl 25.02.11, 19:55
                                                my tu gadu ,gadu ,a nikt nie pisze kiedy parapetówka !!!!!
                                                to ciekawsze niż kiedy odbiorą ???
                                                • Gość: czekajacy Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.home.aster.pl 26.02.11, 06:13
                                                  Na razie brak kluczy do parapetu :))
                                                  • Gość: czekajacy Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.home.aster.pl 27.02.11, 07:47
                                                    Byłem wczoraj tam na bloku robili wejście.Powiedzieli że blok odebrano w piątek.Mówili że klucze będą dawac w środę.Zobaczymy ile w tym prawdy.
                                                  • Gość: czekająca Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.play-internet.pl 27.02.11, 10:28
                                                    No to dam wam znać, bo ja jestem chyba jedyną osobą, która się nie wymeldowała i czekam na sygnał od administratorki, która ma do mnie zadzwonić dzień przed podpisywaniem umowy, żebym zdążyła to zrobić. Jak do mnie nie zadzwoni do wtorku to sama do nich zadzwonię:)
                                                  • Gość: MD Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.dynamic.chello.pl 28.02.11, 22:39
                                                    potwierdzam te informacje. Pani w administracji również potwierdziła odbiór w piątek i powiedziała, że do końca tygodnia powinni rozdać klucze.
    • Gość: MD Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.11, 11:48
      no i mamy środę. Może ktoś już miał telefon z administracji? Jak dla mnie to już powinni dzwonić jeśli chcą do piątku wyrobić się z podpisywaniem umów i rozdaniem kluczy.
      Oj coś mi się zdaje, że koniec tego tygodnia to raczej nierealny termin. W piątek znowu powiedzą, że w następnym tygodniu...i tak w kółko. Ale nas robią w balona.
      • Gość: sąsiadeczka Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.dynamic.chello.pl 02.03.11, 12:28
        heh , ja z telefonem komórkowym się nie rozstaje. Czy do kogoś z was dzwonili? Według planów pralka ma być w kuchni a lodówka to chyba u sąsiadki ... genialnie to ktoś wymyślił . Ale bliżej niż dalej . Ciekawe jak będzie wyglądała przeprowadzka bloku ? Wszyscy na Raaaz? Pozdrawiam sąsiadów .
        • Gość: MD Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.11, 14:20
          Ci co niżej to i na piechotkę wniosą. Gorzej z tymi od V piętra. Może zacznijmy robić jakieś zapisy na dostęp do wind...ha ha ha
          • Gość: Paulina Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.aster.pl 02.03.11, 14:57
            Czy ktoś z was mógłby mi podać numer do tej Pani z administracji, u której sie składało te wszystkie papiery, bo nie mogę go znaleźć a potrzebuje
            Z góry dziękuję
            • Gość: MD Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.11, 15:21
              ja mam taki numer: 22 594 07 21
              • Gość: Paulina Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.aster.pl 02.03.11, 15:25
                Ok, Dzięki wielkie
                • Gość: czekająca Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.play-internet.pl 02.03.11, 16:58
                  Z planów wynika, że miejsce na lodowkę, jest przy oknie:)
                  A jeśli chodzi o podpisywanie umów i oddawanie kluczy to najwyraźniej nasza dzielnica jest bogata, nie musi się śpieszyć, stać ją na ogrzewanie pustego budynku;)
                • Gość: sąsiadeczka Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.dynamic.chello.pl 02.03.11, 17:00
                  a ja dzwonię na 594 07 18 . Byłam dziś około 15 tej i założyli domofon .
                  • Gość: sąsiadeczka Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.dynamic.chello.pl 02.03.11, 17:12
                    Co do ustawienia lodówki pod oknem , to przy pierwszej mojej wizycie wyszło z jednej strony od ściany do okna 37 cm( tam gdzie jest zlew) a z drugiej tylko 6 cm. Lodówki są naj częściej głębokości 60 cm i wysokości do 180 c. chyba ze zaplanowali lodówkę turystyczną tam wstawić .
                    • Gość: MD Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.dynamic.chello.pl 02.03.11, 18:22
                      a może ktoś kombinował wstawić pralkę do łazienki? Nie widziałam lokalu po remoncie (jedynie na zdjęciu) i jakoś nie mam takiej wizji, ale wtedy spokojnie zamiast pralki w kuchni można wstawić tam lodówkę
                      • Gość: czekająca Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.play-internet.pl 02.03.11, 18:34
                        dokładnie. można zamienic wanną na kabine i wtedy zmieści się standardowa pralka, ewentualnie postawić płytszą pralkę (np. 40 cm) lub otwieraną od góry ale wtedy będzie już ciasno:(
                        • Gość: MD Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.dynamic.chello.pl 02.03.11, 18:38
                          i ja tak właśnie myślałam. W ogóle nie brałam pod uwagę pralki w kuchni. Wystarczy zamienić wannę na kabinę i - jak czekająca zauważyła - mała pralka na pewno wejdzie
                          • Gość: czekająca Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.play-internet.pl 02.03.11, 18:41
                            Nie ma co zresztą narzekać na wielkość pomieszczeń, przecież to nie jest nowy blok i żaden remont raczej w ustawności by tu za wiele nie pomógł. Nie mam za dużo pieniędzy ale w pierwszej kolejności położę panele zamiast wykładziny pcv, potem biorę się za łazienkę.
                            • Gość: MD Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.dynamic.chello.pl 02.03.11, 18:45
                              pewnie, że nie ma co narzekać. Zawsze mogło być gorzej. Ja w ogóle jestem cała w skowronkach, że w końcu będę na "swoim", że już bliżej końca oczekiwania. A cała reszta to "kosmetyka", pomału można sobie zrobić po swojemu, pokombinować, wstawić odpowiednie rozmiarowo meble i będzie super.
                            • Gość: MD Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.dynamic.chello.pl 02.03.11, 18:50
                              jedyna rzecz jaka mnie martwi, to kuchenka elektryczna. Te, które wstawili, są podobno drogie w użytkowaniu. Najlepsza jest indukcja, ale cholernie droga...
                              • Gość: czekająca Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.play-internet.pl 02.03.11, 19:00
                                ja również się cieszę i nie zamierzam narzekać:)))
                                Warto odłożyć na indukcję, ostatnio znalazłam taką wolnostojącą elektroluxa i mastercooka z piekarnikiem elektrycznym, koszt około 2,5 tysiąca - niestety:(
                    • Gość: MD Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.dynamic.chello.pl 02.03.11, 18:25
                      jak na moje oko (patrząc na plany i zdjęcie) stawiając lodówkę między oknem a zlewem zasłonimy kawałek okna. Poza tym zauważyłam, że parapety są dość szerokie, więc chyba tym bardziej się nie zmieści.
                    • Gość: czekająca Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.play-internet.pl 02.03.11, 18:31
                      Nie wiem jak mierzyłaś ale dwie moje koleżanki mają identyczne mieszkania i nie zauważyłam ,żeby miały lodówki szerokości 6 cm. Zresztą zobacz sobie na planie: ściana ma ponad 3 metry łatwo więc chyba wyliczyć ile sprzętu i szafek się zmieści. A tak na koniec to jak się nie podoba, to trzeba było nie zgadzać się najem.
                      • Gość: czekajacy Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.home.aster.pl 02.03.11, 18:59
                        A ja z innej beczki administracja mnie poinformowała jak dzwoniłem że nie daja kluczy bo jest awaria pradu i nie działają windy.Ciekawe ile będą tak zciemniac :(
                        • Gość: czekająca Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.play-internet.pl 02.03.11, 20:29
                          no to pieknie:)
                      • Gość: sąsiadeczka. Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.dynamic.chello.pl 02.03.11, 21:27
                        6 cm to odległość od ściany do okna po stronie bez instalacji , trzeba czytać trochę uważniej . pzdr
                        • Gość: czekająca Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.play-internet.pl 03.03.11, 06:22
                          Nawet mi do głowy nie przyszło, że ktoś myślał o ścianie na której jest okno więc nie mam absolutnie żadnych wyrzutów sumienia a propo swojej wypowiedzi. Idę w sobotę do znajomych którzy mają identycznie mieszkanie i może zrobię parę zdjęć ich kuchni. Naprawdę można się zdziwić jak fajnie można zaaranżować pomieszczenie tej wielkości.
                          • Gość: wiosna Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.aster.pl 03.03.11, 08:42
                            A wiecie w co bedzie wyposażone mieszkanie? Czy tylko kuchnia elektryczna będzie tam wstawiona?
                            • Gość: MD Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.11, 11:37
                              w kuchni oprócz kuchenki elektrycznej, jest jeszcze zlewozmywak jednokomorowy łącznie z szafką. W łazience oczywiście wanna, wc umywalka. I tyle.
                          • Gość: sąsiadeczka Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.dynamic.chello.pl 03.03.11, 09:10
                            ważne że to już nie długo. mam nadzieję
                        • Gość: Bardzo czekający Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: 195.117.227.* 03.03.11, 09:18
                          Witam wszystkich, nie wiem jakie plany są oglądane i zdjęcia jedyne jakie ja widziałem w internecie to są dotyczące przetargu i zakresu remontu. Dlatego zaznaczone jest że pralka jest w kuchni i na podłogach PCV,bardziej mnie martwi to że grzejnik w tejże kuchni jest pod oknem co uniemożliwi zabudowy w kształcie litery ,,L,,. I jeszcze jedno mam pytanko czy może ktoś wie jakie jest zrobione zasilanie, na 230V czy może 400V jeśli chodzi o kuchnie bo też planuje zmienić na tańszą w użytkowaniu indukcje, a większość tych co oglądałem jest na 400V.
                          Dzięki za wszelkie podpowiedzi i pozdrawiam wszystkich tak samo oczekujących niecierpliwie na klucze jak i ja.
                          • Gość: MD Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.11, 09:44
                            urzad.targowek.waw.pl/page/index.php?str=153&offset=60&id=154

tu masz całą dokumentację dotyczącą modernizacji. Są tam również plany mieszkań. Sporo tego, ale dużo ciekawych rzeczy można się dowiedzieć.
                            Pozdrawiam. Miłej lektury
                            • Gość: Bardzo czekający Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: 195.117.227.* 03.03.11, 11:04
                              Tak właśnie ,,modernizacji,, a nie już gotowych mieszkań po remoncie, ale skoro są to plany już po remoncie to kicha zwłaszcza tak jak pisałem o tym grzejniku pod oknem w kuchni.
                              Może już ktoś ma jakieś nowe wiadomości z administracji co do kolejnego przesunięcia terminu wręczania nam kluczy ? Mam nadzieje że już niebawem nastąpi ,,Dzień Dziecka,, i w końcu zaczną zasiedlać ten blok.
                              • Gość: czekająca Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: 62.233.251.* 03.03.11, 11:08
                                Kaloryfer w kuchni jest już pod oknem, widziałam zdjęcia już po remoncie.
                                pozdrawiam
                          • Gość: MD Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.11, 11:40
                            ja również miałam plan kuchni w kształcie litery L...i jest to wykonalne. Grzejnik "schowam" w szafce gez tylnej ścianki. Dla mnie grzejnik w kuchni jest ostatnią użyteczną rzeczą.
                            • Gość: MD Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.11, 12:22
                              właśnie skończyłam rozmowę z panią z administracji. Powiedziała mi, że czekają na włączenie prądu i kody do domofonów. Kolejny termin (podobno ostateczny) jaki podała Pani to poniedziałek. Wobec tego jutro mają dzwonić z zaproszeniem na poniedziałek.
                              Zobaczymy...
                            • Gość: Bardzo czekający Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: 195.117.227.* 03.03.11, 12:36
                              Mi też nie zalezy na grzejniku w kuchni,ale instalowanie go w niewielkiej kuchni pod oknem to to czysta głupota wiadomo że liczy się kazdy metr żeby jakoś to funkcjonowało.
                              To zobaczymy czy nie będzie to kolejny ,,ostateczny,, termin u pani administratorki ? Chyba nie tylko ja przeżyłem takich już kilka ,,ostatecznych terminów,, nie zostaje nam nic innego jak tylko mieć nadzieje że dotrzymają słowa i nic nie ,,popsują,, do jutra.
                              A te zdjęcia gdzie można sobie zobaczy, skręca mnie z ciekawości ?
                              • Gość: MD Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.11, 12:41
                                ja dostałam je na e-mail`a od jednej z "sąsiadek", która była tam w zeszły poniedziałek i pstryknęła trzy fotki. Podaj, e-mail to prześlę.
                                • Gość: wiosna Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.aster.pl 03.03.11, 12:49
                                  możesz mi też przesłać: poprzedek@medserwis.pl
                                • Gość: Bardzo czekający Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: 195.117.227.* 03.03.11, 12:58
                                  t.pioro@wp.pl z góry bardzo dziękuje za przesłanie fotek.
                                • Gość: Bardzo czekający Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.dynamic.chello.pl 03.03.11, 20:31
                                  Jeszcze raz dzięki za fotki, teraz to muszę zrobić zwrot o 180 stopni w koncepcji mojej kuchni. Miałem jakąś tam wizję na przykładzie kuchni znajomych co mają identyczną, teraz to już sam nie wiem co i jak chyba poczekam na klucze i wtedy zrobię ,,burze mózgu,, ?
                            • Gość: czekająca Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: 62.233.251.* 03.03.11, 12:53
                              swoją drogą jak mogli odebrać budynek skoro nie było prądu? dziewczyna, która robiła zdjęcia chyba w zeszły poniedziałek, powiedziała że szła po schodach na IX piętro bo nie działała winda i nie było prądu, więc jak sprawdzili i odebrali np. instalację elektryczną w piątek?
                              co do kaloryfera w kuchni to zawsze można go zakręcić i zabudować:)
                              ja tam mam względem kuchni mam inne plany, więc mi ten kaloryfer odpowiada:)
                              • Gość: Bardzo czekający Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: 195.117.227.* 03.03.11, 13:04
                                Tak z tymi odbiorami to jest Wielka ściema,taktują nas jak dzieci i opowiadają same bajki.
                                • Gość: czekajacy Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.home.aster.pl 03.03.11, 19:50
                                  Jak nie dadza do poniedziałku proponuję sie spotkac pod administracją w poniedziałek o jednej godzinie
                                  • Gość: sąsiadeczka Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.dynamic.chello.pl 03.03.11, 20:07

dobry pomysł ....
                                  • Gość: Bardzo czekający Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.dynamic.chello.pl 03.03.11, 20:24
                                    Z tym spotkaniem pod administracją to świetny pomysł, tylko żeby się nie okazało że będzie to słomiany zapał. Dziś większość na hura idziemy a w poniedziałek przyjdzie garstka albo nawet jeszcze mniej. To mają ostatnią szanse bo jak nie to w poniedziałek spotykamy się pod administracją, jakie są propozycje co do godziny ?
                                    • Gość: czekajacy Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.home.aster.pl 03.03.11, 20:42
                                      jak dla mnie moze byc godzina 10.00
                                      • Gość: Bardzo czekający Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: 195.117.227.* 04.03.11, 07:56
                                        Witam wszystkich jak codzień jestem zwarty i gotowy,telefon naładowany i cały czas pod ręką żeby odebrać te jedyne wymażone połączenie od pani administratorki.
                                        Pewnie jak codzień się rozczaruje.
                                        • Gość: czekajacy Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.11, 08:45
                                          Też czekam :) Byłem rano domofon już działa wiedz prąd jest w budynku.Smietniki juz stoja tylko czekamy
                                          • Gość: MD Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.11, 10:12
                                            ja również czekam, ale raczej nie liczmy na telefon dzisiaj. Właśnie rozmawiałam z potencjalnym "sąsiadem", który był w administracji - i nie zastał żadnej administratorki. Potem pojechał na blok i rozmawiał z jakimś cieciem. Ten mówi, że w mieszkaniach nie ma jeszcze liczników, że tam codziennie podobno są awantury z między administracją a wykonawcami.
                                            Wiecie co...ja już nie wiem co o tym myśleć i komu wierzyć. Jeśli pani dzisiaj nie zadzwoni, to znaczy, że rzeczywiście jest coś na rzeczy.
                                            A jak zadzwoni to znaczy, że mam beznadziejnego informatora...
                                            • Gość: Bardzo czekający Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: 195.117.227.* 04.03.11, 12:41
                                              Raczej masz super informatora, co prawda nie mogę się dodzwonić do pani administratorki (tel. cały czas zajęty) ale od sekretarki się dowiedziałem że nadal są jakieś usterki i nie mogą mam dać kluczy. Pewnie większość z was tak dzwoni że ja nie mogę się przebić.
                                              Tak więc kolejny termin wręczania kluczy poszedł w niepamięć.
                                              Jeśli to prawda z tymi licznikami to spokojnie możemy wziąć na wstrzymanie na jakieś 2 tygodnie.
                                              • Gość: MD Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.11, 12:53
                                                oni naprawdę w kulki a nami lecą. Przecież o licznikach na pewno wiedzieli. Czy nie można było od razu powiedzieć, że coś jeszcze robią, żeby się nie napalać na ten tydzień tylko wziąć poprawkę na koniec marca?! Po co te gadki, że w tym tygodniu, że w piątek, że poniedziałek?! Dla mnie jest to niepoważne, olewają nas...ale cóż...tak właśnie traktowani są lokatorzy w komunalkach...i nie myślę tu o tym konkretnym bloku, ale całym Targówku. Żenada.
                                                • Gość: Bardzo czekający Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: 195.117.227.* 04.03.11, 13:08
                                                  Podpisuje się pod tym na 100% traktują nas nie jak najemców tylko jak gó...arzy.
                                                  Nie chcę wszczynać rewolty ale myślę że chyba dobrze by było w poniedziałek przejść się do tej administracji większą grupą niech powiedzą jasno co jest i ile to jeszcze potrwa takie zbywanie na kolejne terminy.
                                                  • Gość: Bardzo czekający Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: 195.117.227.* 04.03.11, 13:27
                                                    Znowu ja, dzięki za możliwość dodzwonienia się do administracji !!
                                                    I są rewelacyjne wieści pani administratorka powiedziała : BĘDZIEMY DZWONIĆ WTOREK - ŚRODA I ZAPRASZAĆ NA CZWARTEK TO JEST OSTATECZNY TERMIN !!!
                                                    Ciekawe czy dotrzymają tym razem słowa, lub czy KTOŚ lub COŚ znowu czegoś nie zepsuje w tym naszym ,,bublu,, jaki otrzymali od gminy i wykonawcy ???
                                        • Gość: sąsiadeczka Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.dynamic.chello.pl 04.03.11, 15:12

Do wszystkich forumowiczów byłam osobiście w administracji . Pani powiedziała że nie odebrali bliku bo nadal są usterki techniczne i około czwartku jak zwykle będą klucze. I ze nie ma sensu samemu dzwonić bo to sprawy nie przyspieszy .
                                          • Gość: czekająca Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.play-internet.pl 06.03.11, 08:08
                                            Ja przez to wszystko już spać nie mogę:))))))
                                            • Gość: Bardzo czekający Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.dynamic.chello.pl 06.03.11, 19:17
                                              Witam ,spać to ,,pikuś,, ja już chyba zacznę proszki na uspokojenie łykać jak tak dalej pójdzie jestem bezdomny jak my tu wszyscy ale do 15.03 muszę opuścić obecne lokum więc jak tak dalej pójdzie to czeka mnie jakieś schronisko lub pod most.
                                              Tak dla pan administratorek to najlepiej żeby nie dzwonić i nie przychodzić tylko cicho siedzieć i czekać aż łaskawie dadzą nam klucze.
                                              Mam jeszcze jedno pytanie może ktoś się orientuje jaka jest sytuacja prawna co do ewentualnych przeróbek w lokalach np. : glazura czy można ja położyć,zmiana wanny na kabinę,zmiana zlewu i kuchni, bo ktoś mi powiedział że przez pierwsze 5 lat nic nie możemy zmieniać ???
                                              Dzięki za odpowiedzi i żebyśmy w tym tygodniu w końcu się doczekali tych naszych kluczy.
                                              Do zobaczenia już w ,,naszym bloku,,.
                                              • Gość: MD Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.11, 10:23
                                                pierwsze słyszę o 5-letnim okresie karencji jeśli chodzi o remont i przeróbki. Ale na pewności warto może zapytać o to podczas podpisywania umowy najmu. Ja też mam zamiar wprowadzenia kilku zmian i przeróbek i niezbyt pocieszające by było gdybym nie mogła niczego zrobić.
                                                Poza tym nie zazdroszczę Ci. I to kolejny dowód na to jak nie poważna jest administracja, zostawiając ludzi w podobnej sytuacji na lodzie.
                                                Może uda się w tym tygodniu już dopiąć wszystkiego.
                                                Pozdrawiam.
    • Gość: sąsiadeczka Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.dynamic.chello.pl 07.03.11, 11:27
      Dzwoniłam , jak zwykle wbrew rozsądkowi ( mało tego nawet mamie powiedziałam żeby zadzwoniła ) i dostałyśmy taką samą odpowiedź . Jutro mają oddzwaniać i umawiać Nas na czwartek po odbiór kluczy . Można śmiało wziąć urlop bo to jest na 100% pewne - powiedziała Pani Administratorka . Ja i tak poczekam na jutro.... Może niech koś też zadzwoni plissssssss. Ja chyba już wariuję .
      • Gość: Bardzo czekający Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: 195.117.227.* 07.03.11, 11:38
        Witam dzwoniłem i potwierdzam że też mi to powiedzieli !!!!
        Ale będę pesymistą i poczekam aż zadzwonią, a cieszyć się będę jak klucze wylądują w moim ręku i w lokalu będzie wszystko OK.
        Pozdrawiam też czekam jak na zbawienie.
        • Gość: czekajacy Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.11, 09:19
          No to czekam na telefon kawę zrobiłem może sie nie opije za dużo kawy nim zadzwonią :))))
          • Gość: Bardzo czekający Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: 195.117.227.* 08.03.11, 10:13
            Witam wszystkich, czy już do kogoś dzwonili ???
            Bo to dzisiaj mają dzwonić i zapraszać na czwartek po klucze ???
            • Gość: sąsiadeczka Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.dynamic.chello.pl 08.03.11, 11:21
              dzwonię i zajęte
              • Gość: Bardzo czekający Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: 195.117.227.* 08.03.11, 11:50
                Znaczy się że inni też dzwonią zapytać się czy długo będą nas tak zwodzić. Zaraz też ,,wieszam,, się na telefon i próbuje się dodzwonić,jak coś się dowiem od razu napiszę.
                • Gość: sąsiadeczka Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.dynamic.chello.pl 08.03.11, 11:53
                  mi powiedzieli ze czekają na odpowiedź z elektrowni , coś nowego ...
                  • Gość: Bardzo czekający Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: 195.117.227.* 08.03.11, 12:10
                    Aha czyli jednym słowem termin czwartkowy (ten 10.03.2011) jest kolejnym nie aktualnym terminem . Ciekawe co jeszcze wymyślą ,trzeba przyznać mają nie ograniczoną wyobraźnię.
                    • Gość: czekajacy Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.11, 12:22
                      Ja proponuje awante pod administracja kiedy tylko chcecie możemy sie tam spotkać
                      • Gość: Bardzo czekający Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: 195.117.227.* 08.03.11, 12:56
                        Też się nad tym zastanawiam,tylko czy uda się zgrać w czasie większą liczę ludzi nie wszyscy mogą mieć czas lub chęć ,,wychylenia się,, z szeregu. Dzwonie i dzwonie ale nikt nie odbiera u pani administratorki, chyba zadzwonię do sekretariatu.
                        • Gość: sąsiadeczka . Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.dynamic.chello.pl 08.03.11, 13:02
                          no właśnie nie odbierają .... mają dość tak jak myyyy
                          • Gość: Bardzo czekający Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: 195.117.227.* 08.03.11, 13:26
                            Dodzwoniłem się więc czekają na elektrownie jak im coś tam podpiszą to jutro będą dzwonić i umawiać na czwartek. Osobiście wątpię czy w tym tygodniu dostaniemy klucze ,jak już to raczej przyszły tydzień oby nie dłużej bo noce zimne a zamieszkam po mostem.
                            • Gość: Bardzo czekający Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.dynamic.chello.pl 08.03.11, 19:14
                              To się sprawdza czarny sen nasz kolejna data (ostateczna) przeszła do lamusa,więc czekamy do następnego tygodnia aż pani administratorka poda kolejną ,,ostateczną datę,, dawania nam kluczy.
                              OK. może przesadzam jest jeszcze środa, czwartek no i piątek więc jest jeszcze małe światełko nadzeji.
                              • Gość: czekająca Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.play-internet.pl 08.03.11, 19:55
                                Ja niestety już się nie łudzę i nie wierzę w termin w tym tygodniu. Koleżanka była dzisiaj w administracji i powiedziała, że główny problem dotyczy instalacji elektrycznej a to w końcu poważna sprawa.
                                • Gość: colombo Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.dynamic.chello.pl 08.03.11, 22:34
                                  największy problem to było rozpoczęcie tego remontu .za tę kasę można było wybudować na trawniku obok taki sam tyle że nowy .
                                  Gaz był w tym budynku .Rura doprowadzona .ciekawe dlaczego robiąc taki bajzel nie założyli gazu w mieszkaniach .No bo w końcu robiąc remont kapitalny mozna było instalacje położyc
                                  • Gość: Bardzo czekający Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: 195.117.227.* 09.03.11, 08:43
                                    Witam to co kawka i telefon pod ręką i czekamy na zmiłowanie boskie a raczej na to od administracji ? Ciekawe czy mają już kolejne odbiory : hydrauliczny,pożarniczy,komińarski a co najważniejsze GAZOWNICZY (na ten to najdłóżej poczekamy)zwłaszcza że go niema.
                                    Właśnie co go wypowiedzi o gaz, większości nowo budowanych domów nie zakłada sie już gazu dlatego i tu go też nie założyli.
                                    PS. Jak by ktoś dzwonił do administracji niech da znać jaka bajka dziś obowiązuje.
                                    • Gość: sąsiadeczka Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.dynamic.chello.pl 09.03.11, 09:14
                                      mi już głupio jest dzwonić , ale poczekam do 10 i dryndnę
                                      • Gość: Bardzo czekający Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: 195.117.227.* 09.03.11, 09:52
                                        Ja też tak zrobie zaczne dzwonić po 10,trudno głupio nie głupio niech wiedzą że jesteśmy i czekamy.
                                        • Gość: Wiosna Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.aster.pl 09.03.11, 11:21
                                          Czy udało sie komuś dodzwonić do administracji? są jakieś wieści?
                                          • Gość: Bardzo czekający Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: 195.117.227.* 09.03.11, 11:30
                                            Jeszcze nie miałem tego zaszczytu porozmawiać z administracją. Ale próbuje,próbuje i będę próbował aż do dodzwonię.
                                            • Gość: sąsiadeczka Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.dynamic.chello.pl 09.03.11, 12:02
                                              nie odbierają , oszukują nas i tyle
                                              • Gość: Bardzo czekający Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: 195.117.227.* 11.03.11, 14:18
                                                Może dajmy im czas do czwartku, a jak nie odezwą się to idzmy tam wszyscy o jednej godzinie np. o 14.00 tak jak zaczynają przyjmować interesantów i niech nam odpowiedzą na nasze pytania: co z kaucją, kiedy klucze, przedewszystkim kto odpowiada za ten bu..... .
                                                Pojedyńcze chodzenie nie ma już sensu, w ilości jest siła i może na ten dzień jakoś ,,zwabić,,jakieś media.
            • Gość: MD Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.11, 13:32
              no mija kolejny dzionek wodzenia nas za nosy. To jakaś paranoja. Nieźle sobie z z nami pogrywają. Ciekawe tylko jak długo jeszcze będą wystawiać naszą cierpliwość na próbę.
              • Gość: Bardzo czekający Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: 195.117.227.* 09.03.11, 15:03
                Chyba znam odpowiedz na pytanie ,,jak długo,, ,po rozmowie z panią z naszej ,,kochanej,, administracji (nie jest to administratorka, przełączyła mnie sekretarka) dowiedziałem się że czekają na podpisy z elektrowni. I z jej doświadczenia z współpracy z nimi optymistyczny termin to UWAGA !!!!!!! jest 21.03.2011r. ale może jeszcze być jakiś poślizg, no nie jest powiedziane że może być też i jutro.
                To chyba tak na ostudzenie naszego wydzwaniania do nich, to sobie poczekamy !!!!!
                • Gość: czekajacy Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.11, 07:55
                  Teraz to jestem załamany juz :(((
                  • Gość: sąsiadeczka Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.dynamic.chello.pl 10.03.11, 09:44
                    dodzwoniłam się ... tym razem nie ma prądu w bloku , ciągle czekają na coś z elektrowni . Robią wszystko żeby było jak najszybciej .
                    • Gość: MD Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.11, 10:46
                      czyli czekamy dalej. Dobrze, że w końcu wiemy o co chodzi i może przestaną nas tak zwodzić kolejnymi obietnicami o "jutrzejszym" terminie. Pytam tylko, czy nie można było tak od razu? Nie sądzę, że administracja dowiedziała się o tym "wczoraj".
                      • Gość: Bardzo czekający Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: 195.117.227.* 10.03.11, 12:29
                        Witam wszystkich, tak najpierw był pośpiech,kaucja,wymeldowanie już szybko a teraz czekajcie a się doczekacie. Żebym nie był złym prorokiem bo może się jeszcze okazać że niema podpisu KOMINIARZA lub STRAŻAKA ! Już jestem naprawdę zrezygnowany tym ciągłym czekanie na nowy termin wręczania nam kluczy.
                        • Gość: wujek dobra rada Re: Wincentego 87 - gdyby wybory.. IP: *.dynamic.chello.pl 10.03.11, 12:37
                          gdyby w kwietniu były wybory to już byście mieli klucze ...i to bez podpisu elektryka ,kominiarza i czegoś tam jeszcze
                          • Gość: Bardzo czekający Re: Wincentego 87 - gdyby wybory.. IP: 195.117.227.* 10.03.11, 13:47
                            Co racja to racja ale myśle (czasami mi się to zdaża) że ktoś gdzieś nie dostał jakiegoś ,,gratisa,, to i niema podpisów. Taka nasza ,,świecka tradycja,, .
                          • Gość: Bardzo czekający Re: Wincentego 87 - gdyby wybory.. IP: 195.117.227.* 10.03.11, 13:55
                            Dziś jak zwykle zaraz po poranej kawie i załatwieniu kilku spraw wykonałem telefon do naszej ,,kochnej administratorki,, nawet szybko się dodzwoniłem,oto im chyba chodziło żeby . Pani dziś już nie tęgi miała głosik, powiedziała tylko tyle że czekają na podpisy z elektrowni i więcej już mi nic nie powie i nie obieca kolejnych terminów.
                            • Gość: wujek dobra rada Re: Wincentego 87 - gdyby wybory.. IP: *.dynamic.chello.pl 10.03.11, 20:55
                              ja wiem że siedzicie jak na rozżażonych węglach (ci co mają przydział) ,ale mnie interesuje co innego :
                              -czy gmina wyegzekwuje od wykonawcy kary za wydłużenie remontu (sa to niemałe pieniądze)
                              Są to i wasze podatki -pamietam ze pierwszy termin oddania mieszkań to wrzesień 2010
                              żeby niebyło że się czepiam >>>> zapytam o to na najbliższej sesji dzielnicy
                              • Gość: MD Re: Wincentego 87 - gdyby wybory.. IP: *.dynamic.chello.pl 10.03.11, 22:27
                                jakiś czas temu słyszałam (nie pamiętam czy to info z gminy czy z administracji), że wg umowy z wykonawcą termin zakończenia prac upływał 4 grudnia. Podobno po tym terminie wykonawca płacił odsetki. Jak to wyglądało w realu - nie mam pojęcia. Co ciekawe ten sam wykonawca wygrał przetarg na remont części biurowej w tym bloku.
                                Dobry temat na sesję rady dzielnicy. Ciekawa jestem odpowiedzi.
                                • Gość: Bardzo czekający Re: Wincentego 87 - gdyby wybory.. IP: 195.117.227.* 11.03.11, 10:12
                                  Witam wszystkich zainteresowanych, widzę że wszystkim się już wszstkiego odechciewa od tego czekania i robienia z nas ,,balona,, . Kary za nie dotrzymanie terminów to jedno, a co z naszymi kałcjami, kałcja to jest chyba rodzaj jakiejś umowy po przekroczeniu jakiegoś terminu (14 dni) odstępuje sie od umowy ,zwraca się kaucję. Najlepiej zgarnąc kasę i mieć to w d... że ktoś czeka że się denerwuje itd.
                                  Czy ktoś dzwonił ,czy już narazie dajemy odpocząć administracji od naszych telefonów ?
                                  • zdrojki2 Re: Wincentego 87 - gdyby wybory.. 11.03.11, 13:53
                                    Robią nas w balona bo dajemy się robić. Wierzymy w to co nam mówią choć nie ma to nic wspólnego z faktami. Jak nie nagłosnimy tego w mediach to na klucze będziemy czekać jeszcze pół roku.
                                    • Gość: Bardzo czekający Re: Wincentego 87 - gdyby wybory.. IP: 195.117.227.* 11.03.11, 14:08
                                      Jestem za tyle tylko że trzeba te media jakoś zainteresować naszym problemem,już pisałem do TVN Warszawa i po 3 e-maliu dostałem obpowiedz że sprawa jest ,,zbytno płytka i mało medialna,,. OK. może nie umiałem jakoś ich zainteresować, może trzeba udeżyć do innych telewizji lub gazet ?
                                      • Gość: czekajacy Re: Wincentego 87 - gdyby wybory.. IP: *.home.aster.pl 12.03.11, 10:37
                                        A może sprawdzimy w elektrowni czy to prawda z tym prądem?
                                        • Gość: Bardzo czekający Re: Wincentego 87 - gdyby wybory.. IP: *.dynamic.chello.pl 13.03.11, 19:22
                                          Witam wszystkich,chciałem poinformować wszystkich że w piątek rozmawiałem z panią kierownik z inwestycji w gminie,mają już dość tego że administracja opowiada takie niestworzone historie i odsyła zainteresowanych właśnie do nich. Ja też już mam dosyć i w poniedziałek około 10.00 zadzwonię kolejny raz do naszej ,,kochanej administracji,, jeśli kolejny raz zostanę zbyty jakąś ,,bajką,, zapisuję się na wizytę u burmistrz. Może jeszcze ktoś się przyłączy i do dzwonienia i do wizyty u burmistrza ?
                                          • Gość: sąsiadeczka Re: Wincentego 87 - gdyby wybory.. IP: *.dynamic.chello.pl 13.03.11, 23:05
                                            ja na pewno będę dzwoniła ....
                                            • Gość: Bardzo czekający Re: Wincentego 87 - gdyby wybory.. IP: 195.117.227.* 14.03.11, 10:22
                                              Witam wszystkich oczekujących na klucze, może ktoś dzwonił i się do dzwonił do administracji ja jakoś narazie nie mam szczęścia usłyszeć ,,bajek,, od pani administratorki.
                                              Ale nie trace nadzieji że sie mi to zaraz uda.
                                          • Gość: czekajaca Re: Wincentego 87 - gdyby wybory.. IP: *.dynamic.chello.pl 14.03.11, 10:26
                                            Ja sie dopisuje do wizyty u burmistrza, dzwonie do nich codziennie i rozne bajki mi sprzedaja. Tak nie moze byc, bo nikt z nas nie jest dzieckiem i zrozumialby wszystko. Tylko u kochanej administracji brakuje szczerej prawdy. Dzis jak zadzwonie to poprosze ja o nowy tytul bajeczki jaka mi wcisnie.
                                            • Gość: Bardzo czekający Re: Wincentego 87 - gdyby wybory.. IP: 195.117.227.* 14.03.11, 12:00
                                              Witam ponownie ,czy jest ktoś kto sie dziś dodzwonił do administradji ???
                                              Ja próbuje ale jakoś niemam szczęścia albo zajęty albo nikt nie odbiera,a chciał bym posłuchać ,,bajek,, .
                                              • Gość: Bardzo czekający Re: Wincentego 87 - gdyby wybory.. IP: 195.117.227.* 14.03.11, 15:25
                                                Oto kolejna ,,bajka,, jaką dziś usłyszałem ale tym razem od samej pani Kierownik naszej administracji (tak przynajmniej mi powiedziano że pod nr. 594 07 02 urzęduje taka osoba).
                                                Więc do żeczy ,czekają na licznik w mieszkaniach bo stoen zażyczył sobie tym razem żeby zrobić to hurtem i firma pracująca dla nich ma to wykonać od środy do piątku w tym tygodniu.
                                                Potem to jeszcze trzeba przygotować resztę dokumentów dla nas i już będą rozdawać klucze, ale stan i jakość tego remontu zostawia sporo do życzenia dlatego tak długo walczą (w naszym imieniu) z wykonawcą z wszystkimi fuszerkami. Czyli termin 21.03.2011 chyba znowu okaże sie nie aktualny, życzę sobie i wam wszystkim wytrwałości i spokoju ducha bo to jeszcze pewnie nie koniec czekania.
                                                • Gość: MD Re: Wincentego 87 - gdyby wybory.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.11, 10:35
                                                  Oj, Wielkanoc nas prędzej zastanie chyba jak otrzymanie kluczy.
                                                  • Gość: czekajacy Re: Wincentego 87 - gdyby wybory.. IP: *.home.aster.pl 15.03.11, 11:32
                                                    Sprawa wygląda tak,sprawdziłem to osobiście dzisiaj.W bloku niema nawet skrzynek na liczniki a co tu mówić o samych licznikach.W administracji siedzą i głowa ich boli od sygnału telefonu bo nie odbierają.Osobiście napisałem do echa targówka może sie tym zainteresują.Piszcie też to lokalna gazeta na pewno nam pomogą.
                                                  • Gość: MD Re: Wincentego 87 - gdyby wybory.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.11, 12:15
                                                    Ależ mamy BOGATĄ gminę. Już tyle miesięcy zwłoki, czynsz za taki okres to przecież kupa forsy, a blok trzeba utrzymywać. Gdzie teraz podziali się Ci wszyscy KRZYKACZE, że to za ich podatki dostajemy te mieszkania???!!! Dlaczego nie protestują pod gminą, że to z ich podatków gmina utrzymuje ten blok ZA DARMO, bo nikt czynszu wstecz nie zapłaci!!!
                                                    Nie wiem kto koordynuje tą inwestycję, ale na pewno nie jest to nikt mądry.
                                                  • sibeliuss Re: Wincentego 87 - gdyby wybory.. 15.03.11, 12:20
                                                    Nie bój, nie bój, zapłacicie i za to, że stoi pusty - kwestia czasu.
                                                  • Gość: Bardzo czekający Re: Wincentego 87 - gdyby wybory.. IP: 195.117.227.* 15.03.11, 14:56
                                                    Ja się nie boję, ale ty chyba jednak się obawiasz bo jeśli nie oczekaujesz na mieszkanie tak jak większość tutaj to masz ból ,bo tak samo zapłacisz jak i cała reszta podatników. Więc nie wyśliaj się na ,,dobre rady i proroctwa,, tylko szykuj kasiore i płacz i płać.
                                                  • Gość: Wiosna Re: Wincentego 87 - gdyby wybory.. IP: *.aster.pl 15.03.11, 15:29
                                                    Uważam, że takie traktowanie ludzi to brak szacunku, ci ludzie zachowują się nie poważnie, po co kazali nam się wymeldować, trzy miesiące słuchania wymówek. Już tracę nadzieje, że my się tam kiedykolwiek wprowadzimy.
                                                  • Gość: czekajacy Re: Wincentego 87 - gdyby wybory.. IP: *.home.aster.pl 15.03.11, 17:18
                                                    Możemy coś załatwić ale nie na tym czacie.Wgrajcie skeypa i podajcie mi niki na meila zbynek159@wp.pl .Zrobię osobny pokój tam pogadamy.Czekam
                                                  • Gość: wujek dobra rada Wincentego 87 - a teraz IP: *.dynamic.chello.pl 15.03.11, 19:42
                                                    a teraz przyjdzie nowa miotła ,znajdzie kruczek prawny i powiem że z mieszkań nici !!!!!
                                                    No bo przecież (juz po wymeldowaniu ) nie ma "przeludnienia ".
                                                    No bo nie mieszkają (na papierze) a mieszkają i daja sobie radę .
                                                    Ciśnijcie ich ze wszystkich stron żeby nie przyszło jakieś mądrej głowie was wyrolować .
                                                    Proponuję ---FAKT , TVN WARSZAWA i lokalne gazety byleby nie powiązane z władzami gminy
                                                  • Gość: MD Re: Wincentego 87 - a teraz IP: *.dynamic.chello.pl 15.03.11, 19:55
                                                    jakoś dziwnie nikomu teraz nie przeszkadza, że już trzeci tydzień mieszkamy nielegalnie (na dziko) w obecnych lokalach?!
                                                  • Gość: czekajacy Re: Wincentego 87 - a teraz IP: *.home.aster.pl 15.03.11, 20:52
                                                    Powtarzam prosbe o skeypa tocze rozmowy z gazeta :)
                                                  • Gość: Bardzo czekający Re: Wincentego 87 - a teraz IP: *.dynamic.chello.pl 15.03.11, 22:13
                                                    Słuchaj ,,wujek,, może mi coś podpowiesz ,od soboty meble po rodzinie i znajomych tak samo rodzina bo po wymeldowaniu zostało mi wypowiedziany lokal. Czy uważasz że też jestem wymeldowany i mieszkam tam gdzie mieszkałem i sobie radzę więc nie potrzebuje tego mieszkania ?? Myślę że ludzie i bez twoich ,,dobrych rad,, mają już wszystkiego dosyć, więc daruj sobie swoje wpisy.
                                                  • Gość: czekająca Re: Wincentego 87 - a teraz IP: *.play-internet.pl 15.03.11, 22:41
                                                    A ja się nie wymeldowałam. I najwyraźniej dobrze zrobiłam. Mieszkam w kamienicy przejętej przez "spadkobiercę" i stwierdziłam że nie będę ryzykować.
                                                  • Gość: wujek dobra rada Wincentego 87 - a teraz do bardzo czekającego IP: *.dynamic.chello.pl 15.03.11, 23:05
                                                    jak widzę masz problemy ze zrozumieniem tego co przed chwilą przeczytałeś.
                                                    jeśli nie zrozumiałeś to powtórzę . NAMAWIAM WAS -oczekujących na mieszkanie do aktywnego działania >>>>>>>żeby jakaś mądra głowa was nie wykolegowała(gazeta,telewizja). Jeśli chodzi o wymeldowanie ??? Mam pytanie kto wam kazał /prosił żeby to zrobić ????
                                                    Czy ktokolwiek z was pytał /konsultował się z prawnikiem w /w temacie ??
                                                  • Gość: sąsiadeczka Re: Wincentego 87 - a teraz do bardzo czekająceg IP: *.dynamic.chello.pl 15.03.11, 23:40
                                                    Panie Wujek Dobra Rada , to Pani Administratorka kazała nam się wymeldowywać , i w tym samym dniu miały być umowy i klucze , czyli trzy tygodnie temu. Praktycznie wszyscy z oczekujących na Wincentego 87 jesteśmy w takiej sytuacji. Panie urzędniczki nie odbierają telefonów , podejrzewam że tak jak my mają dość tej sytuacji. Może teraz należy zacząć atakować STOEN , bo ponoć niedociągnięcia lezą po ich stronie. Najpierw brak prądu , a teraz brak samych liczników ( POWIEDZIAŁA PANI ADMINISTRATORKA ) , trudno jednak wypośrodkować gdzie leży prawda. a MY CZEKAMY ....

• Gość: czekająca Re: Wincentego 87 - gdyby wybory.. IP: *.play-internet.pl 16.03.11, 07:14
                                                    nie martwcie się na pewno po 21 będą klucze rozmawiałam z kierownikiem administracji tylko spokój nas uratuje jeśli nie to weżmiemy się za to w kwietniu jeśli będą nas zwlekać
                                                  • Gość: czekajacy Re: Wincentego 87 - gdyby wybory.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.11, 07:43
                                                    Dzisiaj mieli zacząć zakładać liczniki.Jak ktoś ma blisko to niech sprawdzi czy to robią.Ma do mnie dzwonić pani z gazety czy zaczeli jak nie to opisze wszystko
                                                  • Gość: sąsiadeczka Re: Wincentego 87 - gdyby wybory.. IP: *.dynamic.chello.pl 16.03.11, 11:07
                                                    mam niedaleko więc się przejdę i sprawdzę
                                                  • Gość: czekajacy Re: Wincentego 87 - gdyby wybory.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.11, 11:21
                                                    ok daj znac czy robią
                                                  • sibeliuss Re: Wincentego 87 - gdyby wybory.. 16.03.11, 13:21
                                                    Wczoraj ok. 18.15 w kilku mieszkaniach świeciły się "dziwne światła" (tak jakby ktoś gołą żarówkę położył na podłodze). To lokale ok. 5-6 piętro, łączone balkony od strony św. Wincentego.
                                                  • bezdomni4 Re: Wincentego 87 - gdyby wybory.. 16.03.11, 14:07
                                                    Byliśmy dziś pod blokiem i wszysko zamknięte na cztery spusty! Nie widać też by w środku odbywały się jakieś prace.
                                                  • Gość: Bardzo czekający Re: Wincentego 87 - gdyby wybory.. IP: 195.117.227.* 16.03.11, 14:33
                                                    Czyli jednym słowem d... znowu daliśmy się zrobić w ,,wielkanocne jajo,,.
                                                    Chyba naprawde nie zostaje nam nic innego jak zebrać się pod administracją lub gminą.
                                                    Dziś już nie dam rady zadzwonić po kolejną ,,piękną bajke,, ale jutro chętnie posłócham co w administracji opowiadają.
                                                    PS. Do burmistrza wolny termin (w sprawie Wincentego 87)dopiero pod koniec kwietnia, bo przecież jak by przyjmował interesanyów więcej niż raz w tygodniu to by się przepracował.
                                                  • Gość: sąsiadeczka Re: Wincentego 87 - gdyby wybory.. IP: *.dynamic.chello.pl 16.03.11, 14:49
                                                    chyba to dobry pomysł z tym spotkaniem pod administracją proponuję poniedziałek ....
                                                  • Gość: Bardzo czekający Re: Wincentego 87 - gdyby wybory.. IP: *.dynamic.chello.pl 16.03.11, 20:21
                                                    To o której myślicie się spotkać pod administracją w poniedziałek ???
                                                    Pewnie jak znam życie to przyjdzie garstka albo 2 - 3 osoby.
                                                    To już jest jawna kpina i śmianie się z nas prosto w oczy, jak mieszkania komunalne to można najemców traktować jak głupie stado baranów. Dziś jak trochę ,,pochodziłem,, po internecie znalazłem gdzieś wiadomość że ta druga połowa bloku ma być zasiedlana ludźmi z całej Warszawy,ciekawe czy to prawda ?
                                                  • Gość: MD Re: Wincentego 87 - gdyby wybory.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.11, 08:49
                                                    tak, ja też jakiś czas temu wyczytałam gdzieś, że jedna klatka będzie przeznaczona dla "listy" z Targówka, a druga dla całej Warszawy. Dla dzielnic z najdłuższą listą oczekujących, czyli głównie Praga, bo tam podobno oczekujących jest najwięcej. Będzie "ciekawie".
                                                    Co do spotkania pod administracją - to nie jestem przekonana czy to dobry pomysł. Wątpię, czy uda się cokolwiek załatwić i w ogóle z kimkolwiek porozmawiać, a tylko nerwów sobie napsujemy i tyle naszego.
                                                  • Gość: sąsiadeczka Re: Wincentego 87 - gdyby wybory.. IP: *.dynamic.chello.pl 16.03.11, 14:39
                                                    byłam , spotkałam nawet Pana kierownika budowy , powiedział że oddali blok 1.03 , i tylko zostaje otynkowanie klatki z zewnątrz . Klucze zdał a mieszkania są zaplombowane . Mijał mnie Pan ( w trakcie rozmowy z kierownikiem) ponoć on jest tam stróżem , ale bardzo szybko się schował zamykając za sobą drzwi na klucz. Żadne liczniki nie były zakładane pusto i głucho .... smutno.
                                                  • Gość: czekajacy Re: Wincentego 87 - gdyby wybory.. IP: *.home.aster.pl 16.03.11, 17:48
                                                    Zgadzam sie na spotkanie w poniedziałek
                                                  • Gość: Bardzo czekający Re: Wincentego 87 - gdyby wybory.. IP: 195.117.227.* 17.03.11, 10:31
                                                    Witam po dzisiejszym lodowatym zbyciu mnie przez kierownika administracji zadzwoniłem do burmistrza i jutro sekretarka odpowie mi czy zostane przyjęty w przyszłym tygodniu. Teraz dzwonie do gminy dział iwestycji, ciekawe co mi tam powiedzą.
                                                    Ludzie dzwońcie niech wiedzą że jest coś nie tak albo z blokiem albo co gorsza z naszymi przydziałami na te lokale.
                                                  • Gość: Bardzo czekający Re: Wincentego 87 - gdyby wybory.. IP: 195.117.227.* 17.03.11, 10:38
                                                    Aha podam nr. telefonów na jakie ja dzwonie :
                                                    594 07 02 - kierownik administracji
                                                    338 93 00 - centrala gminy (dalej trzeba wybrać dział iwestycji)
                                                    338 95 76 - sekretariat burmistrza któremu podlegają administracje.
                                                    Może sie coś ruszy, albo nam to pomorze albo zaszkodzi, każdy niech oceni sam ja tam dzwonie i stawiam wszysto na jedną kartę już niemam nic do stracenia (100% bezdomny).
                                                  • Gość: sąsiadeczka Re: Wincentego 87 - gdyby wybory.. IP: *.dynamic.chello.pl 17.03.11, 11:42
                                                    Dzwoniłam do Pani Śrubowskiej ( z gminy) , powiedziała że o tej sprawie został poinformowana w zeszłym tygodniu Pani Naczelnik i miała interweniować , będą wyciągnięte konsekwencje i około 14 mam ponownie zadzwonić .
                                                    Obiecała mi ze nie później niż w przyszłym tygodniu będą klucze i nie musimy się martwic że cofną nam przydziały bo coś takiego nie może się zdarzyć .
                                                    A może niech teraz ktoś inny zadzwoni do Pani Śrubowskiej . Ja już chyba wariuję .22 3389 362
                                                  • Gość: Bardzo czekający Re: Wincentego 87 - gdyby wybory.. IP: 195.117.227.* 17.03.11, 12:15
                                                    OK. już dzwonie im większy szum tym lepiej niech wiedzą że jesteśmy u granic wytrzymałości nerwowej.
                                                  • Gość: Bardzo czekający Re: Wincentego 87 - gdyby wybory.. IP: 195.117.227.* 17.03.11, 12:40
                                                    I już po rozmowie, Pani Śrubowska mnie poinformowała że telefony do nich są bezsensowne bo oni dali przydziały na lokale i więcej nie mogą nic zrobić. Podobno rozmawiała ta pani z administracją dziś i liczniki SĄ JUŻ ZAŁORZONE ale czekają bo podpis pod dopuszczeniem SYSTEMU PRZECIPOŻAROWEGO w budynku. Każdemu co innego pełna dezinformacja, i namawia żeby jednak dzwonić do burmistrza.
                                                    Więc dzwoncie gdzie tylko kto ma jakieś pomysły i telefony, oni będą mieli nas dość a my przekonanie że coś możemy zmienić,załatwić, przyspieszyć.
                                                  • Gość: Bardzo czekający Re: Wincentego 87 - gdyby wybory.. IP: 195.117.227.* 17.03.11, 14:20
                                                    Rozmawiałem z Panem z iwestycji w gminie, i powiedział że liczniki od wczoraj są zakładane i w poniedziałek całą dokumentacje STOEN przekaże administracji. To [b]administracja [b] odpowiada za ten poślizg bo budynek został jej przekazany i to ona zawiera umowy z firmami .
                                                    Co do systemu przeciwpożarowego to Pan nic niewie, co administracja tam kombinuje.
                                                  • Gość: .......... Re: Wincentego 87 - gdyby wybory.. IP: *.dynamic.chello.pl 18.03.11, 14:41
                                                    Gość portalu: Bardzo czekający napisał(a):

> Co do systemu przeciwpożarowego to Pan nic niewie, co administracja tam kombinu
                                                    > je.

kupcie sobie za wczasy liczniki Gajgera, bo brakuje w rozliczeniu jakieś pare setek czujek które były zamontowane pod sufitami z elementem promieniotwórczym

pewnie poszły w posadzki..............:)
                                                  • Gość: Bardzo czekający Re: Wincentego 87 - gdyby wybory.. IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.11, 11:52
                                                    Nie wiem co bierzesz za leki i gdzie się leczysz, ale proponuje żebyś zwiększył dawkę lub zmienił lekarza bo ten chyba cię oszukuje. Może też przejdź na inne forum, tam cię chętnie będą słuchali i może zostaniesz ,,guru,, .
                                                  • Gość: nonono Re: Wincentego 87 - gdyby wybory.. IP: *.dynamic.chello.pl 22.03.11, 18:57
                                                    Gość portalu: Bardzo czekający napisał(a):

> Nie wiem co bierzesz za leki i gdzie się leczysz, ale proponuje żebyś zwiększył
                                                    > dawkę lub zmienił lekarza bo ten chyba cię oszukuje. Może też przejdź na inne
                                                    > forum, tam cię chętnie będą słuchali i może zostaniesz ,,guru,, .

folguj trochę, twoja troska jest zbyteczna , bo i tak nie dam ci laski do roboty

a przy najbliższej okazji qq możesz mieć na ryju
    • sibeliuss Z innej beczki 17.03.11, 09:47
      ZTM twierdzi, że wiele bródnowskich linii wozi powietrze, powiedzcie, z których linii planujecie korzystać?
      • Gość: Bardzo czekający Re: Z innej beczki IP: 195.117.227.* 17.03.11, 12:44
        Sorrki ale chyba narazie mamy inne problemy na głowie, może za pare dni jak dostane wreście klucze to przysiąde do tego zagadnienia.
        • sibeliuss Re: Z innej beczki 17.03.11, 13:33
          Ale facet, co zmienisz napinaniem się. Powiadomiłeś jakąś gazetę lub telewizję? Zapewnie nie, więc niestety musisz czekać na łaskę pańską, a ta na pstrym koniu jeździ.
          • Gość: Bardzo czekający Re: Z innej beczki IP: 195.117.227.* 17.03.11, 14:12
            Nie napinam się tylko nie wymagaj od innych (przepraszam że mówie w liczbie mnogiej) na tym forum że zaczną raptem interesować sie ZTM i autobusami na Bródnie, może na innym forum znajdzie się więcej chętnych do wypowiedzi.
            • Gość: czekajacy Re: Z innej beczki IP: *.home.aster.pl 17.03.11, 17:28
              Ja powiadomiłem gazete ale tylko w sprawie kluczy i walenia z nami w balona.Piszecie że liczniki od wczoraj zakładają,kompletna bzdura sprawdziłem to wczoraj osobiście.Nic nie było robione.Mam kontakt z panią z prasy obiecała że nam pomorze.
              • Gość: Bardzo czekający Re: Wincentego 87 c.d.n. IP: 195.117.227.* 18.03.11, 09:00
                Witam wszystkich, mam pytanie do ,,sąsiadeczki,, czy dzwoniła o 14 wczoraj i co się dowiedzała ? Ja dziś czekam do 14 jak pani sekretarka burmistrza nie zadzwoni to ja to zrobie i sie przypomne,ale jak znam życie pewnie burmistrz nie będzie miał czasu.
                • sibeliuss Re: Wincentego 87 c.d.n. 18.03.11, 09:01
                  Zadzwoń też do RWE na Oszmiańską, kiedy będą zakładać liczniki.
                  • Gość: czekajacy Re: Wincentego 87 c.d.n. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.11, 10:14
                    Ja dzwonie do administracji zobaczymy
                    • Gość: Bardzo czekający Re: Wincentego 87 c.d.n. IP: 195.117.227.* 18.03.11, 14:19
                      Co do burmistrza to nadal nic niewiem bo podobno ma dziś też wolne, a jakie są wieści z innych ,,frontów walki,, co mówią w administracji i gmine może ktoś dziś dzwonił ?
                      • Gość: sąsiadeczka Re: Wincentego 87 c.d.n. IP: *.dynamic.chello.pl 18.03.11, 16:24
                        dzwoniłam wczoraj i dzisiaj , i nowe zeznania . Liczniki jednak już są, tylko nie spłynęły jeszcze wszystkie dokumenty odbioru . I tak cały czas . Ale wiadomo ze to już wszystko zależy od administracji. Zostały się jeszcze małe poprawki na klatce schodowej , jednak one nie przeszkadzają w zasiedlaniu... tyle usłyszałam. Czekać cierpliwie na koniec dodała Pani.
                        • Gość: Bardzo czekający Re: Wincentego 87 c.d.n. IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.11, 12:02
                          Witam czyli nic nowego, spychologia nadal działa byle od siebie co urząd to inna wersja remontu. Czyli od poniedziałku zaczynamy kolejny tydzień wydzwaniania do urzędów, przynajmniej ja tak będę robił.
                          PS. W piątek tuż przed 16.00 jednak sekretarka zadzwoniła i powiedziała że burmistrz przyjmie mnie dopiero 29.03.2011 mam nadzieje że do tego czasu już ta wizyta nie będzie potrzebna, szybciej dostaniemy klucze .
                          • Gość: wujek dobra rada Wincentego 87 nowy news IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.11, 21:56
                            klatkę (wejście ) kończą -czyli jest szansa że na święta będziecie na swoim.
                            Bardziej martwi mnie dostosowanie Parteru i I-go piętra na potrzeby Opieki Społecznej .Mogą blokować odbiór mieszkań aż do zakończenia adaptacji powyższych .
                            Nie wiem ile to roboty ale chyba bliżej jak dalej
                            • Gość: czekająca Re: Wincentego 87 nowy news IP: *.play-internet.pl 20.03.11, 21:47
                              nie sądzę, żeby ops cokolwiek blokował. przecież do ops-u ma być oddzielne wejście, pewnie z boku budynku
    • Gość: MD Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.11, 09:41
      witajcie w kolejnym "niepewnym" tygodniu.
      Dziś 21 marca..., pierwszy dzień wiosny..., nastawienie optymistyczne..., uśmiech na twarzy... Mam nadzieję, że i nasi urzędnicy z tej okazji w końcu poczynią jakieś pozytywne kroczki w naszym kierunku i, że wreszcie zadzwoni ten upragniony telefon z dobrymi wiadomościami.
      Pełni nadziei trzymajmy się tej wersji. Pozdrawiam.
      • Gość: zdrojek2 Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.dynamic.chello.pl 21.03.11, 10:04
        Początek wiosny w naszej sytuacji nic nie zmienia. Jeżeli nie nagłośnimy sprawy przez media i nie rozpoczniemy blokady Urzędu lub strajku okupacyjnego w Urzędzie to będziemy czekać na klucze do jesieni.
        • Gość: Bardzo czekający Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: 195.117.227.* 21.03.11, 10:52
          Witam wszystkich czekających, może i było by to jakieś wyjście jakiś strajk okupacyjny urzędu ale już nie wieże że coś to by zmieniło dosteli byśmy kolejne ,,bajki,, tym razem od burmistrza.
          Ja dziś jak co poniedziałek zaczne tydzień od zebrania ,,bajek,, od naszej kochanej administracji i od inwestycji w urzędzie i je sobie porównam, a potem oczywiście podziele sie zewszystkimi tu na forum.
          • Gość: Bardzo czekający Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: 195.117.227.* 21.03.11, 11:24
            Witam ponownie, w inwestycji powiedzieli mi że co mieli zrobić zrobili i już ,,umywają ręce do tego bloku,, teraz administracja sie nim zajmuje. A w administracji pani administratorka i kierowniczka powtażają jak na ,,ćpane,, proszę czekać,proszę czekać i zadzwonić w połowie tygodnia. A jak zadzwonimy to na 100% że proszę zadzwonić w następnym tygodniu itd. itp.
            Życzę wszystkim wytrwałości już niedłógo święta które spędzimy tu gdzie obecnie jesteśmy.
            • Gość: MD Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.11, 12:12
              jak to, proszę zadzwonić w połowie tygodnia?! Po co?! Przecież to oni mają nas powiadomić o umowach i kluczach?! Czyli już z początkiem tygodnia wiemy, że w tym tygodniu dupa blada. Może łaskawie w końcu panie powiedziałyby jasno i wyraźnie, że realny termin to koniec kwietnia, a nie jak miniony miesiąc nas zbywają.
              Dramat.
              • Gość: Bardzo czekający Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: 195.117.227.* 21.03.11, 15:05
                Jedyne pocieszenie to takie że nie będziemy czekać aż wyremontują cały blok bo muszą coś zrobić z mieszkającymi tam ludźmi, ale tak realny termin robi się na koniec kwietnia.
                • Gość: MD Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.11, 15:34
                  to bardzo pocieszające, biorąc pod uwagę sytuację w jakiej jesteśmy. Ale znając już metodykę pracy naszych urzędów - to czas kiedy skończą cały blok warto wziąć pod uwagę. Gorzej tylko, że zakończenie remontu tej drugiej klatki planowane jest na początek 2012 roku (z "niewielkim" poślizgiem na drugą połowę 2012).
                  Co by nie było - na pewno skończą na euro 2012. Po mojemu to termin na bank pewny.
    • Gość: MD Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.dynamic.chello.pl 21.03.11, 16:53
      ludzie!!!!!!!!!!! hura!!!!!!!!!! zadzwonili!!!!!!!!!! w środę idę po klucze!!!!!!!!!!
      • Gość: czekajacy Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.home.aster.pl 21.03.11, 17:08
        Do mnie też zadzwonili :)))))) Teraz poznaliśmy siłe prasy :)
        • Gość: szczęśliwi !!!!!!! Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.11, 17:59
          Nastał radosny pierwszy dzień wiosny !!!!!!!!! W końcu zadzwonili.
          Pozdrawiamy wszystkich czekających
          • Gość: sasiadeczka Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.dynamic.chello.pl 21.03.11, 18:44
            do zobaczenia pod blokiem
            • Gość: czekająca Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.play-internet.pl 21.03.11, 20:02
              w końcu się doczekaliśmy. cudowny ten dzisiejszy dzień wiosny:)))))))))
              • Gość: Bardzo czekający Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: 195.117.227.* 22.03.11, 08:17
                Witam wszystkich no to w końcu doczekaliśmy się ,ja jeszcze nie wieże jak dostane klucze i wejdę do własnego mieszkania to u wieże w ten cud WIOSNY. Do zobaczenia pod blokiem o 10.00 mi o tej kazali przyjść.
                • Gość: Wiosna Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.aster.pl 22.03.11, 08:47
                  A o której wam kazali przyjść, bo mi chyba o 8, ale byłam takim szoku że już nie wiem teraz sama
                  • Gość: MD Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.11, 09:40
                    ja również o 8:00. Planują dwa piętra obskoczyć w godzinę. Zaczynają od X.
                    Do zobaczenia pod blokiem.
                    • Gość: Wiosna Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.aster.pl 22.03.11, 09:49
                      Wiem, że musimy być oboje z mężem, żeby podpisać umowę, ale nie wiem czy uda mu się wyrwać z pracy, co wtedy, czy będzie jakiś inny termin, jak to będzie wyglądała, czy ktoś wie?
                      • Gość: MD Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.11, 09:59
                        tak, ja mam podobny problem i pytałam o to wczoraj. Więc jeśli będziesz jutro sama, dostaniesz tylko klucze, a po umowę będziecie już musieli "latać" do administracji. Innych terminów raczej nie przewidują, a te które podali wczoraj nie podlegają negocjacji.
                        • Gość: Wiosna Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.aster.pl 24.03.11, 09:02
                          Witam wszystkich
                          Czy ktoś kontaktował się już z RWE w sprawie prądu w lokalach?
                          • Gość: MD Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.11, 09:20
                            tak, ja wczoraj byłam w RWE na podpisanie umowy na podłączenie licznika. Formalności załatwiłam, a prąd mają mi włączyć w ciągu 7 dni. Trzeba ze sobą zabrać protokół odbioru lokalu i to zlecenie instalacji elektrycznej, które dostaliśmy wczoraj od pań administratorek.
                            • Gość: Wiosna Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.aster.pl 24.03.11, 09:31
                              No dobra, dzięki wielkie
                              • lilith76 Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych 24.03.11, 09:49
                                warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34862,9311211,Ratusz_obiecal_im_mieszkania__Grozi_im_pojscie_pod.html
                                • Gość: Wiosna Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.aster.pl 24.03.11, 11:21
                                  Wiecie, ile będzie wynosił czynsz (2 pokoje) i kiedy można te książeczki mieszkaniowe odebrać.
                                  I jeszcze mam jedno pytanko-czy możemy się już tam meldować?
                                  • Gość: MD Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.11, 11:28
                                    od razu widać, że nie czytałaś umowy najmu. W umowie jest podana wysokość czynszu. Meldować już się możesz.
                                    • Gość: Bardzo czekający Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: 195.117.227.* 24.03.11, 15:05
                                      Witam wszystkich zadowolonych że się w końcu doczekaliśmy, gościowi ,,lilith76,, dzięki za link do artykułu o naszej sprawie i do zawistnych komentaży ,,że dostaliśmy to za darmo i sprowadzi się tu margines społeczny który zrobi z bloku melinę,,.
                                      Mam nadzieję że większość jest ludźmi rozsądnymi i nie dopuścimy żeby tak się stało, i że będziemy mieli te piękne małe ciasne ale własne kąty w tym ładnym ,,naszym bloku,, .
                                      • Gość: sąsiadka Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.play-internet.pl 24.03.11, 18:07
                                        witam wszystkich czy ktoś ma prąd plis napiszcie
                                        • Gość: seiw83 Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.11, 18:17
                                          w artykule jest blad prawie 11 milionow kosztuje remont obu czesci bloku, przetarg byl odrazu na colosc czesi mieszkalnej.
                                          • Gość: czekająca Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.play-internet.pl 24.03.11, 20:03
                                            Witam.
                                            A propo prądu, będzie on najprawdopodobniej włączany "zbiorczo", mają nam zostawiać informację, że jest już włączony w drzwiach. Tak powiedział mi pracownik stoenu.
                                            Jest jeszcze kwestia czynszu za marzec. Dzwoniłam dzisiaj w tej sprawie do administracji. Mamy czekać na aneks ponieważ możliwe, że za marzec nie będziemy płacić. Aneksy ma roznosić dozorca. Tak na dobrą sprawę nie ma prądu w związku z czym nie ma możliwości zamieszkania. Ale teoretycznie umowa jest podpisana od 23 marca i od tej daty powinniśmy już płacić. Zobaczymy jak to będzie, podobno administracja czeka na decyzję burmistrza w tej sprawie.
                                            pozdrawiam
                                            • Gość: mieszkanka Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.play-internet.pl 25.03.11, 07:25
                                              Witam
                                              czy ktoś dowiadywał się czy będzie można przy tej instalacji elektrycznej jaka jest w budynku zainstalować płytę indukcyją?
                                            • Gość: MD Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.11, 10:09
                                              dzisiaj włączyli prąd. Przynajmniej ja już mam.
                                              Pozdrawiam
                                              • Gość: Bardzo czekający Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: 195.117.227.* 28.03.11, 10:59
                                                Witam a które piętro zamieszkujesz ? Co do płyty indukcyjnej to można jest przyłącze na 380V był u mnie znajomy elektryk i sprawdził to gniazdko i bezpieczniki i są dostosowane.
                                                Jeśli jest prąd to super można coś zacząć działać, mam nadzieje że windy wytrzymają bo w sobotę już jedna jakiś czas nie jeździła.
                                                • Gość: MD Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.11, 13:56
                                                  piętro IX. Co do indukcji - to potwierdzam. "Mój fachowiec" też powiedział, że się można.
                                                  • Gość: Bardzo czekający Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: 195.117.227.* 30.03.11, 15:06
                                                    Witam widzę że nikt już nie ma czasu na pisanie, jak i ja ale mam pytanie - proźbe może mi ktoś powiedzieć jakie ma rozwiązania co do łazienki i gdzie wstawia pralkę. Z góry dziękuje za wszystkie podpowiedzi. Pozdrawiam i życzę miłego i spokojnego ,,współmieszkanka,, w ,,naszym bloku,, .
                                                  • sibeliuss Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych 30.03.11, 16:12
                                                    Dziwne, bo liczyłem na pierwsze refleksje i opinie.
                                                  • Gość: bezdomni4 Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.222.248.125.spray.net.pl 30.03.11, 20:41
                                                    Pralkę kupiliśmy 33 cm więc zmieści się vis a vis umywalki przy wannie. To jedyne sensowne miejsce. Tak myślę.
                                                  • Gość: MD Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.dynamic.chello.pl 30.03.11, 20:43
                                                    ja wymieniłam wannę na kabinę i tak zyskałam kąt na pralkę.
                                                  • Gość: czekająca Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.play-internet.pl 31.03.11, 06:40
                                                    MD a jakiej wielkości masz kabinę? Bo ja mierzyłam i szerość ściany do obudy z płyty mdf to raptem 76 chmury.
                                                  • Gość: czekająca do MD Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: 62.233.251.* 31.03.11, 07:35
                                                    Chyba byłam jeszcze bardzo śpiąca pisząc poprzedni wpis:)
                                                    Bardzo jestem ciekawa jak dałaś sobie radę z tą kabiną. Nie dość że nie ma tam 80 cm to na dodatek bateria też jest moim zdaniem do przeniesienia dobre kilkanaście centymetrów. Napisz jak to zrobiłaś dobrze? Przesuwałaś baterię? Ja cały czas się zastanawiam - zamotować kabinę czy wymienić pralkę? Muszę przyznać że obecna pralka bardzo dobrze mi służy i trochę byłoby mi jej szkoda ale z drugiej strony może się okazać, że przeróbka na kabinę będzie mnie kosztować więcej niż nowa pralka.

• Gość: MD Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.11, 10:16
                                                    obecnie z łazienki mam totalną demolkę. "Mój fachowiec magik" zmniejszył ekran, który jest założony przez jakiegoś pół-mózga. Baterię przesunął. Poza tym remont łazienki wykonany przez administrację polegał na położeniu nowego tynku na stary co zabrało po 2 cm z każdej strony.
                                                    W kuchni ekran też jest do dupy założony. Zmniejszając ekran w kuchni zyskałam jakieś 15-20 cm.
                                                  • Gość: MD Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.11, 10:04
                                                    przeważnie kabiny są 90, ale można trafić 80. Są nieco droższe, bo producenci zaliczyli je jako niestandardowe (zapominając o mieszkańcach komunalek). Swoją kupiłam w Liroy Merlin.
                                                  • Gość: czekająca Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: 62.233.251.* 31.03.11, 10:42
                                                    co do ekranów to mój fachmen też powiedział, że są strasznie duże:)
                                                    Ale jak poradziłaś sobie z baterią? Moja jest umiejscowiona na środku ściany na wprost wejścia i nawet przy brodziku 80 cm muszę ją przenosić i zastanawiam się ile by mnie to kosztowało?
                                                  • Gość: MD Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.11, 10:48
                                                    zmiana miejsca baterii oczywiście wiąże się z kuciem w ścianach. Inaczej chyba tego nie obejdziesz.
                                                  • Gość: Bardzo czekający Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.dynamic.chello.pl 31.03.11, 21:23
                                                    Witam widzę że większość przerabia łazienkę na kabinę, ja przerzuciłem grzejnik w kuchni na inną ścianę i tam planuję postawić pralkę jednak wolę wannę ( w kabinie się kiepsko mieszczę jeśli wezmę 80 a większa nie wejdzie ) tylko też chcę przenieść kran na ścianę co jest ekran. Jakie są ceny u waszych ,,fachowców,, za to kucię i przekładanie armatury ? Dzięki wszystkim za odpowiedzi. Miłych i sprawnych remontów życzę .
                                                  • Gość: czekająca Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.play-internet.pl 02.04.11, 09:02
                                                    Podbijam pytanie bardzo czekającego i ewentulnego polecenia fachowców.
                                                    Zwłaszcza, że niestety nie mam jeszcze kaski na łazienkę więc będę ją robić najwcześniej za miesiąc lub dwa. Może wtedy jakiś hydraulik skończy u kogoś i będzie miał chwilę dla mnie?
                                                    Interesuje mnie przede wszystkim koszt przeniesienia baterii w bok a co za tym idzie dołożenia rurek jakieś około 50 cm?
                                                    Pozdrawiam wszystkich.
                                                  • Gość: MD Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.dynamic.chello.pl 02.04.11, 10:41
                                                    pogadam dzisiaj ze swoim "fachowcem-magikiem" i ewentualnie poproszę o Wasze e-maile do wysłania namiarów na niego. U mnie skończy najwcześniej pod koniec kwietnia.
                                                  • Gość: czekająca Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.play-internet.pl 02.04.11, 11:26
                                                    Mnie by maj jak najbardziej odpowiadał:)

• Gość: MD Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.11, 12:41
                                                    mam zgodę "fachowca-magika" na udostępnienie namiarów na siebie - także zainteresowanych proszę o e-mail`e.
                                                  • sibeliuss Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych 04.04.11, 15:48
                                                    Gość portalu: MD napisał(a):

> mam zgodę "fachowca-magika" na udostępnienie namiarów na siebie - także zainter
                                                    > esowanych proszę o e-mail`e.

501-217-262
                                                  • Gość: czekająca Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.play-internet.pl 04.04.11, 19:06
                                                    ulapopow@gazeta.pl
                                                    pozdrawiam i czekam na kontakt:)
                                                  • Gość: Gosia. Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: 31.60.190.* 07.04.11, 11:39
                                                    Mam dobrych fachowców , właśnie kończą u mnie remont. glazura , gips, hydraulika, elektryka, itd. Są tani, robią szybko, naprawdę jestem zadowolona. Mogę podać telefon.

• lilith76 Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych 20.04.11, 11:30
      Nikt nic nie pisze o wczorajszej wizycie mediów? ;)
      • Gość: MD Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.11, 12:28
        a była takowa? Nic o tym nie wiem. Czy można gdzieś obejrzeć lub przeczytać o tym?
        • lilith76 Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych 09.05.11, 14:47
          Sama nie wiem, co się dalej działo z tym artykułem. Chyba "Echo miasta".
          Słyszałam tylko, że w drugiej części budynku ludzie mieszkają z często wyłączonymi windami, brakiem oświetlenia na korytarzach i odłączoną wodą w łazienkach/kuchniach.
          Remontują tak, jakby nikt żywy tam nie mieszkał.
          • Gość: MD Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.11, 14:59
            z tego co wiem, to gmina ma niezły problem z tymi lokatorami. Część z nich ma zasądzone eksmisje, a gmina nie ma ich gdzie przesiedlić. W zeszłym tygodniu jakaś rodzina z tej połowy przeprowadzała się na tę wyremontowaną.
            Prace remontowe na tej drugiej klatce chyba stanęły w miejscu. Niewiele się tam dzieje.
            • lilith76 Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych 23.05.11, 15:01
              W zeszłym tygodniu jak
              > aś rodzina z tej połowy przeprowadzała się na tę wyremontowaną.

Ze źródeł niepotwierdzonych - wrócili do starego mieszkania.
    • Gość: MD Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.11, 12:23
      zwracam się z pytaniem do mieszkańców. Może ktoś ma jakieś informacje na temat okablowania bloku TV, internet? Nie jestem zwolennikiem anten satelitarnych (a teraz to jedyna możliwość) i czekam na wejście na blok jakiegoś operatora Tv kablowej. Może wiecie coś na ten temat.
      • Gość: dyzio Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.dynamic.chello.pl 17.05.11, 19:14
        Czy dobrze rozumiem ????? Nie macie doprowadzonej instalacji TV do mieszkań .
        Przecież dzis każdy oddawany budynek takową posiada --
        • Gość: MD Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.11, 09:45
          blok nie jest w ogóle okablowany. Ani przez TP S.A., ani przez żadnego innego operatora. Zbiorcza jest - 7 kanałów. Operatorzy nie okablują bloku bez pisemnej zgody administracji, a ta jak widać ma to gdzieś. A najlepsze jest to, że anteny satelitarne działają tylko od strony podwórka. Od strony ulicy sygnał można osiągnąć na 4 m od bloku.
          Na pewno coś podciągną, skoro będzie OPS. Tylko, że oddanie tych dwóch pięter dla OPS ma nastąpić na koniec 2011 (z "niewielkim poślizgiem" na połowę 2012 r.). A widząc jak postępują prace na tej drugiej połowie bloku (nic się tam nie dzieje) to wątpię żeby wyrobili się na drugą połowę 2012 r.
          • Gość: dyzio Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.dynamic.chello.pl 21.05.11, 13:22
            no to po ptokach (jak mówią ) .Okablowanie nałeżało zrobić w czasie remontu .Dziwi mnie że jest zbiorcza (7 -kanałów telewizji analogowej ).Od kilku lat wiadomo że sygnał analogowy wyłaczają w 2012 (czyli juz niedługo) .Telewizja cyfrowa działa od zeszłego roku-remont tez .Wiadomo że trzeba będzie w końcu zmodernizowac .Uważam że można było to zrobić teraz (przy remoncie ) niż póżniej (robić ludzom -bur... w mieszkaniach ).
            Od strony przystanku to tylko TV satelitarna działać będzie .
            • Gość: dyzio Wincentego 87 - kto tam mieszka IP: *.dynamic.chello.pl 21.05.11, 13:38
              Chciałoby sie powiedzieć że "dziwnie i śmiesznie " -trochę jak na prowincji .
              Suuper widok -Pranie ( ogromne wywieszone za balkon ). Balkon i łazienka nie wystarczają ??? Chyba tam mieszka z 10 osób !!!! Jaka szkoda że to nie od ulicy ???
              Ludzie jadący autobusem mieliby niezły ubaw.
              Muzyka i głośne imprezy po 22:00 -nie ma problemu !!!
              Parkowanie samochodów na trawniku ,chodniku (gdzie kto chce )-nie ma problemu.
              A już PEWEX-(śmietnik) to "arcydzieło " architektury .
              W innym miejscy straż miejska i sanepid byliby codziennie .Zastanawia mnie gdzie panowały takie obyczaje .Wydaje mi się że mieszkanie w budynku wielorodzinnym (blok ) niesie za sobą pewne reguły .
              NA CAŁYM BRÓDNIE żeby ZAINSTALOWAĆ SATELITĘ NA BUDYNKU trzeba się nachodzic (pisma ,zezwolenia ,pozwolenia i itp) a u was anten przybywa z dnia na dzień .
              JAK TO ROBICIE !!!!
              Jak czasami przejeżdzam to myślę że wasz blok funkcjonuje tak jak ambasady
              (TEREN EKSTERYTORIALNY ) -polskie prawo nie ma zastosowania.
              • Gość: alicja Re: Wincentego 87 - kto tam mieszka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.11, 09:38
                O ile ja się orientuję, to nie trzeba mieć żadnego pozwolenia na zamontowanie anteny sat na balkonie. Jeśli chciałbyś zrobić to na dachu, czy szczycie bloku - wtedy tak - musisz mieć zgodę administracji.
                Jeśli chodzi o pranie na balkonach i podobne śmietniki - rzeczywiście zgadzam się - nigdzie nie wyglądają dobrze wywieszone gacie za balkonem. I też jestem przeciwniczką takich "ozdóbek" w blokach.
                Ale i tak uważam, że daleko jeszcze temu budynkowi, do sąsiadującego z nim obok blokowiska. Tam to dopiero mają ozdobne balkoniki - i to z obu stron.
                • Gość: dyzio Wincentego 87 - kto tam mieszka IP: *.dynamic.chello.pl 23.05.11, 12:00
                  ????? czegoś chyba nie rozumiem .Pisząc "blokowisko" masz na myśli sąsiedni budynek ?
                  Bo jeśli dobrze łapie to ty/wy mieszkacie obok blokowiska .Rozumiem że nie w bloku tylko Apartamentowcu !!! (dobry dowcip ) Bródno i apartamentowce !!! socjalne .
                  A któż z ważnych tego świata mieszka w waszej rezydencji ???.
                  Jeśli chodzi o mocowanie anten na balkonie to masz racje -nie trzeba zezwolenia >>>>>natomiast na ścianie budynku (fasada) jak najbardziej .
                  Zadzwoń do ADK i zapytaj sie .
                  • Gość: alicja Re: Wincentego 87 - kto tam mieszka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.11, 12:19
                    Po pierwsze: I tak też właśnie napisałam (tu cytuję "...O ile ja się orientuję, to nie trzeba mieć żadnego pozwolenia na zamontowanie anteny sat na balkonie. Jeśli chciałbyś zrobić to na dachu, czy szczycie (dyzio napisał: fasada, ściana) bloku - wtedy tak - musisz mieć zgodę administracji. ...").
                    Po drugie: Jeśli chodzi o blokowisko - to miałam na myśli oba te budynki.
                    A po trzecie: to nie są mieszkania socjalne, ale komunalne, a to duża i zasadnicza różnica.
                    Widzę, że wypowiadasz się nie znając tematu i nie doczytując wpisów, na które tak "mądrze" odpowiadasz.
                    • Gość: dyzio Re: Wincentego 87 - kto tam mieszka IP: *.dynamic.chello.pl 23.05.11, 23:33
                      Cyt -"Ale i tak uważam, że daleko jeszcze temu budynkowi, do sąsiadującego z nim obok blokowiska"-tak napisałaś.
                      Interpretacja moja jest właściwa .Jeśli chodzi o słowo -"komunalne" czy "socjalne" to jest tak jakby jeden powiedział "głupi a drugi "mądry inaczej " ,
                      W jednym i drugim przypadku chodzi o to samo .
                      Krótko mówiąc nie jest to apartamentowiec ani rezydencja . Jest to taki sam "kołchoz " jak pozostałe wieżowce na Bródnie .
                      Jak chcesz zobaczyć jak ludzie dbają o mieszkania "komunalne czy socjalne " to pojedż na Ośmiańską .Tam bodaj 2 lata temu gmina/miasto wybudowało kilka bloków (i rozdali najbardziej potrzebującym !!!!) -ogrodzone ,plac zabaw itp .
                      Zobacz ,popytaj jak wygląda to dzis .Zapytaj tych co tam mają mieszkania jak im się mieszka .
                      Wydaje mi się że szybciutko zamieniliby mieszkanie w tym nowym bloku na wasze w wyremontowanym.
                      • Gość: Bardzo czekający Re: Wincentego 87 - kto tam mieszka IP: 195.117.227.* 24.05.11, 15:13
                        Witam jak czytam te wpisy to odnoszę wrażenie że właśnie ,,ty,, stamtąd pochodzisz.
                        Mieszkasz w ,,socjal ce,, a pragniesz wyremontowanej ,,komunalki,,. Albo inaczej jesteś z tych co, coś mają ale i tak zazdrościsz innym że mają ,,mniej,, lub ,,gorzej,, w życiu i swoimi wpisami lubisz denerwować (sprawia ci to przyjemność) ?
                        Lepiej znajdź sobie inne forum dla ,,swoich,, wpisów .
                        • Gość: dyzio Wincentego 87 - kto tam mieszka IP: *.dynamic.chello.pl 24.05.11, 21:50
                          jak widzę co drugi w tym budynku to "biznesmen " i to chyba z prawniczym wykształceniem .
                          Zamiast przeczytać uważnie ,sprawdzić czy to prawda i wyciągnąć wnioski to jak w "SAMI SWOI " argumenty argumentami a nasze musi byc na wierzchu .
                          Pisać możesz co chcesz ale ten twój blok nigdy nie będzie ani rezydencja ani apartamentowcem (powtórzę jeszcze raz blokowisko jak całe zresztą Bródno )
                          Może wytłumaczysz różnicę między mieszkaniem "socjalnym " a komunalnym "
                          Teraz fajnie wygląda ,ale jak ma wyglądać jeśli remont kapitalny skończył sie przed chwilą .
                          Jeśli chodzi o Oszmiańską to dałem przykład jak marnuje się pieniądze gminne .Że coś zawiodło to pewnik na 100% .Ktos przydzielał te mieszkania i wiedział komu przydziela .
                          Jeśli chodzi o anteny to ( zapytaj kogokolwiek kto zakładał na ścianie budynku jakie są procedury ).Ciekawi mnie co powie na to administrator i wydział architektury w Gminie ?? jak się dowiedzą oficjalnie .(że administrator to widział i nie reaguje to oczywiste)
                          Nie wiem gdzie mieszkałeś przedtem ale nie zapominaj że to nie jest twój dom .nie możesz robic co chcesz .(zresztą i w swoim jednorodzinnym też wszystkiego nie można )
                          A JEŚLI CHODZI O TO FORUM TO ktoś otworzył wątek a ja korzystam i pisze .Twoja rada do mnie - zmień forum,a moja do ciebie ,jak ci się nie podoba to nie wchodzi nie czytaj .
                          MAM NADZIEJĘ że to wyjaśnienie kończy ten spór.
                          • Gość: alicja Re: Wincentego 87 - kto tam mieszka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.11, 10:18
                            "(...)Może wytłumaczysz różnicę między mieszkaniem "socjalnym " a komunalnym "(...)"
                            W wielkim skrócie - bardzo proszę:
                            -czas najmu:
                            socjalne: przyznawane na krótki, ściśle określony czas
                            komunalne(kwaterunkowe): zazwyczaj przyznawane na czas nieokreślony
                            - wykup:
                            socjalne: bez możliwości wykupu
                            komunalne: o ile stosowną uchwałę podjęła rada gminy
                            kwaterunkowe: o ile taką możliwość przewidział właściciel
                            - zamiana:
                            socjalne: nie
                            kwaterunkowe i komunalne: tak
                            - najem:
                            socjalne: nie
                            komunalne: tak, ale za zgodą gminy/właściciela
                            "(...)Jeśli chodzi o anteny to ( zapytaj kogokolwiek kto zakładał na ścianie budynku jakie są procedury).Ciekawi mnie co powie na to administrator i wydział architektury w Gminie ?? jak się dowiedzą oficjalnie.(że administrator to widział i nie reaguje to oczywiste)(...)"
                            Może my nie o tym samy budynku mówimy, skoro widzisz tam anteny na ścianach...Jakoś nie zauważyłam, żeby ktokolwiek z mających anteny zamontował je na ścinie bloku. Wszyscy posiadacze anten mają je na balkonach. Więc nie rozumiem po co drążysz ten temat. A jak już wcześniej pisałam - na montaż na balkonie nie potrzebna jest żadna zgoda.
                            • Gość: dyzio Wincentego 87 - kto tam mieszka IP: *.dynamic.chello.pl 25.05.11, 10:42
                              Polecam OPTOKAN -Kondratowicza (to dla tych którzy nie widzą anten na ścianie od podwórka )
                              Może podać piętro ??? Ja widzę choc mam słaby wzrok. Nie drąże tematu >>>> tylko informuję .
                              Dla twojej wiedzy .KWATERUNEK (mieszkania ) -kiedys nie było możliwości wykupu /nikt nawet nie myślał o takiej możliwości -Teraz można
                              TBS niedawno -wpłata kaucji (kilkanascie tysięcy) +podpisanie umowy na kilka lat .Wyższy czynsz
                              A dziś możliwośc wykupienia mieszkania .
                              Piszę bo mój znajomy też dostał mieszkanie tak jak i wy i wiem że po 2 czy 3 latach będzie mógł je wykupić (jeśli nie zmieni się znowu prawo )
                              Jak tak wiesz wszystko to jeszcze powiedz /napisz dlaczego ktoś dostaje socjalne a ktoś komunalne .
                              Przecież oczywiste że w przypadku katastrofy ludzie dostają lokum tymczasowe ( ten socjalny)dopóki "coś się nie znajdzie ".
                              Zastanawia mnie w czym problem .Dlaczego taka zaciętość w udowadnianiu że to coś innego niz jest .
                              Chcesz poprawić sobie samopoczucie czy boisz się że rodzina przeczyta i się dowie że mieszkasz w bloku a nie apartamentowcu ??.
                              Dla tzw "białych kołnierzyków " Targówek ( zakup mieszkania ) to cos takiego jak kiedys okolice bazaru rózyckiego .
                              Mam prośbę sprawdz jeszcze raz i napisz są czy ich nie ma .Pamiętaj niepotrzebna złość to : wysokie ciśnienie ,wrzody zołądka ,itd
                              Pozdrawiam ......
                              • Gość: alicja Re: Wincentego 87 - kto tam mieszka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.11, 09:48
                                (...) dlaczego ktoś dostaje socjalne a ktoś komunalne.(...)
                                Socjale sporo odbiegają standardem od kwaterunku. Socjale przyznawane są zazwyczaj na podstawie wyroków sądowych o eksmisje oraz jak napisałeś (...) w przypadku katastrofy ludzie dostają lokum tymczasowe (ten socjalny)dopóki "coś się nie znajdzie ".(...). A więc socjale to takie przejściowe lokale. Socjale przyznawane są na 2-3 lata, kwaterunki na czas nieokreślony. Nie ma możliwości wykupu socjalnego mieszkania, kwaterunek tak. Żeby dostać kwaterunek trzeba wciągnąć się na listę, spełniać kilka kryteriów i czekać.
                                A co do anten - to naprawdę nie zauważyłam żadnej na ścianie bloku. Jeśli takowa jest to podaj, proszę, piętro i która klatka (bo to też zasadnicza informacja).
                                Wcale się nie złoszczę, a jak każda dyskusja czasami musi być trochę burzliwie.
                                Pozdrawiam
                                • Gość: dyzio Wincentego 87 - kto tam mieszka IP: *.dynamic.chello.pl 26.05.11, 12:06
                                  od podwórka -przy sąsiednim bloku (wysoko )
                                  Wczoraj o tym pisałem -jak będę popatrzę i napisze dokładnie
                                  pzdr
                          • Gość: Bardzo czekający Re: Wincentego 87 - kto tam mieszka IP: 195.117.227.* 25.05.11, 10:53
                            Jeśli tak ci szkoda pieniędzy z gminy to pewnie ty i tobie podobni zbudowali by jakieś ogrodzone płotem pod napięciem getto i tam umieszczali ludzi którzy zarabiają około 2000zł.
                            To nie jest żaden spór tylko wkurza czytanie takich ,,dobrych rad,, ,nigdzie gdzie byś się nie wprowadził nie wiesz jakiego ,,dostaniesz,, sąsiada za ścianą czy w całej kamienicy.
                            Kończąc tak masz w jednym racje że jakiś procent ludzi nigdy nie doceni tego co dostaje i dlatego mam świadomość że i ten blok może (będzie) wyglądał jak slams.
                            • Gość: dyzio Re: Wincentego 87 - kto tam mieszka IP: *.dynamic.chello.pl 25.05.11, 23:09
                              No i nareszcie o.k .
                              Forum nie jest po to by się wkurzać tylko rzeczowo dyskutować .
                              Jeśli chodzi o ogrodzenie to mylisz się .Nie jestem zwolennikiem zamknietych osiedli / bloków
                              Idziesz gdzieś ,widzisz to coś , masz 100 metrów do celu ale przez płot ogrodzenie musisz zasuwac killometr (dookoła)
                              Jeśli juz to zywopłot wokół budynku taki na 50-80cm wysokości
                              Jeśli chodzi o pieniądze gminy to -właśnie nastąpiła podwyżka czynszu (do 6 ,38 za m2)
                              Przy obcięciu przez HGW budżetu na Targówku zgadnij skąd weżmą pieniądze na wydatki
                              Jeszcze kilka takich akcji i zamiast 600 będziesz płacił 800 miesięcznie >>>> i ja też
                              • Gość: Bardzo czekający Re: Wincentego 87 - TV ? IP: 195.117.227.* 01.06.11, 14:17
                                Witam wszystkich mieszkańców ,,naszego,, bloku, zwracam się z pytaniem czy może ktoś wie czy i kiedy założą nam jakąś TV (kablową) i internet ?
                                Zadałem takie pytanie naszej ,,przesympatycznej,, administratorce i jak zwykle jak to ona, nic nie wie, też czeka, itp. itd.
                                Czy zostaje tylko zakładanie ,,miednicy,, na balkonie, zależy mi na szybkim internecie bez limitów w miarę rozsądnej cenie nie takie jak proponują w np. w Polsacie gdzie trzeba siedzieć w nocy bo jest większy limit.
                                • Gość: dyzio Wincentego 87 - TV ? IP: *.dynamic.chello.pl 01.06.11, 22:09
                                  dookoła we wszystkich blokach 'działa " ASTER i UPC .
                                  dziwię się po raz drugi ???? podczas remontu kablówki z miłą chęcią by okablowały blok (potencjanie ze 100 klientów).NIKT NIE DOPILNOWAŁ nie nakazał !!!
                                  Cisnąć gminę i administratorkę .Dziś internet(dostęp) to jak woda i prąd w mieszkaniu
                                • Gość: MD Re: Wincentego 87 - TV ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.11, 09:34
                                  moim zdaniem nie prędko doczekamy się okablowania bloku. Rozmawiałam z przedstawicielem UPC, który powiedział, że bez zgody (na piśmie) administracji nie okablują bloku. Poza tym nikt w UPC nie znalazł w systemie informacji o jakichkolwiek rozmowach czy planach dotyczących naszego bloku. (A jakiś czas temu słyszałam plotkę o trwających rozmowach z administracją). Administracji to też koło tyłu lata, bo to kolejna papierkowa robota, którą jakaś pani w administracji musiałaby się zająć. Nie jestem zwolennikiem talerzy i mobilnego internetu, ale w tej sytuacji pokusiłam się o założenie anteny sat i internetu z "paluszka". Jakość daje do życzenia, bo nie ma to jak net na "kablu", ale liczę, że do wygaśnięcia umów (2 lata) okablują blok.
                                  Pozdrawiam
                                  • Gość: dyzio Wincentego 87 - TV ? IP: *.dynamic.chello.pl 02.06.11, 10:17
                                    I to co piszesz potwierdza moje przypuszczenia w 100%. Jeśli chodzi o publiczne pieniądze to urzędnikowi _"lata koło nosa".
                                    Gdyby jeden z drugi był właścicielem takiego budynku -to remontując zadbałby o wszystko .
                                    PRZECIEŻ UPC OKABLUJE ZA FREE !!!!
                                    GAZ DOCHODZIŁ DO BUDYNKU -podczas remontu zainstalować w lokalach to mały pikuś ( coś mi się wydaje że dostosowanie instalacji elektrycznej do zwiększonego poboru -to porównywalne koszty)
                                    Plus takiego rozwiązania to alternatywa taka ,że w przypadku braku prądu "jeszcze jesteśmy w stanie jakoś funkcjonować "
                                    ŚMIETNIK -jak można dopuścić budynek do eksploatacji nie budując przedtem altanki śmietnikowej .
                                    Gdyby to trafiło na inny blok to straż miejska byłaby codziennie z mandatem .
                                    Zapytajcie tych co mieszkają w domach jednorodzinych co się dzieje jak jest taki bur.. przy ich posesji ???
                                    • Gość: MD Re: Wincentego 87 - TV ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.11, 11:07
                                      w pełni popieram i podpisuję się pod Twoją wypowiedzią.
                                      A jeśli chodzi o altankę śmietnikową - to właśnie od dwóch tygodni (dwa tygodnie zajęło im rozebranie starej i wylanie wylewki) stawiają podwójną altankę przy boisku do kosza. Codziennie z okna patrzę na posunięcia prac - i jestem pełna podziwu jak starannie panowie gładzą podłoże śmietnika. Ciekawe czy z taką samą starannością kładli gres w lokalach.
                                      No ale chyba nie ma co się czepiać o tempo. Pośpiech to zły doradca człowieka. A ta altanka to pewnie będzie istne dzieło sztuki, więc wymaga staranności i dokładności.
                                      • Gość: Bardzo czekający Re: Wincentego 87 - TV ? IP: 195.117.227.* 02.06.11, 14:42
                                        Witam co do altanki śmietnikowej to faktycznie dbałość o szczegóły i tępo prac godne podziwu szkoda że nie było tego przy remoncie lokali (dbałość o szczegóły). Co do TV to po rozmowie dziś z administracją samą p. Kierowniczką , bo administratorkę omijam szerokim łukiem jako osobę o 0 kompetencji, więc ,,poszły,, jakieś umowy do zatwierdzenia przez prawników i ,,władze wyższe,, na instalację TV,internetu i telefonów. Niestety po przykrych doświadczeniach co do prawdomówności ,,kochanej administracji,, jakoś wątpię w to.
                                        Internet wezmę raczej na kartę tak żeby przeczekać, co do TV to ,,miednica,, jakoś nie mogę się zdecydować co wybrać ,Polsat, Cyfrę czy może ,,N,, ? Może ktoś coś podpowiedzieć i doradzić jak to się sprawuje i ,,chodzi,, na ,,naszym,, bloku ? Z góry dziękuję.
                                        • Gość: Łukasz Re: Wincentego 87 - TV ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.11, 11:30
                                          Cześć , jestem nowy . Dziś zadzwonili do mnie i kazali mi iść oglądać lokal na 10 piętrze w wyremontowanej klatce. Tam są jeszcze wolne lokale ? Jak w awaryjnością wind ? Chodzi o lokal dwupokojowy . Boję się że wwalę się tam i będę narzekał , bo jak zacznie przeciekać dach to komu pierwszemu ?? a w upał jest tam miło jak słoneczko wali prosto w dach :)?

Napiszcie mi o plusach i minusach tego bloku . Prześledziłem wątek po wątku ale proszę o info z perspektywy wyłącznie użytkownika :)
                                          Pozdrawiam !
                                          • sibeliuss Re: Wincentego 87 - TV ? 08.06.11, 11:55
                                            Nie bierz, po co Ci mieszkać i mieć obawy? Powiedz niech Ci dadzą inne, mają tego sporo tylko trzymają. W końcu masz prawo mieszkać po ludzku.
                                            • Gość: Łukasz Re: Wincentego 87 - TV ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.11, 12:33
                                              Ja chętnie przyjmę ale nie na 10 piętrze. Moja mama nie jest osobą najmłodszą i nie wyobrażam sobie żeby kobieta musiała iśc do domu 10 pieter w górę a słyszałem że widny stroją fochy w tym budynku .... najpierw mi powiedziała Pani naczelnik że nie ma już tam lokali i nagle po rozmowie z kimś na wyższysz szczeblu okazało się że jednak mają bo zapraszają na oglądanie ... generalnie - idiotyzm !
                                              • Gość: dyzio Re: Wincentego 87 - TV ? IP: *.dynamic.chello.pl 08.06.11, 13:16
                                                z tego co wiem dach został wyremontowany (kapitalny remont +plus ocieplenie stropu)
                                                To ocieplenie powinno trochę izolować (czyli nie dopuszczać do dużego nagrzania stropu )
                                                Jesli chodzi o windy -to jak zepsują się na jednej klatce to sobie zjedziesz drugą .
                                                Chyba niemożliwe jest żeby jednocześnie przestały jeżdzić wszystkie (4 szt)
                                                Jeśli chodzi o słońce to bierz od ulicy tam HOT !!!!! TYLKO DO POŁUDNIA .
                                                a SIBELIUSSA nie słuchaj on lubi żarty (specyficzne).
                                                • Gość: mieszkanka Re: Wincentego 87 - TV ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.11, 14:46
                                                  a jak wyobrażasz sobie przedostanie się na drugą klatkę? Dachem? A może przez OPS?
                                                • Gość: Łukasz Re: Wincentego 87 - TV ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.11, 17:31
                                                  dyzio , dzięki za info. Wiesz... bierz z tej strony , lub z tej strony ..łatwo powiedzieć . Chyba nie mam zbytnio co marudzić bo oferują mi lokal na 10 piętrze i tylko tyle wiem . A jak odmówie to co ? ile razy mogę to robić ?
                                                  Za długo czekam na mieszkanie i mieszkam w niegodnych warunkach żeby teraz dostać byle ochłap . Do godnego życia mam prawo i myślę że słusznie mi się ono należy w myśl konstytucji.
                                                  Niech ktoś coś podpowie , ręce opadają :( w końcu wybieram miejsce w którym spędzę sporą część swojego życia - bo nie zamierzam jak niektórzy , wynająć swoich mieszkań lub zaraz zamieniać na inne.
                                                  Pozdrawiam !

• sibeliuss Re: Wincentego 87 - TV ? 09.06.11, 00:29
                                                    Gość portalu: Łukasz napisał(a):

> bo nie zamierzam jak niektórzy , wynająć swoich mieszkań

Nawet tak nie żartuj, komunalki nie wolno wynajmować.
                                                  • Gość: Łukasz Re: Wincentego 87 - TV ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.11, 09:36
                                                    To że nie wolno wynajmować to wiem - ale fakt jest faktem .

Jak czynsze ?
                                                  • Gość: MD Re: Wincentego 87 - TV ? IP: *.205.35.49.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 12.06.11, 23:31
                                                    Ponad 600 zł, a od sierpnia pierwsza podwyżka...
                                                  • Gość: egon Re: Wincentego 87 - TV ? IP: 157.166.216.* 25.08.11, 14:26
                                                    wolno, wolno, tylko trzeba wiedzieć jak
                                                  • lilith76 Re: Wincentego 87 - TV ? 09.06.11, 09:02
                                                    Człowieku, jeśli chodzi o piętra od 5-6 wzwyż, to: latem od strony ulicy obudzisz się w saunie, ale wieczór spędzisz we względnym chłodzie, od strony podwórka chłodek będzie rano, za to po 14.00 będziesz się gotować. Od strony ulicy będziesz słuchać samochodów, od strony podwórka posłuchasz życia kulturalnego okolicy (czasem do późna w nocy).
                                                    Ja się nie obrócisz - dupa z tyłu.
                                    • Gość: MD Re: Wincentego 87 - TV ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.11, 14:56
                                      po pracach wokół śmietnika widać, że sezon urlopowy rozpoczęty. Od tygodnia nic się tam już nie dzieje. A może to już koniec stawiania altanki i dlatego tak precyzyjnie robili podłoże.
                                      Nie wiem kto jest zarządcą tych czteropiętrowych bloczków, ale napewno do nich należą te niebieskie trzy kontenery z logiem SITA...codziennie śmieci się z nich wysypują. A wczoraj na ten przykład ktoś postawił tam zestaw wypoczynkowy. Całość ta zdobi boisko do kosza.
                                      A Ty się czepiasz tymczasowej prowizorycznej altanki...
                                      • Gość: dyzio Wincentego 87 - IP: *.dynamic.chello.pl 08.06.11, 22:02
                                        Coś mi się wydaje że Łukasz pisze o 10 piętrze !!!Opieka ma być na parterze i 1-ym piętrze .
                                        Nie wyobrażam sobie żeby nie można było przejść parterem z jednej klatki do drugiej .
                                        DLA ZAINTERESOWANYCH - do niedawna nie było ścian ???dzielących budynek na pół .
                                        Zrobiono to że względu na remont i zasiedlenie (tej wyremontowanej połowy )
                                        Coś mi się wydaje że jak się skończy ten remont to budynek wróci do stanu poprzedniego
                                        • Gość: Bardzo czekający Re: Wincentego 87 - IP: 195.117.227.* 09.06.11, 11:22
                                          Witam tak zgadza się będzie przejście z klatki do klatki na każdym piętrze. Nie wiem czy to jest dobre ale tak będzie, chyba wygrali ci co maja lokale na szczytach bloku jest tam 4 lub 5 mieszkań oddzielone drzwiami cisza i spokój (jeśli sąsiad nie imprezuje tak jak na 4piętrze tam gdzie jest wystawka garderoby za balustradą ). Mieszkam od podwórka upal okropny po południu, co do ,,folkloru,, miejscowego zarazie nie jest tak źle da się przeżyć.
                                          • Gość: dyzio Re: Wincentego 87 - IP: *.dynamic.chello.pl 09.06.11, 23:57
                                            wielopokoleniową rodzinę macie jeszcze chyba na trzecim od ulicy ---tam też wystawka na balkonie .
                                            Myślę że opieka na parterze i pierwszym piętrze to dobry pomysł (będą mieli pracę na miejscu)
                                            Dziś znalazłem się pod blokiem (klatką ) a tam z góry (wg mnie 3-4-5 piętro) takie kwieciste wiązanki leciały -takie na h..... i k......
                                            Damski głos szkolił w ten sposób swoje pociechy .
                                            Oj coś czuję że dzielnicowy będzie częśtym gościem w waszym bloku .
                                            • Gość: Bardzo czekający Re: Wincentego 87 - IP: 195.117.227.* 10.06.11, 12:20
                                              Masz rację wsiądą do windy i już są na miejscu, może trzeba jeszcze zaproponować niech wygospodarują kilka pomieszczeń dla dzielnicowego(24H) będzie full wypas, a i okolica jaka bezpieczna.
                                              PS.
                                              jakiś czas temu zadałem pytanie jak się sprawują ,,talerze,, od strony podwórka i cisza ,więc ponawiam pytanie.
                                              • Gość: dyzio Re: Wincentego 87 - IP: *.dynamic.chello.pl 11.06.11, 21:02
                                                po co pytasz ??? Wystarczy zobaczyć parametry (hot-bird ,astra) to co się najczęściej ogląda .
                                                okna są na odpowiednią stronę . jest ok -problemów brak .
                                                na allegro pozycjoner ( do ustawiania satelity -chyba tak się nazywa ) 20-25 zlp.można i bez tego ale z tym ustawisz idealnie ,a pozatym masz pewnośc że obraz nie będzie "klatkował "(zatrzymywał się )
                                                sam ustawisz bez problemu !!!
                                        • Gość: MD Re: Wincentego 87 - IP: *.205.35.49.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 12.06.11, 23:29
                                          w zeszłym roku (maj 2010) jak oglądaliśmy przydzielone mieszkania jeszcze przed remontem, to te ścianki już były. Dlatego myślałam, że już tak zostanie. I szkoda jeśli będą je rozbierać i zrobią przelotówki.
                                          • Gość: dyzio Re: Wincentego 87 - IP: *.dynamic.chello.pl 12.06.11, 23:54
                                            tak było od zawsze i tak pewnie zostanie .
                                            miło by było (szczególnie dla tych z wysokich pięter gdyby ściana została ) gdyby windy wysiadły na którejś z klatek !!!
                                            na dole macie mieć OPs >>>>>ale wróbelki ćwierkają że w pawilonie po sklepie zagości Straz Miejska ???
                                            • Gość: ja Re: Wincentego 87 - IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.11, 16:23
                                              Olać straż , ważne że w Kacperku jest dobry tatar :)!
                                              • Gość: Bardzo czekający Re: Wincentego 87 - IP: 195.117.227.* 22.06.11, 14:41
                                                Ja bym raczej olał i to ,,ciepłym moczem,, tych co już bazgrzą bo ścianach i w windzie, ale najbardziej to tych pseudo ,,hrabiostwo,, co nie może trafić do pojemnika na śmiecie, a jak się zwróci uwagę to mało wzrokiem nie zabiją, wiązankę poślą i mówią że przecież ,,ciecia mamy to posprząta,,.
                                                • Gość: dyzio Re: Wincentego 87 - IP: *.dynamic.chello.pl 23.06.11, 22:32
                                                  to ledwo mieszkacie parę dni a już "takie kwiatki".
                                                  cos mi sie wydaje że będzie podobnie jak na oszmiańskiej ???
                                                  • Gość: Bardzo czekający Re: Wincentego 87 - IP: 195.117.227.* 27.07.11, 09:59
                                                    Witam po długim milczeniu ale widzę że większość też niema mało czasu na pisanie,ale do rzeczy może nie tylko mi to przeszkadza że jak przychodzi niedziela to tak po 17.00 zaczyna się borowanie albo w tygodniu między 20.30 a 21.00. Rozumiem że każdy robił jakiś remont w mieszkaniach jedni sami inni brali fachowców,ale mamy już prawie sierpień i większość pragnie trochę ciszy i spokoju zwłaszcza w niedziele.
                                                    PS. może ktoś wie jakie są losy ,,naszej kablówki i internetu,, ?

• Gość: dyzio Wincentego 87 - IP: *.dynamic.chello.pl 27.07.11, 22:45
                                                    na debilne pomysły typu "chata indiańska " to gmina zawsze znajdzie fundusze (nawet i z unii) .we wrzesniu przed wyborami też ( na pokaz ognii sztucznych -oczywiście na pożegnanie lata ) >>>każdy pretekst jest dobry .
                                                    a kto by ci chodził i załatwiał kablówkę dla ciebie (w dodatku kablówka instalacje kładzie na swój koszt ).ważniejszy jest parking służbowy dla pracowników opieki (lada chwila mają zacząc budować )
                                                    przecież nie może być by jakiś urzędnik nie miał gdzie zaparkować samochodu jak przyjedzie do pracy i dotego jeszcze monitorowany zapewne .
                                                    ciekawe czy tak jak pod gminą (w dzień otwarty a w nocy zamykany na kłódkę )
                                                  • Gość: Bardzo czekający Re: Wincentego 87 - IP: 195.117.227.* 02.08.11, 13:57
                                                    Witam, na pewno będzie zamykany bo inaczej rano urzędas nie będzie miał miejsca do parkowania,pewnie wybudują piętrowy tak ja na planach tego całego remontu było pokazane,musi być taki sam piękny ja ten śmietnik co postawili a teraz go dopieszczają.
                                                    PS. z przykrością muszę przyznać racje tym co pisali że szkoda pieniędzy na ten cały remont bo większość nie zasługuje na te mieszkania. Nie mam nic przeciwko Legii ale jednak większość jej kibiców to ,,bydło,, niech jeden z drugim w swoim domu na ścianach wydrapuje hasła i wyznania miłosne a nie na klatce schodowej. Do pozostałych co się nadal remontują (mija 4miesiące) odrobina kultury osobistej i jak się gruzem zasypie podłogę to należ to zamieść, i dać innym odpocząć chociaż przez całą niedziele w ciszy. Pozdrawiam i proszę o przekazanie tego tym co nie znają tego bloga i sąsiadom.
                                                  • Gość: dyzio Wincentego 87 - IP: *.dynamic.chello.pl 03.08.11, 00:50
                                                    W cywilizowanym kraju (a Polska chyba???? takim jest) gospodarz czyli Gmina ustanawia regulamin porządku domowego.
                                                    Macie chyba Administratora (czy on /ona nie zaglądają do bloku )
                                                    Jak jeden z drugim nie potrafią uszanować przepisów,dobrych obyczajów to na początek >>>upomnienie .Potem mandacik a na koniec WYPOWIEDZENIE NAJMU (za notoryczne nieprzestrzeganie regulaminu/porządku domowego)
                                                    TO JEST ZGODNE Z OBOWIĄZUJĄCYM PRAWEM !!!!!
                                                    Jak by tak dla przykładu pogonili z jedną rodzine to inni zastanowili by się ....................może ???
                                                  • Gość: Ziuta Re: Wincentego 87 - IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.11, 11:45
                                                    Czy ktoś z Was wie coś na temat tej afery wczorajszej na naszym podwórku? Czy ten chłopak skoczyłw końcu z tego okna, czy nie i o co w ogóle chodziło?
                                                  • Gość: MD Re: Wincentego 87 - IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.11, 12:30
                                                    nie udało mu się skoczyć. Wyprowadzili go drugą klatką. Ale poruszenie było. Nie wiem o co chodziło. Pewnie naćpał się wariat. Jeśli mu nie udowodnią niepoczytalności to nieźle zabuli za ten pokaz.
                                                  • Gość: dyzio Wincentego 87 - IP: *.dynamic.chello.pl 03.08.11, 23:39
                                                    a może zamiast -plotek ,domysłów i obgadywania innych miłe panie zainteresowałby się ważniejszymi sprawami .
                                                    może zapytałyby się kto parkuje na noc pod klatką wejściem (prawie w klatce ) ,kto wydziera "gębę " albo wierci po 22-ej .
                                                    a może kto niszczy ściany na klatce -fani piłki nożnej
                                                    Może ktoś odpowie ??????
                                                  • Gość: Bardzo czekający Re: Wincentego 87 - IP: 195.117.227.* 05.08.11, 12:38
                                                    Witam administratorka może i przychodzi ale ja wtedy jestem w pracy więc jej nie widuje, poza tym jak zawsze jest małe ALE wiercenia w tygodni zaczynają się po 17 - 19 i niedziela to co myślisz że administratorka przyjdzie i sprawdzi ??? Moje interwencje u sąsiadów kończą się tym że jak to usłyszałem ,,zacząłem remont to go muszę skończyć, a że pracuje w tygodniu to nie mam kiedy a zresztą to nie jego wina że ściany takie cienkie w bloku i tak słychać,, ,,trzeba było się wprowadzić na Ossowskiego, jak pan taki jesteś wrażliwy na hałas,, i co powiecie na takie wypowiedzi ???
                                                    Lepiej zainteresować się kimś w bloku na parapecie obok niż tym co się dzieje ,,u siebie,, jak na początku ja robiłem remont to sąsiadki były dwa razy że wiercę po 20 i dzieci nie mogą spać,jak teraz to tak jak piszesz ,,gęby,, drą i wiercą po 22 i nikomu nie przeszkadza (oprócz mnie)mam nadzieje że te dzieci mają się dobrze, że tylko słuch im się pogorszył.
                                                    I jeszcze jeden wątek mi się na suwa ,,piękny nasz śmietnik,, dobrze że lato mamy zimne to tak bardzo nie ,,wali,, z niego ciekawe jak jeszcze długo to potrwa ??
                                                  • Gość: ŁUKASZ Re: Wincentego 87 - IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.11, 10:20
                                                    SIEMANKO , A JAK IDZIE REMONT DRUGIEJ KLATKI ?

WIADOMO KIEDY JĄ ODDAJĄ ?
                                                  • lilith76 Re: Wincentego 87 - 20.08.11, 00:05
                                                    Prace chyba utknęły.
                                                    Z tego co się orientuję, za to odcięto windy i wodę niedobitkom mieszkającym tam.
                                                  • Gość: hela czy macie problem z prondem? IP: 157.166.216.* 25.08.11, 14:32
                                                    mieszkam na ostatnim pjentrze i wieczorami gaśnie mi światło, tak żarufka mruga i slabo świeci, nie wiem co to cjest?
                                                  • Gość: dyzio czy macie problem z pro IP: *.dynamic.chello.pl 25.08.11, 20:19
                                                    czy ten wpis -to ktoś sobie jaja robi ????? autokorekta nie działa ???
                                                    czy po prostu macie za sąsiadów repatriantów zza Buga
                                                    jesli to na poważnie >>>> to ze wstydu chyba bym zapadł się pod ziemię !!!!
                                                    ...a może to tylko dyslektyk czy jakoś tam .
                                                  • Gość: Bardzo czekający Re: czy macie problem z pro IP: 195.117.227.* 29.08.11, 14:18
                                                    Witam,czepiasz się literówek,błędów może szybko pisze a korektor ma wyłączony ?
                                                    Co do prądu to nic takiego nie zauważyłem,inny problem elektryczny to taki że nowa instalacja idzie sobie jak chce i już 2 razy robiąc dziurę w ścianie korki wywaliło na korytarzu.
                                                    Ja mam mały problem z wodą ,muszę uważać kąpiąc dziecko żeby nie odkręcać wody zimnej w kuchni bo leci ukrop.
                                                  • Gość: Bardzo czekający Re: czy macie problem z pro IP: 195.117.227.* 11.10.11, 13:51
                                                    Witam wszystkich coś powstał jakiś mały zastój we wpisach na forum, a tyle się dzieje wokół naszego pięknego bloku. Może ktoś się troszeczkę zna i mi odpowie,czy takie rozkopanie jest dozwolone bez zabezpieczeń i bez możliwości dojazdu dla karetek i straży pożarnej ?
                                                    Myślę że teraz po wyborach to długo poczekamy na zakończenie tego bałaganu.
                                                  • Gość: dyzio czy macie problem z pro IP: *.dynamic.chello.pl 11.10.11, 21:59
                                                    nagroda DARWINA ( coś podobno takiego istnieje) za ogrodzenie placu zabaw płotem 2-3 metrowym !!!
                                                    Menele nie przejdą --
                                                  • Gość: dyzio czy macie problem z ......głową IP: *.dynamic.chello.pl 11.10.11, 22:03
                                                    zobaczcie wieczorem co się dzieje ( zabrano 50 miejsc parkingowych )
                                                    Po remoncie jak już te 50 miejsc będzie problem zostanie .W grudniu jak wprowadzi się reszta naszych współsąsiadów to typuje że kilkadziesiąt aut przybędzie .
                                                    >>>>>>czyli będzie tak jak jest teraz
                                                  • lilith76 Re: czy macie problem z ......głową 12.10.11, 09:15
                                                    A myślałam, że odezwie się ktoś z remontowanej części bloku, bo bodajże tamci nie mają już wody, światła i ogrzewania.
                                                    Tlenu nie odcięto.
                                                  • Gość: MD Re: czy macie problem z ......głową IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.11, 10:34
                                                    oni wody i prądu to nie mają już od kilku miesięcy. Klatka też już dawno zamknięta, wejście mają z boku budynku.
                                                    Współczuję tym ludziom. Zastanawiam się dlaczego urzędasy tak się na nich uparli. OK. pozbyli się już tych co byli do eksmisji, ale skoro Ci co zostali i tak dostaną te lokale - powinni ich przenieść na tą już wyremontowaną klatkę. Tam i tak jest jeszcze kilka pustych lokali. Nie wiem o co tu chodzi.
                                                  • Gość: gość Re: czy macie problem z ......głową IP: *.play-internet.pl 12.10.11, 09:57
                                                    bez przesady, parking i tak będzie wielki, może powinni w ogóle podwórko zlikwidować i zrobić parking na 300 samochodów.
                                                  • Gość: dyzio czy macie problem z ......głową IP: *.dynamic.chello.pl 12.10.11, 13:08
                                                    jak widzę odezwał /odezwała się osoba nie zmotoryzowana czyli "młoda mamusia " albo "miłośnik zwierząt".
                                                    Nie wiem skąd tyle złośliwości .Po co ta ironia !!!!!!
                                                    Zamiast pisać bzdury proponuję wizytę na stronie gminy ( www.targówek ) i spojrzenie na plany remontu i modernizacji .
                                                    Jeśli jest 50 miejsc parkingowych i tyle zostaje po remoncie a w międzyczasie wprowadza się prawie 200 rodzin ( wiele z samochodami ) to miejsc będzie musiało brakować .
                                                    Jak widzę zasadne jest powiedzenie : PUNKT WIDZENIA ZALEŻY OD PUNKTU SIEDZENIA
                                                    Tylko takie osoby nie zastanowią się i nie pomyślą że jutro ten problem będzie ich dotyczył ,bo
                                                    co będzie jak SAMOCHODZIARZE zaczną się burzyć bo będzie im przeszkadzał hałas z placu zabaw ,albo będą pisać do gminy ,dzwonić po strazy i policji żeby zrobić coś ze zwierzętami ( odchody na chodnikach i trawnikach ) >>>>>>albo że szczekaja głośno gdy zostają same w domu (często w nocy gdy właściciel jest na imprezie )
                                                  • Gość: Bardzo czekający Parking, plac zabaw - cała budowa IP: 195.117.227.* 12.10.11, 13:57
                                                    Witam widzę że trochę wsadziłem kij w mrowisko, plac zabaw każdy blok musi mieć swój żeby ,,tamci,, nie przychodzili i żeby ,,nasze,, dzieci nie bawiły się z ,,tamtymi,, wiec im wyższy tym lepszy. Samochody gdzieś muszą parkować a jak nie będzie parkingu to będzie trawnik pod samymi oknami. Nie wiem czy dobrze pamiętam ale jak kiedyś przeglądałem ,,jakieś,, plany zagospodarowania przestrzennego to ma powstać parking piętrowy. Teraz z innej ,,beczki,, czy tylko u mnie tak wieje z tych cholernych okien a dokładniej z tych wywietrzników, zamknięcie nic nie daje może trochę mniej ale wieje czy oprócz zaklejenia można coś jeszcze zrobić ?
                                                    Aha czy mi się wydaje że po wyborach to jakoś tępo prac na ,,naszej budowie,, zmalało a może wręcz zapadło w sen zimowy,wychodzę jest ciemno wracam też ciemno więc może nie widzę postępu prac ?
                                                  • Gość: dyzio Parking, plac zabaw - cała budowa IP: *.dynamic.chello.pl 12.10.11, 19:04
                                                    w umowie jest bodaj ,że mają zakończyć do 15 grudnia . znając życie jak zwykle będzie poślizg i jak zwykle bez odsetek .
                                                    Jeśli chodzi o okna to "montując" w tym bloku plastikowe okna -czyli szczelne ,masz jak w banku "grzybka na ścianie ". Po to jest ta cyrkulacja .
                                                    ZATKAJ otwory i zobacz co się będzie działo
                                                  • Gość: MD Re: Parking, plac zabaw - cała budowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.11, 10:28
                                                    U nas z wywietrzników nie wieje, ale za to drzwi balkonowe po zamknięciu mają centymetrowa dziurę od strony zawiasów. I tam to dopiero wieje. Przy letnich ulewach woda wlewała się tym otworem do środka. Super fuszerka. Nie ma co.
                                                    Jeśli chodzi o prace budowlane - to fakt - przed wyborami punkt 6:00 rano (łącznie z sobotami) wjeżdżał ciężki sprzęt i prace szły pełną parą. Po wyborach już nikomu się nie spieszy. A dzisiaj np. prace rozpoczęły się o 7:30.
                                                    Ależ magiczną moc mają wybory :(
                                                  • Gość: dyzio Parking, plac zabaw - porada IP: *.dynamic.chello.pl 17.10.11, 12:00
                                                    jeśli chodzi o drzwi balkonowe to nie wiem na co czekasz -----reklamować !!!!!!
                                                    W cywilizowanym świecie gwarancja na okna to 5 albo juz i 10 lat a na obróbkę budowlaną (montaż ) 2 lata ---jesteśmy w unii!!!!
                                                    Coś mi się wydaje że te okna kosztowały tyle że za tą kasę kupiłabyś sobie drewniane !!!
                                                    Jak masz możliwość zapytaj się /może powiedzą jaki koszt był twoich okien .
                                                  • Gość: Gość Re: Parking, plac zabaw - porada IP: *.play-internet.pl 23.10.11, 09:56
                                                    Witam wszystkich. Mam pytanko, czy u was grzejniki dobrze grzeją. I drugie może głupie - czy nie ma na nich żadnych liczników, a opłata to jedynie ta która jest w czynszu?
                                                  • Gość: MD Re: Parking, plac zabaw - porada IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.11, 09:47
                                                    W pokojach aż za dobrze, ale w łazience - różnie. Raz ciepły raz, letni, a nie kiedy i całkiem zimny. I nie mam pojęcia od czego ta zmiana temperatury jest zależna. Na kaloryferach nie ma liczników (a szkoda), płacisz ryczałtem w czynszu. Jeśli dobrze pamiętam to 100 zł. I płacisz czy grzeją czy nie.
                                                  • Gość: zosia Re: Parking, plac zabaw - porada IP: *.play-internet.pl 24.10.11, 14:13
                                                    Może macie liczniki od ogrzewania na klatce na Oszmiańskiej i Ossowskiego są na klatce
                                                  • Gość: seiw83 Re: czy macie problem z pro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.11, 11:23
                                                    wyloz 5 baniek na parking wielopoziomowy, bo taki mial byc tutaj, to bedziesz miec wymagane 250 miejsc parkingowych, miasto nie ma kasy, to sie robi takie rozwiazania a pomysl nie z przebudowa parkingu to mniejsze zlo
                                                  • kalowiec dostają pałace za frajer i jęczą :-) 25.10.11, 12:04
                                                    naprawdę zabawne jak się czyta większość wpisów, biedne ludki na minimum socjalnym jęczą i jęczą, a to ściana krzywa, a rama krzywa, a to wody nie ma, prądu nie ma itd. co za ludzie tylko jęczycie zamiast działać
                                                  • Gość: Bardzo czekający Parking C.D.N IP: 195.117.227.* 15.12.11, 08:08
                                                    Witam wszystkich tak sobie myślę że skoro już i tak coraz więcej nas parkuje na nowym parkingu to wypadało by chyba zrobić mniej oficjalne otwarcie ?
                                                    Oficjele z księdzem co był na ,,przed kolędzie,, pewnie pojawią się po nowym roku.
                                                    PILNE !!!!
                                                    Sprawa naszego śmietnika (może tylko mi to przeszkadza) jest nie zamykany i płacimy za wywóz nie swoich śmieci ,wielokrotnie widziałem jak z innych bloków wrzucają nam śmiecie i to gdzie popadnie. Dziwne że śmietnik obok jest prawie pusty a nasz się przesypuje gdzie tylko połowa bloku mieszka co będzie jak się reszta wprowadzi ?
                                                    Pani Administratorka powiedziała że jak chcemy to na własny koszt możemy sobie dorobić zamek i zamykać śmietnik im to nie przeszkadza.
                                                    Kolejna sprawa do tych co mają dzieci ,nowy plac zabaw a obok tymczasowa ubikacja dla robotników tak ta niebieska płachta co wisi na parkanie to ubikacja będzie pięknie pachniało w lato. Dzwoniłem do administracji i znowu nie widzą problemu może jeszcze komuś (nie tylko mi) będzie to przeszkadzało i zadzwoni do administracji ?

Na koniec ZDROWYCH I POGODNYCH ŚWIĄT oraz SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU na nowym (trochę już zaniedbanym) mieszkaniu.
                                                  • Gość: Gość Re: Parking C.D.N IP: *.mofnet.gov.pl 16.12.11, 10:09
                                                    Witam, czy ktoś tą naszą klatkę w ogóle sprząta? Bostraszny syf jest wszędzie. Ja nie widziałam żeby ktoś zamiatał czy mył korytarze o windach już nawet nie wspominając. Całe jakieś brudne, zaplute. Nie wiem co za świnie tak brudzą i niszczą. A sprzątać nie ma komu.
                                                  • Gość: dyzio a skąd są ci Warszawiacy IP: *.dynamic.chello.pl 16.12.11, 19:28
                                                    a ja słyszałem ,że podobno tylko !!!! inteligentni,elokwentni i dobrze wychowani mieszkają w tym bloku .
                                                    Widocznie ten syf na klatkach,windach i te bluzgi z okien mieszkań o których czytam w tym wątku ---
                                                  • Gość: Bardzo czekający Re: a skąd są ci Warszawiacy IP: 195.117.227.* 20.12.11, 08:28
                                                    Witam co do brudu na klatkach i zaplutych wind to z moich obserwacji najczęściej odbywają się ,,imprezy,, na 4 i 8 piętrze tam się z chodzi towarzystwo z okolicznych miejsc.
                                                    Tak mamy dozorce widmo pojawia się jak czasem roznosi podwyżki komornego i od czasu do czasu sprząta ten burdel w ,,naszym pięknym,, śmietniku co wszyscy z okolicy wrzucają tam śmiecie gdzie popadnie.
                                                    Co do ,,inteligentnych,, lokatorów to masz racje są inteligentni bo dostali mieszkanie i jeszcze mieszkają dopóki Państwo i opieka społeczna będzie im wypłacała zasiłki i dopłacała do mieszkania ,kto z takich ,,inteligentnych,, mieszkańców będzie dbał o mienie wspólne ciekawe czy w domu też plują na podłogę i ściany ???
    • Gość: MD Re: Wincentego 87 - tylko dla zainteresowanych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.12, 09:33
      Witam, sąsiadów.
      Dawno nikt tu nic nowego nie "wniósł".
      Może ktoś z mieszkańców wie, co to za dziwo powiesili nad domofonem?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka