aniek133 05.10.05, 12:39 ... jak przetlumaczyc? Czy ktos sie orientuje, ile kosztuje arkusz takiego papieru w UK? I gdzie go mozna kupic? Bylam w papierniczym, ale nie widzialam nigdzie czegos, co by przypominalo papier czerpany.... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
glasscraft Re: Papier czerpany 05.10.05, 13:32 Przepraszam za moja ignorancje ale do czego uzywasz? Czy nie powinnas np wybrac sie do sklepu dla artystow (farby, papiery, kanwy itp). Odpowiedz Link
steph13 Re: Papier czerpany 05.10.05, 13:43 Po angielsku to vat paper i chyba rzeczywiscie szukac go nalezy w art & crafts supplies shops. Odpowiedz Link
glasscraft Re: Papier czerpany 05.10.05, 13:53 Ja tez zaczelam szukac i nic pod "vat paper". Jezeli do akwareli to moze watercolour paper? Inne do rysowania - cartridge paper... Odpowiedz Link
steph13 Re: Papier czerpany 05.10.05, 13:49 Spojrz rowniez na Fred Aldous Ltd Card Making Paper, moze o to Tobie chodzi. www.fredaldous.co.uk Odpowiedz Link
jennifer_e Re: Papier czerpany 05.10.05, 15:13 w Londynie na Tottenham Court Road jest duży Paperchase, tam na drugim piętrze jest mnóstwo do wyboru, arkusze są różnej wielkości, różnej grubości, są barwione lub z różnymi dodatkami, cen dokładnie nie pamiętam, ale nie sądzę, żeby były zawrotne. Widziałam też tego trochę w takich bardziej upmarket sklepach z kartkami, sprzedawany jako papier do pakowania prezentów. Wydaje mi się, że to się nazywa po prostu hand made paper? Odpowiedz Link
ukejka Re: Papier czerpany 07.10.05, 01:22 dokladnie sie tak nazywa :-) handmade paper... Odpowiedz Link
aniek133 Re: Papier czerpany 05.10.05, 15:21 Dziekuje wszystkim za pomoc i juz spiesze wyjasniac, ze papier potrzebny jest mi do robienia kartek. Niestety,Jennifer, nie mieszkam w Londynie :) Mamy tutaj taki sklep, gdzie sa WSZYSTKIE drobiazgi przydatne do robienia kartek, ale ceny sa zawrotne. Kupowalam tam kiedys przygotowany juz papier na kartki (wyciety i zlozony) i nawet tak wiele nie kosztowal,ok. 3 funtow za 5 kartek. Ale ja juz mysle o swietach i o ilosci kartek jaka bym potrzebowala i troche by mnie to jednak drogo kosztowalo. Chcialabym wiec dowiedziec sie, ile kosztuje taki papier w "normalnym" sklepie, a nie w specjalistycznym ("do kartek"), bo cos mi sie zdaje, ze warto byloby sprowadzic go z Polski. Odpowiedz Link
glasscraft Re: Papier czerpany 05.10.05, 15:28 Podaje linki internetowe ktorych uzywalam jak sama robilam kartki. Mam nadzieje ze sie przydadza, jak nie to zignoruj: www.essentialscompany.co.uk/Envelopes%20and%20Card%20Blanks.html www.card-inspirations.co.uk/shopuk/index.php www.craftcreations.co.uk/pages/products/category.mhtml?category=1&SSN_ID=e1c4aebfff5096545d8e70d87f97bd49 www.eclipseexpress.co.uk/shop/ www.impress-cards.co.uk/main/index.php www.olneycraftsupplies.co.uk/acatalog/index.html Jak wykonasz to pochwal sie fotka... Pozdrowienia, Ania Odpowiedz Link
aniek133 Re: Papier czerpany 05.10.05, 15:35 Oooooo!!!! DZIEKUJE!!!!! Serdecznie Ci dziekuje za linki - NA PEWNO mi sie przydadza, bo dopiero zaczynam :))) Mam juz pare kartek na swoim koncie, ale chyba nie sa godne szerszej publiki :))) A czy Ty juz zrezygnowalas z tej artstycznej dzialalnosci? Odpowiedz Link
glasscraft Re: Papier czerpany 05.10.05, 15:43 Zrezygnowalam bo zajelam sie witrazami, czasami (jak mi sie bardzo chce) produkuje kartki dla moich rodzicow, najczesciej jednak z czystego lenistwa (chociaz pewnie bedzie lepiej brzmialo jak powiem ze szklo zabiera mi caly czas) kupuje w sklepie. Wysle Ci wiecej linkow z ktorych korzystalam na maila (jezeli chcesz), za dlugo by mi zajelo wklejanie tutaj. Zawsze warto udostepnianie do szersze publiki - you never know.... Czy produkujesz tez na sprzedaz? Craft fairs itp Odpowiedz Link
aniek133 Re: Papier czerpany 05.10.05, 15:51 Linki mile widziane :)) Poprosze na maila aniek_u@o2.pl (po aniek jest _) Kartki robie tak troszke z nudow, a troszke, by sie czyms pozytecznym zajac i zrobic pozniej komus bliskiemu przyjemnosc :) Zrobilam kilka z zyczeniami, a ostatnio jesienne. Dopiero zaczynam. Poza tym nie bardzo mam zdolnosci artystyczne, wiec tylko kombinuje, co z czym, wycinam i naklejam :)))Do glowy by mi nie przyszlo, zeby te kartki sprzedawac :) Inna kwestia, ze taka wlasnorecznie zrobiona kartka wcale nie wychodzi taniej niz kupna, szczegolnie biorac pod uwage ceny papieru i tych wszystkich drobiazgow, wiec nie wiem, czy warto byloby poswiecac tyle czasu na to by je sprzedawac. Przy okazji powiem, ze niedawno bylam w Polsce i wyraznie widac, ze moda na kartki w pelni. Szukalam telegramu na slub i okazalo sie, ze miejsce tradycyjnych zajely te recznie robione. Od jakiegos czasu widzialam w sklepach takie kartki, ale ostatnio te wlasnej roboty dominuja :) Odpowiedz Link
glasscraft Re: Papier czerpany 05.10.05, 16:00 Wiem ze nie wychodza taniej (chyba ze kupujesz bulk materialow) ale jest popyt bo recznie robione i indywidualne. Jezeli bedziesz miala okazje to wpadnij na jakas craft "gielde" Xmasowa (z reguly w kosciolach, szkolach) albo zajrzyj na ebay (w zeszlym roky bylo sporo kartek recznie robionych). Sprawdz ten link: www.craft-fair.co.uk/Diary.cfm Odpowiedz Link
kasia799 Re: Papier czerpany 05.10.05, 16:09 Aniek a moze cos takiego??? www.artifolk.co.uk/product.aspx?pageid=5&prodkey=291 www.artifolk.co.uk/product.aspx?pageid=5&prodkey=2827 Odpowiedz Link
aniek133 Re: Papier czerpany 05.10.05, 19:41 Dziekuje Ci, Kasiu, ale to chyba nie o taki papier mi chodzi, bo ten do rysowania jest bielusienki i glaciutenki :) A ja potrzebuje raczej cos w kremie i chropowaty :)) Odpowiedz Link