donat351 06.09.06, 04:51 hej, kupilem sokowirowke w charity shop za TRZY PAUNDY!!! mam straszna frajde. macie jakies sugestie co mozna pic? A czy z tymi resztkami cos mozna zdzialac? dzieki Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mallgosha Re: moj najlepszy zakup (ostatnio) 06.09.06, 05:52 Oczywiscie soczki wszelakie poczynajac od marchewkowego, a na burakowym konczac. Chociaz te warzywka tutaj troche bez smaku jak dla mnie. No, ale jesli ktos lubi. Sokowirowke mozesz tez uzywac do starcia ziemniakow na placki ziemniaczane. Odpowiedz Link
tuti Re: moj najlepszy zakup (ostatnio) 06.09.06, 09:03 marchewkowy sok z marchewek tuejszych to musi byc cos pysznego, te marchewski sa przepysznie slodkie :) ja sokowirowke tylko do marchewek uzywam :) www.soki-owocowe.yoyo.pl/ marchew burak ogorek, joj;) Odpowiedz Link
tuti Re: moj najlepszy zakup (ostatnio) 06.09.06, 09:05 Marchew, burak. Marchew, burak,jabłko. Marchew, seler. Jabłko, gruszka. Jabłko, gruszka, marchew. poza tym, wszzsytklo sproboj co lubisz i opowiedz jak bylo;) i oby sokowirowka dlugo sluzyla ( przynajmniej dokad sie nie znudzi;) Odpowiedz Link
asica74 Re: moj najlepszy zakup (ostatnio) 06.09.06, 11:12 seler, ogorek. A odpadki mozna skladac na kompost, lub po prostu wyrzucic do ubikacji Odpowiedz Link
puziaczek Re: moj najlepszy zakup (ostatnio) 06.09.06, 11:24 Podobno sok z ziemniakow jest zdrowy, ale smakowo hitem nie jest. A z resztek marchewki z jablkiem kolezanka kiedys placuszki smazyla. Troche sie rozpadaly, ale po za tym pycha. Odpowiedz Link
madelon1 Re: moj najlepszy zakup (ostatnio) 06.09.06, 11:48 sproboj dodac kawalek swiezego imbiru szczegolnie do jablek i gruszek, mniam... Odpowiedz Link
minisufka placki ziemniaczane 06.09.06, 19:43 moja mam kupila sokowirowke specjalnie po to zeby robic placki ziemniaczane - sok jest w tym wypadku odpadkiem, a odpadki sie smazy na placki. o wiele latwiej, szybciej i bez ucierania sobie palca na tarce! mniam.... moze tez sobie kupie sokowirowke? myslalam nawet o tym niedawno. zaraz sprawdze ceny... Odpowiedz Link
edavenpo Re: placki ziemniaczane 07.09.06, 15:02 ale super pomysl z uzywaniem sokowirowki do tarcia ziemniakow! plackow ziemianczanych nie robilam od lat wlasnie dlatego ze nie chce mi sie bawic z tarciem ziemniakow na pulpe! dla posiadaczy magimixa - mozna kupic specjalna czesc - josztuje £32 i dziala jako sokowirowka w robocie kuchennym Odpowiedz Link
tuti Re: placki ziemniaczane 07.09.06, 15:38 breadmaker moz ebym chciala, ale zwyklam piec (choc w anglii jeszcze nie) chleb domowym soisobem, tradycyjnym, na zakwacie, z recznym lepieniem - podoba mi sie to! maszyna wydaje mi sei za abardzo maszynowa, wiec sie waham ...a chleba nie robie bo nuie mam czasu :( a karkowke z kminkiem? Moj dziadek, pol zycia, karkowke (plastry)(( podsmazyc na ostrym ogniu+dodac:) cebulka i kminkiem jadl! Odpowiedz Link
izabelski Re: moj najlepszy zakup (ostatnio) 07.09.06, 00:43 sok z ziemniakow jest zdrowy - mozna nim wyleczyc wrzody na zoladku Odpowiedz Link
deadeasy to sie podczepie ;) i temat zmienie 06.09.06, 22:20 Moje najlepsze ostatnie zakupy (odkrycia): 1) breadmaker 2) karkowka - niemal kilka razy w tygodniu na rozne sposoby Odpowiedz Link
izabelski Re: to sie podczepie ;) i temat zmienie 07.09.06, 00:42 a jak po angielsku jest karkowka? Odpowiedz Link
edavenpo Re: to sie podczepie ;) i temat zmienie 07.09.06, 15:00 kiedys na sasiednim forum deadeasy mowila ze pytala u rzeznika o 'neck' i ze wiedzial o co jej chodzi Odpowiedz Link
liley11 Re: to sie podczepie ;) i temat zmienie 07.09.06, 20:22 Kupilam breadmaker na carboot sale i smialam sie ze wleje, wsypie , nacisne guzik i wyjme chleb... ale to tak naprawde dziala! Tylko razowy nie wychodzi:(( Teraz bawie sie sokowirowka za funciaka. 2 kilo marchwii do przerobienia na picie!:) Odpowiedz Link
deadeasy Re: to sie podczepie ;) i temat zmienie 08.09.06, 15:03 ano, albo "neck" albo "collar". Jeden rzeznik wolal "collar" bo powiedzial, ze to swinka bo u nigo "neck" jest jagniecy. Drugi rzeznik z kolei (na tym samym stoisku) od razu wiedzial jak sie zapytalam o "neck", ze chodzi mi o swinke. Podejrzewam, ze bezpieczniej bedzie jednak jak sie wspomni ;o) "pork". Odpowiedz Link
donat351 Re: moj najlepszy zakup (ostatnio) 09.09.06, 04:56 bardzo dziekuje za przepisy i rady. pierwszego dnia wypilem litr roznych sokow i ledwo sie ruszalem, a drugiego wypilem szklanke soku z burakow i... ruszalem sie o wiele szybciej. szczegolnie w kierunku ubikacji ;) moje hity: -jablko, marchew, troche cytryny, troche imbiru -pomidory, troche selera. Drzyjcie wazywa i owoce!!! Odpowiedz Link