natalia.brzeska 09.06.05, 11:19 Gdzie kupię formę na muffinki? Chodzi mi o taką głębszą, bo wszędzie widzę płaskie. Jest W UK żelatyna, czy mam upchać jeszcze do walizki? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
effata Re: Forma na muffinki i takie tam 09.06.05, 11:58 Nie wiem jak w okolicach Oxsfordu, ale ja moge wszystkie tzw. rzeczy do gospodarstwa domowego kupic w sklepie hinduskim, gdzie jest doslownie wszystko od mydla do powidla, a przy wejsciu stoja 2 naturalnej wielkosci posagi jakiejs hinduskiej bogini i Jezusa (?) -- Always look at the bright side of life Odpowiedz Link
kasia799 Re: Forma na muffinki i takie tam 09.06.05, 12:02 Natalia nie wiem czy sa jakies specjalne foremki na muffiny ale tanio mozesz dostac forme na yorkshire puddings Zobacz sobie jak to wyglada www.alacook.co.uk/index.html? target=p_17982.html&lang=en-gb tanio mozna je kupis np w asdzie lub sainsbury i pewnie jeszcze w wielu innych miejscach albo mozna kupic ramekin czyli taka mala foremke specjalnie na jakies desery i ciasteczka Odpowiedz Link
kasia799 Re: Forma na muffinki i takie tam 09.06.05, 12:03 www.alacook.co.uk/index.html?target=p_17982.html&lang=en-gb jeszcze raz ten link Odpowiedz Link
mariolka.74 Re: Forma na muffinki i takie tam 09.06.05, 12:09 zelatyna jest i owszem, jak nie w polskim sklepie to np w asdzie, a formy na mauffinki to wszystkie takie plytkie i dlatego trzeba kupic takie papierowe i dopiero ciasto w to nalewac i bedzie jak ze sklepu. Odpowiedz Link
annamaria0 Re: Forma na muffinki i takie tam 09.06.05, 13:54 Forme na muffiny kupilam w Johnie Lewisie - w kazdym powinnas bez problemu dostac. Zelatyne w listkach tez mozna dostac w kazdym supermarkecie. Odpowiedz Link
mama5plus Re: Forma na muffinki i takie tam 09.06.05, 13:58 Nie wiem o jakie glebokie Ci chodzi. Moje wydaja sie calkiem glebokie. To te na muffins. Mam takie formy na 12 sztuk. Natomiast drugie, wieksze i plytsze sa na buleczki. Mysle, ze te plaskie ktore widzisz sa wlasnie na buleczki a nie na muffins. Te na muffins sa mniejsze, glebsze i bardziej stozkowate (ale dno plaskie). A muffins robie i tak nakladajac je do papierowych, karbowanych i dopiero pozniej do tej formy bo wtedy brzegi sa miekkie i latwiej wziac na pikniku w lapki. Jesli nie znajdziesz w supermarkecie, musisz pewnie poszukac jakiegos bardziej specjalistycznego sklepu z cookware Sa tez silikonowe ale sporo drozsze. Zelatyne bez problemu kupisz. Odpowiedz Link
natalia.brzeska Re: Forma na muffinki i takie tam 09.06.05, 14:13 Dziekuje za wszystkie odpowiedzi. No te na yorkshire pudding sa wlasnie za plaskie. One musze byc troche glebsze. Poszukam w tym John Lewis, a jak nie to nastepnym razem z Polski przywioze bo u nas tego pelno. Chyba tym razem jednak nie zapakuje, a szkoda bo takie wytrawne muffinki na sniadanie to pychota :-) Odpowiedz Link