05.04.06, 21:34
Dziędobry
Pomyślałam sobie,że było by fajnie powspominac jak to było kiedyś w naszej
29,a jak jest teraz.Mam nadzieję,że może ktoś się odezwie mam tu na myśli
przede wszystkim ludzi-mamy i taty,którzy kiedyś chodzili do 29,a teraz
chodzą tak ich dzieci.Pozdrawiem serdecznie
Obserwuj wątek
    • werttrew Re: szkoła29 06.04.06, 14:32
      Podobny wątek już funkcjonuje po sąsiedzku ;o)
      • marygaj Re: szkoła29 16.04.06, 19:53
        Mnie chodzi tylko o ludzi którzy mają dzieci(trzeba dobrze czytac),nie ważny
        jaki rocznik.Aby wymieniac doświadczenia,podsuwac sugestie do rozmów o
        szkole.To forum TYLKO dla rodziców dzieci z 29,którzy byli kiedyś sami uczniami
        tej szkoły
        • werttrew Re: szkoła29 18.04.06, 10:22
          W takim razie to nie "forum", ale jedynie "wątek", albo "temat"!
          A ja i owszem - jestem rodzicem dziecka, które skończyło rok temu "29"!
          • marygaj Re: szkoła29 18.04.06, 19:20
            I jak zmieniła się szkoła od czasów lat '80?
            Jacy są nauczyciele?Poziom szkoły?Czy dziecku podobało się>
            Pozdrawiam
            • dariuszs Re: szkoła29 19.04.06, 11:17
              Ja konczyłem 29 w 1977, a moja córka w 2003 i ciągle jestem ze szkoły
              zadowolony. Zmieniło sie oczywiscie wiele od lat 70, jest wielu nowych
              nauczycieli, ale poziom szkoły jest nadal niezły.
              Za moich czasów funkcjonowało niesłuszne twierdzenie, że po 29-tce nie mozna
              sobie poradzić w renomowanych liceach. Sprawdziłem to na sobie i na mojej
              córce, że można.
              Dobrzy uczniowie z 29-tki bez problemów dają sobie radę w gimnazjum i nie muszą
              się swojej szkoły wstydzić. Nie sprawdziły się tez obawy o zagrożenia, które
              mogą w szkole czychać na dzieci. W sumie więc duży pozytyw.
              Córka oczywiście przeżywała różne okresy, ale na koniec była zachwycona szkołą
              i nauczcielami i dziś wspominamy ten czas bardzo pozytywnie.

Pozdrawiam,
              Dariusz
              • werttrew Re: szkoła29 20.04.06, 09:18
                U mnie podobny układ jak u Kolegi wcześniej - ja wyszedłem z "29" w podobnym
                czasie, a mój syn w ubiegłym. Zdanie mam podobne, tzn. ja po tej szkole, dałem
                sobie radę w Batorym, a "młody" bez kłopotów utrzymuje przyzwoity poziom w
                gimnazjum. Co do nauczycieli - to pewnie tak jak wszedzie - różni! Przez
                pierwsze lata nauki syn miał absolutnie rewelacyjną wychowawczynię, potem coś
                wręcz przeciwnego, ale w sumie przeszedł szkołe życia i różnego typu "belfrów",
                co też mu nie zaszkodziło.
                Reasumując, moja córka za 2 lata będzie musiała pójść do szkoły, na dzień
                dzisiejszy nie mam problemu z wyborem "uczelni" dla niej! :o) "29"!
                • marygaj Re: szkoła29 20.04.06, 22:17
                  Cześc.
                  Mam dylemat-czy córkę "umieścic" w klasie z nauczycielką z moich "czasów"(są
                  jeszcze dwie)czy do zupełnie nowych młodych pań(też dwie nowe).
                  Co o tym myślicie?
                  Pozdrawiam
                  • kisiulak Re: szkoła29 22.04.06, 01:44
                    A jakie to panie? Bo to tez trzeba wziac pod uwage?
                    :)
                  • werttrew Re: szkoła29 24.04.06, 09:41
                    A jakie mamy dostępne "nowe" nazwiska? :o)
                    Jeżeli jest wśród nich Pani Anna M. to polecam gorąco!! Świetna osoba, dbd
                    nauczyciel (zresztą z tego co wiem chyba jest współautorką podręcznika dla kl.
                    1-3)
                    • mikamika1 Re: szkoła29 16.11.06, 23:50
                      Super jest Pani Basia G. uczy w klasach 1-3, prawdziwy pedagog, uczy nie tylko
                      literek i cyferek, ale także poszanowania godności drugiego człowieka.Bardzo
                      lubi swój zawód, a moja córcia i jej koleżanki mówią z entuzjzmem Nasza Pani
                      jest suprerowa.Jej klasa jest zawsze naj... i dzieciaki to doceniają,jest
                      zawsze szczera w stosunku do dzieci i rodziców!
    • at1212 Re: szkoła29 05.01.07, 00:30
      Drogi przyjacielu ,Na zZagórną 3 im józefa(może Karola) Wójcika . chodziłem w
      latach 1945 - 1952, Po wojnie oprócz elementarza Falskiego należało przynieść
      z domu kawałek węgla na opal.Pozdrawiam, obecnie emigrant .A na ul szarej 10
      przeżyłem 42 lata. Pozdrawiam
      • werttrew Re: szkoła29 05.01.07, 15:51
        Do "at1212" - Interesuje się historią tych terenów zwłaszcza w okresie okupacji
        i w pierwszych latach powojennych. Jeżeli to mozliwe bardzo prosze o kontakt,
        mój adres werttrew@op.pl
        Będę ogromnie wdzięczny.
        Pozdrawiam seredcznie
        WERTTREW

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka