Dodaj do ulubionych

Manchester - spotkanie w sobotę?...

06.03.06, 17:36
hej!
wiem że trochę późno ale czy ktoś ma się ochotę spotkać na kawę w sobotę po
południu?
Obserwuj wątek
    • agcyb Re: Manchester - spotkanie w sobotę?... 06.03.06, 17:44
      tak bardzo chetnie, jesli mozna to okolo 3:45 - 4:00, najchetniej gdzies w
      centrum.
      • jagienkaa Re: Manchester - spotkanie w sobotę?... 06.03.06, 17:49
        mnie zawsze pasuje Trafford Centre, ale ewentualnie dam się przekonać;)
    • tuti Re: Manchester - spotkanie w sobotę?... 06.03.06, 23:30
      ja ja ja bede peln a wrazen z polski :)
      jutro wracam do angielskiegp domu :)
      • benala Re: Manchester - spotkanie w sobotę?... 07.03.06, 09:35
        ja chetnie przyjade na kawe. Bardziej mi pasuje Trafford Centre bo bede wtedy
        niezalezna. Dla mnie im wczesniej tym lepiej ale postaram sie dostosowac. J
    • wolkam Re: Manchester - spotkanie w sobotę?... 07.03.06, 13:53
      Ojej, ja też bardzo chciałabym dołączyć ale jeszcze nie uczestniczyłam nigdy w
      takim spotkaniu, bo na forum jestem "świeża". Nie mieszkam w samym Manchesterze
      (za to bardzo blisko) więc nie bardzo znam miasto. Ale może udałoby mi się
      jakoś trafić przy dokładniejszym opisie miejsca. No i oczywiście jeśli rodzinka
      mnie wypuści ze swych sideł a "doświadczone" forumowiczki dopuszczą do swojego
      grona.Pozdrawiam
      Agnieszka
      • tuti Re: Manchester - spotkanie w sobotę?... 07.03.06, 22:02
        wolkam, nie martw sie, dasz rade, ja tez az z blackburn postaram sie
        dojechac,\ale warto@
        wiesz jakie my fajne w realu jestesmy???:)

/me juz z anglii znow, sciska, dzisiaj mi lot odwolali z wawy, i samolot az do
        katowic gonilam ;) yeah :)
        • wolkam Re: Manchester - spotkanie w sobotę?... 09.03.06, 09:34
          Dziękuję Tuti za dodanie otuchy. Oczywiście nie mam zielonego pojęcia o
          miejsach, które dziewczyny opisują poniżej a w dodatku czuję lekką tremę przed
          spotkaniem z dobrze zżytym (jak mniemam z postów) towarzystwem ale spróbuję
          przełamać bariery i dołączyć.Moje ogony (mąż i dzieci) obiecują dostarczyć mnie
          na miejsce. Jak widać zależy im na dobrym samopoczuciu matki i żony. Pozdrawiam
          Agnieszka
    • agoos1 Re: Manchester - spotkanie w sobotę?... 07.03.06, 14:01
      ja równiez b chetnie
      dostosuje sie do czasu i miejsca choc wydaje mi sie ze Trafford Centre jet
      niezmiennie dobrym miejscem a) wiekszosc tam jest w wstanie trafic b) nie ma
      problemow z parkowaniem
    • jagienkaa Trafford Centre 07.03.06, 15:39
      www.traffordcentre.co.uk/
      jak dojechać: www.traffordcentre.co.uk/default.asp?id=7&parent=1
      to jest takie wielkie centrum handlowe, można dojechać autobusami z różnych
      części Manchesteru i okolic.
      Bo z centrum jest tak, że trzeba gdzieś zaparkować a to dużo kosztuje. A TC
      przynajmniej ma parking darmowy...
      Ja bym stawiała na ok 16, gdyż wtedy już nie ma tylu ludzi i jest 'luźniej'.
      Natomiast jeśli większość ma problem z TC to może inne miejsce?
      • mgna Re: Trafford Centre 07.03.06, 19:51
        grrr.....znow Trafford Centre!? ;) No dobrze, nie wazne gdzie poniewaz
        towarzystwo bedzie mile. Dolacze do was (dzieki Jagienka za VIP service, tz za
        przeslanie link'u na moja e-mail ;) 4pm powinna mi pasowac. Czy spotkamy sie w
        Starbucks, tym wiekszym blisko John Lewis czy moze w restauracyjce w John
        Lewis? :P
        • jagienkaa Re: Trafford Centre 07.03.06, 20:03
          Marzenko, nie musi być TC ale nie ma dużego wyboru;)
          ja chyba będę nawet wcześniej niż 4pm.
          Mnie wszystko jedno gdzie - byleby nie było 3 funty za kawę;)
          • mgna Re: Trafford Centre 07.03.06, 20:33
            Jagienko, jesli wszystkim odpowiada TC to ja nie bede robila grrrrrrr..... tak
            tam kazdemu latwo bedzie dojechac. Sama mnie znasz, nie lubie tego miejsca. Z
            drogiej strony jednak, jesli pogoda bedzie do duszy to nawet moze pojsc na
            reke. Jesli M M nie bedzie mogl sie opiekowac to zawsze M moge poslac do creche.

Moze kiedy wiekszosc z nas bedzie zmobilizowana i niebojaca sie podrozowac w
            nieznane ;) to moze kiedys spotkamy sie np w
            www.willowpool.co.uk/tea.html
            www.samsi.co.uk/
            lub gdzies w parku na pique-nique w lecie???
            • tuti Re: Trafford Centre 07.03.06, 22:03

• agcyb Re: Trafford Centre 07.03.06, 22:13
              Ja tez TC nie cierpie.

Ten piknik to swietny pomysl:)

A, i tak sobie mysle, ze Whitworth Gallery ma chyba parking bezplatny i
              kafejke, ale kafejka w weekendy niestety tylko do 4:30 czynna. Mgna pamietasz
              czy ten parking tam za darmo jest?
              Tyle fajnych knajpek pootwierali w Manchesterze, rejony miedzy Arndale a
              Northern Quarter to kopalnia nowych knajpek a wy chcecie sie spotykac w tym
              bezplciowym TC. Ale fakt faktem, ze TC jest wygodne, bo wszyscy wiedza jak
              znalezc i jest parking i creche itp. Jedno czego nie ma to "spirit".

I nie pisze tego dlatego, ze do TC nie mam jak dojechac od siebie;)
              • jagienkaa Re: Trafford Centre 08.03.06, 08:37
                jeśli idę tylko na kawę a nie na długie babskie posiedzenie (zwłaszcza
                wieczorem, przy winku) to mnie wszystko jedno czy to centrum Manchesteru czy
                centrum handlowe - bo i tak wszędzie jest pełno ludzi, sklepów, wrzeszczących
                dzieciaków itp. Tak jak mówię, z centrum mam problem bo po pierwsze nie znam
                miasta a po drugie jest kłopot z parkingiem (jak zapłaciłam za 3 godziny 7
                funtów to mi się odechciało!)...
                • benala Re: Trafford Centre 08.03.06, 10:56
                  ja przyjade ze Stalmine w Lancashire. Do TC dojechalabym samochodem, 1 godzina
                  jazdy, parking za darmo. Do centrum Manchesteru musialabym najpierw samochodem
                  do Poulton - najblizsza stacja kolejowa, pociagiem do Preston, przesiadka na
                  kolejny pociag. W drodze powrotnej to samo. Na sama kawe troche duza wyprawa i
                  uzaleznienie od polaczen pociagow. Do centrum Manchesteru nie pojade samochodem
                  bo jest problem z parkowaniem (doswiadczylam jak bylam na grzancu, a to byla
                  niedziela rano). Chodzi mi o tanie parkowanie (czyli to samo co Jagienkaa).
                  Wiem, ze trudno wszystkich uszczesliwic, czekam na rozwoj wydarzen. Ale same
                  sobie stworzymy atmosfere gdziekolwiek, moim zdaniem.
                • mgna Re: Trafford Centre 08.03.06, 16:31
                  kłopot z parkingiem (jak zapłaciłam za 3 godziny 7
                  > funtów to mi się odechciało!)...
                  hee, hee, hee...tak, Jagienko ale ty zaparkowalas w najdrozszym prakingu w
                  miesice! Dwie przecznice dalej jest kilka parking'ow za £4 za caly dzien.

No nic, z Agcyb bede sie widziec w niedziele a do was dolacze w sobote.
                  • mgna Trafford Centre, Tanie Parkowanie w Manchester. 08.03.06, 16:37
                    W Starbcuks na gorze po stronie John Lewis, lub jesli Agnieszka nadal pracuje w
                    Tapas Bar to moze dostaniemy tam zniszke na sangrie ;) ??? Lub w John Lewis w
                    restauracji?

Dobrze Dziewczyny, jesli moze kiedys znow sie odwarzycie wyruszyc do Manchester
                    to jest to tak male miasto ze sie nie da zgubic, tanie parkingi sa w okregu
                    miasta, wiec Deansgate wszyscy znacie (jesli nie sprawdzcie na mapie, jedna z
                    glownych ulic ktora przecina miasto z jednego konca na drogi). PO obu
                    przeciwnych stronach tej ulicy (czyli na jej poczatku i na jej koncu) sa tanie
                    parkingi. Sa one naogol albo pod mostem/hangarach albo na otwartym powietrzu.
                    Miasto jest male wiec nie ma znaczenia ze 5 minutek spacerkiem przejdziecie do
                    samego serca miasta.
                    • mgna Re: Trafford Centre, Tanie Parkowanie w Mancheste 08.03.06, 16:38
                      Ja wam mapke wydrukuje na sobote i serduszkami ;) pozaznaczam gdzie te tanie
                      parkingi sa.....
    • jagienkaa Executive decision:) 08.03.06, 12:13
      czyli Trafford Centre, 16:00.
      Gdzie dokladnie?...wczesniej umawialysmy sie w Starbucks w oriencie ale jesli
      nas jest wiecej to sie nie zmiescimy. Inne propozycje?...Agnieszka, ty tam
      pracowalas, podrzuc cos!
      PS bardzo sie ciesze ze znowu sie spotkamy.
      • agoos1 Re: Executive decision:) 08.03.06, 17:40
        Hmmm no właśnie , dlatego mnie się najmniej uśmiecha akurat tam jechać:)
        I nic nie mogę wymyśleć na taką grupkę jak nasza...
        Naprawdę nie wiem - trzeba się będzie jakoś upchnąć w tym Starbucksie...
        • jagienkaa Re: Executive decision:) 08.03.06, 18:11
          da się tam jakiś stolik umówić? w Starbucks? a może jest jakieś inne miejsce
          gdzie by można?...ja tam ostatni raz byłam jak się z wami widziałam.
          PS MARZENA!!! jakbyś pamiętała - mogłabyś mi przynieść znowu te tabletki
          Excedrin? pomagają:)
          • mgna TOWAR 09.03.06, 12:33
            Dobrze Jagienko sprawdze towar i jesli cos w zapasach jest to przyniose.

TC w weekendy jest tak zapchane wszystkimi "mall rats" ze trudno bedzie nam
            znalesc miejsce gdzie wszystkie bedziemy wygodnie mogly sobie siasc (i nie,
            Jagienko nie mozna zrobic rezerwacji w Starbucks!). Stad przyszle spotkania w
            Manchester maja wiecej sensu. Jak Agnieszka (Agcyb) wspominala w Manchester
            duzo nowych, fajnych miejsc sie pootwieralo.
            • mgna Przyszle spotkania 09.03.06, 12:36
              Oprocz spotkan w Manchester ja rowniez proponuje w Cheshire, ale wiem ze nie
              kazde sa zmotoryzowane wiec z dojazdem moze byc nieco trudniej.

Do nowych dziewczyn: a czemu to z trema? My gadulskie (ahm..Tuti,
              ahm...Jagienka, ahm....ja) na luzie baby. Nie ma po co nerwy trema sobie
              szarpac. :)
              • jagienkaa Re: Przyszle spotkania 09.03.06, 13:34
                Marzenko, nastepnym razem sie lepiej zorganizuje (tzn zorganizujemy cos z
                wiekszym wyprzedzeniem) i wtedy np ktos moze kogos podwiezc np z TC czy cos
                (zlozyc sie na parking i benzyne).
                Czy wiadomo co z Kasia?
                • mgna Re: Przyszle spotkania 10.03.06, 14:13
                  Kasia w pozadku jest....podczytuje tutaj ale jej sie pisac nie chce.... Corcie
                  jej rosna jak na drozdzach, moj synek nadal w jej starszej coreczce jest
                  zakochany :) ( Choinka Kasia o weselu musimy chyba juz zaczac rozmyslac! ;)
                  Tyrkne i jej sie zapytam czy przychodzi czy nie.

Agnieszka (Agcyb) przychodzi jednak.
                  • mgna Re: Przyszle spotkania 10.03.06, 20:38
                    Kasia rowniez przychodzi. Moze umowmy sie tak, ktora kolwiek pierwsza pojawi
                    sie w TC, ta pojdzie do Sturbacks (nie tej w Orient/food hall, ale do tej na
                    drogim pietrze blisko John Lewis - jest wieksze) i dolapie stoliki dla nas.
                    Czy wolicie spotkac sie w John Lewis restauracji?
                    • mgna Re: Przyszle spotkania 10.03.06, 20:38
                      W food hall/orient jest rowniez American Bar, gdzie naogol nie ma problemu ze
                      stolikami.

Wiec gdzie proponujecie sie spotkac?
                  • benala Re: Przyszle spotkania 10.03.06, 21:13
                    mgna napisała:

> Agnieszka (Agcyb) przychodzi jednak.>

Bardzo sie ciesze, chociaz Agcyb nie znam wcale, ale mialam juz wyrzuty
                    sumienia, ze poniewaz nastawalam na spotkanie w TC to ona nie bedzie mogla
                    dolaczyc.
                    Ciesze sie na jutrzejsze spotkanie, jest mi obojetne gdzie konkretnie w TC,
                    moze zaczniemy od Starbucks (niektorzy bardzo lubia to miejsce:)) i zobaczymy
                    jak bedzie - zawsze mozemy tam sie spotkac a potem gdzies ewakuowac. Do jutra,
                    J:)
                    • jagienkaa Re: Przyszle spotkania 10.03.06, 21:37
                      oki:)
                      a może jednak umówić się gdzieś w oriencie - tam jest kilka(naście) knajp,
                      zawsze coś tam się znajdzie?... ale mnie wszystko jedno w sumie, tylko
                      pamiętajcie że ja pewnie ok 12 będę z Ripley wyjeżdżać więc w razie czego to
                      dzwońcie czy sesemsujcie.
    • jagienkaa deadeasy 09.03.06, 18:35
      dawno już nie piszesz, ale Basiu jeśli zaglądasz, to przyjdź:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka