Dodaj do ulubionych

Salon samocodwy Kia na Białowieskiej- Porażka!!!!!

IP: *.adsl.inetia.pl 11.12.08, 21:02
Ten salon to jakas porazka.Wlasciciel powinien zdecydowanie cos z tym zrobic.
Dwa dni temu bylem w tym salonie chyba z 15 minut i ogladalem Kia Sportage.Od momentu wejscia do mojego wyjscia nikt z pracownikow ani nie poiwedzial mi dzien dobry ani nie spytal sie czy moze w czyms pomoc- jednym slowem totalna olewka!!!
Gdzie jak gdzie ale wydawalo mi sie ze w branzy motoryzacyjnej ktora podobno przezywa teraz ciezkie chwile klient powinien byc traktowany inaczej.Tym bardzij przykro mi sie zrobila bo siostra kupila u nich ceeda a ja widze ze bede musial poszukac jkaiegos innego salonu - bo az sie boje co tam sie musi dziac np w serwisie!!!

Dziwi mnie tylko ze sposord okolo 8 osob z personelu obecnego na sali nikt nie podniosl dupy ze solka tylko kazdy udawal ze cos robi przy kompie!!!Dodam ze druga osoba ktora byla rownoczesnie ze mna w salonie tak samo zostala obsluzona - czyli ZERO ZAINTERESOWANIA!!!!!!!

A moze ten salon ma tak zajeb...wyniki ze nie maja czasu na obslugeosob indywidualnych????

Podsumowujac ODRADZAM SALON KIA NA BIAŁOWIESKIEJ!!!!!!!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: Salon samocodwy Kia na Białowieskiej- Porażka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.08, 21:25
      Niestety nie jest to odosobnione zjawisko. Ja dwa lata temu z podobnym
      traktowaniem spotkałem się w Toyocie na Wolskiej, Citroenie na Puławskiej i w
      Volkswagenie na Grochowskiej. Z kolei w tym roku miałem wątpliwą okazję
      doświadczyć jakości obsługi klienta w Oplu na Ostrobramskiej i na Stegnach. To
      jest chyba cecha wielu warszawskich salonów samochodowych i nie będzie mi
      smutno, jak zaczną padać...
      Miałem natomiast okazję kupować w lecie auto do firmy u dilera Opla w Płocku i
      muszę stwierdzić, że tamtejsza jakość obsługi klienta jest o niebo wyższa od tej
      w W-wie.

Ten diler KIA na Białowieskiej to Ballaun (czy jakoś tak), jeden z pierwszych
      dilerów Nissana w Polsce. Są to faktycznie jakieś palanty - miałem okazję się o
      tym przekonać, jak chciałem kupić dywaniki do mojej Kii Sorento. Mimo iż
      mieszkam kilka ulic dalej, to moja noga tam nie postanie.

Jest w W-wie jeszcze kilku innych dilerów KIA i myślę, że znajdziesz takiego,
      który stanie na wysokości zadania (ja kupowałem obie moje kijanki w Malibu). A
      potem frajda z jazdy i jakość samochodu będzie dla Ciebie najlepszą
      rekompensatą, a z serwisu chyba nie będziesz korzystał zbyt często :-)

• Gość: bt Re: Salon samocodwy Kia na Białowieskiej- Porażka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.08, 11:25
        Coś kojarzę, że ostatnio w TVNTURBO, było o sprzedaży używanych NISSANÓW przez
        firmę BALLAUN - NISCAR, z Łomianek jako nowe. Chyba w Turbo kamerze.
    • Gość: konrad.boryczko OT IP: *.subscribers.sferia.net 11.12.08, 22:39
      Ja tam się nie znam, ale z dwojga złego wolę obsługę, która nieproszona nie ruszy dupy, od nieśmiertlenego:
      - karta czy gotówka? Aha
      - paragon czy faktura? Aha
      - punkty Pan zbiera? Aha, to może wydam Panu kartę. Aha.
      - tylko paliwo czy coś jeszcze ze sklepu?
      - polecam przepyszne kanapki w rewelacyjnej cenie 4,99. Z czym podać?
      - niestety, w toalecie awaria.
      Dlatego tankuję na Neste lub u "Pana Henia" po drodze.
      pzdr.
      P.S. Nie traktujcie tego poważnie:) Wiem, że Ci wszystcy na Orlenach, BP czy innych mają przykazane wygłaszać te formułki, a kamery rejestrują. Szkoda mi tych ludzi. Trudno, na mnie nie zarobią:)
      • Gość: józio Re: OT IP: *.centertel.pl 20.12.08, 01:54
        Wszelkie "firmowe" instytucje samochodowe znane są z zawyżonych cen
        i fatalnej obsługi. Mnie np mdli, gdy mam znów jechać do serwisu
        opla z moim wozem (bynajmniej nie oplem). Szczęsliwie jeżdżę tylko
        na przeglądy, ale mam aż pięc lat gwarancji, która wiąże mnie z
        konkretną firmą. Jak ja to wytrzymam? Im większy dureń, tym łatwiej
        znajdzie tam pracę. Byle umęczyć klienta procedurami, wziąć kasę i
        nic nie zrobić. Wyjątkiem był citroen na Bronowskiej, serwis i salon
        w porzadku, ale za to wóz był kiepski.
        Stacji benzynowych znanych sieci też unikam, zwłaszcza od czasu, gdy
        musiałem pilnie kupić olej do dwusuwu. Okazało się wtedy, że stacje
        sprzedają tylko alkohol, hotdogi i paliwo. Nawet przywoitych
        żarówek nie mają. Od lat tankuję w Neste i płacę mniej. W mojej
        firmie teraz każdy wóz ma swoją kartę i osobny rejestr tankowań w
        Neste. No i nie tracę tyle czasu co np w BP, gdzie samo zapłacenie
        trwa kilka minut, pomimo braku kolejki.
        Generalnie unikam rozlazłych molochów, gdzie nikt nie odpowiada za
        sprzedawany mi towar, lub świadczoną usługę.
    • vegul Re: Salon samocodwy Kia na Białowieskiej- Porażka 12.12.08, 00:30
      Gość portalu: fASTcAR napisał(a):

> Ten salon to jakas porazka.Wlasciciel powinien zdecydowanie cos z
      tym zrobic.
      > Dwa dni temu bylem w tym salonie chyba z 15 minut i ogladalem Kia
      Sportage.Od m
      > omentu wejscia do mojego wyjscia nikt z pracownikow ani nie
      poiwedzial mi dzien
      > dobry ani nie spytal sie czy moze w czyms pomoc- jednym slowem
      totalna olewka!
      > !!
      > Gdzie jak gdzie ale wydawalo mi sie ze w branzy motoryzacyjnej
      ktora podobno pr
      > zezywa teraz ciezkie chwile klient powinien byc traktowany
      inaczej.Tym bardzij
      > przykro mi sie zrobila bo siostra kupila u nich ceeda a ja widze
      ze bede musial
      > poszukac jkaiegos innego salonu - bo az sie boje co tam sie musi
      dziac np w se
      > rwisie!!!
      >
      > Dziwi mnie tylko ze sposord okolo 8 osob z personelu obecnego na
      sali nikt nie
      > podniosl dupy ze solka tylko kazdy udawal ze cos robi przy
      kompie!!!Dodam ze dr
      > uga osoba ktora byla rownoczesnie ze mna w salonie tak samo
      zostala obsluzona -
      > czyli ZERO ZAINTERESOWANIA!!!!!!!
      >
      > A moze ten salon ma tak zajeb...wyniki ze nie maja czasu na
      obslugeosob indywid
      > ualnych????
      >
      > Podsumowujac ODRADZAM SALON KIA NA BIAŁOWIESKIEJ!!!!!!!!!!!!!

Też tam byłem, nie polecam. Pamietam też, że kiedy sprzedawali tam
      japońce to w aucie u mojego kumpla mechanik nie miał pojecia czy
      dana sruba ma lewy czy prawy gwint - inny mu poradził uzyć
      młotka!!! .Polecam też salon Malibu dla KIA i servis na Czyżewskiej.
      • Gość: z okolic Re: Salon samocodwy Kia na Białowieskiej- Porażka IP: *.multimo.gtsenergis.pl 12.12.08, 08:39
        Sprawa jest bardzo prosta. Personel, który obsługiwał profesjonalnie
        jest już na Wyspach Brytyjskich :-) W kraju została ich garstka.
        Widocznie w tym salonie jest zatrudniona młoda ekipa (młoda stażem)
        i dopiero się uczy. Nauczą się poprawnej obsługi w ciągu pół roku
        lub dłużej. Pal licho obsługę w salonie. Gorzej jeśli trafimy na
        uczącą się dopiero ekipę w serwisie!!!! Wtedy nasz samochód staje
        się polem doświadczalnym dla adeptów mechaniki samochodowej. A to
        może być bolesne dla naszego auta i naszego portfela.
        Jak kryzys w branży motoryzacyjnej bedzie się pogłębiał, to jak
        następnym razem wejdziesz do salonu, to w drzwiach już będą Cię
        witać. To kwestia tylko czasu.....
        • Gość: ja Re: Salon samocodwy Kia na Białowieskiej- Porażka IP: *.adsl.inetia.pl 08.01.15, 23:00
          Nie doczekasz takich czasów palancie........zachciało się. Ty witasz swoich klientów w drzwiach kmiocie? i roisz im dobrze na wstępie. Co za czasy!!!!!!
      • Gość: gość Re: Salon samocodwy Kia na Białowieskiej- Porażka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.08, 23:26
        Zgadzam się w pełni!
        Obie wspomniane Kijaniki kupiłem w Malibu, a serwisuję na Czyżewskiej... :-) W
        sumie to chyba najbliżej z Grochowa (okolica Sadyba Best Mall).
        • Gość: klient Re: Salon samocodwy Kia na Białowieskiej- Porażka IP: *.devs.futuro.pl 19.12.08, 10:36
          Nie ma się co dziwic, że Ballaun stracił autoryzacje Nissana. Po tym co piszecie
          to pewnie niedługo straci i autoryzację marki KIA.
      • Gość: gosc Re: Salon samocodwy Kia na Białowieskiej- Porażka IP: *.128.70.162.static.crowley.pl 22.12.08, 15:43
        pewnie, łatwiej śrubę wbić niż gwoździa wkręcić
    • Gość: gosc Re: Salon samocodwy Kia na Białowieskiej- Porażka IP: *.128.70.162.static.crowley.pl 22.12.08, 15:42
      ja się cieszę, jak mi nikt nie truje, gorzej jak poproszę,a mimo
      tego oleje
    • narnion [...] 01.01.09, 21:55
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • zenith700 Re: Salon samocodwy Kia na Białowieskiej- Porażka 02.01.09, 00:14
        Nie reklamuj tak nachalnie tego sklepu na różnych forach, bo jego oferta - po
        przejrzeniu strony internetowej - okazuje się strasznie nędzna.
        • Gość: Bode Re: Salon samocodwy Kia na Białowieskiej- Porażka IP: *.adsl.inetia.pl 09.12.09, 20:35
          Co do tego salonu to macie racje.Obsluga jest ponizej wszelkiej krytyki.

Bylem tam w ostatnią sobote i rozmawialem odnosnie zakupu Kii Ceed.Byl tam tylko jeden pracownik- i to w dodatku kierownik salonu(tak bylo napisane na wizytowce).
          Pan byl ubrany delikatnie mowiac niestosownie- jakis poszarpany sweterek, wszsytko mu wystawalo- jednym slowem wygladalo to dosyc niechlujnie.
          W zwiazku z tym ze w sobote nie mozna bylo przeprowadzic jazdy probnej podalem mu do siebie telefon i tak jak ustalilismy mial do mnie oddzwonic we wtorek.
          Oczywscie nikt sie nie odezwal.
          Szczerze mowiac odradzam ten salon.Moj znajomy tez mial u nich duze problemy jezeli chodzi o serwis swojego samochodu- mimo tego ze cos stukalo to mowili zeby dalej jezdzil az sie zupelnie zepsuje to dopiero wtedy zrobia!!!!!

Odradzam wszsytkim ten salon.Nie pracuja tam profesjonalisci tylko oosby ktore olewaja potencjalnych klientow.

Ja ide teraz do salonu Kii na Modlinskiej- tam podobno jest OK.

• Gość: bond Re: Salon samocodwy Kia na Białowieskiej- Porażka IP: *.acn.waw.pl 12.12.09, 19:35
            Kupiłem i serwisuje mojego ceed'a u p.Ballauna.Wszystko jest zgodnie
            z moimi oczekiwaniami.Jakieś bzdury wypisujesz kolo.Znane są
            przypadki takie jak twój ,że szkalowaniem innych chcesz podniesć
            prestiż moze nawet twojego miejsca pracy.W tym przypadku "kurnika"
            na Modlińskiej
    • Gość: ja Re: Salon samocodwy Kia na Białowieskiej- Porażka IP: *.acn.waw.pl 12.12.09, 14:06
      Widzisz,a ja tez w tym salonie byłe i wszysto odbyło się jak należy.
      pomykam sobie Kijką zakupioną w tej firmie.Co do personelu powiem
      krutko,miałeś pecha.Decyzja moja wyjajała sie pare tygodni i za
      każdym razem starszy ze sprzedawców poświęcał mi dużo czasu a przy
      tym był naprawde miły.Z chęcia przychodziłem tu a jak juz napisałem
      zaowocowało to zakupem.Chyba jak odwiedzałeś ten salon miałeś
      poprostu pecha.
      • Gość: ja Re: Salon samocodwy Kia na Białowieskiej- Porażka IP: *.chello.pl 13.12.09, 07:55
        widzę,że nagla pojawiły się pozytywne opinie....czyżby pan kierownik
        przeczytał posty. wnioski zostawiam innym
        • Gość: Bode Re: Salon samocodwy Kia na Białowieskiej- Porażka IP: 77.255.247.* 13.12.09, 19:30
          Oczywiscie ze nie pracuje w zadnym innym salonie bo po prostu z tego co sprawdzielm to nie ma nawet saloni Kii na modlinskiej tylko zupelnie gdzie indziej.Najblizszy mnie jest przy trakcie brzeskim i tam sie udam.

A co do postow pochwalnych to widac ze pewnie ktos z salonu chce sobie poprawic reputacje.
          Tak sie tylko zastanawiam czy sam Ballaun ktory jest wlascicielem tego salon wie o podejsciu swoich pracownikow???

A tak btw to wydaje mi sie ze ten salon sprzedaje pewnie duzo samochodow flotowych i dlatego ma gdzies obsluge detalu- wiadomo ze jakies tam negocjcacje cenowe z firma i sprzedaz np 20 samocdowd trwaja pewnie duzo krocej niz sprzedaz 20 samochodow osobom prywatnym...

No ale cos takie maja podejscie do klienta wiec ja tez sie bede o nich wszedzie negatywnie wypowiadal...

• Gość: nikt Re: Salon samocodwy Kia na Białowieskiej- Porażka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.14, 09:37
        krótko, tak to się pisze
    • Gość: goclaw Re: Salon samocodwy Kia na Białowieskiej- Porażka IP: *.warszawa.vectranet.pl 14.09.13, 18:35
      Jest 2013 rok i nadal nie jest jak powinno. Co prawda pierwsza wizyta była super bo i mila obsługa, nie nachalni, rzeczowa rozmowa. Dlatego tez udalismy sue drugim razem na jazdę próbna. Niestety auta ni było ( bo zabrał je znajomy szefa), ale zagwarantowano nam lepsza opcje-wzięcie na poniedziałek wieczór do wtorku rana. W sumie jeszcze lepiej,myślimy, bo w pełni sprawdzony auto. Spisalismy rezerwację, w poniedziałek zwalniany się z pracy, pedzimy co się okazało. Jakiś szef salonu czy coś, gbur, najpierw z wielka pretensja co chcemy, a z kim się umawialismy, a niemożliwe, tak jakbysmy byli jakimiś podejrzanymi klientami. W koncvu powołując się na znajomego pracownika, łaskawie choć z wielkim fochem szuka kluczykow, a auta nie ma. Kazał pokrecic sie po placu, a on dzwoni do kogoś. Stalismy pol godziny jak jakieś debile, nim ktos oddzwoni do pana, po czym łaskawie powiedział ze auta nie będzie, cytuje "no ja państw go nie wyczaruje". Co za bezczelny typ! Może nie wygladalismy jak potencjalni klienci (bo taknas PAN potraktował) ale niech wiedza ze jeszcze w tym samym tygodniu pojechaslismy na Modlińska i zamowilismy nowego ceed. Szczerze nie polecam. Nieslownosc to jedno ale postawa tego kogoś w wieku 50+, typ cwaniaka, jakiegoś szefa czxy cos zdecydowała ze będę odradzać komukolwiek wizytę w tym salonie. Szkoda tylko tych młodych pracowników, którzy robią co moga by zdobyc klienta" z ulicy", a takie szefostwo i znajomości właściciela sprawiają ze klient z ulicy jest traktowany dokładnie tak jak my
      S
      • Gość: tia Re: Salon samocodwy Kia na Białowieskiej- Porażka IP: *.warszawa.vectranet.pl 14.09.13, 22:11
        Ceed powiadasz... I wszystko jasne. Tego badziewia biorą teraz na pęczki teraz różne floty i instytucje, np. Policja, ITD, SG, bo rabaty sięgają do 40%. Zatem chyba sam rozumiesz, że dla jednego klienta indywidualnego "pan prezes salonu" nie będzie się fatygować.
        Oczywiście piszę z przekąsem. Chociaż nie zamierzam być klientem kii, to bardzo dziękuję za ostrzeżenie. Z burakami trzeba walczyć.
        pzdr.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka