Dodaj do ulubionych

Payment eBay - help

08.03.06, 00:52
Wczoraj zarejestrowalam sie na eBay i kupilam pewna rzecz na prosbe
szwagierki. Teraz usiluje zaplacic ale no wlasnie... Myslalam ze zaplace jak
zwykle przy zakupach przez internet karta kredytowa i po krzyku... ale
wyglada na to ze nie jest to jednak tak proste
Naciskam na "Pay"
Wyskakuje PayPal i znaczki kart - no to naciskam
Tutaj daje mi opcje aby sie zarejestrowac albo zalogowac
Nie ma innej opcji wiec sie rejestruje... Dalej pytanie o dane karty i haslo,
a tu kolejna niespodzianka...
Adres juz maja, numer karty kredytowej tez ale abym mogla zaplacic musze
podac jeszcze dane konta bankowego... to chyba przesada... ja chce tylko
zaplacic 13.5 za jedna rzecz przy uzyciu karty.
Na stronie PayPal pisza ze moge zaplacic karta bez rejestrowania sie ale ja
takiej opcji nie dostalam.
Bardziej doswiadczone kolezanki prosze pomozcie...
Obserwuj wątek
    • jagienkaa Re: Payment eBay - help 08.03.06, 08:09
      nie wiem za bardzo o co chodzi, bo mi paypal działa, ale może ten wątek coś Ci
      pomoże:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=29377&w=31785842&a=31878736
    • pyza_uk Re: Payment eBay - help 08.03.06, 08:59
      Ja szczerze mowiac nie slyszalam o opcji placenia przez paypal bez
      rejestrowania sie... Mozesz nie weryfikowac konta paypal, ale zarejestrowac sie
      musisz. A dlaczego nie chcesz sie zarejestrowac? Przeciez to nic nie kosztuje,
      mozesz to zrobic i zamknac konto po transakcji. Miliony ludzi z tego korzysta,
      ja czesto kupuje na ebay i paypal jest rewelacyjna sprawa. W Polsce, na
      allegro, ludzie podaja swoje dane, lacznie z nr konta, kompletnie obcym osobom,
      to dla mnie jest szok...
      Ewentualnie mozesz skontaktowac sie ze sprzedawca i zapytac, czy przyjmie czek
      lub postal orders (nie wiem tylko, czy masz konto w uk, bo czeki miedzynarodowe
      sa niechetnie widziane ze wzgledu na dlugi okres realizacji i wysokie
      prowizje). Powodzenia
      • monikaj Re: Payment eBay - help 08.03.06, 10:19
        Wielkie dzieki za odpowiedzi.
        Zarejestrowalam sie na PayPal. Z tym nie mam problemu. Podalam dane mojej karty
        kredytowej i chcialam zaplacic. Jednakze jak dochodzi do placenia to mowia mi
        ze stan mojego konta jest 0 i aby moc placic musze dokonac weryfikacji i podac
        dane mojego konta bankowego. Ja natomiast nie widze powodu podawania danych
        konta skoro maja juz dane mojej karty i to wlasnie karta chce zaplacic. Czy
        ktos moze mi powiedziec co robie zle? Jak moge zaplacic karta z konta PayPal?
        • mama5plus Re: Payment eBay - help 08.03.06, 11:09
          O ile pamietam, by zostala dopelniona rejestracja, Twoje konto na PP musi
          zostac zweryfikowane i niejako `zgrane` z Twoim kontem bankowym. Nie
          przypominam juz sobie jaka byla procedura, ale chyba podajesz namiary konta, PP
          wplaca Ci tam pare pensow i musisz dopelnic rejestracji podajac jaka sume
          wplacili. Inaczej na slowo nie uwierza, ze to Twoja karta i Twoje konto ;)
          Po to jest weryfikacja wlasnie.
          • ewika-uk Re: Payment eBay - help 08.03.06, 12:41
            dokladnie taka jest cala procedura,musisz poczekac na ta wplate ok 3 -7
            dni,czasami jest na drugi dzien,wyciagasz mini statement z bankomatu i tam jest
            ze wplacili ci np.34 p. i druga wplata 16 p. czyli juz masz kod dostepu
            3416..wpisujesz i paypal masz aktywny...
            • monikaj Re: Payment eBay - help 08.03.06, 13:27
              I naprawde nie moge zaplacic karta bez calej tej zlozonej procedury
              rejestracyjnej?
              Nie wiem czy ja sie wogole wyrobie jesli to trwa do 7 dni a zostalo mi 8 aby
              zaplacic za zakupy.
              • pyza_uk Re: Payment eBay - help 08.03.06, 16:25
                Ja po zarejestrowaniu sie moglam od razu placic - bilans mojego konta na paypal
                byl 0, a pieniadze byly automatycznie pobierane z konta bankowego, bez zadnych
                dodatkowych oplat. Moze teraz sie to zmienilo, nie wiem, a moze po drodze
                wcisnelas jakas dodatkowa opcje? Sprobuj zamknac konto i zarejestrowac sie
                jeszcze raz... Tam sa zdaje sie rozne konta do wyboru, wybierz to podstawowe i
                pozniej chyba wybiera sie sposob zasilania. Ja wybralam karte kredytowa, choc
                takiej nie posiadam, a jako dane wpisalam dane karty debetowej (switch
                maestro) - nie bylo zadnego problemu. To kikudniowe sprawdzanie zgodnosci
                pojawia sie chyba w momencie wyboru opcji 'konto bankowe' zamiast 'karta
                kredytowa'. Mam nadzieje, ze nie pokrecilam za bardzo. Sprobuj raz jeszcze i
                powodzenia...
                A czekiem nie mozesz zaplacic?
                • monikaj Re: Payment eBay - help 08.03.06, 23:04
                  Pyza
                  Dzieki, sprobuje jeszcze raz (wczoraj 2 razy otwieralam i zamykalam konto).
                  Karta przez PayPal jest podobno bezpieczniej. Jesli mi sie nie uda to zaplace
                  czekiem.
                  Pozd
                  • formaprzetrwalnikowa Re: Payment eBay - help 08.03.06, 23:49
                    miałam podobne problemy. rejestracja samego konta trwała ponad tydzien -
                    poinformowałam osobe sprzedajaca, pytajac czy zechce poczekac, czy woli, zebym
                    przesłała pieniadze w inny sposob (czek, postal order) - zdecydowała sie
                    poczekac, informujac mnie, ze rejestracja karty kredytowej przyspieszy proces
                    rejestracji. zarejestrowałam - rzezcywiscie przyspieszyło.
          • princessjobaggy Re: Payment eBay - help 08.03.06, 23:13
            mama5plus napisała:

> O ile pamietam, by zostala dopelniona rejestracja, Twoje konto na PP musi
            > zostac zweryfikowane i niejako `zgrane` z Twoim kontem bankowym. Inaczej na
            slowo nie uwierza, ze to Twoja karta i Twoje konto ;)
            > Po to jest weryfikacja wlasnie.

Weryfikacja weryfikacja, ale w moim przypadku bylo tak, ze zanim mnie
            poproszono o weryfikacje, moglam wydac £400 bez podawania namiarow konta,
            podalam tylko nr karty. Wyglada na to, ze albo zaostrzyli przepisy, albo swoich
            klientow z jakichs powodow nie traktuja jednakowo.
            • mama5plus Re: Payment eBay - help 09.03.06, 12:19
              Ja wlasnie nie pamietam dokladnie szczegolow bo na PP rejestrowalam sie juz
              prawie 5 lat temu a w miedzyczasie tez z Nochex gdzie rejestracja wygladala
              chyba podobnie. Pozniej jeszcze zrobilam upgrade do standardu premium i
              dodawalam na stale konto by moc dodawac srodki bezposrednio z niego a nie z
              karty...wiec procedura moze mi sie mieszac, pewnie tez jakies zmiany
              wprowadzili.. ale ktos wyzej pisal, ze tak to jednak wyglada jak mi sie
              wydawalo ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka